Şimdi Ara

Ticari yakıt tüketimi...Transporter,Trafic,Starex,H1 gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
4.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar minibüs panelvan gibi araçların yakıt tüketimi hakkında çok yalan yanlış bilgiler var km de 25 kuruş yakıyo bile diyenler var şimdi birinci ağızdan kullanıcılardan 100 km de kaç lt yaktığı hakkında bilgi istiyorum..

partner,doblo, caddy, kangoo gibi minivanlar hariç.

Fıat scudo

Peugeot expert

citroen jumpy

Renault Trafic

Opel vivaro

Vw transporter, caravella

Hyundai H1 veya starex

Mercedes vito ,viano

Ford transit

kullanıcıları yazsın.

• 1.9tdi 86hp lık transporter uzun yolda 7 lt yakıyordu... tabi 2.0 ları ve uzun şaseler daha fazla yakabilir...

jumpy 5.0-5.5 yakıyor 1.6 hdi motor var... onada bindim kullandım...

starex 2.5 motor vardı galiba deli gibi yaktığını duymuştum...

diğerlerini bilemiyorum ama dediğim gibi hp gücü ve şase büyüklüğü arttıkça yakıt artar
  • Listedeki çoğu aracı kullanmış biri olarak Starex'ten uzak durun derim. Ortalama 12 litre yakan bir araç
  • starex için şehir efsaneleri hep var.2008 crdi 140 hp starex sahibiyim ortalama 8-9 lt yakıyor.yük ve kullanıma bağlı olarak artabilir elbet.crdi harici eski teknoloji motorlar daha fazla yakar belki doğrudur ama o fiyata o özeliklerde ve modelde araç alman imkansıza yakın.binek yakıtı beklemek yersiz bu araçlardan.parçasıda ucuz tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

1.9tdi 86hp lık transporter uzun yolda 7 lt yakıyordu... tabi 2.0 ları ve uzun şaseler daha fazla yakabilir...

diğerlerini bilemiyorum ama dediğim gibi hp gücü ve şase büyüklüğü arttıkça yakıt artar

1.6 jumpy uzun yolda 9-10 litre yakıyor motor küçük kasa büyük T5 86 bg ise 10 lt aşşağısına düşmüyor 105 bg ise 8 lt kadar yakıyor.
  • '98 2.5 TDI T4 var.Şehiriçi 10,uzun yolda 7 litre kadar.Şehiriçinden emin değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: v88

starex için şehir efsaneleri hep var.2008 crdi 140 hp starex sahibiyim ortalama 8-9 lt yakıyor.yük ve kullanıma bağlı olarak artabilir elbet.crdi harici eski teknoloji motorlar daha fazla yakar belki doğrudur ama o fiyata o özeliklerde ve modelde araç alman imkansıza yakın.binek yakıtı beklemek yersiz bu araçlardan.parçasıda ucuz tavsiye ederim.

Bu listedeki tüm araçları kullandım onun için konuyu açtım zaten o kadar yalan yanlış bilgi varki yok 25-30 kuruş yakıyo hepsi yalan bu sınıfta bu miktarları yakalamak hayal en az yakan 7 lt en az oda boşken devirli kullanımda bu sınıftaki araçlara 600-700 kg at 10 lt altına düşmüyor bu sınıftaki 1.9 motorlular ise tam dolu iken 1000-1300 kg yükle starexten daha fazla yakıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

quote:

1.9tdi 86hp lık transporter uzun yolda 7 lt yakıyordu... tabi 2.0 ları ve uzun şaseler daha fazla yakabilir...

