Şimdi Ara

KYK Bursu kime çıkıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
5.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adamın babası işçi ama zengin. Devlet baktiginda adamin gelirini goremiyor. Cocuguna burs cikiyor. Bizim burda vardi bi eleman durumu gayet iyiydi 3 yerden burs aliyordu kyk dahil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Ana baba memur yan gelirsiz eve giren para minimum 7-10 bin arası belki cok daha fazla hala ağlıyor tipe gel. Anan baban 3 tane yapmış demek ki geliriniz iyi.

hocam kusura bakma ama asgari ücret dedigin insanlarin çogu esnaf ve yanlis beyan veriyorlar(burs alan arkadaslarimdan bildigim bu) ve onlar burs almis ailesi asgari ucretli arkadaslarima dahi burs çikmamis ortada problem var ve ben bunu da soyluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D8783DAC6 -- 17 Kasım 2017; 21:28:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caga_89

Adamın babası işçi ama zengin. Devlet baktiginda adamin gelirini goremiyor. Cocuguna burs cikiyor. Bizim burda vardi bi eleman durumu gayet iyiydi 3 yerden burs aliyordu kyk dahil

heh evet hocam işte ben de bunu söylüyorum ama bazı okuma engelli arkadaslar bunu anlamak istemiyorlar.

• anne baba toplam 8 e yakın para alıyordur o yetmiyorsa yok artık 2k maaş alınıp geçinenler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanjayra

anne baba toplam 8 e yakın para alıyordur o yetmiyorsa yok artık 2k maaş alınıp geçinenler var.

saçmalamayin 5bini gecmiyor.

• Geliri yasal çerçeveye girmemis insanları niye baz alıyorsun devlet bunu nereden bilsin ? Sana burs çıkmaması çok normal. Bursa ihtiyacin olsa zaten kredi alırsın. Boşuna parmaklarini yorma burda.

• Geçen sene babası asgari ücret alan arkadaşıma burs çıkmadı.

Bi kere devlette çalışıyorsa annen yada baban çıkmıyor.

Onun dışında üstünüze ev araba varsa çıkmıyor sanırsam.

Keşke devlet çoğu öğrenciye burs verse. Bu şekilde antipati yaratıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Geliri yasal çerçeveye girmemis insanları niye baz alıyorsun devlet bunu nereden bilsin ? Sana burs çıkmaması çok normal. Bursa ihtiyacin olsa zaten kredi alırsın. Boşuna parmaklarini yorma burda.

Ne demek ihtiyac yok bir tıp kitabi en az 500 lira nasil alacam ben? kyk yurdunda kaliyorum ben. ve ayrica devlet neden her vatandasina ögrencisine burs vermiyor??

• Ben zengin demedim zaten ort üstü dedim. Ülkenin çoğunluğunu şuan işsizler ve asgari ücretle çalışanlar oluşturuyor. Yani evet ortalama üstü. 2 memur maaşı demek en kötü 6 bin demek öğretmense branşına göre 10 ları görür.

• Bana çıktı, babam asgari ücret çalışıyor ve 2 kardeşiz. Kardeşim lise okuyor ben de hukuk.

Annem çalışmıyor, oturduğumuz ev kira.

Oldu mu?

• şimdi ben burs başvurusu yaptım kyk bursu çıktı tahhaütname yi yaptım kartımı da bugün aldım,kimlik numarasının son rakamına göre ilk bursumuzun 10 gün sonra yatırılacagını söylediler,yani 27 kasımda benimki yatacakmış 2 aylık ücretmi yatacak yoksa 3 aylıkmı yatacak birde şuanda bazı siteler aylık kyk bursunun 425 oldugunu söylüyor,ben 450 olduğunu sanıyordum bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canislupusccc

quote:

Orijinalden alıntı: sanjayra

anne baba toplam 8 e yakın para alıyordur o yetmiyorsa yok artık 2k maaş alınıp geçinenler var.

saçmalamayin 5bini gecmiyor.

Lan ne boş yaptın be. Madem ihtiyacın var kredi al. Senin gibilerin ciğerini bilirim sen kredi de almazsin ama ağlarsın.

• Mesajlarını okudum zamanında kyk bursu ve bir kaç burs almış biri olarak düşüncelerimi yazayım. Bu burs geliri cok düşük olan ailelerin çocuklarına veriliyor. Senin anne baba memur olduğu için devlet tarafından orta halli olarak görüldüğünden bu bursun cıkması zaten zordu. Biraz da şans kısmet işi tabi. Ben bu bursa başvururken özelde burssuz okuyordum hemde kendi şehrimde. Bana çıkmaz dediler ben şansımı denemek için başvurmuştum açıkçası beklentimde yoktu ama çıkmıştı. Orta halliydik aslında evimiz vardı ama resmi tek gelirimiz babamdan kalan emekli maaşıydı. Okulumda bırak bursu krediyi bile alan yoktu. Bence burs çıkmadı diye üzülme kısmet diye bak krediyide al. İhtiyacında yoksa al faizi enflasyondan düşük olduğundan kâra geçersin. Aldın diye harcamak zorunda da değilsin birikimde yapabilirsin belki bir ihtiyacın olur kullanırsın olmazsa da ödeme zamanı gelince ödersin elinde de ufak bir miktar kalır hatta.
    Diğer burslarda dene şansını tıp kazandığından başarı puanın iyidir başarı bursları alabilirsin. Bir sürü vakıf dernek cemaat var ben her yere başvurmuştum dene şansını. Bu tip yerlerde tanıdık çok önemlidir okuldan olsun aileden olsun birilerini ayarlamaya çalış. Öğrencilik zor Allah kolaylık versin.

• babam öğretmen anam evhanımı ben 2.sınıf üni kardeşim lise sonda 2senedir çıkmıyor
  • durumumuz iyi ama babam gazi, önceliğim var. o yüzden ben alıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.