Şimdi Ara

L-Carnitine ve Whey , destek olarak sadece kullansam yeterli olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendime göre bir diyet listesi hazırlayıp almam gereken kalori miktarını ona göre dizdim. Bir de spor yapıyorum düzenli olarak.

20 yaşındayım 95 kiloyum. Yağ tulumuyum kısacası
    Amacım hem kilo vermek, hem de kas kütlesini koruyup ağırlık çalışmalarıyla kas gücünü arttırmak.

Bunun için l karnitin ve whey protein tozunu destek olarak kullansam yeterli olur mu?

(Bir de CLA öneriyorlar. Lakin Cla için maddi açıdan uygun değilim 1 2 ay sonraya (öğrenciyim))

Şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

L-Karnitin ve Protein Tozunun Destek Olarak Kullanımı

L-karnitin ve protein tozu, sporcular arasında yaygın olarak kullanılan iki besin takviyesidir. Her ikisi de kas iyileşmesini desteklediği ve antrenman performansını artırdığı gösterilmiştir. Ancak bu takviyeleri sadece destek olarak kullanmak yeterli midir?

L-Karnitin

L-karnitin, yağ asitlerini hücrelerin mitokondrilerine taşıyan bir amino asittir. Bu, yağın enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olur ve yorgunluğu azaltabilir. Ancak araştırmalar, L-karnitin takviyelerinin sağlıklı bireyler üzerinde sadece küçük bir etkisinin olduğunu göstermektedir.

Dahası, yüksek dozda L-karnitin takviyesi, bazı kişilerde mide bulantısı, ishal ve hatta daha ciddi yan etkilere neden olabilir. Bir vakada, aşırı L-karnitin takviyesi bir kişinin ölümüne bile yol açmıştır.

Protein Tozu

Protein tozu, kas inşa etmek ve onarmak için kullanılan bir takviyedir. Antrenman sonrası kas iyileşmesini desteklemeye yardımcı olabilir ve yağsız kas kütlesini artırabilir. Ancak protein tozu sadece destek olarak kullanıldığında bile bazı riskleri vardır.

Aşırı protein alımı, böbreklerde taş oluşumuna, dehidrasyona ve hatta kalp hastalığına yol açabilir. Ayrıca, bazı protein tozları, kontaminasyonlar veya yasadışı maddeler içerebilir.

Beraber Kullanım

L-karnitin ve protein tozunu birlikte kullanmak sinerjik bir etkiye sahip olabilir. Protein tozu, kas inşa etmeye ve onarmaya yardımcı olurken, L-karnitin yağ yakımını destekleyebilir. Ancak bu takviyeleri sadece destek olarak kullanmak yeterli olmayabilir.

Sağlıklı bir diyet, düzenli egzersiz ve yeterli uyku gibi diğer faktörler de antrenman hedeflerinize ulaşmanızda önemli bir rol oynar. Bu takviyeleri kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Özet

L-karnitin ve protein tozu, destek olarak kullanılabilir ancak sadece bunlara güvenerek antrenman hedeflerinize ulaşamazsınız. Sağlıklı bir yaşam tarzı, bu takviyelerin etkisini artıracaktır. Bu takviyeleri kullanmadan önce olası riskleri göz önünde bulundurmalı ve bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • L-carnitin 1 ay kullandım HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR! Paranı çarçur etme kardeşim onun yerine lifli yiyecekler alıp yemeni öneririm. Zaten kanıtlanmış birşeyde değil karnitin alırsan parana yazık edersin. Zayıflayacaksan sabah aç karna kahve iç spor yap (kardiyo) sonra hafif bir kahvaltı yap. 1 ayda bir sonuç görmezsen burdayım yaz bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok yeterli olmaz daha 9382472389498234 tane daha supplement alman lazım.Karnitin alma para tuzağı kahve iç + cla çakabilirsin.Önemli olan gün sonu aldıgın kalori zaten illa bişey kullanmana gerek yok
  • nuksws_99 N kullanıcısına yanıt
    Cla içinde para tuzağı diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuksws_99

yok yeterli olmaz daha 9382472389498234 tane daha supplement alman lazım.Karnitin alma para tuzağı kahve iç + cla çakabilirsin.Önemli olan gün sonu aldıgın kalori zaten illa bişey kullanmana gerek yok

bi kaç foruma daha baktımda karnitin hakkında benzer yorumlar görüyorum , zaten para kısıtlı hiç almayayım
    peki whey+cla mı ? sadece whey mi alsam acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neytullah1

quote:

