evet |
KYK’da Yaşayamıyorum.. (2. sayfa)
-
-
katılıyorum. belli bir puanın altında kalanlara yurt vs. sağlanmamalı. özellikle kykda kalanlar öylesine okuyanlar oluyor. ben kurtuldum, Allah herkesi kurtarsın. çok kötü çok.
-
yurttakilerin büyük çoğunluğu eline kalem almıyorlar
-
Sağ olun hocam umarım en kısa zamanda rahat edebileceğim bir yere geçebilirim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam köklü üniversite diye seçim yapmadan once ben bu okulu iyi şartlarda nasıl okuyabilirim diye düşünmediniz?
Özellikle hukukta o köklü üniversite size bitince neler sunucak göreceksiniz. Şuan mezunların çoğu bedavaya veya 1-2bin gibi ücretlerle hukuk bürolarında sürünüyor. En yakın arkadaşım ankara hukuk mezunu oldu iyi bir ortalama ile, öğretim görevlisi olabilmek için kendini yırttı şuan normal bir şehirde normal bir üniversitede öğretim görevlisi.
Hukuk şuan Türkiye'de gerçekten okunacak bir bölüm değil. Belki 10 yil kimse okumasa mevcut stok yetecek.
Gelecek için radikal bir karar vermeniz lazım günümüz Türkiyesinin şartları malesef böyle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Söyledikleriniz doğru ve farkındayım, gelecek kaygısı da taşıyorum ancak ben sevgi ve ilgiden dolayı tercih ettim. Her bölümde gelecek kaygısı mevcut, en azından anladığın, ilginin olduğu bir bölümde bu kaygıyı taşımak daha anlamlı oluyor. Evet herkes hukuk okuyor ama onlar okuyor diye benim gibi idealist insanların vazgeçmesi durumu daha da kötü yapardı. Zaten ben de üniversiteyi kazananınca her şey iyi olacak sanıyordum, şimdi daha iyi anlıyorum bi şeyleri başardığında her şey güzel olmuyor, o yüzden bazı konularda motivasyonum düşüyor zaten, o kadar çalıştım emek verdim deliler gibi, keza birinci sınıfta da öyle. Ama rahatça yatıp uyuyabileceğim ders çalışabileceğim bir alan bile sunulmadı bana, benim gibilere.
vadi işte be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 18 Kasım 2022; 20:57:31 > -
hukukta devam zorunluluğu yok ki evden çalış sadece sınavlara gir
-
kütüphanede yaşayıp uyumak için yurda gelmekten başka çare yok gibi
-
Hocam ilk iki hafta sadece uyumak için gitme tarzında yaşadım, okuldan sonra hemen birilerini bulur geç saatlere kadar oyalanırdım, en son sokak ortasında kustuğumda, yorgunluktan cafelerde uyukladığımda bir yıl boyunca böyle yaşayamayacağımı anladım.
Bana da son çare bu gibi geliyor, siz de hukuk mu okuyosunuz? Yapan var mı böyle bilmiyorum.
Kendi şehrinizde okuyun siz de. Ben de hayatımın hatasını yaptım 2 sene zor dayandım bölümde zordu bıraktım. Kendi şehrimde kendi evimde yaşıoyum ve okuyorum 4. sınıfım şuanda. +1 göreceğim ama olsun acelem yok okul biter elbet.
-
Hocam yapabiliyorsaniz yatay geçiş ile ailenizin olduğu şehre geçiş yapın bence veya yurt nakil talebi verin derim
Yukarıda da yazdım benim memleketimde okuduğum bölüm yok
belirli puanın altında kalanlara yurt imkanı sağlanmamalı
Atıyorum; 300 puanın altında kalan adam yurtta kalsa ne olur kalmasa ne olur ?? O adamın standardı belli zaten.
Bu yurt işlerinde kesinlikle puana göre öncelik verilmesinden yanayım. Ülkede cahillik seviyesi her geçen gün yükselirken kafası çalışan adamların korunması gerekiyor. Tabi bu birilerinin işine gelmiyor..
-
Kesinlikle böyle olmalı, kapasitesi az odalara sıralama öncelik vererek yerleştirme yapılmalı. İki yıllık bölüm okuyan arkadaşımın çalışma masası var onlarca ders kitabı olan ve birsürü eser okuması gereken öğrencinin değil çalışma masası kitap koyacağı bi rafı bile yok. Ders kitapları dışında kitap kullanmayı bıraktım, tüm okuma kitaplarımı memlekette bıraktım, sığdırmam imkansız çünkü, kütüphaneden ödünç alma tek çözümüm oldu, kendimi bu ortamda nasıl geliştirebilirim bilmiyorum.
Tam olarak nasıl bir ortam hayal ediyordunuz merak ettim doğrusu?
Denk geldi yazayım dedim.KYK da kalan arkadaşlarim durum 15-20 sene önce de aynıydı.3 kuruş kredi alıyorduk. Ben mesela kendi nevresimimi getiriyordum, yastığımi,battaniyemi 15 20 günde bir memlekete gidiyordum harçlığını alıyordum.Camasir nevresim yıkayıp eve dönüyordum.Fakat o zaman ev kiralanabiliyordu 3-5 arkadaş.Bende o kadar bile maddi durum yoktu.Fakat gıda ucuzdu.Simdi nasıl bilmiyorum ama okulda yemek 1 akbil parasından çok az ucuzdu 200bindi akbil yemek 150bin.Allah kolaylık versin sizlere.Hem kira hem gıda fiyatları yüksek.O zamanın parasıyla 3bin USD kredi borcu ödedim oda faizi silindi ancak öyle....
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eve çıkmak zorlanabilir. Tabi ki tek başınıza değil, yine 3-4 kişi ortak. Ama 30cm dip dibe uyumaktan iyidir. Yine en azından herkesin kendi odası olur. Misal en pahalı semtlerden Kadıköy/İstanbul'da bile olsanız 20.000 e eşyalı 3+1 (4 oda) lı yer tutsanız. her oda da tek kişi kalsa, kişi başı 5.000 e gelmiş oluyor. Dolaplarınız, eşyalarınız, müstakil odalarınız, çamaşır makineniz vs her şeyiniz olmuş olur. KYK dan kat kat iyi olur diye düşünüyorum. Biraz daha sıkışalım derseniz 3-4 bin lere kadar indirebilirsiniz. Kyk fiyatları nedir tabi bilmiyorum.
-
Hatta buna ek olarak da belirli kriterdeki bölümlere karşılıksız burs verilmeli. Diğerlerine de geri ödemeli verilmeli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X