Şimdi Ara

KYK İlk 100 bursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boğaziçi Üniversitesi'nde, hazırlıktayım. Bu yıl sınava tekrar girip KYK'nın ilk 100 bursu için şansımı denemek istiyorum. Ham puanda ilk 100'e girdikten sonra tercih yapma koşulu var mı? Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaglon -- 16 Aralık 2011; 20:38:41 >

• okul puanın düşecek ilk 100 e giremezsin ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jan.Valjan.

quote:

Orijinalden alıntı: zaglon

Boğaziçi Üniversitesi'nde, hazırlıktayım. Bu yıl sınava tekrar girip KYK'nın ilk 100 bursu için şansımı denemek istiyorum. Ham puanda ilk 100'e girdikten sonra tercih yapma koşulu var mı? Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Üniversite okuyor olupta yine de sınava girenler için tercih yapma koşulu yok, ilk 100 için de özel bir durum olacağını zannetmiyorum. Şu ÖSYM'nin sitesinde hiçbirşey doğru düzgün yazmıyor.

Bende bir soru soracaktım. YGS de 11. sınıf Tarih konularından sorumlumuyuz? ÖSYM'nin sitesinde buna dair hiçbir bilgi bulunmamakta, her yer de bir dedikodu YGS 9. ve 10. sınıf konularını içeriyor diye ama...

11.sınıf dediğin inkılap tarihi oluyor ve onlar da çıkıyor sınavda ancak ayrıntı bilgi istemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

okul puanın düşecek ilk 100 e giremezsin ki?

KYK ham puana burs veriyor, arkadaşım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

okul puanın düşecek ilk 100 e giremezsin ki?

KYK ham puana burs veriyor, arkadaşım.

Peki bilmiyordum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jan.Valjan.

quote:

Boğaziçi Üniversitesi'nde, hazırlıktayım. Bu yıl sınava tekrar girip KYK'nın ilk 100 bursu için şansımı denemek istiyorum. Ham puanda ilk 100'e girdikten sonra tercih yapma koşulu var mı? Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Üniversite okuyor olupta yine de sınava girenler için tercih yapma koşulu yok, ilk 100 için de özel bir durum olacağını zannetmiyorum. Şu ÖSYM'nin sitesinde hiçbirşey doğru düzgün yazmıyor.

Bende bir soru soracaktım. YGS de 11. sınıf Tarih konularından sorumlumuyuz? ÖSYM'nin sitesinde buna dair hiçbir bilgi bulunmamakta, her yer de bir dedikodu YGS 9. ve 10. sınıf konularını içeriyor diye ama...

Senin alanın ne idi?

• Tarihi dert etme o kadar. Hedef yüksekse değişir de çok etkilemeyecek seni.
  • O kadar kasıp 1 sene bekleyeceğine daha güzel yerlerden burs bulabilirsin. Değmez yani.
  • Daha güzel yer yok ya emin ol. Burs Ofisi denen bir havuzda toplanıyor bursların. 41 farklı vakıftan burs da çıksa birini alabiliyorsun yalnızca. Genelde de 300 lira civarında o burslar. KYK, biliyorsun, 800 tl kadar bir burs veriyor. Boğaziçi'ne yakın bir çevrede ikamet etmek istiyorsan KYK çok tatlı geliyor insana.
  • @zaglon

Ne yazık ki tercih yapmazsan alamazsın bursu. Ayrıca şu an KYK'dan kredi ya da burs alıyorsan, tercih yapsan bile alamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

@zaglon

Ne yazık ki tercih yapmazsan alamazsın bursu. Ayrıca şu an KYK'dan kredi ya da burs alıyorsan, tercih yapsan bile alamazsın.

Bu bilginin kaynağı nedir?
  • quote:

quote:

@zaglon

KYK'ya bilgi edinme yasasını kullanıp mail attım; aynı soruyu sormuştum. Bu şekilde cevap verdiler.
  • quote:

Daha güzel yer yok ya emin ol. Burs Ofisi denen bir havuzda toplanıyor bursların. 41 farklı vakıftan burs da çıksa birini alabiliyorsun yalnızca. Genelde de 300 lira civarında o burslar. KYK, biliyorsun, 800 tl kadar bir burs veriyor. Boğaziçi'ne yakın bir çevrede ikamet etmek istiyorsan KYK çok tatlı geliyor insana.

