speccy ile sistem sıcaklıklarına baktığımda anakart ın sıcaklıgı 30-32 c ama kasanın kapağını actığımda kuzey köprüsüne parmakla dokunduğumda 3-4 sn içinde elini yakacakmış gibi oluyor. yani el yakmaya yakın bir sıcaklıgı var bu 32 c göstermesi niye anlamadım bana daha yuksek gibi geldi.
özetle;
1-kuzey köprüsü(işlemciye en yakın olan diye biliyorum) el yakmaya yakın bir sıcaklıkta calışması normalmidir? speccy veya çeşitli sıcaklık ölçme programlarında neden 30-32 c gibi gösterebilir? yada 32 derece el yakacak bir sıcaklıkmıdır ki oyle olduğunu tahmin etmiyorum. 2- bu durum ne gibi problemleri beraberinde getirir? 3-çözüm yolu sizce nedir?
system= gıgabyte GA970A-UD3 REV 1.2+ AMD FX 4100 İŞLEMCİ+ 500W ZALMAN 500LE-GS POWER+ 4 GB 1600MHZ DDR3 RAM TEK KANAL+ SAPPHİRE HD 6750 1 GB 128 BİT GDDR3 EKRAN KARTI
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ŞŞİMDİDEN TESEKKÜRLER.
Bildiğim kadarıyla kuzey köprüsü sıcaklığa işlemcilerden daha fazla dayanabiliyor. Dediğiniz gibi 30 derecelerde geziyorsa sıcaklık, çok çok iyi. Soğutucu bloğun çok sıcak olması sizi yanıltmasın. Siz çipsetin kendisine değil, üzerindeki muhtemelen alüminyum, veya bakır bloğa dokunuyorsunuz. Bu bloklar da direk temaslı olduğu için ısınması gayet normal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
anakart eskiyse eğer termal macunu değiştirmekte fayda olabilir veya fanlı soğutucu bloklar var kuzey köprüsü için onlardan alabilirsin
cevaplarınız için tesekkür ediyorum. termal macun aldım bilgisayarcıdan kuzey köprüsü güney köprüsü, ekran kartı ve işlemci macunlarını yeniledim. işlemci de ve güney köprüsünde inanılmaz bir sonuç aldım. ama kuzey köprüsü yinede el yakmaya yakın seviyelerde. kartım 2 yıllık henuz. sistemimde fena bir bilgisayar sayılmaz. ilk mesajımda detayları belirttim.
forumlardaki araştırmalar neticesinde kimisi bu kadar sıcak olmasına normal demiş kimisi bu duurmda bir terslik var demiş. bende dh ci kardeşlerime bir danışayım dedim.
bu durum normalmidir ki?
bide cpuıd hw monitor kuzey köprüsü sıcaklığını gösterirmi?
gösteriyorsa sizce bunlardan hangisidir kuzey köprüsü?
Sıcaklıklarda sorun yok dostumi, olursa zaten sistem ya kilitler ya reset atar...Sıkıntı etme, yani anakartın yanmaz dediğim gbi en fazla kilkitler donar yada reset atar ...Verdiğin görüntüde de sorun görünmuyor zaten
quote:
Orijinalden alıntı: cro@oan
Sıcaklıklarda sorun yok dostumi, olursa zaten sistem ya kilitler ya reset atar...Sıkıntı etme, yani anakartın yanmaz dediğim gbi en fazla kilkitler donar yada reset atar ...Verdiğin görüntüde de sorun görünmuyor zaten
çok tesekkür ederim gecenin bu saati cevap yazma zahmetinde bulunmana. sıcaklık değerleri evet normal ama elimi kuzey köprüsündeki pasif sogutucuya değdirince el yakma seviyelerine yakın bir sıcaklıkta ama hw monitorde aman aman 40 ları gecen bir anakart ısısı yok kafam karışık durumda birazda cahilim:)
çok tesekkür ederim gecenin bu saati cevap yazma zahmetinde bulunmana. sıcaklık değerleri evet normal ama elimi kuzey köprüsündeki pasif sogutucuya değdirince el yakma seviyelerine yakın bir sıcaklıkta ama hw monitorde aman aman 40 ları gecen bir anakart ısısı yok kafam karışık durumda birazda cahilim:)
30 derece elini yakacak bir değer ...Sanırım tek diğeceğim bu ...Yani 70 derecen,n üstünde sıkıntı çıkar zaten 70 dereceye kadarda bişi olmaz
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: canaksoylu
quote:
30 derece elini yakacak bir değer ...Sanırım tek diğeceğim bu ...Yani 70 derecen,n üstünde sıkıntı çıkar zaten 70 dereceye kadarda bişi olmaz
prime 95 ile yaptığım işlemci testinde 25. dkkalarda o anakart ısısını gösteren 3 değerden bir tanesi 60 lara kadar cıktı maksimum normaldir?
quote:
quote:
quote:
quote:
prime 95 ile yaptığım işlemci testinde 25. dkkalarda o anakart ısısını gösteren 3 değerden bir tanesi 60 lara kadar cıktı maksimum normaldir?
25. dk da 60 derece ...Tabiki normal...Otestlerde işlemciye max yükleniyor. Hiç bir yazılım yada oyun testlerdeki kadar işlemciyi kullanmaz ... Sıkıntı yok
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme