Şimdi Ara

Kyk Gelir Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
29.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar her bilgiyi doğru mu vericez? Örneğin babanın maaşını soruyo adam 10bin tl alsa da bin tl yazabilir.

Şimdi benim babam öğretmen , sicil nosunu felan gircez , yine de doğru yazmam gerekiyor mu?

• up
  • Doğru yazmak gerekir hocam,ben KYK bursu alıyorum,eve polis gelmişti konuşmuştuk.Daha sonra muhtarla fln görüşmüş,araştırma yapmış.Ama polisi gönderen üniversitem mi yoksa KYK mı emin değilim.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24-11

Doğru yazmak gerekir hocam,ben KYK bursu alıyorum,eve polis gelmişti konuşmuştuk.Daha sonra muhtarla fln görüşmüş,araştırma yapmış.Ama polisi gönderen üniversitem mi yoksa KYK mı emin değilim.

KYK eve polis felan göndermez sadece sicil no ve tc ile genel kapsamlı bir araştırma yapar burs tamamen şans işidir aylık geliri 2000 lira olana çıkar 700 lira olana çıkmaz yani bana göre özel durumlar harıç kesinlikle şans sicil no ile ne kadar alcağı çıkar onun için doğru yazman gerekir eğer sigortasız bi işte çalışıyorsa işsiz bile gösterebilirsin...
  • quote:

Doğru yazmak gerekir hocam,ben KYK bursu alıyorum,eve polis gelmişti konuşmuştuk.Daha sonra muhtarla fln görüşmüş,araştırma yapmış.Ama polisi gönderen üniversitem mi yoksa KYK mı emin değilim.

o kadar araştırma yapmıyorlar korkutma şimdi çocuğu polis falan diye

ben kimseden duymadım böyle birşey açıkçası
  • Yurt, burs, öğrenim kredisi ve katkı kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde yurt, burs, öğrenim ve/veya katkı kredisi hakkınız iptal edilecektir.
    diyor. neyse onu giriceksin yani hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KYK burs/kredi artar mı bu sene
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış.

Yurt, burs, öğrenim kredisi ve katkı kredisi müracaatında bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde yurt, burs, öğrenim ve/veya katkı kredisi hakkınız iptal edilecektir.
    diyor. neyse onu giriceksin yani hocam

sigortasız bir işte çalışılıyorsa hiçbir sorun çıkmaz rahat olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: asigenc_bedri

quote:

KYK eve polis felan göndermez sadece sicil no ve tc ile genel kapsamlı bir araştırma yapar burs tamamen şans işidir aylık geliri 2000 lira olana çıkar 700 lira olana çıkmaz yani bana göre özel durumlar harıç kesinlikle şans sicil no ile ne kadar alcağı çıkar onun için doğru yazman gerekir eğer sigortasız bi işte çalışıyorsa işsiz bile gösterebilirsin...

Bizde sistem şöyle işler : ODTÜ'ye kayıt yaptırdığın zaman özlük formu doldurursun tüm bilgilerini yazarsın.KYK okula şu kadar öğrenciye burs vercem sen seç der.Ben KYK resmi sonuçları belli olmadan okuldan öğrenmiştim burs kazandığımı.Ama polis geldi,büyük ihtimal ODTÜ bursa aracı olduğu için kontrol etmek istedi.Yalnızca belli sorular sorup dosyama yazıp gitti o kadar.

• quote:

quote:

quote:

Bizde sistem şöyle işler : ODTÜ'ye kayıt yaptırdığın zaman özlük formu doldurursun tüm bilgilerini yazarsın.KYK okula şu kadar öğrenciye burs vercem sen seç der.Ben KYK resmi sonuçları belli olmadan okuldan öğrenmiştim burs kazandığımı.Ama polis geldi,büyük ihtimal ODTÜ bursa aracı olduğu için kontrol etmek istedi.Yalnızca belli sorular sorup dosyama yazıp gitti o kadar.

O okulla alakalı birşeydir kesinlikle kyk ile değil adam yarım milyon kişinin evine tek tek polis mi göndercek bende kredimi okuldan öğrendim

• Kredi zaten herkese çıkar,sormaya gerek yok.Bence de okulla ilgili,yoksa dediğiniz gibi o kadar öğrenciyi araştırmak mantıksız olur.
  • quote:

Kredi zaten herkese çıkar,sormaya gerek yok.Bence de okulla ilgili,yoksa dediğiniz gibi o kadar öğrenciyi araştırmak mantıksız olur.

Kredi,harçlarla mı ilgili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emma morley

quote:

Kredi zaten herkese çıkar,sormaya gerek yok.Bence de okulla ilgili,yoksa dediğiniz gibi o kadar öğrenciyi araştırmak mantıksız olur.

Kredi,harçlarla mı ilgili

Harçlar kalktı deniyor ama yasa henüz geçmedi bildiğim kadarıyla.

İki tür kredi var biri katkı kredisi : Normalde 500 tl olan harç ücretini yüzde 20 ödersin 100 tl olarak.(Eğer harçlar kalkarsa bu sene gerek kalmayacak)

İkincisi her ayın 7sinde yatan öğrenim kredisi,isteyen herkese verirler,ekonomik duruma bakarak burs da çıkabilir.Bu sene 260 tl idi ve 12 ay boyunca yatar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24-11 -- 18 Ağustos 2012; 1:50:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

O okulla alakalı birşeydir kesinlikle kyk ile değil adam yarım milyon kişinin evine tek tek polis mi göndercek bende kredimi okuldan öğrendim

zaten devlet memuru ise ailenizden birisi, tc nosu ile dahi maasını kyk ögrenir. e-bordro sistemi otomatik olarak bilgileri alır. Babanızın tc numarası ile kayıtlı oldugu siyasi partiye bile ulasılıyor. Ama serbest meslek ise babanızın meslegi oldukca düsük yazmaya gayret edin. Niye derseniz dogudan gelen birisi 5-6 kardes yüzlerce dönüm tarlaya karsı ayda 1000 lira gelir gösterip bursları kapıyor. Cogunluk böyle zaten onlardan sonra size sıra anca gelir. Ayrıca yanlıs yazma sonucu polis falan sizle ugrasmaz. Sanırım böyle bir durum fark edildiginde belirli bir süre uzaklastırılıyorsunuz burs imkanlarından

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.