Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cidik

quote:

Orijinalden alıntı: Doobly

Kayıt yaptırırken "Hazırlık" ve "1" olmak üzere sınıf seçiyoruz. Hazırlığı atlamam muhtemel ama her zaman bir ihtimal vardır. Kaydımı muafiyet sınavından sonra mı yaptırmalıyım?

benim bildiğim hazırlık sınıfına burs vermiyorlar. 1 yaptım ben.

Hazırlık,1,2,3 bütün bu yıllarda aldım ben.Öyle bir şey yoktu.Yeni mi çıktı ki?
  • arkadaşlar ilk defa başvuru yaptım bugün.. şimdi sorum şu..

17. Maddede ne sitediğimi soruyor ve şıklar..

istemiyorum
    burs ve öğrenim kr.
    katkı kr.
    burs, öğrenim ve katkı kr..

şimdi ben en sondakini seçtim.. burdan neler çıkabilir.. aylık burs + harç parası çıkabiliyormu karşılıklı olark? yada karşılıksız burs ve ve karşılıklı harç parası falan da çıkabilirmi??

diğer bir sorum ise.. yaklaşık ne kadar verdikleri.. yıldan yıla değişiyo galiba.. mesela geçen sene ne veriyolardı.. karşılıklı ve karşılıksız olnada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kitiara353

quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

arkadaşlar başvuru yaptımda babamın maaşını 0 yazınca göndermeyip aile reisinn maaşı 0 olamaz diodu bnde 1 yazdım gönderdm sorun çıkarmı?

aynı şeyi bende yaptım.Babam çalışmıyosa napabilirim maaşı 0.Aile reisinin maaşı 0 olamaz diyor gel bak bakim bizim eve nasıl oluyormuş babam söylesin sana.Bikere oraya burs yurt başvurusunda bulunan insanların çoğunun durumu bu oluyodur zaten.Bunu nasıl halledebilirim 1 yazdım ben de maaşa sorun çıkmaz umarım dalga geçiyorum falan sanmasınlar :D Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

millet siz nasıl yaptınız bu kısmı bakın bir pls

• quote:

Orijinalden alıntı: UnReaL.4

arkadaşlar ilk defa başvuru yaptım bugün.. şimdi sorum şu..

istemiyorum
    burs ve öğrenim kr.
    katkı kr.

şimdi ben en sondakini seçtim.. burdan neler çıkabilir.. aylık burs + harç parası çıkabiliyormu karşılıklı olark? yada karşılıksız burs ve ve karşılıklı harç parası falan da çıkabilirmi??

diğer bir sorum ise.. yaklaşık ne kadar verdikleri.. yıldan yıla değişiyo galiba.. mesela geçen sene ne veriyolardı.. karşılıklı ve karşılıksız olnada?

Burs çıkarsa ne akdar olur bilmiyorum karşılıksız..
    Öğretim kredisi zaten çıkyıor şartsız,200 lira aylık ve geri ödemeli..
    Katkı krediside hemen çıkıyor..Oda harcın ne ise onu veriyorlar devlet,o da geri ödemek zorundasın..

Hepsi çıkarsa 350 400 gibi bişey alacaksın sanırım aylık..200 lira garanti..

• quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

quote:

Orijinalden alıntı: UnReaL.4

arkadaşlar ilk defa başvuru yaptım bugün.. şimdi sorum şu..

istemiyorum
    burs ve öğrenim kr.
    katkı kr.

Burs çıkarsa ne akdar olur bilmiyorum karşılıksız..
    Öğretim kredisi zaten çıkyıor şartsız,200 lira aylık ve geri ödemeli..
    Katkı krediside hemen çıkıyor..Oda harcın ne ise onu veriyorlar devlet,o da geri ödemek zorundasın..

Hepsi çıkarsa 350 400 gibi bişey alacaksın sanırım aylık..200 lira garanti..

hepsi çıkmıyo bildiğim.. ya kredi ya burs... ama işte burs acaba çok az falan mıdır?

• kredi herkese çıkıyor dimi miktarı kesin 200 lira mı öyleyse çok iyiymiş sevindim valla :))
  • ya öğrenim kredi ya da başbakanlık bursu çıkar katkıyla beraber üçünün beraber çıkması imkansız...

başbakanlık ile öğrenim kredisi miktar olarak aynıdır...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kitiara353

quote:

arkadaşlar başvuru yaptımda babamın maaşını 0 yazınca göndermeyip aile reisinn maaşı 0 olamaz diodu bnde 1 yazdım gönderdm sorun çıkarmı?

aynı şeyi bende yaptım.Babam çalışmıyosa napabilirim maaşı 0.Aile reisinin maaşı 0 olamaz diyor gel bak bakim bizim eve nasıl oluyormuş babam söylesin sana.Bikere oraya burs yurt başvurusunda bulunan insanların çoğunun durumu bu oluyodur zaten.Bunu nasıl halledebilirim 1 yazdım ben de maaşa sorun çıkmaz umarım dalga geçiyorum falan sanmasınlar :D Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

millet siz nasıl yaptınız bu kısmı bakın bir pls

arkadaşlar bilgisi olan yok mu bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfstone35 -- 20 Ağustos 2009; 20:39:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Saralondé

quote:

quote:

Kayıt yaptırırken "Hazırlık" ve "1" olmak üzere sınıf seçiyoruz. Hazırlığı atlamam muhtemel ama her zaman bir ihtimal vardır. Kaydımı muafiyet sınavından sonra mı yaptırmalıyım?

sanki kyknın sitesinden böyle okumuştum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Saralondé

quote:

quote:

sanki kyknın sitesinden böyle okumuştum

Acaba ben mi hazırlık da aldım zannediyorum kendimden şüpheye düştüm.

