Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • notere para vermemenin bi yolu yok mu ya 40 lira çok yaa
    o imzalayacağımız belgeyi başka yerden alsak ollmaz mı?40 lira yı bi kağıt parçasına vermek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

quote:

Orijinalden alıntı: judith

şaka değilim

gördün mü giremediğini ? Ben gittim, 2 dk bekletti sonra verdi

evet gördüm...

Ben de gördüm.

İstanbul kyk müdürlüklerini bilen var mı? Veya aps ile Ankaraya göndersek olur mu?

Edit: Site çalışmaya başlamış oradan buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Crowley -- 21 Aralık 2009; 20:18:52 >
  • Bana da katkı ve öğrenim çıkmış. Bu işlemleri yapmayıp parayı almasam sorun olur mu? Devlet sonra çıkıp demesin biz sana verdik istiyoruz diye?
  • almasan da olur zorla veremezler
  • arkadaşlar ben öğrenim kredisi kazandım da bir kaç sorum olucak bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim ben 18 yaşından küçük olduğum için benim velimin notere gitmesi gerekiyormuş sanırsam bu konu hakkında bilgisi olan varmı ??

ayrıca bir sorum daha olucak bu krediyi bu sene almasam seneye tekrar almaya hakkım varmı ?
  • Ya bu nasıl bi aptallık.Ne bu şimdide bu işten noterleri mi nemalandırmaya çalışıyorlar.Bizim zamanımızda yoktu böyle saçmalıklar.40 lira öğrenci adam niye notere para versin.Noterlik ne işin var.Yeter artık ya.Cebinde 5 parası olmayan bi daha ki ayı nasıl çıkarırım düşüncesi içerisinde binlerce öğrenci var.Ben böyle bir saçmalık görmedim.Sizlerde sessiz kalmayın arkadaşlar.En sert biçimde ne gerekiyosa yazın gerekli yerlere.Yazacak çok şey varda ortam müsait değil.Öğrenciden alacağı 3 kuruş paraya gözünü dikmiş akbaba ordusu
  • Arkadaslar resmen bizi yoluyorlar!! Resmen bizi aptal yerine koyuyorlar!! Bu konuda hassasiyetimizi gosterelim ve elimizden geleni yapalim! Kimse bizden haksiz yere 40TL alamaz!!

Sorgu ekranindan bu bolum cikarilmistir.
    quote:

Öğrenciler Taahhüt Senetlerini, 18-24 Aralık 2009 tarihleri arasında herhangi bir noterde; vergi, resim
    ve harç için para ödemeksizin tanzim ve tasdik ettirdikten sonra, 24 Aralık 2009 tarihi mesai saati
    bitimine kadar Kurumumuzun bölge ve/veya yurt müdürlüklerine teslim edecektir. Bölge ve/veya
    yurt müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise "Cemal Gürsel Cad. No:61 06590 Cebeci/Ankara"
    adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile gönderecek veya elden teslim edecektir.

Fakat bu metin halen basin aciklamasinda apacik durmaktadir. KYK resmen bizi soyuyor....

Basinin aciklamasinin linki buyrun inceleyin:http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/Haber/BasinKrediSonuc.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C£nq -- 21 Aralık 2009; 23:56:02 >

• arladaşlar kyk'nın sitesinde yukarıda arkadaşında alıntı yaptığı gibi """......... bir noterde; vergi, resim
    ve harç için para ödemeksizin tanzim ve tasdik ettirdikten sonra..........""" deniliyor. bu durumda biz neden 40 tl veriyoruz anlamıyorum ? bu arada bence bu süre uzatılacak. çünkü serverler çok dandik. şuan girilebiliyor ama gündüz tüm noterler girmeye çalıştığı için sistem kilitleniyor. şu ösym'den ders alsınlar bi. sınav günü sorunsuz bir şekilde sonuçlarımızı öğrenmiştik. ki giren öğrenci veli sayısı nereden baksan 1 milyonu bulur o an. bu kyk'nın sitesine girse girse en fazla 50 bin kişi girer.
  • arkadaşlar bi sorum olucak bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..benim öğrenim kredi borcum+katkı kredi borcum ödeme planına göre 2009 aralıkta başlıyor yani bu ay sonuna kadar ilk taksiti ödemem gerekiyor..şimdi ben ödemeye mayısta başlamayı düşünüyorum yani bi 5 6 ay sallamayı planlıyorum ödemeyi çünkü yazın çalışıyorum..

