arkadaşlar herkeze merhabalar, Epox EP-AF570+ Ultra model anakartımın kuzey köprüsü soğutucusundan ses bakımından çok şikayetim var. kasada toplam 5 fan var. sırf küçücük bu fan diğer 4 fandan fazla gürültü yapıyor. biraz araştırma yaptım ve sizden fikir istiyorum kartın resmi şu
zaten fan tam ekran kartının altına geliyor birde ekran kartı akımı kesince acayip vızlama sesi geliyor. size sorum şu; resimdeki fanı kullansam ve bunu anakartın orjinal soğutucusu üzerine vida ile mi tuttursam (resimden anladığım kadarıyla kuzey köprüsü tam fanın altında değil ortada)
yoksa orjinal aliminyum ızgarayı tüm çıkarıp şu fanımı kullansam(bundada sıkıntım şu; nereye tutturacağım, sadece üstüne koyup yapıştırmak yeterli olurmu. anakart uzerinde fanı tutturmak için 2 adet beyaz plastik soket var alacağım fan bu sokete olabilecek birşey mi olsun. http://extreme64.com/index.php?link=reviews/Cooling/akasa210/akasa210_01 burada kullanımından bahsedilmiş ve bayağı iyi not almış bir fan)
daha olmadı bana hangi fanı tavsiye edersiniz. teşekkürler
Arkadaşım, o küçük canavarlar tam bir ses üretme merkezi..Senin yerinde olsam, sessiz bir 80mm fan ( MESELÂ BU ) alırım ve şeffaf slikonla fazla taşırmadan soğutucunun üzerine yapıştırırdım.. Benim ekran kartının fanı da müthiş bir şekilde ötmeye başlayınca, Manhattan marka (En iyisi bu dedi satıcı) fan aldım o küçüklerden, değişen birşey olmadı.. Saygılar..
arkadaşlar yaklaşık 5-6 saatlik bir uğraşıdan sonra sorunu kökten çözdüm. bazı arkadaşlar bilir intel MMX işlemcilerin üzerinde gelen işlemciye yapışık bilyalı fanlar vardı eskiden. elime ondan geçti bir tane. işlemcisini söküp alt aleminyum ızgarasınıda çıkardım. ekran kartının tam altına geldiği için kuzey köprüsü üstündeki ızgarayı ters çevirdim. bilyalı fanı kenarlarından 3 delik açarak vida ile orjinal yerine monte ettim. şansımdan boyutu aynıymış bir problem yaşamadım. ızgaranın alt kısmınındaki 2mm derinliğindeki çiplere değmemesi için bırakılan boşluğu karşı tarafa aynı şekilde yaptım ve monte ettim. ses müthiş derecede azaldı ve full yükde 36 dereceyi hiç geçmedi. 36 derece normal diye düşünüyorum sizcede iyi mi?
Güzel iş çıkarmışsın arkadaşım.. Benim tarif ettiğim dew aşaı yukarı böyle birşeydi..Sanırım 60mm o fan değil mi?
eyvallah üstadım sağolasın. ölçmedim ama zannedersem 40 lık galiba. birde ısı için ne diyorsunuz 36 normal değilmi?