Kardeşimin işlemleriyle ben ilgileniyorum da o yüzden çok önemli bende 1.sınıf yaptım.

Net bilgi lazım ya :(

• 7 sayfayi okuyamadim acikcasi. Simdi sonuclar aciklandiginda yurt olayi sansima mi gelecek? Yani ben atiyorum x yurdunu istiyorum, bana alakasiz bi' y yurdunu vermeleri gibi bi' ihtimal var mi? Yoksa secme sansimiz olacak mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ptimistik Pesimist

Benim babam işçi emeklisi.Şimdi babam vefat ettiği için 22.Anne Baba durumuna baba ölü anne sağ diye giriyorum.Baba ölü dediğim için babamın aylık gelirini giremiyorum fakat babamın maaşını otomatikman annem alıyor.Bu geliri anneme yazıyorum bu sefer de aile reisinin geliri sıfır olamaz diyor.Bu durumda ne yapmalıyım ? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

quote:

Orijinalden alıntı: zivat

Arkadaşlar hazırlık sınıfı size zorunluysa, sınavla geçilse bile, hazırlık sınıfını işaretliyorsunuz

quote:

Benim babam işçi emeklisi.Şimdi babam vefat ettiği için 22.Anne Baba durumuna baba ölü anne sağ diye giriyorum.Baba ölü dediğim için babamın aylık gelirini giremiyorum fakat babamın maaşını otomatikman annem alıyor.Bu geliri anneme yazıyorum bu sefer de aile reisinin geliri sıfır olamaz diyor.Bu durumda ne yapmalıyım ? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

quote:

Orijinalden alıntı: mic check

ya beyler ne biçim iş anlamadım babam gazi işaretliyince para falan filan işaret lenmiyor bide gelir zorunlu diyor ne biçim iş anlamadım zaten ıkına ıkına girdik şimdide girmiyor

Evet kardeşim benimki de benzer. Baba ölü anne sağ dediğimde maaş kendini sıfırlıyor ve kutu kilitleniyor. Kaydete bastığımda ise aile reisinin geliri zorunludur ve 0 olamaz diye uyarı verip kaydetmiyor. İstanbul KYK bölge müdürlüğü "aç kapa yap geçer" dedi ben de bir gün boyunca açıp kapadım ama maalesef...

Bir sonraki arayışımda ise "Ankara'yı ara" dediler. Aradım. Aradım aramasına ya saatlerce uğraşmama rağmen henüz hattı düşürebilmiş değilim.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar ben de bu sorunu yaşadım ve kyk ya gitmenin eşiğinden döndüm. Neyse uzatmadan yapmanız gerekeni söyliyim. Babanızın mesleğini boş bırakıp annenizi dul yetim maaşı alıyor olarak seçtiğinizde sorununuz ortadan kalkacak. Örneğin;

Baba mesleği : SEÇİNİZ
    Baba aylık geliri: 0
    Anne mesleği: Dul yetim maaşı
    Anne aylık geliri: (annenizin aldığı gelir)

Şeklinde doldurmalısınız. Neticede kyk ya babanızın bir meslek sahibi ya da emekli olduğunu beyan ettiğiniz an, babanızın gelir belgesini götürmeniz gerekecek. Babalarımız vefat ettiği için, vefat etmiş olan birey de bu belgeye sahip olamayacağına göre, kyk vefat eden bireyi vefat etmeden önce emekli vs. olmuş da olsa çalışmıyor olarak kabul ediyor. Biliyorum çok uzattım umarım aklınızda soru işareti kalmamıştır. Gönül rahatlığıyla gösterdiğim şekilde doldurabilirsiniz benim gibi. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben_Moody -- 21 Ağustos 2009; 2:03:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gahanthegod

7 sayfayi okuyamadim acikcasi. Simdi sonuclar aciklandiginda yurt olayi sansima mi gelecek? Yani ben atiyorum x yurdunu istiyorum, bana alakasiz bi' y yurdunu vermeleri gibi bi' ihtimal var mi? Yoksa secme sansimiz olacak mi?

yurt olayı önceliklere bağlıdır aile gelir durumu okuyan kardeş sayısı ailede vefat ya boşanma gibi...

eğer istediğin x yurdu dolmuşsa y yurduna da yerleştirebilirler hangisini istiyorsun diye birşey sormazlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 21 Ağustos 2009; 3:00:23 >
  • arkadaslar bunların sonuclarını ne zaman oğrenicez. bilgisi olan var mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben_Moody