Hazırlık olduğun belli. Daha çözememişsin olayları. Ben okurken arkadaşım 3 farklı yerden burs alıyordu. Toplamda 1000 lirayı geçiyordu.

Burs Ofisi denen yerler haricinde burs veren kuruluşlar var. Araştır sürekli ve hepsine başvur.
  • quote:

quote:

quote:

@zaglon

KYK'ya bilgi edinme yasasını kullanıp mail attım; aynı soruyu sormuştum. Bu şekilde cevap verdiler.

peki, onca arkadaşım boşuna kasıyor şu an öyle mi? Yine Boğaziçi'nde elektronik mühendisliğinden kaç kişi var Dil'den çalışıyorlar bu burs için. Bir yanlışlık olmalı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@zaglon

peki, onca arkadaşım boşuna kasıyor şu an öyle mi? Yine Boğaziçi'nde elektronik mühendisliğinden kaç kişi var Dil'den çalışıyorlar bu burs için. Bir yanlışlık olmalı.

Neden KYK'yı arayıp bu konu hakkında uzmanından bilgi almıyorsun? Ben öyle yapmıştım. Sana da tavsiye ederim. Burada hem soruyu sorup hem de cevaplara kuşkuyla bakacağına git adam gibi sor ilgili kişilere.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@zaglon

Neden KYK'yı arayıp bu konu hakkında uzmanından bilgi almıyorsun? Ben öyle yapmıştım. Sana da tavsiye ederim. Burada hem soruyu sorup hem de cevaplara kuşkuyla bakacağına git adam gibi sor ilgili kişilere.

KYK kredi sonuçları yeni açıklandığından sürekli meşgul çalıyor. Son onbeş gündür öyle gerçi de. Burada bilgi sahibi biri vardır diye düşünmüştüm.

• @zaglon

Bilgi Edinme Yasası diye bir şey var. Bu yasayı referans gösterip mail attığın zaman sana cevap vermek zorundalar. Bu senin yasal hakkın. Bence bu kullanıp, öğren. YGS'ye oldukça zaman var. Dediğim gibi yasayı referans gösterip maili at sen. YGS gelmeden cevap gelmiş olur zaten sana. Şimdi sadece sınava odaklan. Hatta birinci ol superdorm'da kal.
  • quote:

@zaglon

Bilgi Edinme Yasası diye bir şey var. Bu yasayı referans gösterip mail attığın zaman sana cevap vermek zorundalar. Bu senin yasal hakkın. Bence bu kullanıp, öğren. YGS'ye oldukça zaman var. Dediğim gibi yasayı referans gösterip maili at sen. YGS gelmeden cevap gelmiş olur zaten sana. Şimdi sadece sınava odaklan. Hatta birinci ol superdorm'da kal.

Dorm yalnızca birinciye verilmiyor zaten de neyse, ne önemi var. Bu çok konuşulan ve kimsenin gerçek manada bilgi sahibi olmadığı bir konu. Sonuç olarak sen de bilmiyorsun. İyi ya. Ben deneyimli bir kaç kişi bulayım.
  • quote:

quote:

@zaglon

Dorm yalnızca birinciye verilmiyor zaten de neyse, ne önemi var. Bu çok konuşulan ve kimsenin gerçek manada bilgi sahibi olmadığı bir konu. Sonuç olarak sen de bilmiyorsun. İyi ya. Ben deneyimli bir kaç kişi bulayım.

Büyük ihtimalle benim dediğim gibidir çünkü KYK'dan resmi cevap aldım. Keşke silmeseymişim o maili. @boun.edu.tr 30 mb kotası olduğu için silmek zorunda kalmıştım. Umarım böyle değildir de amacına ulaşırsın. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.