< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KYK YURDUNDA TIPÇILAR AYNI ODADA MI KALIYOR? (2. sayfa)
-
-
Maalesef devlet şans özelde de para varsa tek kalınmalı. Ben şahsen dini vakıfların yurduna giderdim eğer yurtla işim olsa hem daha ucuz ,hem daha iyi, hem de tek kişilik oda bulma şansın var . Elalemin herifiyle kalacağıma(kardeşimle bile kalmam ) giderim her sabah ışıkları açıp namaza kalkın denmesine razıyım . Dini durumunuza göre değişir ama şahsen namaz kılan birisi için bence ideal .
Arkadaşım 600’e tek kişilik odada kalıyordu gopta pandemide tıp okuyor diye(okul açık diye dedim bölüme göre para uygulaması tabiki yok) ama şu anda 700-800 diye biliyorum ve dolmuş galiba çok keşfeden oldu çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows Xp -- 20 Ağustos 2021; 22:57:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dersi mersi bilmemde macbook almak istiyorum ona dokunanın hayatını silerim.
quote:
Orijinalden alıntı: HarveyinStajyeri
Bu mesaj silindi.Çok güzel özetlemiş arkadaş. Kyk da 2 yıl kalan bir tıpçı olarak imzamı basarım.
5 yıl kyk da kaldım.Genel olarak aynı odaya koyuyorlar, en kötü değişim yapabilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: sinyorsebastian
Hocam ben de araştırdım aynı odaya koyuyorlarmış diyenler var. En iyisi, gerçekten kyk yurdunda kalmış birinin yazması galiba.hocam benim kaldıgım kykda tıp okuyanların ayrı odaları vardı ve yanlış hatırlamıyorsam 3 kişilik odalarda kalıyorlardı
-
Anladım hocam. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Beceremedic
Dersi mersi bilmemde macbook almak istiyorum ona dokunanın hayatını silerim.macbook alacak gücün varsa kykda kalma
-
Anladım hocam. Çok sağ olun.
Şimdi bizimkilerle konuştum da alamıyorum zaten.Kyk'da kalmayı çok istiyorum hocam o insanlarla iç içe olmayı çok severim ben.İç içe geçmeyi sevmem tabiki
4 sene kaldim evet dogru genelde ayni odaya yerlestiriyorlar tipcilari hatta fakulte ve sinif da ayni oluyor. ama bazen baska bolumlerden olanlarla da ayni odada kalabiliyorsunuz. biraz sans isi
milleti neden böyle ezikliyorsunuz ki hocam
adamın belki kapasitesi o kadar, ve bir daha sınava girme şansı yok. Mecbur yazıp gitmiş olabilir.
sizin dediğiniz gibi şeyler yapıyorsa, ayıp zaten haklısınız ama bunu 300k yapıp saçma sapan şeyler okuyan biri değil, herhangi bir öğrenci de yapabilir. Bunun yks sıralaması ile alakasını çözemedim
Yks sıralaması ile tabi ki alakası var. Nerde görülmüş serseri, şahinle drift atıp, son ses müzik açan boş bir adamın 100k'ya girdiği. Herhangi bir öğrenci değil işte, özellikle büyük üniversiteler hariç her üniversitede böyle kan emiciler mevcut, sözde üniversite okuyor adamlar ama işleri sırf itlik.
Kapasitesi düşük olup, 300k yapıp efendice bölümünü okuyanlara bir şey demiyorum ama mesela 50k içinde böyle tipler %5 ise 300k sonrası böyle tipler %50'dir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yks sıralamasının yüzde yüz her şeyle alakası var gayet de. öğrencilerin kitap, müzik, film dizi zevkinden tut hobilerine, siyasi gorusune, ailesinin maddi durumuna vs vs onlarca şey hakkında fikir verebilir az çok. istisnalar elbette var fakat KYK yurdundaki ortam ile sadece Boğaziçi öğrencilerinin oldugunu ortam arasında 450 yıl ile 700 yıl kadar medeniyet farkı olabilir
Bayağı aşağılardan yukarılara çeken birsürü adam var, ne oluyor bunlar 1 senede evrim mi geçiriyor? Mesela Kırmızı Başlıklı Kız okurken bir anda Tolstoy falan mı okuyor? Ailesi sefalet içindeyken netler arttıkça servet sahibi mi oluyor? Netleri yükseldikçe operaya falan merak mı salıyor? Apaçi müzikleri dinlerken netleri arttıkça Beethoven'a doğru kaymaya mı başlıyor müzik zevkleri?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 21 Ağustos 2021; 13:18:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Genelde ilk senelerinde şansızlık dolayısıyla kötü yapmış oluyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır hocam çok absürt insanlarla kalabilirsin.Tıpçılar durumu çok kötü değilse KYK tercih etmiyor şartlar zor.
ünilerin kütüphaneleri var çoğu 24 saat açık oluyor ders çalışma işini dert etmeyin, bazı kyklarda çalışma salonları da var.
kykda kimin düşeceği belli olmaz temizlik gibi şeyler de sıkıntılı bu arada bölümden bağımsız temizliğe dikkat etmeyen tipler girerse sürekli tuvaletle duşta temizlik yapmanız gerekecek yaşanabilir hâle getirmek için, temizlikçiler detaylı temizlik yapamaz her odaya, bu konuda oda arkadaşlarınızla tartışacaksınız.
yurtlara zaten çok disiplinli, ağır eğitimi olmayan okullarda okuyan elemanlar vize finale çalışmayı bırak okula gitmiyorlar sabah akşam yataktan çıkmıyorlar, uyku saatleri dengesiz, geceleri uyumuyorlar. hayatlarında bir düzen yok ya da oluşturmak istemiyorlar. yurttan yurda da değişir ama tıp diş okuyorsunuz diye sizi aynı okulda okuyanlarla aynı odaya koymayabilirler, çok farklı çalışma disiplinine sahip insanlarla aynı odada yaşamak zorunda kalabilirsiniz, eskiden odalar 8 kişiydi şimdi 4 ama yine de kimsenin düzeni diğerine uymaz.
Bu arada tıp ve diş okuyanlar komite vize final haftalarında üniversite kütüphanelerinde sabahlıyorlar genelde okula gidip sınava girip tekrar kütüphanede sabahlıyorlar. Bazı ünilerin kütüphanelerde pratik için ayrı çalışma salonları var diş hekimliği gibi pratik yoğunluklu okullarda okuyacaklar için.
Ders çalışma olayını dert etmeyin, yurttan anlayışlı kafadengi adamlar bulursanız aynı odaya da çıkabilirsiniz zor birşey değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X