Arkadaşlar bugün Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret AŞ.'den telefonuma gelen bir mesajı paylaşmak istiyorum..
Aracınızın bakım aralıkları 15000km veya 1 yıl olarak güncellenmiştir.Bilgi için: 0212 335 04 35..
ohoho çok iyiymiş, bunları duydukça kendime kızıyorum dizel almadığım için, artı mtv yenilenecek emisyona göre dizel araçlar çok avantajlı duruma geçecek, hala kızıyorum kendime
Dostum takma, hepsinin tadı ayrı..
haklısın hepsinin tadı ayrı da şu anki aklım olsa tsi nin cezbediciliğinden vazgeçerek dizel alırdım, hatta 4 ay önce aldığım aracımı elden çıkarıp dizele mi geçsem diyorum ama çok zararda olacağımdan vazgeçiyorum, buna 2-3 sene binip dizel giulietta alırım gibime geliyor bakalım kısmet.
Bu 3.8lt benim için rekor bir rakam fakat aynı yolu otobandan gelseydim bu rakamı elde edebileceğimi sanmıyorum.. Biliyorsun ki düz yol ve yokuş çok farkediyor.. Otoban üzerinde de çok uzun tırmanma şeritleri var.. Bir de bu değerler kullanımla da çok alakalı.. Benim hesabıma göre Kocaeli'de Leonum bir önceki aracım Corsa'ya göre kabaca 100km'de 1lt fazla yakıyor.. Bu şimdilik böyle, aracımın km'sinin artmasıyla beraber belki biraz daha düşebilir..
quote:
Orijinalden alıntı: alper.06
quote:
Orijinalden alıntı: kratostol
quote:
Orijinalden alıntı: alper.06
arkadaşlar 1.4 tsi 2011 modellerde göstergede menü ayarları varmı acaba
menü ayarları derken tam olarak neyi kast ediyorsunuz? yani göstergeden yol bilgisayarını görebiliyorsunuz ve yönlendirebiliyorsunuz tabiki ama sizin tam olarak neyi sorduğunuzu anlamadım?
Ya benim demek istediğim yol bilgisayarını gördüğümüz yerde herhangi bir ayar felan yapabiliyormuyuz golflerde felan var yol bilgisayarının dilini felan değiştirebiliyoruz bundada herhangi bir ayar felan varmı yani
bluetoothlu araçlarda var bahsettiğiniz yol bilgisayarı.
quote:
Orijinalden alıntı: tur.gut
quote:
Orijinalden alıntı: kimiferhat
quote:
Orijinalden alıntı: tur.gut
Arkadaşlar bugün Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret AŞ.'den telefonuma gelen bir mesajı paylaşmak istiyorum..
Aracınızın bakım aralıkları 15000km veya 1 yıl olarak güncellenmiştir.Bilgi için: 0212 335 04 35..
ohoho çok iyiymiş, bunları duydukça kendime kızıyorum dizel almadığım için, artı mtv yenilenecek emisyona göre dizel araçlar çok avantajlı duruma geçecek, hala kızıyorum kendime
Dostum takma, hepsinin tadı ayrı..
tur.gut burada dediğinle ne demek istedin ? düşecek olan yıllık vergi mi :) ?
quote:
Orijinalden alıntı: mychevy
Merhabalar, Seat Leon'un 2011 yılı ortasında yeni kasasını çıkaracağı bilgisi doğru mudur? Yoksa 2013'e kadar mevcut Leon devam edecek midir? Bilgisi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim...
2013 modeller yeni kasa olarak gelecekmiş , bu da 2012 yılının 2.yarısı demektir temmuz ağustos ayları...
Radyo modun da fm1 ve fm2 2011 model seat leon alali 20 gun oldu.bu zaman zarfinda eksİklİĞİnİ gÖrdÜĞÜm Şey seat ses sistemi (radyo) da radyo modun da fm1 ve fm2 olmak uzere toplam 12 kanal kaydediliyor. Az geldi, haber kanallari icin ekstra bir fm3 bandi olmasi beni cok mutlu ederdi, eski arabam volvodan aliskanlik kalmis. Seatin radyosu dijital ve fm1 fm2 am1 am2 den sonra 2 dugme de bosta ileride update yapilacak mi bilem? Bana yapilmasi cok kolay sadece bi update islemi gibi geliyor donanimsal bir problem degil sonucta..
survivor34, tadı ayrı derken TSI, TDI olarak demiştim..
ben kimiferhat ın mtv demesinden dizel vergi oranlarının düşüceğini anladım..
bu ara hiç servise gideniniz oldumu acaba update felan varmıymış
quote:
Orijinalden alıntı: survivor34
ben kimiferhat ın mtv demesinden dizel vergi oranlarının düşüceğini anladım..
motorlu taşıtlar vergisi (mtv) yeniden düzenlenecek. şu anki sistem silindir hacmiyle alakalı, yeni sistem diğer ab ülkeleri gibi hazırlanacak, araçların CO2 salınımına göre düzenlenecek. 1.4 tsi karma emisyon değeri 148 g/km, 1.6 tdi cr karma emisyonu manuel şanzumanda 119 g/km- dsg şanzumanda 123 g/km.
