Şimdi Ara

LA Noire [Rehber] Araçlar, achievements(trophy) ve karakter listeleri... (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
5
Favori
52.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Two and a half man'deki kardeş de var oyunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rentacar2

Beyler oyunun sonunda freeroam oluyormu su blue room jazz cluba girmeyi cok istiyorum

Free roam için oyunu bitirmene gerek yok. Normalde de var zaten menüde.
  • güzel bir oyuna benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Two and a half man'deki kardeş de var oyunda.

Aynen adamlar resmen aktörlerle çalışmışlar bu oyunu yaparken. Tam bir film olmuş. Hem aktörlerin yüzleri gerçeklerine çok benziyor, hem de şu motion scan teknolojisiyle mimikler birleşince resmen film izliyor hissini veriyor oyun. Adamların mimiklerine bakmaktan diyalogları kaçırıyorum

O değil de bundan sonra her oyun bu motion scan ile gelmeli bence. Resmen çağ atlamışlar. Bunu kullanmayan oyun görsel olarak çıtayı düşürecek bir oyun olacaktır bundan sonra.

Yeni GTA oyunu da kesinlikle böyle gelecektir, harika olur.

--- Spoiler ---

Şu heroesdaki adamın olduğu cinayette o adamın yalanlarını ortaya çıkardım ve içeri attım ama yine bu adam suçlu değilmiş meğerse. Ama bütün deliller bu cinayeti onun yaptığını gösteriyor. İçeri atmak istemedim bana masum geldi bu adam ama bulduğum deliller hiç öyle demiyordu. Bunları söylediğimde adam da bana cevap veremedi zaten. Ama meğerse katil başkasıymış bakalım kim çıkacak şu katil.

--- Spoiler ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 25 Mayıs 2011; 12:53:01 >

• Motion Scan teknolojisi hakkında bilgi verecek bir video.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahs3R

Oyunda epey ilerledim müthis bir oyun olmus.Yalniz kesinlikle ama kesinlikle herkese hitab eden bir oyun degil.Yukarda da belirtildigi gibi bu oyundan rdr ve gta tadi alirim diye bekleyenler uzak dursunlar bu oyundan.Yabanci dil cok önemli konuyu anlamaniz,biryere giderken ne amacla gittiginizi bilmeniz cok önemli.Yabanci dilim olmasina ragmen yeri geldi biran dikkatsizligim sonucu bazi diyaloglari kacirdigim oldu.Konsantre olarak oynamak cok önemli, bir dava icin biryere giderken kafanizda "kim kimdi,hangi delillerden yararlanabilirim falan diye düsünüyorsunuz.Ha yabanci dil olmazsa oynanilir mi? Evet öyle yada böyle oynar bitirirsiniz ama zevk alinir mi? Zannetmiyorum ve acikcasi oyunu kötüyenler varsa (varmi onu da bilmiyorum spoiler yemeyim diye konuyu okumadim) bana göre anlayamadiklari icin kötülüyorlardir. Dedektiflik filmlerine bayildigim icin oyun her yönüyle bana hitab etti.L.a noir'i bu nesilde oynadigim en farkli ve özgün oyun katagorisine koyuyorum.

Haklısın üstad ama LA Noire iddaalı geldiği konularda ne kadar başarılı olabilmiş? Sürekli aynı tempoda ilerleyen kanıt bul sorgula-kanıt bul sorgula monotonluğu kırılabilmiş mi? Bir dedektif neden bu kadar sakin ve uysal olur? Bir bağırma, bir küfür, bir yumruk hiç atmaz mı sorguladığı kişilere? Cinayet işleyen bir adama karşı kullanılabilecek tek delil silah mıdır, görgü tanıkları mıdır? Oyun belli scriptler üzerine kurulu olduğundan davaları sadece 1 tane doğru cevap üzerinden yürütmek doğru mudur? Gerçekçilik burada nerededir?

• quote:

Orijinalden alıntı: enesemre

bu arada heroes da karşısındakilerin düşüncelerini okuyan tombul polisimiz,oyunun içinde kendi sesiyle mevcut..eminim farketmişssinizdir..

hangi karaktere ses verdi tombul polis.rusty gulloway mi yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros

quote:

