Şimdi Ara

KYK GERİ ÖDEME EMRİ ve KYK MAĞDURLARI PLATFORMU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
6
Favori
135.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaslar olayin kredi ve katki geri ödemeleri oldugunu kisa zamanda öğrendim. gelen emir yazisinda (ismide bi acayip) rakam yiginindan ve tehditvari yazilardan baska birsey yok. yararli olacagini dusundugum icin basligi degistirdim. bu duruma dusmus ve dusmek uzere olan potansiyelleri bekleriz

Bugün elime bir zarf ulaştı. Bağlı bulunduğum vergi dairesi müdürlüğünden gelmiş. 4 farklı kalemde gecikme zammı olmaksızın toplam 7790.36 TL lik bir borç görünüyor ve 7 gün içerisinde ödememi istiyorlar. Adım Soyadım TC hepsi beni tarif ediyor faaliyeti isimli başlıkta ise ne idiğünü anlayamadığım Potansiyel Mük.(Diğer Gruplara Girmeyenler) diye bir zırva yazıyor. İtiraz içinde daha yolunu bilmediğim bir yer olan zonguldak idare mahkemesini adres göstermişler. Şimdi şunları merak ediyorum..

1. Potansiyel Mük.(Diğer Gruplara Girmeyenler) nedir?
    2. Benim gelirim var ama devlet memuru statüsündeyim malım ne mülküm var ne alaka?
    3. Çincede Kriz kelimesi iki karakterden oluşuyormuş biri Tehlike öteki Fırsat. lan bi yerden mülküm mü oldu haberim olmadan
    4. Bu parayi hayatta ödeyemem kaç yıl yatarım tabi bu kısmı şaka da arkadaşlar bilen eden varsa bir cevap yazsin sinirimden o smileyler walla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 10 Kasım 2010; 23:38:12 >

• yok hocam yok heralde KYK. öğrenim ve katkı kredisi derdi
    ama zonguldak deyince kafam durdu o ne alakaysa..
  • potansiyel mük. diye tabir ettigi boktan yazida potansiyel mükellef demekmis.
    aldik ödeyeceğiz ama nasil olacak suan pek bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanozd

yani o 4 kalem ne?

9023 YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ BORCU HESABI
    9086 HESAPLANAN GECİKME ZAMMI
    9092 YÜKSEK ÖĞRENİM HARÇ KREDİSİ
    9086 HESAPLANAN GECİKME ZAMMI

numaralar vardi ama gersini vergi dairesinin sitesinden buldum. bu cok fena oldu iste.
  • Kagitta hic bir halt yazmiyor dunya kadar rakam ve odemen gereken tutar. 7 gün icinde ödeme yapma zorunlulugu istersem Zonguldaktaki mahkemeye itiraz edebilecegim ama haksiz cikarsam tutarin %10 civarinda fazladan alinacagi yaziyor. simdi devlete ve sisteme sövmek istemiyorum ama genc arkadaslara sesleniyorum elinizden gelirse KYKdan geri ödemeli burs almayin. biliyorum cok zor okumak para yetistirmek ama dedigim gibi simdi birsekilde idare etmeye bakim o bursu almayin. ayda 30 lira aliyorduk, sonra 45 yaptilar, mezun olmama yakin 90 oldu. ama ayda 230 lira olarak geri istediler faizci tefeci devlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanozd

hocam itiraz etme bukonularda devlete karsi dava kazanmak pek mumkun degil hem bu miktar icin senet imzalamis olman lazim? degil mi?

tabi imzaladik büyüklerimizin gaziyla hemen ödersin geri ödemesi cok kolay öğrenciliginde rahat edersin ivir zivir. dogru o parayi otobus bileti parasi yaptik ama araba taksidi öder gibi ödetiyorlardi..
  • faiz zaten isliyor 2 yildir; kismet olmadi ödemek. bir arkadasima bir sene önce gelmis az önce konustum o hiç kilini kipirdatmamis faiz islemeye devam etmis sadece. zaten ocak ayinda durumum düzelecek gibi o zaman ayda 1000 TL 1000 TL 7-8 ayda bitiririm diyordum.borcla yasamak cok zor ya. kimiside ne sansli daha okula baslarken altinda arabasi evlenince hemen evi oluveriyor. biz bunlari yirtinarak yapacagiz yinede şükürler olsun tabi. ama dedigim gibi genc arkadaslara benden abi tavsiyesi bu zikkimi almayin bu devlet sosyal mosyal degil bildigin tefecilik yapiyor.

