Şimdi Ara

### L E O N Kulübü ### (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.505
Cevap
27
Favori
331.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the_CRIMINAL

quote:

Orijinalden alıntı: alper_tol

quote:

arkadaşlar auris üzerine yoğunlaşmışken ,tesadüfen 1,4 tsi style(2009) ın bütçeme uygun olduğunu gördüm aylık en fazla 4000 km yol yaparım , sizce iyi bir tercih mi?

hocam eğer gaz pedalına biraz dikkatli basar turboya da fazla yüklenmezsen harikalar yaratırsın yakıt tüketimi konusunda. bastı mı da gider ama doğru orantılı olarak yakıt tüketimi artar. yani yakıt tüketimi değerleri tamamen kullanıcıya bağlı eğer bunu kast ederek doğru bir tercih mi diye soruyorsan evet kullanmasını bilirsen doğru tercih.

bilgi için çk teşekkür ederim, evet yakıt tüketimi için sormuştum tam belirtmemişim ,hız tutkunu birisi değilim şehir içi 70-80 km/hız en fazla, sadece leon u çok
    beğeniyorum

çok fazla dur kalk da yapmazsanız 1 depo ile 650-700 km gidersiniz diye tahmin ediyorum. leon beğenilmeyecek araç değil

• arkadaslar aracın bagaj hacmı nasıl malum yarın bırgun cocuk olunca bagaj lazım olucak artı tatıl yeterlı olurmu .
  • herkese mrb,2 ay önce leon 1,6 tdi dsg aldım ve şiddetle tavsiye ediyorum.
    yol tutuşu olsun, yakıt ekonomisi olsun, dsg nin rahatlığı olsn hepsi süperrr.
    arka koltuk diz mesafeside gayet iyi, bagajı da fena değil.
  • quote:

arkadaslar aracın bagaj hacmı nasıl malum yarın bırgun cocuk olunca bagaj lazım olucak artı tatıl yeterlı olurmu .

Hb astra ve Golf te nasıl bagaj varsa, aynısı da Leon da var,hatta Leon un ki biraz daha büyük.
  • Aracınız hayırlı olsun emın olun ki memnun kalacaksınız
  • evet leonun arka koltuklarının diz mesafesi çok çok iyi. millet ayak ayak üstüne atıyor arakada abartmıyorum. bagajı gören de çok iyimiş sedan arabaya gerek yok süper off falan diye yorum yapıyorlar bagajı abartıyorlar tabi ama sınıfındaki araçların bagajına göre büyük bence de.
  • 2010 ford mondeo selective sahibiyim,aracım 3.500 km de ama performans konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum benzinli ve bu canımı fena sıkıyor leon fr gördüm şimdi gayet hoş bir araç bilgisi olan arkadaşlardan kronik arıza yakıt vb bilgiler alabilirsem çok yardımcı olursunuz şimdiden ilginiz için teşekkür ederim,takas fiyatınıda tahmin edemiyorum belki bu sevda başlamadan biter
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bende bir (2.el) leon alarak aranıza katılmayı planlıyorum.Fakat birkaç sorum olacak,yanıtlarsanız çok sevinirim...

1.Aracın iç mekan ferahlığı (pejo 308 ile kıyaslarsak), Malzeme kalitesi nasıl?
    2.Adana da oturuyorum, leondan anlayan usta vs.. açısından sıkıntı çeker miyim?
    3.Stylance ile reference arasında çok fark var mı?

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zantanriyar

Merhaba arkadaşlar.
    Bende bir (2.el) leon alarak aranıza katılmayı planlıyorum.Fakat birkaç sorum olacak,yanıtlarsanız çok sevinirim...

1.Aracın iç mekan ferahlığı (pejo 308 ile kıyaslarsak), Malzeme kalitesi nasıl?
    2.Adana da oturuyorum, leondan anlayan usta vs.. açısından sıkıntı çeker miyim?
    3.Stylance ile reference arasında çok fark var mı?

Teşekkür ederim.