Oyunda epey ilerledim müthis bir oyun olmus.Yalniz kesinlikle ama kesinlikle herkese hitab eden bir oyun degil.Yukarda da belirtildigi gibi bu oyundan rdr ve gta tadi alirim diye bekleyenler uzak dursunlar bu oyundan.Yabanci dil cok önemli konuyu anlamaniz,biryere giderken ne amacla gittiginizi bilmeniz cok önemli.Yabanci dilim olmasina ragmen yeri geldi biran dikkatsizligim sonucu bazi diyaloglari kacirdigim oldu.Konsantre olarak oynamak cok önemli, bir dava icin biryere giderken kafanizda "kim kimdi,hangi delillerden yararlanabilirim falan diye düsünüyorsunuz.Ha yabanci dil olmazsa oynanilir mi? Evet öyle yada böyle oynar bitirirsiniz ama zevk alinir mi? Zannetmiyorum ve acikcasi oyunu kötüyenler varsa (varmi onu da bilmiyorum spoiler yemeyim diye konuyu okumadim) bana göre anlayamadiklari icin kötülüyorlardir. Dedektiflik filmlerine bayildigim icin oyun her yönüyle bana hitab etti.L.a noir'i bu nesilde oynadigim en farkli ve özgün oyun katagorisine koyuyorum.

Haklısın üstad ama LA Noire iddaalı geldiği konularda ne kadar başarılı olabilmiş? Sürekli aynı tempoda ilerleyen kanıt bul sorgula-kanıt bul sorgula monotonluğu kırılabilmiş mi? Bir dedektif neden bu kadar sakin ve uysal olur? Bir bağırma, bir küfür, bir yumruk hiç atmaz mı sorguladığı kişilere? Cinayet işleyen bir adama karşı kullanılabilecek tek delil silah mıdır, görgü tanıkları mıdır? Oyun belli scriptler üzerine kurulu olduğundan davaları sadece 1 tane doğru cevap üzerinden yürütmek doğru mudur? Gerçekçilik burada nerededir?

O dedektifin yapisindan gelen bir özellik,bizim eleman gayet sogukkanli.Hatta zaman zaman ortagi ile bu konuda tartisiyorlar,ortagi sorgulama esnasinda sorgulanan kisiye hakaret ediyor,bizim eleman onu sakinlestiriyor.Yumruk olayina gelince,sorgulanan kisinin sinirlenip bizim elemanla yumruklastigi sahnelere denk geldim var yani yok degil.Kullanilan deliller de yalnizca silah degil bircok delille birlikte olayi aydinlatabilirsiniz.Sanirim ya oyunu oynamadiniz ya da ilerlemediniz yanlis anlamayin kötü bir niyetle sorumuyorum cünkü sordugunuz sorular oynamaktan cok anlatilanlardan etkilenmissiniz gibi bir izlenim birakti.Evet oyun script üzerine kurulu,sizin yaptiginiz sey oyunu ne kadar basarili sekilde bitireceginizle ilgili.Monotonluk göreceli, benim icin degil ama baskasini sarmayabilir,o yüzden cok tehlikeli bir oyun.

Kisacasi oyun kendi basina zaten göreceli.Biri bana "oyunu tavsiye edermisin" diye sorsa.Ya hic cevap veremem ya da 10 dakika oyunun ne oldugunu anlatirim ki aldiginda soguk dus etkisi yaratmasin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

Oyunu bitirmeden yorum yapınca böyle oluyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Cole Phelps şimdiye kadar oyun dünyasındaki en gerçekçi karakterlerden biridir. Özünde iyi bir insan olsa da hataları var, geçmişin acısını çekiyor. Zaten Noire filmleri izleyenler bilirler, noire karakterleri anti-hero'dur yani kusursuz, örnek insan değildirler. İyiyi yapmaya çalışırlar ama geçmişleri karanlıktır, bazıları kadına, bazıları kumara düşkündür. Cole Phelps'e sakin ve uysal demek onu yüzeysel olarak algılamak, oyunda anlatılan psikolojisini algılayamamak demektir. Cole Phelps zeki bir adam, iyi okullarda okumuş ve yumrukla, küfürle sonuç alınamayacağını biliyor. Sonuçta birinin korkutursanız yeterince, ona işlemediği suçları bile kabul ettirebilirsiniz. Oysa Phelps o yıllarda yapabileceği en bilimsel açıdan olaya yaklaşıyor, kesin kanıtlar üzerinden hareket ediyor, bunda da başarılı oluyor. Bu demek değil ki hiç sinirlenmiyor, birkaç kez sinirlendiği oldu sorgu sırasında.

