Şimdi Ara

Kyocera Seramik Bıçak - Santoku 14 cm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.902
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Arkadaşlar, bu SERAMİK bıçağa sahip olan var mı ? Seramik bıçak konusunda yorum yapabilir misiniz.

Teşekkürler.

• printer markası seramik bıçak mı

çok heves ediyordum seramik bıçaklara.. sonra bim getirdi gerçek seramik bıçak seti (3 lü setti galiba- 25tl), bayağı güzel seramik bıçaklardı. ilk kullanımda soğan doğrarken sapından kırıldı elimde kaldı bıçak. en güzeli çelik bıçağı güzelce bileyleyip kullanmak.

seramik bıçağa heves ediyorsanız , illa ki de bir seramik bıçağım olsun diyorsanız da bu çok pahalı.. karaca mağazalarında satılıyor 3 lü set yanında kabak-salatalık soyacağı da var 80 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. hanımlar çok memnun olduklarını söylüyor o setten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instructor12345 -- 6 Mayıs 2014; 13:40:27 >
  • Topshop daki bıçak macerasından sonra dövme netten bıçak almam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli olduğunu biliyorum fakat dikkatsiz kullanılırsa kolay kırılabiliyormuş. Bu arada seramik bıçakla tıraş olan adamlar vardı :d

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün arkadaşın evinde yemek yaparken gördüm seramik bıcağı. ama markasını bilmiyorum.
    sebze ve meyve için ideal diyorlar, tavuk gögsü kestik ondada gayet iyiydi.

tabii ilerde körelme yapar mı ? yapıyor mu bilemiyorum. ben begendim ama burada verilen fiyat baya pahalı.
  • http://mutfakistan.com/EMSAN-Ceramoni-Seramik-3lu-Bicak-Seti,PR-10022.html

bu set de var mesela..
    bir de seramik bıçakların kullanımıyla alakalı şöyle bir sıkıntı var. nereye koyacağınızı bilemiyorsunuz.. diğer çelik bıçaklarınızın yanına koysanız mesela çelikler bu seramiğe çarpıp kıracak diye korkuyor insan, ayrı bir yere koyuluyor sonra bıçak almak için bıçaklarınıza uzandığınızda seramik bıçağı özel yerinden çıkartmıyorsunuz mesela.. benimki kutuyla gelmişti, kutusuna geri koyuyordum.. sonra bıçak lazım olsa bıçaklıktan çelik alıyordum yine..seramiği özel olarak çıkartmak gerekiyor - ha aldım madem kullanayım da boşa gitmesin- diye kullanıyor oluyorsunuz bir-iki kullanım sonrası hevesinizi alınca... sonra sonra da kullanılmıyor zaten ...
    yıkarken felan elden kayıp düşse kırılıyor. çok kırılganlar ki nitekim benimki soğan doğrarken kırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instructor12345 -- 6 Mayıs 2014; 13:53:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: instructor12345

http://mutfakistan.com/EMSAN-Ceramoni-Seramik-3lu-Bicak-Seti,PR-10022.html

bu set de var mesela..
    bir de seramik bıçakların kullanımıyla alakalı şöyle bir sıkıntı var. nereye koyacağınızı bilemiyorsunuz.. diğer çelik bıçaklarınızın yanına koysanız mesela çelikler bu seramiğe çarpıp kıracak diye korkuyor insan, ayrı bir yere koyuluyor sonra bıçak almak için bıçaklarınıza uzandığınızda seramik bıçağı özel yerinden çıkartmıyorsunuz mesela.. benimki kutuyla gelmişti, kutusuna geri koyuyordum.. sonra bıçak lazım olsa bıçaklıktan çelik alıyordum yine..seramiği özel olarak çıkartmak gerekiyor - ha aldım madem kullanayım da boşa gitmesin- diye kullanıyor oluyorsunuz bir-iki kullanım sonrası hevesinizi alınca... sonra sonra da kullanılmıyor zaten ...
    yıkarken felan elden kayıp düşse kırılıyor. çok kırılganlar ki nitekim benimki soğan doğrarken kırıldı.

Bende bu Kyocera markasını fotokopi makinaları ile ünlü bilirdim, ancak seramik bıçağın mucidi olarak görünce şaşırdım. Kyocera endüstriyel seramic konusunda oldukça başarılı bir firma.
    Diğer seramic bıçaklardan mutlaka kalite farkı vardır diye düşünüyorum. Tabiki ucuz pahalı hiçbirini kullanmadığım için bir karşılaştırma yapamıyacağım.
    orjinal internet siteleri:
    1-http://americas.kyocera.com/
    2-http://kyoceraadvancedceramics.com/

bıçağın orjinal linkinde revolution seri olarak geçiyor

5.5" Santoku Knife
    iki fiyat var
    Beyaz renk seramik bıçak - White Blade $49.95
    Siyah renk seramik bıçak - Black Blade $59.95

birde KYOTOP serisinde bir şef bıçağı var ki 250 dolar
    6" KYOTOPChef's Knife

Hadi diyelim %20-30 marka fiyatı olsun, ancak seramic bir bıçağa 50 -250 dolar aralığında bir fiyat veriliyorsa piyasadaki 10 - 50 TL aralığında satılan benzer seramic bıçaklardan mutlaka bir farkı vardır diye düşünüyorum. bir tane sipariş verip deniyorum.

Bilgiler için teşekkür ederim.

• Maalesef Yurt içinde bu bıçağı satan bir yer bulamadım. Yurtdışından da gelirken sorun çıkar mı bilemedim.
  • Konu hortlayacak ama bu aralar araştırdığım için paylaşıyorum. fiyatlar çok yüksek :((

Nasıl Yapılıryoutube
    Seramik Bıçak Nasıl Yapılır?
    https://www.youtube.com/watch?v=bPOeKRd1tPU

• Bende hortlatayım

Çok uzun süre önce kyocera bıçak aldım ve ağzı kırıldı. Çok sevdiğim bir bıçak ve sadece sebzeler için kullanıyordum.

Şu an iç piyasada satan firma bulamadım bildiğiniz bir firma var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.