Orijinalden alıntı: KutsalBakire

L-carnitin 1 ay kullandım HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR! Paranı çarçur etme kardeşim onun yerine lifli yiyecekler alıp yemeni öneririm. Zaten kanıtlanmış birşeyde değil karnitin alırsan parana yazık edersin. Zayıflayacaksan sabah aç karna kahve iç spor yap (kardiyo) sonra hafif bir kahvaltı yap. 1 ayda bir sonuç görmezsen burdayım yaz bana.

dostum aslında yazılıp çizilenden çok kullanan insanların sonuçları daha çok ilgilendiriyor , kahve konusunda baya bi bağımlıyım zaten :D
    O zaman clay benzer yorum var.

Peki whey hakkında ne düşünüyorsun?

Dostum whey zaten yeteri kadar protein alıyosan gerekli değildir ki kalori hesabı yaptıgına göre makroları da hesapladıgını düşünüyorum,protein açığını kapatamadığımız zaman kullandıgımız bişey whey.Examine.com dan bakabilirsin ney ne işe yarıyo diye.Paran kısıtlıysa hiç bulaşma cla falan

• quote:

Orijinalden alıntı: nuksws_99

quote:

Orijinalden alıntı: neytullah1

quote:

Orijinalden alıntı: KutsalBakire

L-carnitin 1 ay kullandım HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR! Paranı çarçur etme kardeşim onun yerine lifli yiyecekler alıp yemeni öneririm. Zaten kanıtlanmış birşeyde değil karnitin alırsan parana yazık edersin. Zayıflayacaksan sabah aç karna kahve iç spor yap (kardiyo) sonra hafif bir kahvaltı yap. 1 ayda bir sonuç görmezsen burdayım yaz bana.

dostum aslında yazılıp çizilenden çok kullanan insanların sonuçları daha çok ilgilendiriyor , kahve konusunda baya bi bağımlıyım zaten :D
    O zaman clay benzer yorum var.

Peki whey hakkında ne düşünüyorsun?

Dostum whey zaten yeteri kadar protein alıyosan gerekli değildir ki kalori hesabı yaptıgına göre makroları da hesapladıgını düşünüyorum,protein açığını kapatamadığımız zaman kullandıgımız bişey whey.Examine.com dan bakabilirsin ney ne işe yarıyo diye.Paran kısıtlıysa hiç bulaşma cla falan

Düzenli bir beslenmem yok. Et ürünlerini fazla tüketmem. Çünkü yok :D
    Karnitin et ürünlerinde bulunuyormuş baktığım kadarıyla. Yani bu açıdan bi eksiklik yaşadığım belli. Yani karnitin bende işe yarayacağını düşünüyorum.

Protein mi , daha çok hamur tüketiyorum.

Yani kısacası düzensiz bir beslenme var.

Yani mutlaka protein açısından karnitin açısından eksiklik yaşadığım açık.

Ben açıkçası karnitin ve whey bana çok fayda sağlayacağını düşünüyorum.
    Cla konusunda hala kararsızım. Hatta şöyle bir yazı paylaşılmış

quote:

aynı ürüne hem öldürür, placebo, acayip ateşliyor vb. yorumlar yazılmış. işe yarıyor ve yaramıyor diyenlerin ikisi de haklı, şöyle ki;

vücudunuzda l-carnitine metabolizmasında sorun varsa yani yeteri miktarda üretemiyorsanız, ayrıca kırmızı et tüketemiyorsanız büyük ihtimalle kronik yorgunluk ve yağ depolama gibi sorunlarınız vardır. bu durumda l-carnitine sizde büyük faydalar sağlar. işe yarıyor diyen arkadaşlar bu sınıftadır.

