Şimdi Ara

KYK’da Yaşayamıyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
4.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam dostlar, üniversitede ikinci yılım çoktan alışmış olmam gerekirken bu yıl KYK yurduna geçtim, yatakların dipdibe olduğu (iki yatak arası 30-40 cm) 6 kişilik bir odada kalıyorum, bilenler vardır hukuk öğrencisiyim, odada herhangi bir çalışma masası yahut kitapları yerleştirebileceğim bir raf mevcut değil, düşüncesiz insanlarla dolu oda, dersten döndüğümde biraz sessizliğe ihtiyacım oluyor ama mümkün değil, yurdun WİFİ’yı yok telefon faturam 400 tl geldi ek paketler dolayısıyla (ki hiç dizi film reels TikTok vs izleyen biri değilim) çamaşır yıkamak zulüm gibi, temiz de yıkayamıyoruz zaten, hijyene dikkat eden biriydim ama onlarca kişinin kullandığı “yıkanmış” çarşaf kılıflarını yastığını kullanıyoruz.

Velhasıl okula gitmeyi çok istememe rağmen eve döndüm, şu an yurda geri dönme ihtimali dahi panik durumu yaratıyor bende. Ama derslerim için en kısa zamanda dönmem de gerekiyor. Özel yurtlara baktım ancak pek fark olmayan odalara 40-45 bin lira para istiyorlar, eve çıkmayı da düşündüm ve aylık 10 bin lirayı aşan bir gider gerekiyor ve bu bütçemi aşan bir durum. Şu dönemde üniversite okumak cezaevi deneyimi yaşamak gibi, zor bi bölümde okuyorsanız okul stresi de cabası. Ve özellikle cidden okumaya gelmişseniz en mağdur siz oluyorsunuz, diğerlerinin pek umrunda olmuyor konfor düzen dersler vs.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yaşadığım şehirde hukuk yoktu ve köklü bir okulu kazandığım için şehir dışına gitmek zorunda kaldım, ben çok zor şartlarda 4 bin sıralama yapmıştım ama sana sundukları şey bir milyonuncu olmuş kişiye sunduklarıyla aynı, neden bi şeyleri başarıyoruz o zaman anlamıyorum, herhangi bir burs da almıyorum, odamdaki kişi 4-5 kez mezuna kalmış çok düşük bir bölümde okuyor ve 2-3 tane burs alıyor. Ben insanları puanıyla sınıflandıran biri değilim ancak bir süre sonra bazı şeyler çok haksızca geliyor insana.
  • Her önüne gelen okumasaydı yurtlar ve öğrencilerin hayatı bu durumda olmayacaktı, şu anki yurt kapasiteleriyle herkese tek kişilik oda dahi sunulabilirdi. 6 kişilik odada okumaya gelmiş iki kişiyiz, gerisi sırf üniversite okumak için okunan bölümler.

• rezillik.sokak başı üniversite ve garip garip bölümler olmasa şu an 2 kişilikteydin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şehir dışında okumak kadar zulüm eden bi şey yok

• Hocam açıköğretimde okunacak bölümleri okumaya geliyorlar, hem gerçekten okumaya gelmiş insanların düzeni olmuyor hem de tüm barınma beslenme ihtiyaçları kamu kaynaklarından karşılanıyor.

• gainzzz34 kullanıcısına yanıt
    Yaşadığım şehirde hukuk yoktu ve köklü bir okulu kazandığım için şehir dışına gitmek zorunda kaldım, ben çok zor şartlarda 4 bin sıralama yapmıştım ama sana sundukları şey bir milyonuncu olmuş kişiye sunduklarıyla aynı, neden bi şeyleri başarıyoruz o zaman anlamıyorum, herhangi bir burs da almıyorum, odamdaki kişi 4-5 kez mezuna kalmış çok düşük bir bölümde okuyor ve 2-3 tane burs alıyor. Ben insanları puanıyla sınıflandıran biri değilim ancak bir süre sonra bazı şeyler çok haksızca geliyor insana.

• Herkesin odasindaki insan dusuncesiz bu dusunceli insanlar nerde bilemiyorum biraz empati her olayi kendi cehremizden algilamamak gerek 6 kisilik odada kimsenin kimseye dusuncesi kalmaz bence secenekler senin icin kapandigina gore bence kabul edip olan yeri daha guzel bir yer haline getirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upotemi -- 18 Kasım 2022; 17:9:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KYK'da kalmayın.
    5 ay önce açıldı
    KYK burs/kredi artar mı bu sene
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt

Genelde dışarı yüzü görmediklerini için bütün pisliklerini üniversitede sergileme peşinde olurlar,denetim yok kural yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarveyinStajyeri -- 18 Kasım 2022; 17:10:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odayı cehenneme cevir hocam, düşünceli adamı öperler öyle yerlerde

• Cidden bu var cogunu gotu basi saliyor anne baba baskisindan

• upotemi kullanıcısına yanıt
    Ben çok kuralcı büyüdüm, bu sebeplerden çok empati yapan ve sınırlarını bilen biriyim beni en çok zorlayan da bu karşılığını alamıyorum bu saygının. Buraya yazan insanlar zaten bu sorunu çeken insanlar, düşüncesiz olanlar neyi yazsınlar zaten herhangi bir şeyden rahatsız olmuyorlar. Kural bilmiyorlar, toplum içinde nasıl yaşanır davranılır bilmiyorlar, yaptıkları şeyleri normal sanıyorlar.

• Oda zaten cehennem hocam ahansnwldm

bizim odada

biri diş fırçalamaya gidince bi anda herkes hazırlanmaya başlıyo genelde, aynı anda falan yatıyoz çok romantik

• Kanka ben hayatimda kimseye iyi geceler demedim( yüz yüze) burda her gun bir cocuga iyi geceler diyorum xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upotemi -- 18 Kasım 2022; 17:22:56 >
  • Bu gerçek mi…

sen mezun değil myidin knk

• gainzzz34 kullanıcısına yanıt
    Yok ytü deyim

are u gae

• LeviEfendi kullanıcısına yanıt
    Kanka tıp okuyorsun dedigini dusunucem ama hasta oldugumu dusunmuyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.