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zivat

Arkadaşlar hazırlık sınıfı size zorunluysa, sınavla geçilse bile, hazırlık sınıfını işaretliyorsunuz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mic check

ya beyler ne biçim iş anlamadım babam gazi işaretliyince para falan filan işaret lenmiyor bide gelir zorunlu diyor ne biçim iş anlamadım zaten ıkına ıkına girdik şimdide girmiyor

Evet kardeşim benimki de benzer. Baba ölü anne sağ dediğimde maaş kendini sıfırlıyor ve kutu kilitleniyor. Kaydete bastığımda ise aile reisinin geliri zorunludur ve 0 olamaz diye uyarı verip kaydetmiyor. İstanbul KYK bölge müdürlüğü "aç kapa yap geçer" dedi ben de bir gün boyunca açıp kapadım ama maalesef...

Bir sonraki arayışımda ise "Ankara'yı ara" dediler. Aradım. Aradım aramasına ya saatlerce uğraşmama rağmen henüz hattı düşürebilmiş değilim.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar ben de bu sorunu yaşadım ve kyk ya gitmenin eşiğinden döndüm. Neyse uzatmadan yapmanız gerekeni söyliyim. Babanızın mesleğini boş bırakıp annenizi dul yetim maaşı alıyor olarak seçtiğinizde sorununuz ortadan kalkacak. Örneğin;

Baba mesleği : SEÇİNİZ
    Baba aylık geliri: 0
    Anne mesleği: Dul yetim maaşı
    Anne aylık geliri: (annenizin aldığı gelir)

Şeklinde doldurmalısınız. Neticede kyk ya babanızın bir meslek sahibi ya da emekli olduğunu beyan ettiğiniz an, babanızın gelir belgesini götürmeniz gerekecek. Babalarımız vefat ettiği için, vefat etmiş olan birey de bu belgeye sahip olamayacağına göre, kyk vefat eden bireyi vefat etmeden önce emekli vs. olmuş da olsa çalışmıyor olarak kabul ediyor. Biliyorum çok uzattım umarım aklınızda soru işareti kalmamıştır. Gönül rahatlığıyla gösterdiğim şekilde doldurabilirsiniz benim gibi. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Gerçekten eline sağlık ama şimdi de dul ve yetim maaşı seçeneğini bulamıyorum. Hayır eskiden vardı ama şimdi yok. Ya da ben karıştırdım bu sefer.

(10 - 20 DAKKA İÇİNDE GELEN DEĞİŞTİRME)

Allah razı olsun, yaptım sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zivat -- 21 Ağustos 2009; 9:58:18 >

• Babası vefat etmiş olanlar için temize çekiyorum.

"Baba ölü anne sağ" seçeneğini tıklayın
    Babanın mesleğini sakın seçmeyin
    Babanın gelirini de sakın doldurmayın, sıfır olarak bırakın
    Annenin mesleğine "Dul, yetim maaşı alanlar" olarak seçin. (Seçenğin tam yeri nerede bilmiyorum. Ama direk çıkmasa da inanın ki var. Emeklilerin içinde olması muhtemel)
    Annenin gelirine gelirinizi yazın
    Diğer bilgileri bilginizce doldurduktan sonra kaydete basın ve işleminiz büyük ihtimalle tamam.

Yardım eden herkese teşekkür ederim.

E-Devlet çok yaşa(!!!)
  • sonuçlar kazandığınız üni.in lkapısına asılcakmış ordan bakılcak.

bide yurt ücretleri ne zaman yatırılcak bilgisi olan ?
  • Sonuçlar ne zaman açıklanır bir bilgi var mı?
    Benim üniversiteye kayıt tarihim 31 Ağustos ve 1 Eylül
    Bu tarihe kadar yurt sonuçları açıklanmzsa bi sefer de yurt kaydı için mi gidecem kazandığım üniversiteye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eeerdem

Sonuçlar ne zaman açıklanır bir bilgi var mı?
    Benim üniversiteye kayıt tarihim 31 Ağustos ve 1 Eylül
    Bu tarihe kadar yurt sonuçları açıklanmzsa bi sefer de yurt kaydı için mi gidecem kazandığım üniversiteye?

Hocam aynen.Ben de babamla ağrıya gitcem kaydımı yaptırcam sonra tekrar ewe gelip 1 gün sonra kardeşimin kayıdı için nevşehire gitcez yurt için başka gün verirlerse bu iki kayda nasıl yetişcez.çünkü ağrı bizim burdan 18 saat.Ya yurda kayıt yaptırmıycam ya da bizim kardeş üniversiteye kayıt yaptırmıycak

Şaka bi yana inşallah hem okul hem de yurt kayıtlarını aynı zamanda yapabiliriz

• anne baba durumunu değiştiremiyorum hiç bir şekilde
    maaşları da giremiyorum 0 yazıyor değiştiremiyorum
    lanet olsun
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.