Şimdi Ara

### L E O N Kulübü ### (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.505
Cevap
27
Favori
331.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tur.gut

Arkadaşlar ön tamponu değiştiremediğim için fotoğraf koyamadım..

Size aracımın birkaç fotoğrafı..

### L E O N Kulübü ###  ### L E O N Kulübü ###

Kardeş ben anlayamadım kusura bakma bu fotolar tamponun değişmiş halimi ben biraz acemiyim bu konularda birde seninki 1.4 tsi mi biraz bilgi verebilirmisin araç hakkında bende bundan almak istiyorum birde tamponu değiştirdiysen kaça patladı bu
    şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: alper.06

Kardeş ben anlayamadım kusura bakma bu fotolar tamponun değişmiş halimi ben biraz acemiyim bu konularda birde seninki 1.4 tsi mi biraz bilgi verebilirmisin araç hakkında bende bundan almak istiyorum birde tamponu değiştirdiysen kaça patladı bu
    şimdiden teşekkür ederim

arkadaşımızın aracı 1.6 tdi dizel tamponlar orijinal , tsi de 2 eksoz çıkışı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

Orijinalden alıntı: alper.06

şimdiden teşekkür ederim

arkadaşımızın aracı 1.6 tdi dizel tamponlar orijinal , tsi de 2 eksoz çıkışı var.

ön tanponla arka tamponun görünüşü tsi ile aynımı peki eksoz hariç
  • evet aynı makyajlandı leon 2 senedir orijinal tampon bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 6 Ekim 2010; 23:29:29 >
  • kimiferhat'ın dediği gibi araç 1.6 TDI..
    Servisden kaynaklanan problemlerden ötürü tampon değiştirmeyi bir süre rafa kaldırdım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: c_leon

Arkadaşlar bende Yeni Seat Leon 2010 1.4 TSI 125 hp + Sunroof kullanıcısıyım. (Beyaz)
    6 ay kadar oldu sıfır aldım. Almayı düşünen arkadaşlara bilgilendirmek için yazıyorum, kendi görüşlerimi...

1)PERFORMANS: Süper 8-9 saniyede 100 km hıza ulaşıyor, motor sesinde çok tatlı bi hırıltı var. Bu arada 6 ileri vites olduğunuda unutmayalım

2)YOL TUTUŞU: Çok iyi, hiç çekinme gir makasa Virajlarda çok sert fren yaparsan savuruyor çünkü fren mekanizması 4 tekerde %100 çalışıyor. Normalde arkalar %50 önler %100 dür. Ama ii performans için bunlar 4ünüde %100 yapmışlar, o yüzden virajlarda çok sert fren yapmamak lazım. Tek dezavantajı bu, dezavantaj dersek tabi...

3)İÇ DIZAYN-MEKAN: Geniş ve ferah, üstten biraz basık ama spor bi hava katıyor ben seviyorum. Kokpit yani ön goğus bölümünü çok seviyorum, görüntü güzel yani, fonksiyonel direksiyona diyecek yok zaten Teyp desen süper, mp3, flash bellek yuvası, ipod yuvası Hayran kaldığım bi yeride ön koltuklarının seni sarması, çok spor ve rahat yapmışlar. Göstergeler beyaz ışık Orta bölümdeki teyp klima vs. göstergeleri kırmızı. Orasıda beyaz olasymış süper olurmuş. Plastik aksam kaliteli.

4)YAKIT: Bence performansına göre ve benzinli olduğu halde İlk aldığımda 33 kr. yakıyordu (Benzin lt.=3,71 tl falandı). Şimdilerde 28,5 kuruş yakıyor ve 8900 km.'deyim. tabi düzgün kullanımda yakıyor. ilk bakımdan sonra (15.000 km.) 27.5 kuruşa kadar düşürebileceğimi tahmin ediyorum. Uzun yolda 25 kuruş kesin yakar görüşündeyim(Benzin bugün 3.69 tl) tabi düzgün kullanımda. Yoksa bu arabaya 40 kuruş bile yaktırırım

5)DIŞ GÖRÜNÜM: HERKES BİLİYO YA ONA LAF YOK

6)KONFOR: Mercedes gibi konfor beklemeyin haliyle spor bi araba olduğu için biraz sert, ama kötü denecek kadar olduğunu sanmıyorum. Konfor sizin için çok önemliyse sedan araba düşünün zaten, derim.

