Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ChaTLaq-CoCuK

quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Oha yaa ben tam 12 milyar küsür senet imzaladım

Bu arada noterde hemen hallettim işimi sıkıntı olmadı.Ama 40 lira evlat acısı gibi 2 kağıt parçası için.

senin 12 bin üstüyse senin üni kaç yı oluo:D

tekrar sölüom bu devletin işine akıl sır ermez:D

Hazırlık + 4 sene

• Ben de 200TL olacak diye biliyordum ama 180 gözüküyor şimdilik. Bir de ilerki zamanlarda gelecek zamlardan faydalanabiliyormuyuz? Bizim aylık da artacak mı mesela ilerde 210TL olursa?
  • benimde öle banada 10 küsür verdi:D iyiki 12 vermemiş limit artıkca korkuom bu yaşımda milyarlarca borca girdim:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: F_o_X

Ben de 200TL olacak diye biliyordum ama 180 gözüküyor şimdilik. Bir de ilerki zamanlarda gelecek zamlardan faydalanabiliyormuyuz? Bizim aylık da artacak mı mesela ilerde 210TL olursa?

bizimkileri tefeye tüfeye göre yıllık ayarlıolarmış :) bnde 200 diye biliorum bakalım ne olucak:D
  • arkadaşlar krediler 195 lira olacak. KYK Genel Müdürlüğü'ndeki memurlara sordum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: texture

arkadaşlar krediler 195 lira olacak. KYK Genel Müdürlüğü'ndeki memurlara sordum :)

5 lira daha verememişlermi :D yuvarlak hesap 200 olsaydı :)
  • bu imzaladığımız senedin bir kopyası kalmadı yalnız bende. kyk ya verdim 1 taneydi. bir sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: F_o_X

bu imzaladığımız senedin bir kopyası kalmadı yalnız bende. kyk ya verdim 1 taneydi. bir sorun olur mu?

Ben fotokopisini çektirdim.
  • Yurtkur'dan mesaj var !!
    Şimdi ben öğrenim kredisi ve katkı kredisi almaya hak kazandım.
    Dün notere gittim 9 küsür milyarın altına imza attım.
    Bugün Yurtkur benim cep telefonuma mesaj gönderdi.
    Burs kontenjanlarının arttırılması neticesinde öğrenim krediniz bursa dönüştürülmüştür diyor.
    Böyle birşey olabilir mi ? Yurtkur'dan böyle bi mesaj alan arkadaşlar var mı ?

Öğrenim Kredisi: ÖĞRENİM KREDİSİ KAZANAMADINIZ
    Öğrenim İptal Nedeni: Burs veya Kredi Tahsis
    Burs İstek Durumu: BURS KAZANDINIZ
    Burs İptal Nedeni:
    Katkı Kredisi: KATKI KREDİSİ KAZANDINIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ptimistik Pesimist -- 23 Aralık 2009; 11:29:02 >
  • Arkadaşlar 4 yıllık hazırlıksız okuyanlar kaç milyarlık senede imza attınız(öğrenim bursu)
    Ben 8.100.000 Tl imzaladım ama herkes farklı şeyler söylüyor
  • Ben de 8.100'e imza attım. 4 yıllık.
  • Lan bana fazladanmı attırdılar yoksa 12 küsür imzaladım ben
  • Yalnız derse yetişmem gerekiyordu hiç okumadım senedi. 8100'ü gördüm imza attım. Ne yazıyordu senette?
  • arkadaşlar kredi hakkında 2 sorum var.
    birincisi alacağımız anaparanın üstüne borcumuz bitene kadar her yıl mı faiz geliyor.mesela okul bittikten 2 yıl sonra borcumu ödemeye başladım o yıl içinde borcumun yarısını ödedim diğer yıl kalan borcuma yine faiz geliyormu bu çok önemli benim için alacağım ana para 16000 eğer her yıl faiz gelirse 23-24 bin küsür eder borcum.
    ikincisi notere gittim sadece katkı kredisi almak istiyorum dedim adam bana 16000 lik sözleşmeyi imzalatmak istedi eğer öğrenim kredisi almak istemiyorsan bunu imzala daha sonra kyk ya başvur dedi.adamın dediği doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

Yalnız derse yetişmem gerekiyordu hiç okumadım senedi. 8100'ü gördüm imza attım. Ne yazıyordu senette?

