Şimdi Ara

Lacie - 500GB USB Harici Harddisk 165 YTL!!! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
1
Favori
44.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende ürünü spariş ettim gri olanı hala gelcek bekliyorum kargo getirmedi bugün büyük olasılıkla banada siyah gelcek zannedersem gri i,stememe rağmen burda olumsuz görüş beyan etmek istemiyorum şöyle aldattılar böyle kandırdılar ürün gelcek bakcam istediğim gibi değilse iade edicem hesabıma parayı yatıracaklar ben çok çok büyük sorun görmüyorum hata yapılmıştır bu benim şahsi düşüncemdir sizlerde bi disk için canınızı sıkmayın ürünü iade edin ve daha sonra sorun yaşamamak için daha dikkat edin internetden satışlar böyledir baş ağrıtır bu böyledir hepsiburadan 5 gün önce ürün spariş ettim hala tedarik diyo mesaj çekiyorum cevap yok söyleyin bana ne yapayım yapcak bişey yok ya beklicen yada iptal etcen böyle işte
  • Ben bu harddiski 15 gün önce alanlardanım. Biz o zaman belleği 16 mb olarak beklemiyorduk. Şansa 16 mb geldi. Asıl alma sebebimiz sadece fiyatıydı. Sizde aynı fiyattan aldınız. Bence önemli nokta bu 165 ytl 500 gb. Ayrıca ürün o kadar da kalitesiz değil. Kutusuna kalitesiz filan demişler ama onlara katılmıyorum. Gri olanı hiç elime alıp görmedim ama bu siyah olanın da ondan aşağı kalacağını sanmam. Bir de açma kapama düğmesinin olmamasından söz edilmiş. Dün bir arkadaşta yazmıştı ha açma kapama düğmesinden kapatmışınız ha fişi çekmişsiniz sonuçta ikisi de elektriği kesiyor. Donanımı güvenle kaldırın yeter. Sonuç olarak bana kalırsa hiç canınızı sıkmayın harddiskin keyfini sürün. Eğer illaki diğerinden olsun derseniz geri iade edin ne kadar zor olabilirki;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golgebir -- 16 Kasım 2007; 0:14:12 >
  • golgebir katılıyorum bu ürün ilk geldiğinde 16 mb li olarak gelmedi ve herkese süpriz oldu sorun insanlara ikinci partinide 16 gelçek denmesi 16 gelcekti bi sorun oldu onuda bizlere yansıtamadılar zannedersem dikkat edilirse ürün sitesinde 8 mb olarak satılıyo benim bu ürünü alma sebebim ucuz ve porş tasarımı oluşu inşallah herkez sorununu çözer bu arada burası türkiye türkiyede bu taz sorunlar hep olmuştur hep olacaktır en iyisi alışmak tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kozyatağı

quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

Orjinalden alıntı: sunshines35

işin kötü yanı içindeki st500830 modeliyle ilgili nette hiçbi halt bulamadım, anlaşılan eski üretim,
    bir estore yetkilisi de koca parti malı teslim alırken bi numune alıp incelemez mi şu diski içinde ne var diye
    siyahlar resmen patlıycak elinizde, bi tonda kargo parası iadeler için, yazık ya şu israfa bak.

st3500830 olacak yanlış yazmış onlar, dediğim gibi arayın bulursunuz, zira başka bir açıklaması yok

ayrıca içindeki disk tomshardware in hdd testinde samsung un 2 sıra altında, 2side çok iyi diskler değiller ama vasatta değiller,
    ayrıca usn den kullanacağınız için bir fark olmaz pek,

şimdi bu sözlerimi duyanlar beni de estore fan filan sanıcak ama,

ben de uzun süredir estore yetklisine attığım pm lerden ve maillerden cevap alamıyorum,

alın siyah çıkarsa gümüş le değiştiririz dediler ya, ben de ordan gümüş yollayın direk ekstradan kargo margo ödemeyin dedim ama hala ses yanıt yok

ayrıca öyle veya böyle 16mb cache müjdesi verip sonra 8mb lık seagete yollamak ticari ahlakla örtüşen bir şey değil,
    büyük lokma ye, büyük söz söyleme demişler,

sevgili Haydar Bey sanırım siz 16cache müjdesi verdikten sorna sırf onun için sipariş verenler oldu,
    bu yüzden yaptığınız hoş değil, her ne kadar kusurunuz olmadığına inansamda, keşke baştan öyle büyük konuşmasaydınız

bu ürünü almayıp buradan olayı takip eden benim gibi bir çok kişi estore'den kolay kolay alışveriş etmez bence
    haksızda sayılmazlar site adına bir kişi gelip insanları pazarlamacı taktiğiyle kandırmış oldu.