7)UZUN YOL: Sadece Antalya yaptım, bu arada Konya'dayım. Uzun yolu çok ii dağ tepe rampa banamısın demiyor. Performans için yüksek devirlere pek ihtiyacı yok yani.

8)ÖZ ELEŞTİRİLERİM: Park sesörü olması lazımdı bu arabada (Alırken hediye isteyin bayiden, benim son anda aklıma geldi 15000 bakımında hediye takacaklar ) Xenon far uygulaması sıkıntılı, Sadece orjinaline ve Philipsin bi modeline %100 garanti alabildim, bugün taktırıyorum onuda inş. (Kısalar: Philips xenon kit, Uzunlar: Mtec super white ampul, Sisler:Mtec super white ampul, Parklar: Mtec super white ampul. Plaka Ampulu: Mtec super white. 390-400 TL ye gelecek hepsi, montaj dahil. Parasından geçtim umarım bi sıkıntı çıkarmaz. Fabrika çıkışı lastikleri Prelli ve çok ii değil beğenmedim eskisin jantlarla birlikte değiştircem. Jantları idare eder ama kötü görünmüyor bence. Viraja duyarlı Sisler hiç hoşuma gitmedi ve iptal ettirdim servisten ücretsiz. Sisler açıkkende olsa kapalıykende olsa Sağa kırdınmı dreksiyonu sağ yanıyor sola kırdınmı sol sis yanıyor, ne saçma.. Madem yapacaktın maliyetten kaçmıcaktın motorlu viraja duyarlı far yapacaktın dmi. Hem hiç hoş görünmüyor karşıdan, patlak gibi Şimdi açtımmı ikiside yanıyor iiki iptal ettirmişim. Başka aklıma gelen kötü bi yanı yok. Bu saydıklarımda arabayı aldığınıza sizi pişman ettirecek dezavantajlar değil tabikide. Her arabanın bi kusuru vardır, kişiye göre..

DİP NOT: Araçla 210'u gördüm, ilk bakımdan sonra 230 u görebileceğim söyleniyor eski kullanıcıları tarafından.. Lionfire (Leon için üretilen) egzos ucu taktım çok hoş oldu. Jbl müzik tesisat uyguladım. Xenonlar dediğim gibi bugün takılıyor. Siyah cam olmazsa olmaz bence.

TAVSİYELERİM: Araç turbolu olduğu için zor şartlarda yada devirli kullanımlardan sonra stop etmeden önce 1 dk kadar bekleyin ki turbo yağlansın ve ısısı düşsün. Turbolu tüm araçlar için geçerlidir bu uyarım. Ayrıca aracı çalıştırdıktan sonra en az 30 sn. bekleyin yürümeden önce, soğuk havalarda en az 1 dk. Sonroof tavsiye ederim iiki beklemişim 1 hafta daha, hem yakışıyor hem kullanışlı. Motor sıcaklığı 70 dereceyi geçmeden devirli kullanmayın. Arabaya az yaktıracakmışım diye de çok devirsiz kullanmayın buda motora zararlı. İçinde sigara içmiyorum sizde içmeyin hala yeni kokuyor En son tavsiye Seat Leon 1.4 TSI 125 hp

Yani demem o ki pişman olmazsınız fiyatına göre çok güzel bi araba.

ALLAH HERKESE ARABASINI KAZASIZ BELASIZ İYİ GÜNLERDE KULLANMASINI NASİB ETSİN. KALIN SAĞLICAKLA!

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun.. en güzel leon açıklamalarını sıralamışsın... bende yılbaşını bekliyorum güzel indirim yapıyorlar.. bu arada ne kadar aldın? sunroofa ne kadar fiyat eklendi?

• Sağol dostum. Tavana 1600 fark verdim onda pazarlık yaptırmadılar. Sıfır arabada da çok değil iiki vermişim çok memnunum, görünüş tamamen değişiyor ve çok kullanışlı.

38 e aldım sigortasını ben yaptırmak şartıyla, normalde bayi yaptırıyor plaka sigorta işlerini. Biz yaparsak 38.500 dedi, ben yaptırcam dedim. 250 ye sigorta yaptırdım Yani 38.250 ye geldi dostum +1600 sunroof. Leon beklediğimden ii çıktı herkese tavsiye ederim Siyah cam+müzik tesisat+leon egzoz ucu+zenon far+ sis uzun park plaka ampulleri beyaz ampul yaptım 10 nümre oldu sıradaki uygulamalar şöyle olacak Allah emanetini almazsa: 17 Jant lastik+body kit+spor yay+açık hava filtresi+chip Bakalım nasıl olacak çok merak ediorum.

