Şimdi Ara

### L E O N Kulübü ### (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.505
Cevap
27
Favori
331.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle geçmiş olsn, bana da leonumu aldığım gün arkadan çarpmışlardı, tamponda hasar vardı, servis gerekirse değiştiririz dedi ama değiştirmeden tamir etmeyi başarmışlar, güzel oldu yani. Bence sende servise bırak kararı tabi güveniyorsan

2010 Beyaz Leon 1.6lt TDI CR 105hp DSG
  • quote:

Orijinalden alıntı: tur.gut

quote:

Orijinalden alıntı: Catharacta Skua

arkadaslar 1.6 tdi 105 hp olanının performansı nasıl acaba ? Cogu kisi farklı seyler soyluyor. Bazıları iyi gidiyor diyo bazılarıda o kasayı kaldırmıyor diyorlar. Burdan kullanan arkadasımız @tur.gut memnun musunuz arabanın performansından ?

Ben öncelik olarak, ilk sayfada da belirttiğim gibi, yaklaşık 2.5 yıl 2007 Corsa 1.3CDTI kullandım.O araçtan sonra bu aracın performansı müthiş.İşte bu geçişteki yanılgı olmasın diye başka arkadaşlara da kullandırdım,onlar da beni destekledi.Bunlardan birisi Civic manyağıdır.Yakın olsak sende denerdin, olmasanda bayiye gidip vs. bir şekilde test etmeye çalış..
    3.vites 120'yi çok rahat görüyorsun, 5. vites yaklaşık 3500dev/dk civarında ise 180km'yi bulmuş oluyorsun..Yokuş tırmanırken dizelin vermiş olduğu tork her zaman ensende.Ben çok agresif kullanmam, bu yüzdendir ki devir 2000-2500 arasında olur..Yani araç oldukça sessizdir..Bu noktada Corsa ile ciddi fark var, o daima gürültülü idi.Motor küçük olduğundan yüksek devirde çalışıyordu.

Kasayı kaldırmıyor ne demek yahu..
    Leon 1.6lt-1290kg-105hp-250tq
    Corolla 1.4lt-1290kg-90hp-205tq
    Focus 1.6lt-1357kg-109hp-240tq
    Bravo 1.6lt-1320kg-105hp-290tq
    Astra 1.3lt-1318kg-95hp-190tq
    Bu verilere bir bak istersen..

BENDE 1.6lt TDI CR 105hp DSG SAHİBİ OLARAK TUR.GUT ARKADAŞIMA KATILIYORUM, ARAÇ KIRMIZI IŞIKTAN SONRA HERKESİ GERİDE BIRAKACAK PERFORMANSA SAHİP YANİ KASAYI KALDIRMAMAK GİBİ 1 DURUM KESİNLİKLE YOK.

• beyaz ekleyin banada
  • ____________L E O N Kulübü Fertleri____________
    1) tur.gut@2010 Beyaz Leon 1.6lt TDI CR 105hp Düz
    2) kimiferhat@2010 Beyaz Leon 1.4lt TSI 125hp
    3) alper_tol@2011 Beyaz Leon 1.4lt TSI 125hp
    4) PaP@2010 Beyaz Leon TSI 1.4lt 125hp
    5) beyaz leon@2010 Beyaz Leon 1.6lt TDI CR 105hp DSG
  • madem bu kadar beyaz var biraraya gelelim istanbuldaysa herkez :) yan yana çekeriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaP

madem bu kadar beyaz var biraraya gelelim istanbuldaysa herkez :) yan yana çekeriz

herkesin istanbulda olduğunu sanmıyorum ben ankaradayım mesela
  • maşallah hepimizin araç beyaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratostol -- 7 Kasım 2010; 11:43:38 >
  • Bende Kocaeli'deyim..
    İstanbul'a yakınım, fakat Ankaralı'yım..
  • Selam arkadaşlar,