ha yok vücudunuz karnitine üretiyor ve kırmızı etin bol olduğu bir beslenmeniz varsa, harici carnitine'in etkisi olmayacaktır. placebo,para tuzağı diyen arkadaşlar bu sınıftadır.

karnitin üreten ancak yüksek kafeinli içecek tüketmeyen arkadaşlarda ilk karnitin yüklemelerinde, karnitinli her içeceğin olmazsa olmazı kafein yüzünden bir performans artışı olacak, ancak 4-5 kullanımdan sonra kafein toleransı gelişeceği için artık işe yaramayacaktır. bir hafta sonra etkisi yok oldu diyen arkadaşlar bu sınıftadır.

aynı şey protein tozu, kreatin, bcaa, glutamin, folik asit, coq10, vitamin ve mineraller için geçerlidir. sizde azsa işe yararlar, çoksa hiçbir işe yaramazlar. besin desteği ifadesi bundandır. bütün olay desteğe ihtiyacınız var mı, varsa ne kadar var sorusuna doğru yanıtı bulmaktan geçer. yoksa burada olduğu gibi sallar durursunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "carnitine ise yaramiyor" iddiasinda bulunanlara hitaben sunlari soylemek istiyorum:

spor icin takviye diye aldiginiz ek urunler size yardimci olur ama nasil olur? duzenli beslenme ile ve duzenli bir hayat bicimi ile olur. duzenli beslenmek icin konuyu acan arkadasa ufak tavsiye verebilirim: hamurdan uzak dur, gunluk alacagin kalori miktari 2500-3000 olsun. onun disinda aksamlari belirli bir saatten sonra yemek yenmemesi gerekir. en onemlisi de seker tuketimi. olabildigince sekeri ve alkol kullaniyorsun minimum seviyeye indirmen lazim. ancak boyle carnitine isine yarar ve fayda saglar. duzenli yasamdan kastim ise uyku. vucudun biyolojik saatini iyi ayarlaman lazim. aksi takdirde hic bir yere varamazsiniz. carnitine'e baslamanizi yaklasik 1 ay sonra kullanmanizi oneririm. sporda ise kardioyu duzenli olarak yaparsaniz ve agirliklara yonelirseniz sizin icin iyi olacaktir. bu arada "kas gucu" artmaz. kas kutlesi artar. iyi calismalar.
  • hocam ne carnitini ne wheyi. boşver. Carnitine in işe yaraması için deli gibi kardiyo yapıp protein ağırlıklı beslenmen lazım. E bunları karnitinsiz yaparsan da zaten etkisini görürsün. Parana yazık, başta sağlığına yazık. Ben düzenli kontroller yaptırırak zamanında whey ve karnitin kullandım, bazı kan değerlerim gözle görülür derecede yükseldi, doktorum kızdı. Canımızı sokakta bulmadık, milyonlarda doğal beslenen manken gibi vücutcu varken supplemente ne gerek var? 1 ölçek supplementten 30-32 gr protein alana kadar 1 tane ton balığı aç sporun üstüne 35-40 gr doğal hayvansal protein al..
  • Hocam öncelikle yağ yakacağım ve kas kütlemi artıracağım dedin olay keşke dediğin kadar kolay olsa
    O dediğin olayı sadece 3 ay yapabildim hayatım boyunca çok sıkı beslenme programı iyi bir egzersiz programı ve iyi bir dinlenme ile.
    Cla yada l-karnitin ikisini de denedim pek bir işe yaradığını düşünmüyorum.Whey al tabiki ama beslenme yerine geçmez unutma.Sabah aç karna bir olçek idmandan sonra bir ölçek yeterli oalcaktır.
    Ayrıca aldığın karbonhidratı düşürmen lazım, günlük olarak da 300-400 arası bir kalori açığı yaratman lazım.yeterli proteini almazsan kas kaybı yaşarsın çok fazla karbo alırsan da yağ kaybı yaşamazsın.Dediğim gibi dediğin şey en zor olaylardan biri.
  • L-carnitine çok boş bir şey. Yerine bir fincan sade kahve iç daha iyi ya da yeşil çay.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.