Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ilk100 girdim de kesin çıkar mı acaba yoksa hazırlık falan yaptım bir şeyler diye sorun çıkar mı?
  • kredi kesin çıkar ama bursu kastediyorsan daha çok ailevi durumunla alakalı diye hatırlıyorum ben başarıya bakmıyor yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zivat

quote:

Orijinalden alıntı: Ben_Moody

quote:

Orijinalden alıntı: 0ptimistik Pesimist

Benim babam işçi emeklisi.Şimdi babam vefat ettiği için 22.Anne Baba durumuna baba ölü anne sağ diye giriyorum.Baba ölü dediğim için babamın aylık gelirini giremiyorum fakat babamın maaşını otomatikman annem alıyor.Bu geliri anneme yazıyorum bu sefer de aile reisinin geliri sıfır olamaz diyor.Bu durumda ne yapmalıyım ? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

quote:

Orijinalden alıntı: zivat

Arkadaşlar hazırlık sınıfı size zorunluysa, sınavla geçilse bile, hazırlık sınıfını işaretliyorsunuz

bn babama meslek seçmiodum. orda sskya prim ödemeyenler var. onu işaretliodum şimdi bölemi yapıyım eminmisin?

quote:

Orijinalden alıntı: 0ptimistik Pesimist

Benim babam işçi emeklisi.Şimdi babam vefat ettiği için 22.Anne Baba durumuna baba ölü anne sağ diye giriyorum.Baba ölü dediğim için babamın aylık gelirini giremiyorum fakat babamın maaşını otomatikman annem alıyor.Bu geliri anneme yazıyorum bu sefer de aile reisinin geliri sıfır olamaz diyor.Bu durumda ne yapmalıyım ? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

quote:

Orijinalden alıntı: mic check

ya beyler ne biçim iş anlamadım babam gazi işaretliyince para falan filan işaret lenmiyor bide gelir zorunlu diyor ne biçim iş anlamadım zaten ıkına ıkına girdik şimdide girmiyor

Evet kardeşim benimki de benzer. Baba ölü anne sağ dediğimde maaş kendini sıfırlıyor ve kutu kilitleniyor. Kaydete bastığımda ise aile reisinin geliri zorunludur ve 0 olamaz diye uyarı verip kaydetmiyor. İstanbul KYK bölge müdürlüğü "aç kapa yap geçer" dedi ben de bir gün boyunca açıp kapadım ama maalesef...

Bir sonraki arayışımda ise "Ankara'yı ara" dediler. Aradım. Aradım aramasına ya saatlerce uğraşmama rağmen henüz hattı düşürebilmiş değilim.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar ben de bu sorunu yaşadım ve kyk ya gitmenin eşiğinden döndüm. Neyse uzatmadan yapmanız gerekeni söyliyim. Babanızın mesleğini boş bırakıp annenizi dul yetim maaşı alıyor olarak seçtiğinizde sorununuz ortadan kalkacak. Örneğin;

Baba mesleği : SEÇİNİZ
    Baba aylık geliri: 0
    Anne mesleği: Dul yetim maaşı
    Anne aylık geliri: (annenizin aldığı gelir)

Şeklinde doldurmalısınız. Neticede kyk ya babanızın bir meslek sahibi ya da emekli olduğunu beyan ettiğiniz an, babanızın gelir belgesini götürmeniz gerekecek. Babalarımız vefat ettiği için, vefat etmiş olan birey de bu belgeye sahip olamayacağına göre, kyk vefat eden bireyi vefat etmeden önce emekli vs. olmuş da olsa çalışmıyor olarak kabul ediyor. Biliyorum çok uzattım umarım aklınızda soru işareti kalmamıştır. Gönül rahatlığıyla gösterdiğim şekilde doldurabilirsiniz benim gibi. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Gerçekten eline sağlık ama şimdi de dul ve yetim maaşı seçeneğini bulamıyorum. Hayır eskiden vardı ama şimdi yok. Ya da ben karıştırdım bu sefer.

(10 - 20 DAKKA İÇİNDE GELEN DEĞİŞTİRME)

Allah razı olsun, yaptım sonunda.

şimdi bnm babam sağ ama işi yok öyle. maaşı 0 yapamıyorum 1 yazdım napıyım şimdi bi sölermsn?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XMERTCANAVAR2X -- 21 Ağustos 2009; 16:37:40 >

• öğrenim kredisini kazandığımız zaman ilk parayı ocaktamı alıcaz ??
  • bursun kıme cıkacagı hıcc bellı olmaz sans işii

burs kredı souncları ocak ayında bellı olur

yurt sonucları acıklanır cok beklmezsınız

harc kredesı zaten ısteyen herkese cıkıyor
  • öğrenim kredisi ne katkı kredisi ne?
  • Arkadaşlar çoğunuzun sorularına baktım şimdi sıra ile cevap vereyim..

*Burs,öğrenim kredisi ve katkı kredisi üçlüsünden yalnızca ikisi çıkabilir yani ya katkı+öğrenim yada katkı+burs.Öğrenim kredisi çıkan kişiye ayrıca birde burs çıkmaz.Tabi ikisi birlikte alacaksınız diye bir kural da yok.Yalnızca burs, öğrenim veya katkıda çıkabilir.

