Şimdi Ara

Kymco Agility 125 Yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kymco Agility 125 daha yeni aldım. 100 km yol yaptım ve yakıt göstergesi E'ye iyice yanaştı. İlk başta 18,50 TL benzin almıştım (yani 4,33 lt benzin demek). Ben de yolda kalmayayım diye hemen bi 10 TL'lik benzin daha aldım (2,4 lt benzin). Şu an rodajda olduğumdan mı acaba böyle oldu? 100 km'de 4,33 litre yakmış oldum. Çok yokuş tırmanıyorum ve de acemi olduğumdan dur kalk, yavaş-hızlan çok yapıyorum bunun da etkisi olabilir. İlerde düzelir mi acaba? 300 km bakımında bakacağız.

• gayet normalin milim üzerinde bunda sizin acemliğinizin büyük etkisi var.

hepsi için geçerlidir ama scooter'larda dahada geçerlidir dur-kalk'da daha fazla benzin yakması rodajdaki motor için yokuş ızdırap gibi olabilir vites olsa belki 1. 2. vitese sabitler yardırırsınız ama scooter büyük efor sarfediyor o yokuş için..

motoru aşırı yüklemeyin ( yolcu-ağırlık vsvs) tam ısınmadan yola çıkmayın biraz toparlasın alet kendini dip gaz gitmeyin ama boğmayında motoru dip gaz gitmeden motoru gayet seri kullanabilirsiniz ancak zorlamamak kaydıyle dip gazdan çekinin..

ilk bakımda iyi bir yağ( havalar fazlaca ısınıyor ) orjinal bir buji, FRENLERİN KONTROLU Balatalar tekeri sıkıyor olabilir fark etmeseniz bile yakıta ve balataya büyük zararı vardır, iyi bir karbüratör senkron-hava ayarı vsvs küçük detaylarla yakıtınız çok azalacaktır

kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: jukiyim

Kymco Agility 125 daha yeni aldım. 100 km yol yaptım ve yakıt göstergesi E'ye iyice yanaştı. İlk başta 18,50 TL benzin almıştım (yani 4,33 lt benzin demek). Ben de yolda kalmayayım diye hemen bi 10 TL'lik benzin daha aldım (2,4 lt benzin). Şu an rodajda olduğumdan mı acaba böyle oldu? 100 km'de 4,33 litre yakmış oldum. Çok yokuş tırmanıyorum ve de acemi olduğumdan dur kalk, yavaş-hızlan çok yapıyorum bunun da etkisi olabilir. İlerde düzelir mi acaba? 300 km bakımında bakacağız.

bende agility 125 almayı düşünüyorum. tavsiye eder misin? nerden ne kadara aldın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senvo1

quote:

Orijinalden alıntı: jukiyim

Kymco Agility 125 daha yeni aldım. 100 km yol yaptım ve yakıt göstergesi E'ye iyice yanaştı. İlk başta 18,50 TL benzin almıştım (yani 4,33 lt benzin demek). Ben de yolda kalmayayım diye hemen bi 10 TL'lik benzin daha aldım (2,4 lt benzin). Şu an rodajda olduğumdan mı acaba böyle oldu? 100 km'de 4,33 litre yakmış oldum. Çok yokuş tırmanıyorum ve de acemi olduğumdan dur kalk, yavaş-hızlan çok yapıyorum bunun da etkisi olabilir. İlerde düzelir mi acaba? 300 km bakımında bakacağız.

bende agility 125 almayı düşünüyorum. tavsiye eder misin? nerden ne kadara aldın?

3.150 TL'ye 9 taksitle aldım. Ama mayıs ayı kampanya vardı, ruhsat işlemleriyle 3.500'e geldi. Motordan memnunum, 284 km yaptım henüz ama dediğim gibi yokuşlardaki performansından memnunum. 2 defa Kasımpaşa-Şişhane-Karaköy-Beşiktaş-Boğaz yolu ile Sarıyer'e gittim geldim. Tam kask, koltuk altına sığmıyor, yarım kask sığıyor ama bence tam kask olması önemli güvenliğimiz için, arkaya bagaj taktırdım. Oraya koyuyorum kaskı.

• Rodajda oldugu icin yakmasi normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de agility 125 alalı 2 hafta oldu.işe gidip geliyom.300 km oldu .ilk 100km de km si 16 kr,2. 100 de 0.15kr yaktı.3. 100km de 0.14kr a düştü .heralde sabitlenince rodaj tamamlanmıs olacak.dip gaz yapmadım yokuş yeterince çıkıyom.60km/sa ile giderken dönüş yarken öküzün biri solumdan dokundu küt düştüm.kask işe yarıyomuş önce kafa çarpıyor .dizlik ve dirseklik de almak gerekiyormuş.motorumun sadece sağ aynası kırıldı.sağlam motormus.yokuş performansı müthiş.ayrıca kırmazısan yesile geçince arkadaki arabalara 5 sn içinde 200 m fark atıyor
  • bu arada 12 taksitle 3120ye aldım 400 de ruhsat plaka
  • Burayı şimdi okudum, diğer mesaja yazdığım sorumun cevabı varmış.

• selamlar, bu motordan almayı düşünüyorum. Boyum 1.69, ayağım yere tam basar mı, yoksa ancak ayak ucu ile mi değebilirim. Trafikte bu durum yorucu olur mu?
  • 2 temmuzda 0 km agility 125'im elime gecti. 20 tllik. (4.3 litre sanirim) benzin aldim. 110 km yoldan sonra bu defa tasincaya kadar depoyu doldurttum ve tam 3.5 lt benzin aldi.
    Ilkinde fulletmis oldugumu varsaysam bile motorun ilk 110 kmsi 3.5 litre yani 3.1 lt/100 km. Doldurmadigim yarim litreyi cikarirsam 2.7 lt/100 km yapiyor.
    aldiktan sonra okudugum rodajda 5 litre rodaj bitince 3.5 4 litre arasi verilerden sonra hevesim kacmisti.
    sanirim rodaj bitince 2.3-2.5 araligina gelirim.
    Ikinci 100 kmde de bilgi verecegim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.