Arkadaşlar başvurduysanız indirimli kısmını ödeyeceksiniz sadece. Sitede yazar, 6'da biri ya da %20'si olması lazım. Harcın bu kadarı, kayıt parası falan tam olacak tabi ki. Zaten katkı kredisi başvuran herkese çıkıyormuş
peeeki ne zaman açıklanıo kesin bi bilgisi var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: çerkes_kızı
peeeki ne zaman açıklanıo kesin bi bilgisi var mı?
31 ağustosta olması lazım.
Hazırlık öğrencilerine veriliyor diye biliyorum ben ya.
Bir kaç soru da ben cevaplayayım bari..
Babası işsiz olanlar, babasının mesleğini "Seçiniz" olarak bıraksınlar.
Babası emekliyken vefat etmiş ve maaşı annesi alanlar, Babasının mesleğini "Seçiniz" olarak bıraksın, annesinin mesleğini ise "Emekliler" başlığı altında "Dul ve yetim maaşı alanlar" olarak seçsinler.
Hazırlık atlama ihtimali olanlar; okulunuzda hazırlık bulunduğu için hazırlık seçeceksiniz.
"Anne-Baba" durumunu değiştiremiyorum diyenler; Eğer yukarıda "Öncelik" bölümünü anne babanızla ilgili bir şey sey seçerseniz, (misal; anne babası boşanmış, anne ve babası ölü) aşağıdaki "Anne-Baba Durumu"nu değiştiremezsiniz. Öncelik durumunuzda ilgili bilgiyi zaten vermiş oluyorsunuz.
31 Ağustos'ta açıklanacak sanırım, ama Başvuru Süresi uzatılacak diye bir açıklama yapılmıştı, bu yüzden ertelenebilir.
Benim kayıt 31 Ağustos'ta, ama KYK açıklaması 31 Ağustos'tan önce yapılmazsa harcı nasıl ödeyeceğim diyenler; Katkı Kredisi herkese çıkacak denmişti sanırım.
Şimdi geldik benim sorulara
1- Ben "Burs, Öğrenim kredisi veya katkı kredisi" istiyorum seçeneğiyle birlikte yurt bölümüne "Öncelikle yüksek ücretli yurtlar" seçeneğini işaretledim. Bunlar benim burs alma şansımı azaltır mı acaba? Hani fakirse niye yüksek ücretli yurt istiyor, kredi istiyor v.s derler mi?
2-
quote:
*Burs alma olayı yaz aylarında da devam etmektedir.Aynı şekilde kredi de yazın verilir.4. sınıfın haziran ayında bursunuz kesilir.Yani toplam 36+6=42 ay burs alırsınız..
Her yıl ayrı ayrı başvurmamız gerekmiyor mu yani?
Kusura bakmayın, 2 mesaj oldu ama üstteki mesajı değiştir deyince "Donanımhaber bakımda" diyor..
Evet ben de o tereddütü yaşadım. Hem burs istiyor hem de yüksek ücretli yurt diyor falan. Umarım öyle bir bakış açıları olmaz. Sadece burs alan bir öğrenci bile yüksek ücretli yurdun ücretini ödeyebiliyor çünkü
Arkadaşlar
ben arada tekrar login oluyorum bilgilerime bakmak için ama aslında çoktan başvurdum
öyle tekrar login olduğunda aynı bilgilerimi görüyorum ya hani..
Başvurumuz iptal edilmiş olmuyor değil mi ? Yani sanki yeni düzenlemeye gidilcekmiş gibi ?
Kardeşim için bu formu dolduruyorum da şu nokta da takıldım. 25 Yaş altı Yüksek öğrenim gören kardeş sayınız seçeneği var. Ben yüksek lisans öğrencisiym. Buna göre ben bu kategoriye girer miyim? Bence giriyorum gibi ama yine de bir danışmak istedim.
ben babamın mesleğini seçinz olarak bıraktım ama kaydet dediğimde kabul etmiyor
arkadaşlar kimse cevap vermedi soruma:( Yarın son gün çok büyük tereddüt içindeyim. Şimdi babam çalışmıyor benim ama sigortası amcam tarafından ödeniyor.Yani isteğe baglı sigorta oluyo bu demi? Bunu işaretlediğimde aile reisinin maaşı 0 olamaz diyor.Dediğiniz gibi mesleği seçiniz yaptıgımda ise aile reisinin mesleği zorunlu alandır diye uyarı geliyor her iki türlü de babamın maaşını 0 giremiyorum.Napmam lazım bu durumu düzeltmek için? Cevaplarınız için teşekkürler
amcan babanı çalışıyor gösteriyor olabilir isteğe bağlı sigorta olmaz o ...
amcanla konuş ilerde maaş bordrosu isteyecekler iyice dolanmayın...
öyle değil babam önceden memurdu.Ama suanda çalışmıyor ve sigortasını amcam ödüyor yani sigorta kaydı vardı önceden.Ama herhangi bi geliri yok.Anlamadığım sitede babmı çalışmıyor olarak nasıl göstereceğim maaşını 0 kabul etmiyor
@erchamion
her yıl başvurma olayı yok yalnızca 1 kez başvuruyorsun ve toplam 42 ay alıyorsun eğer dediğim gibi ders kalma durumu olmazsa
quote:
Orijinalden alıntı: judith
Arkadaşlar
ben arada tekrar login oluyorum bilgilerime bakmak için ama aslında çoktan başvurdum
öyle tekrar login olduğunda aynı bilgilerimi görüyorum ya hani..
Başvurumuz iptal edilmiş olmuyor değil mi ? Yani sanki yeni düzenlemeye gidilcekmiş gibi ?
sasnmıyorum kardesim. ben de aynısını yapıyorum. girip girip cıkıyorum
Merhaba arkadaşlar, Benim de bir sorum var:
Şimdi Ben Boğaziçi Üniversitesini kazandım, kılavuzda yazan bilgilere göre üniversiteden başarı bursu alacağım.
KYK'ya başvurursam (Burs ve kredi için), Üniversiteden alacağım burs kesilirmi?
Şimdiden teşekkürler...
ne zaman açıklanır acaba
@erdenar
@sssalways
Teşekkürler, cevaplarınız için
Sorulmuş bir soruyu daha açarak sormak istiyorum kardeşim ara sınıfta şu anda,geçen sene hak kazanmasına rağmen notere başvurmamıştı kredi için. Bu sene de başvurular geçti sanırım.Biraz araştırdım internetten geçen sene uzatılmış başvuru süreleri,ondan önceki sene de uzatılmış.Bu her sene olan bir şey mi?
Arkadaşlar bu kyk'nın sitesindeki sadece genel yurtlar ve öncelikle genel yurtlar ın farkı nedir?ordan bir yurt çıksa bile ben başka yurda yazılabiliyormuyum?