*Burs, katkı yada öğrenim çıkıp çıkmadığı aralık ayına doğru belli olur.Ocak ayının 7 sinde ziraat bankası şubesinden bankamatiğinizi alırsınız.Bir daha ki para çekme zamanında ise bankamatikten çekebilirsiniz her ayın 7 sinde

*Ocak ayında size eylül-ekim-kasım-aralık aylarının bursu toplu olarak ödenmez

*Kredi alımı siz istediğiniz sürece 4 yıl sonuna kadar devam edebilir.Burs ise 4 dersten kalmanız durumunda takip eden Ocak ayında kesilir.Fakat bu dersten kalma olayına yaz okulu sonunda baklır.Diyelimki 5 dersiniz var alttan.Yaz okulu veya bütünlemede bu dersleri geçerseniz(4 dersin altına indirirseniz) burs gelecek yılda devam eder.

*Başbakanlık bursu diye bişey yoktur.Bu başbakanlık olayı bundan bilmem kaç sene öncesinde varmış.Şuanda bursu yalnızca kyk veriyor.Bunun yanı sıra birde rektörlüğün her bölüm için belirlediği burs kontenjanı vardır.Bölüm başkanı mülakat tarzı bişey yaparak , belirtilen miktardaki öğrencinin ismini rektörlüğe bildirir.Rektörlükte kyk ya bildirir ve kykdan bursunuzu alırsınız..

*Burs alma olayı yaz aylarında da devam etmektedir.Aynı şekilde kredi de yazın verilir.4. sınıfın haziran ayında bursunuz kesilir.Yani toplam 36+6=42 ay burs alırsınız..

Başka sorusu olan varsa cevaplayabilirim.iyi seyirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 21 Ağustos 2009; 21:04:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gollory

quote:

Orijinalden alıntı: gahanthegod

7 sayfayi okuyamadim acikcasi. Simdi sonuclar aciklandiginda yurt olayi sansima mi gelecek? Yani ben atiyorum x yurdunu istiyorum, bana alakasiz bi' y yurdunu vermeleri gibi bi' ihtimal var mi? Yoksa secme sansimiz olacak mi?

yurt olayı önceliklere bağlıdır aile gelir durumu okuyan kardeş sayısı ailede vefat ya boşanma gibi...

eğer istediğin x yurdu dolmuşsa y yurduna da yerleştirebilirler hangisini istiyorsun diye birşey sormazlar...

x yurdunu istedigimi, ve ilk tercihimin o oldugunu nereden anlayacaklar peki? Benim okuluma yakin ve uygun 2 devlet yurdu var. Bunlarin disinda bi' sey olacaksa fayda degil zarar olur. Bu durumda isimiz biraz sansa mi kaliyo' yani? Her gun 50-60 km'lik mesafeden gelemem ben, kimse kusura bakmasin, yurt tek secenegim yahu su ilk donem.

• arkadaşım uzak olana yerleştirilersen dilekçe verip durumunu anlatıyorsun yer açılırsa haber veriolar sana senin tercihin önemli değil..

@erdenar

ben bağlandığı zaman bir kaç aylık almıştım bursu kalktı mı o
  • site düzeldimi
  • @gollory
    evet hocam ben 2006 girişliyim.2006 da bile yoktu o uygulama. şuanda da olması imkansız.Ama biz burs alacağımız zaman bizede toplu alınıyor denmişti demekki 2004 te filan toplu veriliyormuş..
  • ben 2003 girişliyim o yüzden öyle demiştim sileyim o zaman o yazıyı
  • arkadaşlar şimdi ben burs,öğrenim ve katkı kredisini işaretledim eğer öğrenim ve katkı kredisi çıkarsa ben bunlardan katkı kredisini iptal ettirebilirmiyim veya ettirirsem öğrenim krediside mi iptal olur...

diğer sorum celal bayar alaşehir meslek yüksek okulunu kazandım ve bildiğim kadarı ile tek bir devlet yurdu var benii başka biryere yurta göndermezler dimi??

yanıtlayan arkadaşa şimdiden tşkler ...
  • arkadaşlar ben öğrenim kredisi yada katkı kredisini bistemiyorum sadece burs ve yurt başvurusu yapmak istiyorum ama yalnızca bursu seçemiyorum öğrenim veya katkıyla birlikte seçiliyor?ne yapmam lazım şimdiden çok teşekkur ederim.
  • babandan yararlandığı için kendine ait bir sigortası yok demek ki onu seçeceksin...
  • mrb arkadaşlar benim babam vefat etti onun maaşını annemle ben alıyoruz fakat annemde dışarıdan ödeyerek isteğe bağlı emekli olacak 2 ay sonra sizce ben hangisini işaretlemeliyim...
  • hazırlıklar kredi alabiliyormu alamıyor m u kaç kere sorduk ya:(
  • bu 200tl lik kredi her ay için mi yoksa 3 aylık mı?
  • her ay ödeniyor ...
  • demin başvuru yaptım kaydet dedim. şimdi tekrar girdiğimde doldurduğum yerler boş çıkıyor. normal mi?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.