Şimdi Ara

KYK bursu çıkanlar ailenizin geliri ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene burs çıkan arkadaşlar ev/araba durumu ve ailenizin toplam geliri, üniversite okuyan kardeş sayısı ne kadardı?

Annem babam asgari ücret alıyor, ev/araba yok kardeşim üniversite sınavına hazırlanıyor eylül ayında üniye başlayacak, ev dedemin tapusu bizim değil (kira ödemiyoz yani) bana bu sene burs çıkmadı çok şaşırdım gerçekten kesin çıkması gerekirdi bu sene ailem çok zorlandı. Seneye kyk bidaha başvuracam teve de başvuracam inşallah bi yerden bi şey çıkar aylık giderim yurt dahil 550-600 lira (258yurt)

• ülkede hiçbir alanda adalet olmadığı gibi burs alacaklar da adil şekilde seçilmiyor maalesef.babasının fabrikası,dönümlerce arazisi olan arkadaşım ilkokuldan beri burs alıyor.sadece benim çevremde bile bu arkadaş gibi haksız yere alan çok kişi gördüm şu ana kadar.sadece burslarda değil yurtlarda vs de yaşanmakta bunlar.

ailemin durumu fena değil ihtiyacım yok neyse ki.kendim alamamam değil de haksız yere burs alanlar beni rahatsız ediyor.
    Yapay Zekanın Yanıtı

KYK Bursu İçin Aile Gelir Koşulları

KYK burs almak için aile geliri belirli sınırlar dahilinde olmalıdır. Her yıl Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen bu sınırlar, öğrencinin burs alma hakkı kazanıp kazanamayacağını belirler.

KYK burs başvurusu aile geliri değerlendirmesinde kullanılan kriterler şunlardır:

• Ailedeki kişi başına düşen aylık gelir
    • Ailedeki kişi sayısı
    • Ailenin ikamet ettiği il veya ilçe

KYK çıkması için aylık gelir ne kadar olmalı sorusunun cevabı, yukarıda belirtilen kriterlere bağlı olarak değişmektedir. Öğrencinin ailedeki kişi başına düşen aylık geliri, KYK burs aile geliri sınırının altında olması gerekmektedir.

KYK yurt başvurusu aile geliri de burs başvurusu için aile gelirinin değerlendirilmesinde kullanılan bir kriterdir. Öğrencinin KYK yurdunda kalabilmesi için aile gelirinin belirlenen sınırlar dahilinde olması gerekmektedir.

KYK burs ve yurt başvurularında dikkate alınan KYK burs aile geliri sınırları, YÖK tarafından her yıl güncellenmektedir. Güncel sınırlar hakkında bilgi almak için YÖK'ün resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Önemli Hatırlatma: Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. KYK burs ve yurt başvuruları için güncel ve resmi bilgilere ulaşmak için YÖK'ün resmi web sitesini ziyaret etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim ne annemin nede babamin bir geliri yok banada kurus bura cikmadi kredi cikti mecbur aldim ve inan babasinin 2 lokantasi olan cocuga burs cikti.. secmece olarak seciyorlar bizi baska aciklamasi yok
  • 2 kişi çalışırken ve kira yokken çıkarsa sürpriz olur. Çok zorlanılıyorsa kredi son çare olarak kullanılabilir.
  • araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla üzerine 1 daire olana annesi ev hanimi olup sadece babası çalışana burs çıkıyor. fakat arabası olanlara gözlemlediğim kadarıyla çıkmıyor. siz seneye tekrar başvurun çıkması lazımdı
  • belkide ailede ne kadar kazandığına bakılmaksızın anne ve baba çalışıyor gözüküyorsa çıkmıyor olabilir.
  • Crysiz kullanıcısına yanıt
    Aynem hocam esnaf ya da serbest meslek olunca gelirini istediği gibi gösterebiliyor sanırım benim de öyle arkadaşlarım var
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki size çıktı mı? Çıkan birinin yorum yapması daha isabetli olur. Arkadaşım kendi şehirinde okuyor babasınım A3 arabası var elinde iPhone var adidas ayakkabı giyiyor sigara içiyor bar disko takılıyor ona çıkan burs bana çıkmıyor, boş yapmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kyk kimlere çıkıyor
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • babam işçi emeklisi ve yürüyemiyor annem çalışmıyor ve sadece 1 evimiz var bana kredi çıktı ama sınıfta babasının oteli olan bir çocuğa burs çıkmıştı. türkiye burası bunlar teferruat
  • boş yapmayın boş yapmayın ilginç gerçekten
  • ailemin aylık geliri babam 11 bin annem 8 bin toplam 19bin ama burs yiyorum
  • devlette çalışıyorsan çıkmıyor.özelde çalışıyorsan ve sigortan yoksa çıkıyor.
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Annem özel sektör sigortali temizlikçi maaş asgari ücret
    Babam taşerondu kadromsu bi şey yaptılar ama maaşı hâlâ asgari ücret sigortalı (kadromsu şeyden sonra bazı hakları iyileşti) bu yüzden mi çıkmadı sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpereNN7 -- 18 Mayıs 2019; 18:24:35 >
  • benim burs krediye donmustu.tekrar burs icin sans oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpereNN7

Annem özel sektör sigortali temizlikçi maaş asgari ücret
    Babam taşerondu kadromsu bi şey yaptılar ama maaşı hâlâ asgari ücret sigortalı (kadromsu şeyden sonra bazı hakları iyileşti) bu yüzden mi çıkmadı sence?
    galiba evet.
    bir çok arkadaşımda babası asgari ücret almasına rağmen burs çıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meradz

benim burs krediye donmustu.tekrar burs icin sans oluyor mu
    yok
  • tecrübe17 kullanıcısına yanıt
    İyi yiyorsun
  • Tamamen random bence
  • ülkede hiçbir alanda adalet olmadığı gibi burs alacaklar da adil şekilde seçilmiyor maalesef.babasının fabrikası,dönümlerce arazisi olan arkadaşım ilkokuldan beri burs alıyor.sadece benim çevremde bile bu arkadaş gibi haksız yere alan çok kişi gördüm şu ana kadar.sadece burslarda değil yurtlarda vs de yaşanmakta bunlar.

ailemin durumu fena değil ihtiyacım yok neyse ki.kendim alamamam değil de haksız yere burs alanlar beni rahatsız ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidsnake99 -- 18 Mayıs 2019; 19:15:13 >
  • Sizlerin rahatlığına hayranım gerçekten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.