ayrica böyle kagit gelen arkadaslar forumda varmi? merak ediyorum onlar ne yaptilar daha akilci bir çözüm varmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada devlet borçların faizlerini hafifletme ile ilgili bir çalışma yapıyordu ondan da ses seda çıkmadı ama harç ve katkı kredilerinide icine aldiklarini biliyorum. bir umudumda onda ve netten yaptigim arastirmalarda benim gibi yüzlerce adam buldum ama hicbiri son durumlarini yazmamislar. olayi derinlemesine incelemek isteyen arkadaslar KYK İÇİN ÖDEME EMRİ ile arayabilirler. burasida iyi bir bilgi kaynagi oldu gerci deli gibi tek basina yazip duruyorum ama olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 10 Kasım 2010; 22:58:00 >
  • Hocam biraz soruştur istersen bu aralar vergi barışı gibi bişeyler var tasarı halinde faizi falan kurtarabilirsin belki
  • winchester hocam walla cok iyi olur nihayetinde bir baktim 1900 lira civarinda faiz var ama bu vergi barisi henuz tasari halinde resmi gazetede yayimlanmadi.yoksa benim gibi 800bin tane ödeme emri gelmis KYK zede suanda bayram yapiyor olurdu.
  • Konu basligini degistirdim daha genis bir kitleye hitap edecektir bu sekliyle
  • Abi 2 yıl sana müsade ediliyor zaten . Askerlik bu sürenin dışında . Yavaş yavaş biriktiremediniz mi ?
    Bende alıyorum da bu ikinci senem . Daha iki sene daha var önümde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DieselTRoniC

Abi 2 yıl sana müsade ediliyor zaten . Askerlik bu sürenin dışında . Yavaş yavaş biriktiremediniz mi ?

aslinda biriktirilebilir ama isler hic hesapladigin gibi gitmeyebiliyor DieselTRoniC.
    4 yil once mezun oldum neredeyse mezun oldugum gun ise basladim diyebilirim. o yüzden is bulamadim falan filan gibi mazeretim yok. ama insanlar para kazaninca senden cok sey bekliyorlar. birde benim gibi birine yüklü para verip minik minik tahsil edersen beti bereketi kalmiyor. diyecegim o ki moralini bozma ama alacagin para ile ödeyecegin para arasinda fark cok olacak. umarim sen benim yapamadigimi yapar ve kisa zamanda borcunu ödeyebilirsin.
  • quote:

Abi 2 yıl sana müsade ediliyor zaten . Askerlik bu sürenin dışında . Yavaş yavaş biriktiremediniz mi ?

Öğrenim kredisi geri ödenirken 2 yıl müsaade ediliyor daha sonra 3 ay da bir ödeme yapılmıyor mu. Direk borcun neyse onu mu ödeyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovewhisper

quote:

Öğrenim kredisi geri ödenirken 2 yıl müsaade ediliyor daha sonra 3 ay da bir ödeme yapılmıyor mu. Direk borcun neyse onu mu ödeyeceksin.

2 yil müsade ediliyor evet, ardindan erteletecek bir mazeretin yoksa olay su sekilde basliyor:

Almis oldugun surenin yarisi kadar zamanda (4 yilsa 2 yilda) almis oldugun paranin beyaz esya endeksi uzerinden hesaplanan faizi ile birlikte 3 aylik periyotlar halinde odeyeceksiniz.

bundan sonra genelde herkesin farkli bir hikayeyle odeyememesi durumu söz konusu. ödeme emri bundan sonra geliyor. forumda burda basliyor

• mağdur lafı biraz sacma olmuş acıkcası.sonucta nelere katlanacagını biliyordun.kandırarak almadın bunu..
    su an 2.üniversitemde okuyorum fakat o lanet olası krediyi almadım.emin ol ailem cok baskı yaptı al diye fakat bana samimi gelmedi.yanlış anlaşılmasın kredideki samimiyetsizlik degil direk şahsıma güvenemedm.
    cünkü o para ya alkole ya gezmeye ya da kıza gidecekti..