2011 Metalik Siyah Leon 1.6lt TDI CR 105hp DSG var ben de. Daha önce 2009 passat 2.0 TDI exclusive 140 hp vardı.
    İster istemez Passat ile Leon' u kıyaslıyorum tabi çok saçma bu yaptığım sınıfları çok farklı.
    Leon (artılar)
    - Direksiyon çok keyifli simit küçük ve spor ve herşeye ulaşabildiğiniz kumandaları var
    - Klima çok kullanışlı ve etkili
    - MP3 çalıo AUX süper bişi (IPHONE ve Ipod için)
    - Koltuklar spor artık virajlarda vucüt sabit - Passat' ın koltuklarda ne yazık ki savruluyorsunuz.
    - Sport veya Triptronik halini kullanması çok keyifli ve yakıt tüketimi mantıklı. insanı üzmüyor.
    - İçerde hiç ses yok eğer sporta alıp basarsanız tatlı bir sesi içeri veriyor. (çok memnunum)
    - Aynalar otomatik açılıp kapanıyor trafikte cam açmadan aynaları kapatıp açabiliyorsunuz. (Güzel bişi aynalara çarpan dıngıllar çok var keçi olunca geçmeyi beceremeyenler)
    - Küçük heryere park edilebiliyor rahat yer bulunuyor.
    - Virajlarda beklediğimden de çok başarılı.
    - Dönen farlar çok başarılı hakikatten gece iyi bir aydınlatma ve görüş sağlıyor.
    - Frenler çok başarılı.
    - Arka yolcu tarafı rahat ve ferah
    - Görünüş olarak çok hoş (Bence tasarım olarak GOLF'den çok iyi lütfen golf ü olan arkadaşlar alınması ki vw tutkunuyumdur)

Leon (eksiler)
    - Rampa kavraması ne yazık ki düşük eğer D ' de iseniz boğulma yapıyor.
    - Torpido çok ufak
    - Boyunuz 180 üzeri ise sol ön direk bazen yayaları görmenizi engelliyor. Dikkat etmenizde fayda var.
    - Kadran 240 fakat şimdilik görebileceğini düşünmüyorum.
    - 160 dan sonra hızlanmasına devam etmesi vakit alıyor kadranda 200 gördüm (Ankara otobanı) Bu arada 160'a çok çabuk çıkıyor. 0 - 1000 mt arasında çıkabilirsiniz.
    - Koltuk ayarlama manuel (halka ile) ve yatırma kolunu çevirmek ve oraya eli sokmak biraz zor.
    - Kol dayama bölmesi taktırılmalı
    - Farlar ne yazık ki manuel (aç-kapa) Ben gündüz farlarımı parka tutarımda...
    - Ses sistemi yeterli değil. Ne yazık ki bir woofer lazım :((

Son olarak istanbul trafiği için gerçekten çok iyi bir araba benim puanım 10 üzerinden 8.

• @mj23bk aracınız hayırlı olsun ve donanımhabere hoşgeldiniz, güzel bir inceleme yapmışsınız, tespitleriniz yerinde, görüş sıkıntısı olarak arka çapraz sıkıntı yaratıyor bende, ayrıca tabi zevk meselesi ama ses son derece etkili tabi çok derin bass sevenlere yetmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 10 Kasım 2010; 14:01:13 >
  • hayırlı olsuuunnnn...
    dönen farlar demişsiniz.. ekstradan opsiyon olarak mı eklettirdiniz yoksa DSG donanımında zaten var da ben mi bilmiyorum?
    ben de mauel olanını ciddi ciddi düşünüyorum, şu aralar yeni astra ile arasında kaldım ama...
    bir de süspansiyon konusunda yine sert diye bahsediyorlar sizin gözleminiz nedir acaba? 2005 ibizamda biraz sıkıntı çekdim açıkcası da

quote:

Orijinalden alıntı: mj23bk

Selam arkadaşlar,

2011 Metalik Siyah Leon 1.6lt TDI CR 105hp DSG var ben de. Daha önce 2009 passat 2.0 TDI exclusive 140 hp vardı.
    İster istemez Passat ile Leon' u kıyaslıyorum tabi çok saçma bu yaptığım sınıfları çok farklı.
    Leon (artılar)
    - Direksiyon çok keyifli simit küçük ve spor ve herşeye ulaşabildiğiniz kumandaları var
    - Klima çok kullanışlı ve etkili
    - MP3 çalıo AUX süper bişi (IPHONE ve Ipod için)
    - Koltuklar spor artık virajlarda vucüt sabit - Passat' ın koltuklarda ne yazık ki savruluyorsunuz.
    - Sport veya Triptronik halini kullanması çok keyifli ve yakıt tüketimi mantıklı. insanı üzmüyor.
    - İçerde hiç ses yok eğer sporta alıp basarsanız tatlı bir sesi içeri veriyor. (çok memnunum)
    - Aynalar otomatik açılıp kapanıyor trafikte cam açmadan aynaları kapatıp açabiliyorsunuz. (Güzel bişi aynalara çarpan dıngıllar çok var keçi olunca geçmeyi beceremeyenler)
    - Küçük heryere park edilebiliyor rahat yer bulunuyor.
    - Virajlarda beklediğimden de çok başarılı.
    - Dönen farlar çok başarılı hakikatten gece iyi bir aydınlatma ve görüş sağlıyor.
    - Frenler çok başarılı.
    - Arka yolcu tarafı rahat ve ferah
    - Görünüş olarak çok hoş (Bence tasarım olarak GOLF'den çok iyi lütfen golf ü olan arkadaşlar alınması ki vw tutkunuyumdur)