1 peugeot 308 kullanmadım içini de bilmem ama leon'un iç mekanı büyük sedanlarla kıyaslanabilecek kadar geniş. özellikle arka diz mesafesi falan gerçekten baya rahat.
    2 bence yetkili servisten şaşmamak gerek
    3 bence almışken style almak gerek dünya kadar para ödeyip de en temel opsiyonlardan bile mahrum kalmak hoş olmasa gerek. kafadan; hız sabitleme sist. sis farları. 16''jantlar manuel klima...vs zaten sıfır araçlarda artık reference satışı bile yok, tercih edilmyor pek.

• merhaba,
    son günlerde bayilerden fiyat alan oldu mu acaba?
  • Arkadaşlar volvo s40 d2 dynamic paket alacaktım 62.000 tl son anda vazgeçtim ve seat leon FR alacam.2.0 tdı 170 hp dsg şanzıman.rakam 58.800tl sunrooflu!!! ne dersiniz LEON kullanıcıları?tek dezavantajı 1.800 tlik yıllık vergisi?ama performans 1.6tdiile kıyaslanmaz tabiki?hızlı cevaplar çok sevinirim.

İLKKEZ LEON KULLANICAM BU ARADA.
  • 1.2 TSI test edebilen oldu mu arkadaşlar?
  • @alper_tol bilgiler için teşekkür ederim.

Birşey daha sormak istiyorum arkadaşlar...

Şuan Fiesta 1.4 dizel sahibiyim (2006). Ve açıkca söyleyeyim aracın sarsıntısından,konforsuzluğundan şikayetçiyim.(Tabi yakıt tüketimi çok iyi o ayrı)

Leonun da süspansiyon çok sert deniyor.Sizce konfor olarak leon beni tatmin eder mi? Tamam yol tutuşu için iyi birşey ama çok da takır tukur gitmiyor dimi?

Ve de yol sesi vs. var mı aracın içinde?

Son olarakta 2.el alacağım için tüp taktırmayı düşünüyorum.1.4 dizele göre kıyaslarsak nasıl olur?

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: flashanswer

Arkadaşlar volvo s40 d2 dynamic paket alacaktım 62.000 tl son anda vazgeçtim ve seat leon FR alacam.2.0 tdı 170 hp dsg şanzıman.rakam 58.800tl sunrooflu!!! ne dersiniz LEON kullanıcıları?tek dezavantajı 1.800 tlik yıllık vergisi?ama performans 1.6tdiile kıyaslanmaz tabiki?hızlı cevaplar çok sevinirim.

İLKKEZ LEON KULLANICAM BU ARADA.

İlk başta bende S40 a baktım ama aracın içi dışı kadar çekici gelmedi nedense ısınamadım,sonra mondeo aldım donanım olarak gayet güzel ama performans aman aman değil , Leon FR ise gerçekten insanı cezbediyor 170 hp 2.0 motor DSG sanjıman insanın aklını yeter şahsen 1800 tl lik vergiden çok beni bu araçta korkutan piyasada az olması(ki ben daha hiç görmedim) ve yeni araç olduğu için kronik arızalrın başıma gelmesi biraz zaman geçtikten sonra alan kullanıcıların deneyimleri benim bu araca yaklaşımımı belirleyecek.

• Arkadaşlar bende Yeni Seat Leon 2010 1.4 TSI 125 hp + Sunroof kullanıcısıyım. (Beyaz)
    6 ay kadar oldu sıfır aldım. Almayı düşünen arkadaşlara bilgilendirmek için yazıyorum, kendi görüşlerimi...

1)PERFORMANS: Süper 8-9 saniyede 100 km hıza ulaşıyor, motor sesinde çok tatlı bi hırıltı var. Bu arada 6 ileri vites olduğunuda unutmayalım

2)YOL TUTUŞU: Çok iyi, hiç çekinme gir makasa Virajlarda çok sert fren yaparsan savuruyor çünkü fren mekanizması 4 tekerde %100 çalışıyor. Normalde arkalar %50 önler %100 dür. Ama ii performans için bunlar 4ünüde %100 yapmışlar, o yüzden virajlarda çok sert fren yapmamak lazım. Tek dezavantajı bu, dezavantaj dersek tabi...

