Şimdi Ara

kyk burs ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben özel üniversite tam burslu kazandım. yani katkı kredisi alamıyorum. öğrenim kredisi de istemiyorum(şu sonra ödediklerin oluyor) sadece burs istiyorum.

fakat başvuruda
    istemiyorum
    burs ve öğrenim kredisi
    katkı kredisi
    burs, öğrenim ve katkı kredisi

yazıyor. sadece burs istiyorum ben ama yok? burs ve öğrenim kredisini mi seçeceğiz? ben istemiyorum öğrenim kredisi falan. daha sonra çıkarsa naparım? yardım lütfen

• sadece burs yok mecburen bursun içinde bulunduğu bir seçeneği işaretliyceksin burs çıkmaz öğren kredisi çıkarsa almama hakkın var sorun olmaz hiçbir işlem yapmazsın olur biter
  • quote:

Orijinalden alıntı: hande_yıldız

sadece burs yok mecburen bursun içinde bulunduğu bir seçeneği işaretliyceksin burs çıkmaz öğren kredisi çıkarsa almama hakkın var sorun olmaz hiçbir işlem yapmazsın olur biter

almama hakkım var mı yani dostum emin misin?
    çünkü ben mezun olduktan sonra bi de onu ödemek istemiyorum.
  • evet almama hakkın var kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonzales

quote:

Orijinalden alıntı: hande_yıldız

sadece burs yok mecburen bursun içinde bulunduğu bir seçeneği işaretliyceksin burs çıkmaz öğren kredisi çıkarsa almama hakkın var sorun olmaz hiçbir işlem yapmazsın olur biter

almama hakkım var mı yani dostum emin misin?
    çünkü ben mezun olduktan sonra bi de onu ödemek istemiyorum.

ne çıkarsa çıksın gidip işlem yapmaz iseniz alamazsınız zaten öyle bir zorunluluk yok
  • özel üniversiteyi burslu kazanan neden katkı kredisi alamıyor ya da alamıyor mu?

edit: sorun kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fmpes -- 18 Ağustos 2012; 11:28:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fmpes

özel üniversiteyi burslu kazanan neden katkı kredisi alamıyor ya da alamıyor mu?

kardeş burslu kazanıyosun zaten... tam burslu kazanırsan gerek yok.. %50 burslu kazanrsan 9000 lira civarında para verceksin bunu devlet veremez sonuçta her sene.. binlerce öğrenci var.. hem orayı kazandıysan zaten o parayı verecek durumdasındır ve milletin, ihtiyacı olanların hakkını yemeden çatır çatır vermek zorundasın
  • şimdi anladım teşekkürler
  • ben bişi soruyum o zaman.. bu katkı payı miktarları varya mesela İktisadi ve İdari Bilimler için 407 lira demiş bu 1 dönem için mi yıllık içinmi... biz kayıt olurken bir dönem mi yıllık mı yatıcaz bu souların cevabını alırsam sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bambam38

ben bişi soruyum o zaman.. bu katkı payı miktarları varya mesela İktisadi ve İdari Bilimler için 407 lira demiş bu 1 dönem için mi yıllık içinmi... biz kayıt olurken bir dönem mi yıllık mı yatıcaz bu souların cevabını alırsam sevinirim :)

Dönemlik.

İkinci dönem bir daha yatıracaksın.
  • yapma bee... peki bu burs olsun öğrenim kredisi olsun yurt olsun katkı kredisi olsun bunların hepsine başvursak bunların çıkma olasılıkları, kontenjanları (tahmini) ne gibi olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bambam38

yapma bee... peki bu burs olsun öğrenim kredisi olsun yurt olsun katkı kredisi olsun bunların hepsine başvursak bunların çıkma olasılıkları, kontenjanları (tahmini) ne gibi olur...

Bir şeye başvurmuş olman, başka bir şeyin çıkma olasılığını etkilemez.

www.kyk.gov.tr/web/OSYM_Bsv_2012/basvuruGirisAnaSayfa.do sayfasında Burs, Öğrenim Kredisi, Katkı Kredisi ve yurttan kimlerin yararlanamadığı yazıyor.

Eğer bu engel teşkil eden durumların hiçbirini taşımıyorsanız;

• KYK'nın Burs için belirlediği, yine o yukarıda adresini verdiğim sayfada listelenmiş olan öncelik durumlarının en az birini taşıyorsanız Burs doğrudan çıkar. Hiçbirine sahip değilseniz, maddi ve ailevi durumunuza bakıyorlar. Herhangi bir puan türünde ham puan bazında ilk 100'e girmedikçe, YGS-LYS başarınıza pek bakmadıklarını da söyleyebilirim.

Kime neden çıktığı belli olmuyor bazen; ama genel olarak söylenebilecekler: Ev ve araba sahibi olmak (Üstünüze ya da aile bireylerinden birinin üstüne olacak.), bir vakıf üniversitesinin burssuz ya da kısmi burslu bir programında okumak Burs çıkma şansını düşürür; ailenin kirada oturuyor olması, ailede okuyan kardeşlerin olması, annenin ya da babanın vefat etmiş olması, işsiz çocuğu olmak, emekli çocuğu olmak da yükseltir.

Yine de KYK, burs açısından özel kurumlara göre daha insaflıdır. :)

• Eğer Burs çıkmazsa, Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar.

• Katkı Kredisi de kesinlikle çıkar.

• KYK'nın yurtlar için belirlediği, yine o yukarıda adresini verdiğim sayfada listelenmiş olan öncelik durumlarının en az birini taşıyorsanız bir KYK yurdu asil listeden (doğrudan, ilk yerleştirmelerde) çıkar. Hiçbirine sahip değilseniz, asil listeden çıkma olasılığı gideceğiniz ilin büyüklüğüne göre değişiyor.

Kalabalık bir ile gidiyorsanız maalesef asil listeden çıkmama olasılığı yüksek. O öncelik durumlarından en az birine sahip olanlar yerleştirildikten sonra boş kontenjan kalırsa belki çıkar; ama dediğim gibi, bunun olasılığı kalabalık illerde düşük. Aksi hâlde, yedek listeye kalıyorsunuz.

Yedek listenin ilerleme hızı, size yurt gelme süresi de gideceğiniz ile göre değişiyor yine. Kalabalık illerde yedek liste hızlı ilerler.

• katkı kredisi geri ödemeliymiş.. nalet..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.