Şimdi Ara

KUZEY KUTBU İÇİN 1 MİLYON KAHRAMAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yavru bir kutup ayısını sahiplendim. Eve ihtiyacı olan daha çok kutup ayısı var. 1MilyonKahraman’a katılmak içinhttp://www.1milyonkahraman.org/tr/biribenim/465530

Kutup ayılarının yuvası petrol şirketlerinin tehdidi altında. Kuzey Kutbu eriyor ve şirketlerin tek derdi, eriyen sulardan petrol çıkarmak.

Bölgeyi korumak için 1 milyon kahraman arıyoruz. Biri de sen olur musun?

Hep beraber Kuzey Kutbu'nu kurtarılmış bölge ilan ettirebiliriz!

İmzanı ekle, büyümek için sana ihtiyacı olan yavru ayınla tanış. Ayını büyüttükçe hediyeler kazan.
    İmza atanlara
    Kutup kahramanı sertifikası

Genç ayısı olanlara
    Kutup kahramanı bilekliği

Ayısını büyütenlere
    Kutup kahramanı tişörtü

Hepimiz için hayati önem taşıyan Kuzey Kutbu'ndaki buzullar yok oluyor. Hem de hızla! Son 30 yılda, Kuzey Kutbu'ndaki buzulların %75'ini kaybettik.
    Buzullar, Kuzey Buz Denizi'nde 800.000 yıldan fazladır varlar. Erimelerinin başlıca nedeni, bizim petrol gibi kirli fosil yakıtları tüketmemiz. Kuzey Buz Denizi, yakın gelecekte tamamen buzulsuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu, sadece bölgede yaşayan insanlar, kutup ayıları ve diğer canlılar için değil, hepimiz için yıkıcı sonuçlar doğurur. Dünyanın kutbundaki deniz buzu, güneş ışınlarının çoğunu uzaya geri yansıtıyor ve böylece gezegenimizin serin kalmasını; tarım yapabilmek için gerekli olan iklimsel şartların sabit kalmasını sağlıyor. Deniz buzunu ve buzulları korumak demek, aynı zamanda kendimizi korumak demek.

Buzulların erimesinin baş sorumlusu kirli enerji şirketleri, şimdi de eriyen buzullardan kazanç sağlamaya çalışıyor. Yeni bir petrol bölgesi oluşturmak istiyorlar. Gizli devlet belgelerinde, bu bölgede ortaya çıkabilecek bir petrol sızıntısıyla baş etmenin “neredeyse imkânsız” olduğu ve hassas Kuzey Kutup çevresini yok edebileceği yazıyor. Bunu yapmalarına izin verirsek, felakatle sonuçlanacak bir petrol sızıntısının olması an meselesi olur... Exxon Valdez ve Deepwater Horizon felaketlerinin yol açtığı büyük hasarı hepimiz gördük. Aynı şeylerin Kuzey Kutbu'nda yaşanmasına seyirci kalamayız.

Kuzey Kutbu'nu korumaya çalışan tek bir devlet veya ordu yok. Sadece parçalamak ve sömürmek isteyen ülkeler ve şirketler var.
    Birlikte hareket edersek, hiçbir ülkenin askeri gücünün veya hiçbir şirketin bütçesinin elde edemeyeceği bir güce sahip oluruz. Hepimiz, bu gezegeni çocuklarımıza miras bırakmak istiyoruz. Böylesine önemli bir ortak amacımız varken hiçbir sınır bizi ayıramaz.
    İşte bu nedenle, dünyadan milyonlarca insanla beraber Türkiye'den de 1 milyon kahramana ihtiyacımız var. Sayımız arttıkça Kuzey Kutbu'na sahip çıktığımızı göstermiş olacağız. Çünkü yeşil, sağlıklı ve barış dolu bir dünya hayalimiz, Kuzey Kutbu'nun yok olmamasına bağlı...
    Sesini her yere taşıyacağız. Siyasi liderlere tek tek ulaşacak ve onlara Kuzey Kutbu konusundaki tavırlarını soracağız. Hareketimiz büyüdükçe Birleşmiş Milletler'e başvuracak ve Kuzey Kutbu'nu korumak için küresel bir anlaşma yapılmasını talep edeceğiz.
    30 yıl önce Antarktika'yı korumak için bir kampanya başlatmıştık. Başaracağımıza kimse inanmamıştı. Ama başardık ve Güney Kutbu'nda bir dünya parkı yarattık.

Şimdi Kuzey Kutbu, hepimizi yardıma çağrıyor.
    Hemen şimdi imzanı ekle, 1 milyon kahramana katıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morbid Love -- 25 Aralık 2013; 3:21:28 >

• Bilgisayara geçince bakarım mesajım dursun önlerden
  • Ben öldükten sonra dünya yokolsa umrumda değil
  • Buralara çadır kuralım olur da değerlenirse.
  • Ya birakin bu isleri.Senim ulkende senin insanlarini ucuruyorlar gelmis bos propoganda yapiyorsunuz.

Guney kutbunda park actin da ne oldu gittin mi hic oraya? 6 milyar insan var kaci gitmis? Kacinin haberi var kaci gidebilecek imkanlara sahip? Burada bile kapitalizme kole olmussunuz basari gibi anlatiyorsunuz birde neymis biz kurtardikmis..
  • Birde anlasma talep edilecekmis, yahu 1 milyar insan olsak ne yazar? Su harcadiginiz zamana yazik
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Ya birakin bu isleri.Senim ulkende senin insanlarini ucuruyorlar gelmis bos propoganda yapiyorsunuz.