tdi'nin vergisi mi düşer yoksa tsi'ninki mi artar bilemem ama dizel araçlar daha avantajlı duruma geçecek gibi duruyor.
arkadaşlar herkese selamlar
birkaç haftadır forumda yer alan konuları büyük bi zevkle okuyorum ve yorumlarınıza dilim döndüğünce bende neden ortak olmayayım diye düşündüm:) yaklaşık 9 aydır bende leon kullanıcısıyım, arabam 2006 gümüş style, 31500 KM de. ilk sahibiydi aldığım arkadaş ve aynı zamanda motorsikleti de vardı, haliyle istanbul trafiğinde motorla daha rahat olduğu için arabasını fazla koşturmamış:) hani sıfırdan farksız derler ya, işte öyle bişey arabamın durumu:) bundan önce 2005 Focus HB 5k kullanıcısıydım ve kesinlikle eski arabamı aramıyorum.
LEON sahibi olmanın artıları, eksileri, özellikleri ve ayrıcalıkları adına bi çok denecek şey var, zaten biçoğundan daha önce de bahsedilmiş, yeri geldiğinde bende ortak olucam inşallah.
herkese hayırlı günler.
emrah hoşgeldin, maşallah aracın çok güzel.
teşekkür ederim kimiferhat, LEON olunca güzel oluyor
yanlız şuanda aracım yere 5 cm daha yakın (yaylar değişmedi, ezdirilerek kısaltıldı) ve çok daha tatlı bir görünümü var. kasislerde biraaz dikkatli olmak gerekiyor ama ben alıştım sorun yaşamıyorum.
aklıma takılan bikaç birşey var sormak istiyorum:
1- daha öncede bahsedilmiş ama cevap alınamamış. genelde ilk çalıştırdığımda farkettiğim ve torpido tarafından geldiğini düşündüğüm tıık tıık tıık tıık tıık tık tıık tıık tıık tıık şeklinde bir ses duyuyorum. aracı alırken özellikle bu konuda uyarıldım ve bana verilen bilgi kalorifer sistemiyle ilgili mekaniksel bir hareketlilik olduğu dolayısıyla merak etmemem gerektiğiydi. nedir doğrusu bilen varmı acaba
2- klimaya ait dijital ekranında aracın bazı bilgilerine ulaşılabiliyomuş, motor sıcaklığı, tarih, saat ve en önemli olanı hız değeri gibi bilgiler görülebiliyormuş. birkaç tuş kombinasyonuyla bu özellik aktif edilebiliyo gibi kulaktan dolma bir bilgim var, nedir acaba doğrusu.
3- camları anahtardaki düğmelerden açmak yada kapatmak istiyorum fakat başaramadım, birkaç modelde şahit oldum anahtarla açılıp kapatılabiliyo. hatta benim eski aracımdada bu özellik vardı fakat bu arabamda bu özelliği kullanamadım. acaba 2006 model style lerde bu özellik yokmu?
ehline müracaat.........
quote:
Orijinalden alıntı: emrah.style
yanlız şuanda aracım yere 5 cm daha yakın (yaylar değişmedi, ezdirilerek kısaltıldı) ve çok daha tatlı bir görünümü var. kasislerde biraaz dikkatli olmak gerekiyor ama ben alıştım sorun yaşamıyorum.
1- daha öncede bahsedilmiş ama cevap alınamamış. genelde ilk çalıştırdığımda farkettiğim ve torpido tarafından geldiğini düşündüğüm tıık tıık tıık tıık tıık tık tıık tıık tıık tıık şeklinde bir ses duyuyorum. aracı alırken özellikle bu konuda uyarıldım ve bana verilen bilgi kalorifer sistemiyle ilgili mekaniksel bir hareketlilik olduğu dolayısıyla merak etmemem gerektiğiydi. nedir doğrusu bilen varmı acaba
2- klimaya ait dijital ekranında aracın bazı bilgilerine ulaşılabiliyomuş, motor sıcaklığı, tarih, saat ve en önemli olanı hız değeri gibi bilgiler görülebiliyormuş. birkaç tuş kombinasyonuyla bu özellik aktif edilebiliyo gibi kulaktan dolma bir bilgim var, nedir acaba doğrusu.
3- camları anahtardaki düğmelerden açmak yada kapatmak istiyorum fakat başaramadım, birkaç modelde şahit oldum anahtarla açılıp kapatılabiliyo. hatta benim eski aracımdada bu özellik vardı fakat bu arabamda bu özelliği kullanamadım. acaba 2006 model style lerde bu özellik yokmu?
ehline müracaat.........