Ben de aynen öyle yaptım. Ayrıca KYK'ya verince senedi elimde bişi kalmadı inşallah sorun olmaz. Yalnız ilk maddeyi okudum çok acayip, diyor ki, "Bu seneti imzalamanız kesin olarak öğrenim ve/veya katkı kredisi tahsis edileceği anlamına gelmez" gibi birşey vardı.

Faiz ile ilgili Oyungezer forumlarından bir arkadaşın yazdığını koyuyorum:

quote:

Şu faiz konusunda da bildiğim kadarıyla 1-2 şey söyleyeyim. Öncelikle ödemeye başlayacağın tarihteki beyaz eşya fiyat endeksine göre bir faiz belirleniyor, bunun dışında düzeltme faizleri var bir de (hani yılbaşlarında artıyor ya verdikleri kredi, o işte). Bunları ne yaparsan yap ödüyorsun. Bir de ödeme tarihlerini geçirirsen bindirdikleri gecikme faizi var, bu kötü işte Tongue. Adamlar o kadar art niyetli ki, sana ödeme tarihleri ile ilgili herhangi bir bildirimde bile bulunmuyorlar. Ne yapman gerektiğini hayatta söylemiyorlar sen gidip öğrenmedikçe. Mutlaka araştırıp, öğrenip, zamanında ödemek lazım.

• 2 yıllık okuyorum bu sene girdim

3780 tl lik senede imza attık fakat öğrenim kredisi aldım bu parayı ben nasıl alıcam ? öğrenim kredisi demek okul parasını ödemek demek değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ptimistik Pesimist

Yurtkur'dan mesaj var !!
    Şimdi ben öğrenim kredisi ve katkı kredisi almaya hak kazandım.
    Dün notere gittim 9 küsür milyarın altına imza attım.
    Bugün Yurtkur benim cep telefonuma mesaj gönderdi.
    Burs kontenjanlarının arttırılması neticesinde öğrenim krediniz bursa dönüştürülmüştür diyor.
    Böyle birşey olabilir mi ? Yurtkur'dan böyle bi mesaj alan arkadaşlar var mı ?

Öğrenim Kredisi: ÖĞRENİM KREDİSİ KAZANAMADINIZ
    Öğrenim İptal Nedeni: Burs veya Kredi Tahsis
    Burs İstek Durumu: BURS KAZANDINIZ
    Burs İptal Nedeni:
    Katkı Kredisi: KATKI KREDİSİ KAZANDINIZ

aynı mesaj bana da geldi daha başvuru yapmamıştım ben sen kredi için başvuru yaptıysan gidip bir müdürlükle konuşman lazım büyük ihtimal tekrar başvuracaksın bi 40 daha gidecek

Ayrıca bir sorum var ben noterden 1TL lik senetleri imzaladim verdim müdürlüğe peki banka hesap no falan almayacak mıyım sadece kağıdı teslim ettim ismimi ve TC Kimlik numaramı yazdım bu kadar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Randall -- 23 Aralık 2009; 19:46:19 >

• 16 bin lira imzaladım
  • Arkadaşlar şimdi elimizdeki tüm senetleri -belgeleri vs. hep teslim ettik bizim elimizde bir şey kalmadı.Parayı nasıl alacağız kart fln mı vereceker?
  • Başvururken başka bir üniversiteye kaydım vardı şimdi farklı bi üniversitedeyim. Ve Burs kazanmışım yeni farkettim ya. Fazladanmı kontenjan var ne haha.
    Ne kadar Burs ödeniyor acaba bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgzS -- 23 Aralık 2009; 22:53:04 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.