1.sorum eğer ilk taksiti ödemezsem icra takibi hemenmi başlıyor yoksa ödeme planı bittikten sonramı başlıyor?

2.faiz olarak hem ayda 2.5 hemde günlük 2.5 faiz işlenecek diyor ama ben anlamadım burasını..yani bu faiz sadece her taksit başına bir keremi işleyecek yoksa benim ödemeyi geciktirdiğim 6 ay boyunca bir fiil işleyecekmi?

3.benim borcum 3300 tl civarında ben hesaplamasını bilmiyorum bu paraya aylık 2.5+günlük 2.5 faiz gelse 5 ay sonunda ne kadar olur toplam borç? yani en azından tahminen çokmu olur azmı olur ona göre ayarlıcam kendimi..

• 2 yıllık okulum için 381 lira katkı kredisi seneti imzaladım.Katkı krediside beyaz eşya ya göre artıyor mu yoksa sabit mi kalıyor?
  • Sadece öğrenim kredisi için 4 senelik 8.100TL imzaladım. Aylık 200TL diyorlar ama 8.100TL az 200TL için. Neyse görecez. İstanbul'da Göztepe Merdivenköy Mah. Çömlekçi Çukuru Sok.'da KYK'nın kız öğrenci yurdu var. Oraya verdim bugün.

Yoksa ayda 180TL mi olacak hala?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F_o_X -- 22 Aralık 2009; 15:52:02 >
  • bende bugun merdivenköydeki yurda teslim ettim noterden 40.5 TL istedi 40 tl verdim hallettim 50 krşda heralde bahşiş olarak istedi:D 10 milyar 260 milyonluk senet imzaladım ögrenim kredisi hazırlık+4 yıl
    allah herkese kolay ödemek nasip etsin..
  • Aylık ne kadar olacak bilen yok mu ya?
  • 8100 TL bana da.Ayda 168,75 e denk geliyor.180 bile değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death666

8100 TL bana da.Ayda 168,75 e denk geliyor.180 bile değil

benim 10 bin 260 bnimki aylık nekadar oluo:D nasıl hesaplıosun

he birde herkese 180 tl verilmiyormu
  • 4 yılda 45 ay ve 5 yılda 57 ay üzerinden hesaplanmış.180 TL ye denk geliyor.

Kafamı kurcalayan 200 TL olmayacakmıydı bu yıl?

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Death666

4 yılda 45 ay ve 5 yılda 57 ay üzerinden hesaplanmış.180 TL ye denk geliyor.

Kafamı kurcalayan 200 TL olmayacakmıydı bu yıl?

quote:

walla pek karışık iş aklım ermiyor benim :) hani diyorlarda sadece okul zamanlarında veriyor bu parayı okul olmadıgı zamanlarda da mı alcam paramı :) hem ekimden ekime 1 sene olarak sayılmıyormu anlamadım walla:) eger ekimden ekime sayılıyorsa bu ay ocakta toplu para almamız lazım ekimden ocaga kadar olanları aklım ermiyor :D ztn devletin hangi işine akıl sır eriyor ki :)
  • Toplu almayacağız bence. Okul bittikten sonra 3 ay daha devam ederler ödemeye.
  • Oha yaa ben tam 12 milyar küsür senet imzaladım

Bu arada noterde hemen hallettim işimi sıkıntı olmadı.Ama 40 lira evlat acısı gibi 2 kağıt parçası için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Oha yaa ben tam 12 milyar küsür senet imzaladım

Bu arada noterde hemen hallettim işimi sıkıntı olmadı.Ama 40 lira evlat acısı gibi 2 kağıt parçası için.

senin 12 bin üstüyse senin üni kaç yı oluo:D

tekrar sölüom bu devletin işine akıl sır ermez:D
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.