Oyunda zaten birçok kez kendisinden "one of the best case-man LAPD has ever had" diye bahsediliyor. Onun farkı bilimsel kanıtlardan yola çıkması, diğer dedektifler gibi bağırıp çağırıp önüne geleni suçlu ilan etmemesi. Her masaya geçtiğinde tecrübeli partnerlerinden işi öğrenmesi gerekirken onlara işi öğreten Phelps oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 26 Mayıs 2011; 11:49:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

quote:

quote:

Oyunu bitirmeden yorum yapınca böyle oluyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Cole Phelps şimdiye kadar oyun dünyasındaki en gerçekçi karakterlerden biridir. Özünde iyi bir insan olsa da hataları var, geçmişin acısını çekiyor. Zaten Noire filmleri izleyenler bilirler, noire karakterleri anti-hero'dur yani kusursuz, örnek insan değildirler. İyiyi yapmaya çalışırlar ama geçmişleri karanlıktır, bazıları kadına, bazıları kumara düşkündür. Cole Phelps'e sakin ve uysal demek onu yüzeysel olarak algılamak, oyunda anlatılan psikolojisini algılayamamak demektir. Cole Phelps zeki bir adam, iyi okullarda okumuş ve yumrukla, küfürle sonuç alınamayacağını biliyor. Sonuçta birinin korkutursanız yeterince, ona işlemediği suçları bile kabul ettirebilirsiniz. Oysa Phelps o yıllarda yapabileceği en bilimsel açıdan olaya yaklaşıyor, kesin kanıtlar üzerinden hareket ediyor, bunda da başarılı oluyor. Bu demek değil ki hiç sinirlenmiyor, birkaç kez sinirlendiği oldu sorgu sırasında.

Oyunda zaten birçok kez kendisinden "one of the best case-man LAPD has ever had" diye bahsediliyor. Onun farkı bilimsel kanıtlardan yola çıkması, diğer dedektifler gibi bağırıp çağırıp önüne geleni suçlu ilan etmemesi. Her masaya geçtiğinde tecrübeli partnerlerinden işi öğrenmesi gerekirken onlara işi öğreten Phelps oluyor.

Tek kelime ile muhteşem anlatmışsın hocam tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nucLear

Motion Scan teknolojisi hakkında bilgi verecek bir video.

ERİKA HEYNATZ

• Oyunu oynamaya kıyamıyorum umarım uzun bir oyundur. Uzun zamandır oynamaya kıyamadığım bir oyun çıkmıyordu iyi geldi bu.

Yalnız eski yılların Amerikasını Mafia 2 daha iyi yansıtmıştı bence, bu yönden dikkatimi çekti. Neyse eski yıllarmış kılmış tüymüş önemli değil bu oyun için. İpucu ve sorgulama kısımları beni benden aldı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Mayıs 2011; 15:42:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante
    Oyunu oynamaya kıyamıyorum umarım uzun bir oyundur. Uzun zamandır oynamaya kıyamadığım bir oyun çıkmıyordu iyi geldi bu.

Yalnız eski yılların Amerikasını Mafia 2 daha iyi yansıtmıştı bence, bu yönden dikkatimi çekti. Neyse eski yıllarmış kılmış tüymüş önemli değil bu oyun için. İpucu ve sorgulama kısımları beni benden aldı zaten.

Mafia2 de sehir daha canli,burda sehir buyuk ama ruh yok.
  • quote:

quote:

Oyunu oynamaya kıyamıyorum umarım uzun bir oyundur. Uzun zamandır oynamaya kıyamadığım bir oyun çıkmıyordu iyi geldi bu.

ne alakası var bu oyun sandbox mı bi okusanız yorumları
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxxo

quote:

quote:

ne alakası var bu oyun sandbox mı bi okusanız yorumları

Ben sandbox dedim mi, arkadas eski havayi daha iyi yansitmis dedi,bende dusuncemi soyledim.

• quote:

O dedektifin yapisindan gelen bir özellik,bizim eleman gayet sogukkanli.Hatta zaman zaman ortagi ile bu konuda tartisiyorlar,ortagi sorgulama esnasinda sorgulanan kisiye hakaret ediyor,bizim eleman onu sakinlestiriyor.Yumruk olayina gelince,sorgulanan kisinin sinirlenip bizim elemanla yumruklastigi sahnelere denk geldim var yani yok degil.Kullanilan deliller de yalnizca silah degil bircok delille birlikte olayi aydinlatabilirsiniz.Sanirim ya oyunu oynamadiniz ya da ilerlemediniz yanlis anlamayin kötü bir niyetle sorumuyorum cünkü sordugunuz sorular oynamaktan cok anlatilanlardan etkilenmissiniz gibi bir izlenim birakti.Evet oyun script üzerine kurulu,sizin yaptiginiz sey oyunu ne kadar basarili sekilde bitireceginizle ilgili.Monotonluk göreceli, benim icin degil ama baskasini sarmayabilir,o yüzden cok tehlikeli bir oyun.

Kisacasi oyun kendi basina zaten göreceli.Biri bana "oyunu tavsiye edermisin" diye sorsa.Ya hic cevap veremem ya da 10 dakika oyunun ne oldugunu anlatirim ki aldiginda soguk dus etkisi yaratmasin.

quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Her ikinizde ya beni tam olarak anlayamadınız yada körü körüne tam olarak neyi savunduğunuzun farkında değilsiniz.

