Şimdi Ara

KYK KREDİSİNDE FAİZ VARMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
71.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KREDIDE FAIZ VARSA ORANI NEDIR ORNEGIN 22 BIN TL DEVLET BANA VERDI 4 YIL ICINDE KAC PARA ALCAK

• bende başvurular ne zaman diye sorayım
  • Aşağıdaki adresten öğrenim kredisi yönetmeliğine tıklayarak bilgi alabilirsin. İlgili 33. maddeyi buraya da kopyaladım.
    https://eyurtkur.kyk.gov.tr/tr/Kanunlar-ve-Yonetmelikler/YurtKur/31

Kredi Borcunun Tespiti
    Madde 33- Kurumdan öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresinin bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar öğrenim kredisi olarak verilen miktarlara, Devlet İstatistik Enstitüsünün toptan eşya fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilir.
    Endeks uygulanmasına, kredi borçlarının geri ödenmesine ve taksitlendirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirlemeye, öğrencilerin borçlarından birinci fıkraya göre hesaplanan endeks artışından ilave edilen miktarın % 50 sine kadar indirim yapmaya Yönetim Kurulu yetkilidir.
    İndirim uygulandıktan sonra öğrencilerin ödeyecekleri bakiye kredi borcu, öğrencilerin eğitimi süresince Kurumdan aldığı toplam kredi miktarının 3 katını geçemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekteselli -- 29 Temmuz 2014; 9:46:10 >

• tekteselli T kullanıcısına yanıt
    Yani?

Tam anlamadım
  • beyler

ben kayıt sildirdim aldığım kredinin ödemesini 2 yıl erteletebiliyorum sanırım doğru mudur. gençler ayrıca bir abiniz olarak söyleyeyim kredi almayın. zaten fasa fisoya harcanıyor, çok ihtiyacınız yoksa almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: animationer

beyler

ben kayıt sildirdim aldığım kredinin ödemesini 2 yıl erteletebiliyorum sanırım doğru mudur. gençler ayrıca bir abiniz olarak söyleyeyim kredi almayın. zaten fasa fisoya harcanıyor, çok ihtiyacınız yoksa almayın.

Kardeşim senin durumun için ilgili madde numarası 35. 2 yıl değil de 1 yıl sonra ödeme başlıyormuş. Aynı zamanda 1 yıl içinde ödenmesi gerektiği de söylendiğinden 3 veya 4 taksitte ödemen lazım.

Öğretim Kurumundan Ayrılma Halinde Borcun Ödenmesi
    Madde 35- (Değişik 21-12-2002 tarih ve 24970 sayılı Resmi Gazete) Sağlık sebepleri dışında kendi isteği ile öğretim kurumunu bırakan veya herhangi bir sebeple öğretim kurumundan çıkarılan öğrenciler, öğretim kurumu ile ilişiğinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl sonraki tarihi takip eden ödeme döneminden başlamak üzere ve bir yıl içinde üçer aylık dönemler halinde borcunu öder.
    Öğretim kurumunu değiştirdikten veya kredi almaktan vazgeçtikten sonra öğretim kurumundan ayrılan veya çıkarılanlar hakkında da aynı borç ödeme kuralları uygulanır.

• kardeşim teşekkür ederim araştırmışsın fakat

• Sağlık sebepleri dışında kendi isteği ile öğretim kurumunu bırakan veya herhangi bir sebeple öğretim kurumundan çıkarılan öğrenciler, öğretim kurumu ile ilişiğinin kesildiği tarihten itibaren iki yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede aylık taksitler halinde borcunu öder.( 2006-2007 öğretim yılından önce üçer aylık)

sitesinde böyle yazıyor bu ile seninki farklı acaba hangisidir.

https://eyurtkur.kyk.gov.tr/tr/Genel-Bilgiler/KrediBurs/2
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • animationer A kullanıcısına yanıt
    Kendi sayfalarındaki yönetmeliğe bakarak öyle söylemiştim. Anladığım kadarıyla değişiklik olmuş ama yayınladıkları yönetmelikte düzeltmeyi unutmuş olabilirler.

O zaman 2 yıl erteleme hakkın var haklısın.
  • Tabiki var devlet niye zarar etsin senden. Faiz şöyle işliyor beyaz eşya indeksli ve enflansyona göre işliyor türk parasının değeri artarsa senin ödeyeceğin para artar. Azalırsa ödeyeceğin azalır fakat azaldığı tarihte görülmemiş hep %10-20 faiz ödersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: animationer

beyler

Bu adamı dinlemeyin beyler alın, şimdi almayacazda ne zaman alacaz? tamam geri öderken biraz sıkıntı çekilir ama gençlik 1 kere yaşanıyor
  • dostum sanki insanları isyana teşvik ediyor musun gibi konusmussun. alan alsın banane. ben olsam almazdim ve durumu olmayanlar için güzel bir şey. fakat gerekli değilse almayın dedim, kötü mü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle faiz var arkadaşlar neredeyse iki katına çıkıyor/çıkmıştı

edit: bu yüzden almayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 29 Temmuz 2014; 13:08:51 >
  • İki kat ne yahu %10 civari olur

Yani bi yilda 3600tl aldin diyelim
    O yil 3960 vercen

İkinci yil 3800aldin diyelim 4180vercen yil yil her yila ayri faiz ama iki kat olmasada %20ye yaklasiyor yani banka matigi ile 0.2 faiz ki hic bi banka 0.2faiz vermez arastirin isterseniz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüzde 10-20 ise bişey değil,veririz.
  • 15.000 civarına imza atmıştım. Az önce borcumu sorguladım. Geri ödeme 20.000 lira olarak görünüyor.
  • Faiz yok ama öderken enflasyon farkını ödüyorsun.

• animationer A kullanıcısına yanıt
    aynen durumun varsa sık dişini alma. borç yiğidin kamçısı fln değildir 4 sene sonra okul bitince resmen 1-0 yenik başlıyorsun omzunda yükle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.