Alırsan pişman olmazsın, kazasız belasız bin dostum.

6 aylık 2010 tsi 125hp kullanıcısıyım sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olurum. Kalın sağlıcakla

• gönlünce olur inşallah.. cümlemizin... bu yaptığın işlemler garantiyi bozmuyor mu? bende aynı şeyleri düşünüyorum resim video eklede birkez daha aşık olalım leona:)
  • Elektronik aksam çoğu kısmı garanti dışı kalıyor dostum. Orası malum, onu göze alacaksın zaten. Kısa zamanda foto çekip koyarım ok Şimdi jant lastik arıyorum bilginiz olsun, Leon jantları için Konyada tavsiye edeceğiniz yer varsa yazınız lütfen.
  • Arkadaşlar, 2.el araç bakarken satıcının belirttiği tüm özelliklerin olup olmadığını net bir şekilde anlayabilir miyiz? Yoksa saatlerce kurcalamak mı lazım

Aracı ilk kez inceleyince neyine nereden bakılacağını bilemeyiz sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zantanriyar

Arkadaşlar, 2.el araç bakarken satıcının belirttiği tüm özelliklerin olup olmadığını net bir şekilde anlayabilir miyiz? Yoksa saatlerce kurcalamak mı lazım

Aracı ilk kez inceleyince neyine nereden bakılacağını bilemeyiz sanırım..

Modele göre bilmek lazım.Mesela donanım paketleri var.AYrıca resimlerine bakarken de anlayabilirsin.Örneğin leon da reference, stylance, sport up, donanım paketleri vardı.Dijital klima refrence de yoktur ama stylance de vardır.Sport up ta da vardır.Alaşım jantlar,esp, deri direksiyon vites topuzu v.s biraz aşina olduğun vakit olup olmadığını anlarsın.Eğer leon la ilgili ise sorabilrsin.
  • sayın leoncular birşey sorucam, acaba bu en son makyajlı leonlarda benzin depo kapağı anahtarla mı açılıyor yoksa anahtarsız mı? bugün manisada autoshow vardı gittim ama seat yoktu o yüzden bulamadım cevaplarınızı merakla bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.A.L -- 9 Ekim 2010; 22:54:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.A.L

sayın leoncular birşey sorucam, acaba bu en son makyajlı leonlarda benzin depo kapağı anahtarla mı açılıyor yoksa anahtarsız mı? bugün manisada autoshow vardı gittim ama seat yoktu o yüzden bulamadım cevaplarınızı merakla bekliyorum

kapılar açıkken depo kapağı da açık oluyor, ayrıca kilidi yok ncap çarpışma testinde kapak açılıyordu hatta çok gülmüştüm
  • kimiferhat verdiğin bilgiler için sağol ama çarpışma testi olayını ben de merak ettim bak şimdi hakaten öyle mi oluyor ama o sadece dış kapaktır yani iç kapak filan sağlamdır
  •  ### L E O N Kulübü ###

Arkadaşlar aracıma tamponu taktırdım ve tavanı siyaha kaplattım, zaman zaman fotoğraflar gelecektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tur.gut -- 18 Ekim 2010; 20:50:08 >
  • hayırlı olsun yeni tamponlar, çok güzel olmuş tavanla birlikte. aracı iki renkli diye tescil ettirmişsinizdir heralde ama ben yinede sorayım sonradan sıkıntı çekmeyin.

tamponlar ne kadara mal oldu acaba, sadece ön tampon mu yoksa ön arka mı değiştirdiniz?

ayrıca seat forumundaki hareketsizliğe bu çabalarınız ve fotoğraflarınız ilaç gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 18 Ekim 2010; 23:25:17 >

bu nazar boncuğu hem arabanıza hemde fotoğrafçılığınıza gelsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 19 Ekim 2010; 0:03:50 >
  • kimiferhat, çok teşekkürler..
    Çift rengi tescil ettirmedim. Ne zaman sıkıntı olur diye merak etmiyor da değilim..
    Bu tescil olayını biraz açarmısın..
  • Bu arada sadece ön tamponu değiştirdim, arka için beklemedeyim..
    Bana 1300TL'ye mal oldu..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.