Guney kutbunda park actin da ne oldu gittin mi hic oraya? 6 milyar insan var kaci gitmis? Kacinin haberi var kaci gidebilecek imkanlara sahip? Burada bile kapitalizme kole olmussunuz basari gibi anlatiyorsunuz birde neymis biz kurtardikmis..
    Öncelikle bunlar boş propaganda değil. Desteklemiyorsan da düzgün eleştir ve eleştirinin bi dayanağı olsun boş olmasın.

Oraya gitmeye gerek yok lunapark açılmadı zaten, korumaya alınmak isteniyor çünkü senin bilmeden salladığın ve Greenpeace'i kölesi olarak gördüğün kapitalizm oradaki buzulların erimesine neden oluyor 2-3 senelik bi petrol için ve bu da oradaki yaşamın tamamen bitmesine sebep oluyor. Hadi oradaki canlıları umursamayacak kadar duyarsızsın, ki öyle olduğunu tahmin ediyorum bu yazdıklarından. Senin de hayatın söz konusu. Herkesin küresel ısınma diye ağladığı iklim değişikliği bu kutupların erimesiyle çok daha fazla hızlanacak ve uygun yaşama şartlarına sahip olamayacaksın (çok umursadığın ve insanların ölmemesi için kesinlikle bi çok şey yaptığın...) ülkende, bütün Dünya'da.
    Yani senin için çok büyük başarı olmasa da Dünya'nın geleceği için büyük bi başarı ve evet gururlanarak anlatıyorum. Çünkü amaç senin anladığın gibi park açmak değil açıkladığım gibi Dünya'nın geleceği ve oradaki canlılar için orayı koruma altına almak, kölesi olmadığımız ama senin bilmeden öyle iftira attığın kapitalizmin orayı yok etmesini engellemek.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Birde anlasma talep edilecekmis, yahu 1 milyar insan olsak ne yazar? Su harcadiginiz zamana yazik
    1 milyar insan olup sonuca ulaşıldığında görürsün ne yazacağını. Bi çok kampanyada bu şekilde başarıya ulaşıldı ve yine başarılacak. Sen zamanını daha faydalı şeylere harcamaya devam edebilirsin. Ben bunlar için harcıyorum sana göre yazık olabilir, bana göre de senin yaptığın zaman harcadığın bi çok şey anlamsız gelir emin ol. Ama benim yaptıklarım bi şeyleri olumlu yönde değiştirmeye katkı oluyor en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morbid Love

1 milyar insan olup sonuca ulaşıldığında görürsün ne yazacağını. Bi çok kampanyada bu şekilde başarıya ulaşıldı ve yine başarılacak. Sen zamanını daha faydalı şeylere harcamaya devam edebilirsin. Ben bunlar için harcıyorum sana göre yazık olabilir, bana göre de senin yaptığın zaman harcadığın bi çok şey anlamsız gelir emin ol. Ama benim yaptıklarım bi şeyleri olumlu yönde değiştirmeye katkı oluyor en azından.
    gereksiz işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

gereksiz işler

Çok gerekli ve faydalı işlerinizde başarılar diliyorum. Umarım bi çok şeyi olumlu yönde değiştirmeye devam edersiniz. :)
  • quote:

quote:

gereksiz işler

Çok gerekli ve faydalı işlerinizde başarılar diliyorum. Umarım bi çok şeyi olumlu yönde değiştirmeye devam edersiniz. :)

banane kardeş kutup ayısından.o benim için ne yapmışta ben onun için bişey yapim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

gereksiz işler

Alıntıları Göster
    gerçekte hayatta hiç kutup ayısı görmediğim için ve ömrümün sonuna kadarda görme ihtimalimin %0 olduğunu düşünerek katılmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum
  • quote:

quote:

quote:

gereksiz işler

banane kardeş kutup ayısından.o benim için ne yapmışta ben onun için bişey yapim

Onları umursamıyor olabilirsin ama olay sadece kutup ayısı kurtarmak değil. İklim değişikliğiyle ilgili önemli bir nokta var o yazıda bi göz atabilirsen çok sevinirim. Tüm Dünya'yı ilgilendiren bir durum yani.

• quote:

quote:

quote:

quote:

gereksiz işler

Onları umursamıyor olabilirsin ama olay sadece kutup ayısı kurtarmak değil. İklim değişikliğiyle ilgili önemli bir nokta var o yazıda bi göz atabilirsen çok sevinirim. Tüm Dünya'yı ilgilendiren bir durum yani.

kardeşim keşke dünya yok olsada hep birlikte ölsek.ne güzel olur, ne sen kimsenin arkasından üzülürsün nede kimse senin.böyle düşün bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

gereksiz işler

kardeşim keşke dünya yok olsada hep birlikte ölsek.ne güzel olur, ne sen kimsenin arkasından üzülürsün nede kimse senin.böyle düşün bence

Ben bu kadar umutsuz bakmıyorum. :D Ama sağolasın yine de.

• petrolden pay isterin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipalensis

petrolden pay isterin
    katıldım yardıma
  • beyaz renkli ayılar umrumda değil daha sıcak bi dünya istemiyorum destek veriyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

gereksiz işler

Alıntıları Göster
    İstersen 1 milyar kişi imza atsın.Tüm petrol şirketleri orayı sömürecek.Ve senin bu konuda yapabileceğin hiçbirşey yok.O imzalarla petrol şirketleri amacından vargeçer mi sanıyorsun.

• Yalan beyler buralarda durum iyi cocuklar petrol ariyo bazen aramizda hallediyoruz gerek yok boyle seylere
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.