Yazdıklarım içinde oyunu kötüleyen yada şurası kesinlikle yanlış dediğim net beyanatlar var mı? Yok. Oyunu bitirmedim evet, bitirmiş olsaydım bile söyleyeceklerim yine aynı olurdu.

Bir dedektifin herşeyi kanıtlara dayandırarak çözmesi gerçek hayatta muhtemel dahilinde değildir. Hele hele bu kadar sakin olması, ağzından bir küfür dahi çıkmaması olanak dışıdır.

Diyeceksiniz ki "sanane lan oyun işte ne kurcalıyorsun?" Kurcalarım tabii ki.. Sonuçta bu oyunun iddaalı olduğu kısım "dedektiflik" üzerine olduğuna göre ve biz bu işi %100 gerçek hayata göre yapacağız dediğine göre bende diyorum ki olmamış. Gerçek hayatta hiç bir dedektif böyle hareket etmez. Vurgulamak istediğimde bu nokta zaten.

GameInformer yada Edge gibi üst düzey oyun inceleme dergilerinde ki editörlerin yorumlarına bakarsanız aynen bu söylediklerimi göreceksiniz. Oyun neden 85 dolaylarında puan aldığının en güzel cevabıda burası zaten. Ha ben BSC dışında bilmem etmem diyorsanız o sizin bileceğiniz iş.

Neyse fazla uzatmanın manası yok, iyi forumlar.

• Önyargılı olmak böyle birşey olsa gerek. Ben hayatımda BSC'den bir makale bile okumuş değilim, IGN UK ve Gamespot'u takip ederim. Ancak oyun hakkında düşündüklerim bu sitelerdeki makalelerden okuduklarımdan etkilenmez kesinlikle. Yazdıklarım tamamen kendi fikirlerimdir.

Kendiniz dedektif olmadığınıza göre dedektiflerin tek fabrikadan çıkmış gibi hepsinin aynı hareket ettiği gibi absürd bir fikre nereden kapıldınız bilmiyorum?.. Hepsinin farklı yaşam deneyimleri, sosyal hayatları, arkadaşlıkları vb. olan insanların hiçbiri birbirine benzer şekilde hareket etmez. Etseydi, çok sıkıcı bir dünya olurdu; mimarlar aynı projeleri çizer, tüm otomobil firmaları aynı arabaları tasarlar, tüm öğretmenler ya çok anlayışlı ve arkadaşça ya da çok sert ve despot olurlardı. İnsanları tek tipe indirgemenin saçmalığını görüyorsunuz.

Tabii bunlar küçüklükten beri bize dayatılan film ve dizilerin etkisi. Hep onlarda vurup kıran, bağıran çağıran dedektifler gördüğümüzden öyle sanıyoruz dedektifliği. O yüzden size de hak veriyorum bir noktada.

Ancak keşke biraz Noire türünde film izleseymişsiniz. Asphalt Jungle, Double Indemnity, LA Confidential, China Town gibi filmler... İzlemiş olsaydınız, LA Confidential'da Guy Pearce'ın canlandırdığı Edmund J. Exley karakterinin Cole Phelps'e sorgulama teknikleri açısından çok benzediğini görebilirdiniz, hatta Cole Phelps'in karakterinin (soğukkanlılık ve zekilik, başarıya açlık vb) Edmund J. Exley'den esinlendiğini görebilirdiniz. Zaten Film Noir genre'ı daha gerçekçidir, hayatı olduğu gibi sunar, günümüz Amerikan aksiyon filmleri gibi tek işi bağırmak olan dedektifler yoktur. Bu filmlere bir bakmanız dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 27 Mayıs 2011; 11:42:48 >

• Mafia 2 daha sinirli bir yapıya sahip ve dedektif değil sonuçta mafya hikayesi ve daha çok insanı bağlıyan bir yapımdı.

L.A. Noire'de karakter, dedektif en basitinden Sherlock Holmes tarzı, evli ve tamamen işene odaklanmış geçmişle halen bağlantısı bulunan bir senaryo ve Phelps daha çok kişiliğinin tam oturmasından sakin ancak bazende kızmayı abartmasını beklediğim sahnelerde oldu.Oyun tamamen senaryo tarzında filmi andıran bir oyun ve kendini ayırt ettiriyor.

(İki Oyunuda bitirdim.)
  • Kufur ediyo hatta ilk baslarinda daha fazla oynayamadim adami kovaliyorz adam kacarken son of bi.ch falan diyo tani tek kufur biliyorsan sen o baska :D
  • Valla arkadaşlar oyun süper.benden 95 aldı bile.5 puan gradikten gitti.saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.