1.6 jumpy uzun yolda 9-10 litre yakıyor motor küçük kasa büyük T5 86 bg ise 10 lt aşşağısına düşmüyor 105 bg ise 8 lt kadar yakıyor.

konu başlığını açan sensin farkındaysan ben kullandığım bildiğim şeyi yazıyorum sen aksini iddaa ediyorsun = ) biliyorsan neden konu açtın onu anlamadım ?

hayır ben bu araçlara birde full depo yakıt alıp bitene kadar kullanıyordum bir inşaat firmasındayken enterasan yani ne diyim bilmiyorum.

birde şunu söyliyim teknik verilerine bakarsan benim yazdıklarımın doğru olduğunu görürsün kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

quote:

konu başlığını açan sensin farkındaysan ben kullandığım bildiğim şeyi yazıyorum sen aksini iddaa ediyorsun = ) biliyorsan neden konu açtın onu anlamadım ?

hayır ben bu araçlara birde full depo yakıt alıp bitene kadar kullanıyordum bir inşaat firmasındayken enterasan yani ne diyim bilmiyorum.

birde şunu söyliyim teknik verilerine bakarsan benim yazdıklarımın doğru olduğunu görürsün kolay gelsin.

ben minimal değerleri bildiğim için konuyu açtım 5-5,5 litre çok komik rakam fiesta mı corsa mı bu araç yapmayın lütfen.

• benim kullandığım aracı benden iyi biliyorsan ben bişey demiyorum... kaç kere mazot aldın diye sorsam hiç diyeceksin!... onuda geçtim internette fabrika verileri var benim yakaladığım değerler fabrika verilerine yakın....

yok illa ben kullandım bukadar yaktı diyorsan ya git kullandığın araca bir bakım yaptır yada kullanmanı bir daha kontrolden geçir derim... saatte ortalama 140 km hızla kullanılmıyor bu araçlar şehir dışı hız limitleri bellidir.

ayrıca belirtmek isterim forumda 1.9tdi jetta kullananlara sor bakalım şehirler arası kaç yakıyor ? sen 2 katı değer yazmışsın burayaki iki aracın arasında ağırlık farkı 300kg kadar...
  • Starex CRDİ sahibiyim 140hp olan(Az yakanı). 1 ay önce 400 kilo ile boludan izmite geldim toplam 170km yol depoyu fulledim 12 litre toplam yaktı (yani 100km deki yakıtı değil 170km deki yakıtı). yani aşağı yukarı 7.5 lt. T5 vardı bikaç sene önce , oda bu civar yakıyodu ama yokuşları starex kadar değil, 500-600 kg de arkayı yere indiriyodu yol tutuşu olarak t5 daha iyiydi ama ESP den dolayıdır oda. Şimdilik H1 almayı düşünüyorum. Güç konfor ve şekil olarak çok hoşuma gidiyor yakıtıda çok güzel şu anlık en cazip ticari H1 dir.
  • Kisa şase 170 lik 2.5 tdi transporter 2006 456.000km kullandik,sehir ici 11-10 yakar.84 litre deposu var sehir disi 1200 yapiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 3 Nisan 2015; 18:54:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ford Transit 2007 model Şehir içi sayılan yol 12 litre filan yakıyo uzun yoldada 9 litre civarı tek depo ile 650-700 arası gidiyo. Ford transit 2010 model 140 bg 6 ileri vites şehir içi 10.5 lt Şehirler arası 8-8,5 litre 700-850 km arası gidiyo tek depo ile.
  • Starex 2.5 crdi 140 hp

Şehir içi = 11
    Şehir dışı = 8

Transporter T5 1.9 tdi 105 hp
    Şehir içi = 9,4
    Şehir dışı = Uzun yola çıkmadım
  • 2.5 TDİ Transporter şehir içi 10 lt altına düşüremedik.
  • Vw caddy 1.6 tdi kullanıyorum, araç manuel.
    İstanbulda ortalama 8-10 lt yakıyor. Otobanda 6-7 lt.

• Renault Trafic 1.6 dci kaç yakıyor kullanan var mı?
  • Renault Master Panelvan 2.3 dCi 500 kg yük ile 100 km de karma tüketim 9 litre yaktı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.