1. ben de ses yok ya da farketmedim herzaman teyp açık çünkü :) 2.bu konu efsaneleşti artık, henüz değerleri görmeyi başaranı görmedim eski kasalarda yapılabiliyor ama. 3. 2006 larda yok diye biliyorum, 2007 ya da 2008 de eklenmiş olması lazım. bunun için sonradan takılan modüller var cüzi fiyata yaptırabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: kimiferhat
quote:
Orijinalden alıntı: emrah.style
ehline müracaat.........
1. ben de ses yok ya da farketmedim herzaman teyp açık çünkü :) 2.bu konu efsaneleşti artık, henüz değerleri görmeyi başaranı görmedim eski kasalarda yapılabiliyor ama. 3. 2006 larda yok diye biliyorum, 2007 ya da 2008 de eklenmiş olması lazım. bunun için sonradan takılan modüller var cüzi fiyata yaptırabilirsiniz.
teşekkür ederim cevaplar için :)
aşığıyım ben bu aracın o derece seviyorum arabamı. egzos sesi, tek kapı görünümü, otomatik katlanır aynaları, koltukları, oturaklı duruşu herşeyiyle çok düzgün bi araba. araç almayı düşünürken liste oluşturanlara kesinlikle leondan yana seçim yapmalarını tavsiye ediyorum. eksileride var tabi ama artılarının yanında hiçte göze batmıyor
emrah.style aracının camlarının otomatik açılıp kapanması için kumandadaki tuşlara basılı tut. bir dene. bende 2008 var ama ben hepsinde var diye biliyorum.
Merhabalar, Leon'nun yeni kasası ile ilgili soruma yanıt verenlere teşekkür ederim. Seat Leon alıp almamakla ilgili tereddütlerim olduğu için fikirleriniz benim önemli arkadaşlar. Megane III HB 1.5 Dci, Yeni Astra HB 1.3 Cdti, Golf 6 1,6 TDI ve Seat Leon 1,6 TDI arasında sıkıntılı bir seçim sürecindeyim. Sorularıma yanıt bulursam çok iyi olur. Donanım, fiyat, estetik, tasarım olarak Seat hep aklımda ancak bir kaç takıldığım nokta var. Öncelikle Seat Leon'in satış rakamları diğerlerine göre neden düşük gibi bir düşüncem var (ya da ben mi öyle sanıyorum) yani Leon yaygın olarak görülen bir araç değil ne yazık ki. Bu arada İstanbul Anadolu Yakası'nda oturuyorum diğer 3 aracı da Leon'dan çok daha fazla görüyorum. Diğer taraftan insanlar neden Renault gibi bir markaya Seat ile aynı fiyatı ödüyor. Renault'su olup da alınan olmasın ama marka değeri olarak bendeki imajı hala çok iyi değil. Ve bakıyorum yeni megane 3 Leon'dan sonra çıkmasına rağmen çok daha fazla trafikte geziyor. Sabit fikirli olduğum yönünde eleştirileri anlayışla karşılayabilirim. İşçilik ve parça maliyetleri açısından Leon'da bir sıkıntı var mı? Bir de Leon ile ilgili olarak "sert" araba sözünü birçok yerde okudum bu süspansiyon anlamında mı yoksa farklı bir özellik mi?Olumsuzluk olarak adlandırılabilir mi? Güvenlik testlerinde Euro Ncap'te en son Seat 2005'te girmiş ve sonrası yok. Diğerlerine baktığımda daha güncel testler var bu soru işareti yaratıyor. Forum'u en ince ayrıntısına kadar okudum, çoğu kullanıcının memnuniyetini gördüm ancak tereddütlerimi bir türlü gideremedim. Aklıma başka takılan soru olursa yanıtlayacağınıza eminim. Leon ailesi olarak hepinize şimdiden teşekkür ederim...Kazasız belasız sürüşler...
Menage, Astra, Corolla, baz donanım Golf gibi araçlar şirketler tarafından filo satışıyla yüzlerce satılıyor. Bu yüzden Leon'dan fazla görüyorsunuz. Ama siz gerçek kullanıcısınız. Leon'u genelde şirketler tercih etmezler, çünkü mesela Renault filo satışında çok acayip indirim yapıyor. Satış rakamlarını hiç ciddiye almam, çünkü gerçek kullanıcıyı yansıtmıyor. Ben her arabayı birebir gider kendim test ederim, kim kaç adet satmış diye asla düşünmem.
Şuan Golf, Astra, Leon, Megane arasında kalsam, en son alacağım Megane olurdu, param yetiyorsa ilk alacağım Comfortline Golf 1.6 TDI olurdu sonra Leon 1.6 TDI olurdu... Astra'nın 1.3 motoru verem eder aman diyim...
tsi 1.2 aracımı almış olup bende aranıza katıldım..teslimat haftaya..heyecanla bekliyorum..herkese selam
mychevy, sert derken süspansiyonlardan bahsediliyordur diye tahmin ediyorum.Bazı araçlar sportif ruhundan dolayı daha sert süspansiyon tercih ediliyor.. Güvenlik testinin 2005 yılında olması normal, çünkü bu araç, bu kasa, o tarihten beri satışta.. Sadece ufak çapta makyaj geçirdi..