Leon (eksiler)
    - Rampa kavraması ne yazık ki düşük eğer D ' de iseniz boğulma yapıyor.
    - Torpido çok ufak
    - Boyunuz 180 üzeri ise sol ön direk bazen yayaları görmenizi engelliyor. Dikkat etmenizde fayda var.
    - Kadran 240 fakat şimdilik görebileceğini düşünmüyorum.
    - 160 dan sonra hızlanmasına devam etmesi vakit alıyor kadranda 200 gördüm (Ankara otobanı) Bu arada 160'a çok çabuk çıkıyor. 0 - 1000 mt arasında çıkabilirsiniz.
    - Koltuk ayarlama manuel (halka ile) ve yatırma kolunu çevirmek ve oraya eli sokmak biraz zor.
    - Kol dayama bölmesi taktırılmalı
    - Farlar ne yazık ki manuel (aç-kapa) Ben gündüz farlarımı parka tutarımda...
    - Ses sistemi yeterli değil. Ne yazık ki bir woofer lazım :((

Son olarak istanbul trafiği için gerçekten çok iyi bir araba benim puanım 10 üzerinden 8.

• mj23bk, güle güle kullanın, paylaşımınız için teşekkürler.. (Kulübümüze sizi de ekledim..)

Can..,
    Dönen far derken, en az parklar açıkken direksiyonu sağa veya sola kırdığınızda ilgili taraftaki sis farı yanıyor, onu kastetmiş olmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tur.gut -- 10 Kasım 2010; 18:46:40 >
  • ben de öyle düşünmüştüm ama firmalar arabalardaki donanımı yavaş yavaş hiç bahsetmeden değiştirmeye çıkarmaya başlıyorlar..
    o yüzden acaba mı da dedim açıkcası teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: tur.gut

mj23bk, güle güle kullanın, paylaşımınız için teşekkürler.. (Kulübümüze sizi de ekledim..)

Can..,
    Dönen far derken, en az parklar açıkken direksiyonu sağa veya sola kırdığınızda ilgili taraftaki sis farı yanıyor, onu kastetmiş olmalı..

• dönen far olayı hepimizin sislerinde var arkadaşlar rahat olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_tol

dönen far olayı hepimizin sislerinde var arkadaşlar rahat olun

ben artık ciddi ciddi kapattırmayı düşünüyorum , ya garaja giriyorum gelen geçen herkes "arkadaşım bozulmuş sisin tek yanıyo" diyo, uyuz olmaya başladım iyice
  • direksiyonu düzeltip cevap verebilirsin bence:)

quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

ben artık ciddi ciddi kapattırmayı düşünüyorum , ya garaja giriyorum gelen geçen herkes "arkadaşım bozulmuş sisin tek yanıyo" diyo, uyuz olmaya başladım iyice
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

valla benim çok hoşuma gidiyo. yol sakinken falan kendi kendime atraksiyonlar yapıyorum.

• Arkadaşlar 2011 tsı leonlarda coming home özelliği hepsinde varmı birde nasıl çalıştırıyoruz acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper.06

Arkadaşlar 2011 tsı leonlarda coming home özelliği hepsinde varmı birde nasıl çalıştırıyoruz acaba

var dostum standart, arabadan inmeden önce 1 sellektör yap kapıyı açınca devreye giriyor, ya da 2 sellektör yapınca direk devrede fakat 10 saniye gibi kısa bir süre, servisten ayarlanması gerekiyor. ( far sensörü varsa far ayarını auto'da bırakılması yeterli).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 14 Kasım 2010; 21:03:54 >
  • cevap için teşekkür ederim bu arada benide yeniler listenize eklerseniz sevinirim en sonunda leon a bende kavuştum
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.