Şimdi Ara

KYK YURDUNDA İLK GECEM YARDIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
3.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok teşekkür ederim size gerçekten. yani canım benim diye hitap etmeniz bile beni o kadar mutlu etti ki...okulda selam vermekten cekinmiyorum güzel gidiyor zaten sıkıntı yurtta basliyordu biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byAndroid kullanıcısına yanıt

evet hocam gerçekten böyle. destek olan oda arkadaşımla konuştuk bu gece inanır mısınız sizinle aynı şeyleri söyledi. baya rahatlattı beni. siz de öyle.. şehrime donersem aynı şekilde yaşamaya devam edeceğim haklısınız ve bir gün bu zincirin kırılması gerekiyordu. şu an iyiyim ancak yarın yine kötü düşüncelere girmekten korkuyorum

• hocam babam sinirli bi sekilde bırak gel o kadar emek verdin bunun için miydi dedi. yani restoran işini kızmak için söyledi tabi ki öyle bir şey yok şu an. alışmaya çalışıyorum. sizce bu dönemde psikiyatriste gitmek yardımcı olur mu

• Senin yorumlarını okudukça neredeyse gözlerim yaşaracak senin yaşadıkların çok fazlasını ben yaşadım kardeşim :( üniversite 3.sınıf oldum hala ailemi arıyorumdum bırakıp gelmek istiyorum diye yalvarıyordum. Hatta okula gitmeyi bıraktım okul uzattım okadar kötüydü ki hocam bende de osb felan var aileme bağlı asosyal biriydim

• fotoburak F kullanıcısına yanıt

aynı durumu yaşıyorum hocam maalesef. OSB nedir?

• Bu nedir arkadaş ! Gelmişsin üniversite okuyacak yaşa sen hala ilkokul çocuğu kafasındasın . Bir insan bu kadar ağlak ve hassas olur mu ya. Bunu cidden seni üzmek için söylemiyorum ama sanki erkek değil de kız gibi davranıyorsun . Ciddi psikolojik destek almani öneririm sagliklı bir psikolojin olduğunu dusunmuyorum .

• Moueson kullanıcısına yanıt

çok haklısınız hocam diyecek bir şeyim yok size. çocukluktan beridir hep boyleydim zaten. lisede bile okula gidince ailemi ozlüyordum. ben de hiç memnun değilim bu durumdan. yeni gelenler çok mutlu alisiyorlar ancak ben bu tür durumlarda çok güçsüz kalıyorum. duygusal anlamda kucuk bir çocuk veya kız gibiyim haklisiniz

• Herkesin alisma suresi hayata tutunma sekli farkli, emin ol sadece sen degilsin herkes mutlu gozukuyordur ilk gelenler benzer seyleri yasiyor normaldir. Kimi daha yirtiktir hizli adapte olur kimi yavas ama herkes az cok senin cektiklerini cekiyor.

Bak sen nasil ki sinifin ortasinda milletin icinde aglamiyorsan onlarda baskalarinin yaninda hersey mukemmel gibi davraniyor.

O yuzden bunun dogal bir surec oldugunu bil. Ben de ilk sene yurtta kaldim benzer seyler dusundum ama en cok korktugum zamanlar universitede work and travela gittigimde daha bulgaristana bile cikmamistim hic yurtdisina lap diye amerikaya bastim gittim vardim otel aradim falan ilk gun. Baya kotu hissediyor insan ama boyle seyler insani guclu kilar.

• inonu88 kullanıcısına yanıt

evet hocam çok haklısınız herkes dışarıya mutlu görünüp içinde fırtınalar yaşıyor olabilir. bende aile sıkıntısından başka bir şey yok. onları çok özlüyorum. ben sürekli onlarla zaman geçirmeyi seven biriydim. sürekli onlarla gecirdigim güzel vakitler, onlarla gittiğimiz yemekler, yaptığımız piknikler vs aklıma geliyor. ve bu kahrediyor beni. yakın zamanda kesin bi çözüm var mı acaba şehrime dönmek için. yatay geçiş için bu senenin bitmesi gerekiyor. başka bildiginiz yöntem var mi

• sinok23 S kullanıcısına yanıt

Çok yediysen daha da yersin maalesef.

Kimseye borç verilmeyecek yerler; okul, iş yeri, askerlik.  Kafan rahat olur.

Arkadaşım yirmi yıldır askerde borç verdiği adamları ara ara yokluyor  

Kuzenim asker arkadaşına verdiği borç ile kaç tane daire alınır. Adam para gitti abi kusura bakma diyor.

Borç aile içi veya akraba ile varsa çocukluk arkadaşı gibi hiç irtibatı koparmayan kişilere verilir. Gerisi yanlış.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

hocam yanlış konuya cevap verdiniz galiba;))

• Hocam, ortaokuldan beri ev dışında okuyorum. Özel yurt, devlet yurdu, öğrenci evi, tek başına eve çıkma, yurt dışı hepsini deneyimledim. Ama hala ailemden ayrıldığım ilk zamanlarda zorlanıyorum. Evden uzak ilk gece hep aynı hissi veriyor. Daha önce hiç deneyiminiz yoksa zorlanmanız çok normaldir. İlk ayı atlattıktan sonra yaşadığınız çevre, yollar tanıdık gelmeye başlayacaktır. O zaman orada da kendinizi güvende hissedeceksiniz, zaten evi değerli kılan his de odur. Hatta belki de üniversite okuduğunuz şehirden ayrılmak istemeyeceksiniz bir zaman sonra. Bu arada bölümünüz neydi?

• adanavalısi kullanıcısına yanıt

kesinlikle hocam benim temel sorunum bu galiba. Güven... sorunum Erzurum'da olmak degil. yani İzmir'de bile olsam ailemden uzak olma ve burada hiçbir tanidigimin olmaması yoruyor. dediğiniz gibi bir gün alisacagimdir mutlaka. ama bu alışma sürecine dayanamiyorum. ani duygu değişimleri yaşıyorum. 1 saat önce ailemle konuştum kendime geldim. fakat şu an yine bazı düşünceler beynimi kemirmeye başlıyor. ne yapacağım bilmiyorum. ama çok şükür geçtiğimiz iki güne göre çok daha iyiyim. bölümum de bilgisayar mühendisliği..

• Şuan daha mı iyisin yoksa daha mı kötüsün

Benim ogrencilik biteli cok oldu kardesim akademik olaylari pek bilmem artik ama bence gecisle daha guzel bir sehir falan istiyorsan gec ama aile yanina gecme. Kisisel gelisimin icin iyi olmaz hadi okul oyle bitti, askerlik is evliligi var bunun mutlaka ayrilman gerekecek ailenden.

çok kazık yedim diyen sen değil misin hocam ?  

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

hocam nerede demişim kazık yedim diye😀😀

• fotoburak F kullanıcısına yanıt

iyiye doğru gidiyorum. o depresif halden çıktım ama aile özlemi ve güven sorunu beni çok yoruyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.