3)İÇ DIZAYN-MEKAN: Geniş ve ferah, üstten biraz basık ama spor bi hava katıyor ben seviyorum. Kokpit yani ön goğus bölümünü çok seviyorum, görüntü güzel yani, fonksiyonel direksiyona diyecek yok zaten Teyp desen süper, mp3, flash bellek yuvası, ipod yuvası Hayran kaldığım bi yeride ön koltuklarının seni sarması, çok spor ve rahat yapmışlar. Göstergeler beyaz ışık Orta bölümdeki teyp klima vs. göstergeleri kırmızı. Orasıda beyaz olasymış süper olurmuş. Plastik aksam kaliteli.

4)YAKIT: Bence performansına göre ve benzinli olduğu halde İlk aldığımda 33 kr. yakıyordu (Benzin lt.=3,71 tl falandı). Şimdilerde 28,5 kuruş yakıyor ve 8900 km.'deyim. tabi düzgün kullanımda yakıyor. ilk bakımdan sonra (15.000 km.) 27.5 kuruşa kadar düşürebileceğimi tahmin ediyorum. Uzun yolda 25 kuruş kesin yakar görüşündeyim(Benzin bugün 3.69 tl) tabi düzgün kullanımda. Yoksa bu arabaya 40 kuruş bile yaktırırım

5)DIŞ GÖRÜNÜM: HERKES BİLİYO YA ONA LAF YOK

6)KONFOR: Mercedes gibi konfor beklemeyin haliyle spor bi araba olduğu için biraz sert, ama kötü denecek kadar olduğunu sanmıyorum. Konfor sizin için çok önemliyse sedan araba düşünün zaten, derim.

7)UZUN YOL: Sadece Antalya yaptım, bu arada Konya'dayım. Uzun yolu çok ii dağ tepe rampa banamısın demiyor. Performans için yüksek devirlere pek ihtiyacı yok yani.

8)ÖZ ELEŞTİRİLERİM: Park sesörü olması lazımdı bu arabada (Alırken hediye isteyin bayiden, benim son anda aklıma geldi 15000 bakımında hediye takacaklar ) Xenon far uygulaması sıkıntılı, Sadece orjinaline ve Philipsin bi modeline %100 garanti alabildim, bugün taktırıyorum onuda inş. (Kısalar: Philips xenon kit, Uzunlar: Mtec super white ampul, Sisler:Mtec super white ampul, Parklar: Mtec super white ampul. Plaka Ampulu: Mtec super white. 390-400 TL ye gelecek hepsi, montaj dahil. Parasından geçtim umarım bi sıkıntı çıkarmaz. Fabrika çıkışı lastikleri Prelli ve çok ii değil beğenmedim eskisin jantlarla birlikte değiştircem. Jantları idare eder ama kötü görünmüyor bence. Viraja duyarlı Sisler hiç hoşuma gitmedi ve iptal ettirdim servisten ücretsiz. Sisler açıkkende olsa kapalıykende olsa Sağa kırdınmı dreksiyonu sağ yanıyor sola kırdınmı sol sis yanıyor, ne saçma.. Madem yapacaktın maliyetten kaçmıcaktın motorlu viraja duyarlı far yapacaktın dmi. Hem hiç hoş görünmüyor karşıdan, patlak gibi Şimdi açtımmı ikiside yanıyor iiki iptal ettirmişim. Başka aklıma gelen kötü bi yanı yok. Bu saydıklarımda arabayı aldığınıza sizi pişman ettirecek dezavantajlar değil tabikide. Her arabanın bi kusuru vardır, kişiye göre..

DİP NOT: Araçla 210'u gördüm, ilk bakımdan sonra 230 u görebileceğim söyleniyor eski kullanıcıları tarafından.. Lionfire (Leon için üretilen) egzos ucu taktım çok hoş oldu. Jbl müzik tesisat uyguladım. Xenonlar dediğim gibi bugün takılıyor. Siyah cam olmazsa olmaz bence.