senin durumunda bir sürü arkadaşım var.zamanında almayın dedim ama dinlemediler.
    neyse sonucta bi hukuksuzluk yok ortada '' ayagımızı yorganımıza göre uzatmamız gerek '' diyorum.
    en kısa süre de ödemen dilegiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrahan18

2 yil müsade ediliyor evet, ardindan erteletecek bir mazeretin yoksa olay su sekilde basliyor:

Almis oldugun surenin yarisi kadar zamanda (4 yilsa 2 yilda) almis oldugun paranin beyaz esya endeksi uzerinden hesaplanan faizi ile birlikte 3 aylik periyotlar halinde odeyeceksiniz.

bundan sonra genelde herkesin farkli bir hikayeyle odeyememesi durumu söz konusu. ödeme emri bundan sonra geliyor. forumda burda basliyor

Yani ben şimdi 3 yıl kredi aldım. Bu sene 9.ayda( Eylül 2010) bitti kredi. 2 yıl sonra Eylül 2012 den itibaren ödemeye başlayacağım ve 1,5 yıl(18 ay) boyunca 3 aylık periyotlar şeklinde olacak demi?

• tabi isin orasindan bakarsaniz oyle ama zengin cocuklarina her turlu burs cikarken bizde avucumuzu yaladigimiz ankara sogugunda henuz 17 yasinda velimizin imzasi lazimken islerimize, yaptik bir hata. elbette odeyecegiz.. aslinda ben odemeye de baslamistim fakat bir dost kazigi hikayesiyle sekteye ugradi olay buraya kadar geldi.simdi almamis ve odemis olanlarla odeyememislerin polemigine donmesin burasi herkesin durumu kendine ozel. ben nicelerini goruyorum yemin ederim kis gunu uzerine giyecek paltosu olmayan gencecik ogrenciler, ayakkabisi yirtik vs. hadi gelsinde almasin ben almadim siz de almasaydinizla olmuyor bu isler herkesin durumu kendine ozel. isin ozu cok buyuk bir problem degil benim icin onuda soyleyim. Allah saglik verdikten sonra ustesinden gelirim cabamla.magdur derken zaten kendimdende bahsetmedim o biraz espri anlayisi tabi anlayisi olana.. bununla ilgili siir yazan arkadaslarimiz bile var aksam ekleyecegim bulup. devlet trilyonlarla oynayanlardan dogru düzgün vergi alamazken gencecik insanlari ne idüğü belirsiz beyaz esya endeksiyle faizlemelerine de karsiyim.ilerde bunlarla ilgili soz sahib olacak biz gencleriz ve problemleri düzeltecek kisilerde bizleriz. bunlarida unutmatyalim.

iyi temennide bulunan butun arkadaslara tesekkurler..

gecmiste ödeme emri gelmis ve takmamis arkadaslardan durumlari nasil onunla ilgili bilgisi olan varmi? birde halen alan arkadaslar alternatifleri varsa bu faizci sistemi durdursun diyorum tekrar.

(Ben ocak ayindan itibaren ayda biner lira ile kapatmayi hedefliyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: lovewhisper

quote:

Yani ben şimdi 3 yıl kredi aldım. Bu sene 9.ayda( Eylül 2010) bitti kredi. 2 yıl sonra Eylül 2012 den itibaren ödemeye başlayacağım ve 1,5 yıl(18 ay) boyunca 3 aylık periyotlar şeklinde olacak demi?

evet ama bu üc ay ödeme süresi yanilgiya dusme. yani aldiginin 2 katının faizli halinin 3 katı olarak dusun. simdi kac lira aliyorsunuz bilmiyorum ama 200TL burs aliyorsun diyelim üç ay sonunda (400 TL +faiz) x 3 seklinde odemeni temsili olarak formulize edebiliriz.

• quote:

evet ama bu üc ay ödeme süresi yanilgiya dusme. yani aldiginin 2 katının faizli halinin 3 katı olarak dusun. simdi kac lira aliyorsunuz bilmiyorum ama 200TL burs aliyorsun diyelim üç ay sonunda (400 TL +faiz) x 3 seklinde odemeni temsili olarak formulize edebiliriz.

Şimdi KYK nın sitesinden baktım toplam 5,880 lira almışım ve 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren ödemeler başlıyor. İlk alırken beyaz eşyaya endeksli olarak geri ödeme yapacağız diye imza atmıştık. Bakalım artık toplam ne kadar ödeyeceğiz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.