TAVSİYELERİM: Araç turbolu olduğu için zor şartlarda yada devirli kullanımlardan sonra stop etmeden önce 1 dk kadar bekleyin ki turbo yağlansın ve ısısı düşsün. Turbolu tüm araçlar için geçerlidir bu uyarım. Ayrıca aracı çalıştırdıktan sonra en az 30 sn. bekleyin yürümeden önce, soğuk havalarda en az 1 dk. Sonroof tavsiye ederim iiki beklemişim 1 hafta daha, hem yakışıyor hem kullanışlı. Motor sıcaklığı 70 dereceyi geçmeden devirli kullanmayın. Arabaya az yaktıracakmışım diye de çok devirsiz kullanmayın buda motora zararlı. İçinde sigara içmiyorum sizde içmeyin hala yeni kokuyor En son tavsiye Seat Leon 1.4 TSI 125 hp

Yani demem o ki pişman olmazsınız fiyatına göre çok güzel bi araba.

ALLAH HERKESE ARABASINI KAZASIZ BELASIZ İYİ GÜNLERDE KULLANMASINI NASİB ETSİN. KALIN SAĞLICAKLA!

• Arkadaşlar ön tamponu değiştiremediğim için fotoğraf koyamadım..

Size aracımın birkaç fotoğrafı..

### L E O N Kulübü ###  ### L E O N Kulübü ###

• quote:

Orijinalden alıntı: zantanriyar

@alper_tol bilgiler için teşekkür ederim.

Birşey daha sormak istiyorum arkadaşlar...

Şuan Fiesta 1.4 dizel sahibiyim (2006). Ve açıkca söyleyeyim aracın sarsıntısından,konforsuzluğundan şikayetçiyim.(Tabi yakıt tüketimi çok iyi o ayrı)

Leonun da süspansiyon çok sert deniyor.Sizce konfor olarak leon beni tatmin eder mi? Tamam yol tutuşu için iyi birşey ama çok da takır tukur gitmiyor dimi?

Ve de yol sesi vs. var mı aracın içinde?

Son olarakta 2.el alacağım için tüp taktırmayı düşünüyorum.1.4 dizele göre kıyaslarsak nasıl olur?

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim....

hocam konfor konusunda fiesta ile bir farkı yoktur sanırım. fiesta kullanmadım ve kendi leon'uma da alır almaz yay taktırttım serviste ve standardından biraz daha sert olmuştur haliyle fakat beni rahatsız etmiyor. ben şöyle yapıyorum düzgün yolda araç kaymak gibi zaten, yol sesi az. bozuk yolda ya da asfaltın düzenlenmiş olduğu eski yolda falan gaz vermeden geçiyorum daha sonra gaz pedalına basıyorum ve mutluyum. zaten aracın gazına dokunduğunz anda hissettiğiniz o ivmelenme rüya gibi her şeyi unutturuyor adama.

yol sesi konusunu da biraz açayım. şimdi biliyorsunuz bazı asfaltlar oluyor böyle sert sert araç giderken huvvvv diye gidiyor hah işte bu yolda araç tabiki o huvvv sesini alıyor içeri yani uzun yolda falan söylediğim asfalta denk gelirseniz hangi araç olursa olsun o sesi zaten yapıyor yani 2009 model corolla elegant ile de uzun yola çıktım yakın zamanda, leon ile de çıktım ve o asfaltta o sesi ikisnde de aynı. ama normal trafik koşullarında ve yollarında yol sesi minumum

fakat araca tüp tavsiye etmem. TSI araca tüp hiç olmaz. öyle bir planınız varsa vazgeçin bence araçtan.

• aranızda bluetooth araç kiti düşünen varsa elimde açılmamış kutulu Parrot ck 3000 black edition bulunmakta.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-arac-kiti-super-bir-parrot-ck3000/detay
  • Arkadaşlar son günlerde fiyat alan oldumu acaba birde bayilerde 1.4 tsi araç varmı acaba
  • Yok TSI ya tüp olmuyormuş biliyorum. 1,4 dizelle 1,6 tüplü leonu kıyaslarsak demek istedim.

Birde Referans ile Stylance arasında çok büyük farklar var mı? Sitesinden baktım ama sanıyorum style da bazı donanımlar çıkarılmış.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.