haklısınız ne denir ki estpore yetkilisi benim de pm veya mailime cevap vermiyor, net olan bir şey yok,
    açık olan tek şey milletin 16mb cache die deli gibi alması, bir de 15 gün önce bu fiyat cazipti ama şu an aynı fiyata satan başka yerde var,

diğer arkadaşlar biraz daha sabretsinler bence, fiyatlar daha düşecek gibi görünüyor

• quote:

Orjinalden alıntı: leventsr

bu arada burası türkiye türkiyede bu taz sorunlar hep olmuştur hep olacaktır en iyisi alışmak tavsiye ederim

Biz bu tip şeylere alışmaya çalışırsak bu olayların sayısı artacaktır. Bu tip olaylara sesimizi çıkartırsak, belirli bir zaman sonra satışı yapan vatandaş ürünü göndermeden önce kontrol etme ihtiyacı duyar, haybeye sözler de vermez.
  • Arkadaşlar evet haklısınız sizden özür dilerim tekrar banada 1 MB diye bir bilgi geldi. 16 veya 8 diye bana fiyat dusmuyorlar. Memnun olmayan ve arızalı cıkan arkadaslar bana direkt gondersin kargo karsı ödemeli ya hemen para iadesini yapalım yada porsche dizayn ile değişimini yapalım. Pazarlamacı taktiği ile yapmadım bunları içtenlikle burada sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum. Fakat memnun olmadıysanız geri iadesini geciktirmeden yapıp hemen çözüm bulalım.
  • Direkt numaram 0212 385 05 04. Sorun yasayan olursa burdan yardımcı olmaya çalışabilirim.
  • quote:

diğer arkadaşlar biraz daha sabretsinler bence, fiyatlar daha düşecek gibi görünüyor

walla 2008 den önce düşmesi çok zor abd de bu diskler zaten 140-150 ytl civarından satılıyo, 165 civarı taban fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 16 Kasım 2007; 9:27:12 >
  • Bu arada bu ürün suan piyasada bu fiyata satabilen baska hiç bir yer yok. Bütün ürünlerde aynıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: www.estore.com.tr
    Bu arada bu ürün suan piyasada bu fiyata satabilen baska hiç bir yer yok. Bütün ürünlerde aynıdır.

Yukarıda belirttiğiniz gibi "bütün ürünlerin aynı olmadığını" söyleyebilirim.
    Şu anda elimde forumda "sadays"ın Lacie hdd'si var (dosya kopyalamak için bende).
    Bu Lacie'nin içinde Samsung Hdd var ve ön bellek 16 MB (SAMSUNG HD501LJ)
    Ancak yukarıda 8MB ön belleğe sahip Seagate olan Lacie'lerden bahsedilmiş.

Ben de dün "siyah Lacie" siparişi verdim ama bu konuyu görünce biraz endişeye kapıldım açıkcası.
    İlk önce benim öğrenmek istediğim USB'den kullanımda 8MB ile 16MB arasında fark olup olmadığı.
    Ben sadece depolama amacıyla kullanacağım.

Ayrıca, estore.com.tr'de artık siyah Lacie yerine de "gri Lacie" resmi var.
    Ben dün sipariş verirken siyah Lacie resmi vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 16 Kasım 2007; 9:54:47 >

• benim harddikte geldi

siyah renk ama benimkide 8mb seegate

estoreyle son alışverişim oldu

• 2 gün önce verdim siparşi bekliyoruz bizim kısmetimize ne düşcek
    kısmet
  • quote:

Orjinalden alıntı: www.estore.com.tr

Bu arada bu ürün suan piyasada bu fiyata satabilen baska hiç bir yer yok. Bütün ürünlerde aynıdır.

Mersin Forum AVM Media Markt lerde de aynı fiyata satılıyor hemde oldukça stok var konuştukça batıyorsunuz bence
  • Benim ki kargoya verilmiş hatta aras kargonun sayfasında da baktım teslimat şubesinde diyor(teslimat şubesi ne demekse artık tam çözemedim).Bekliyorum hala...

Bu arada haydar bey ben (gri) sipariş verdim dün umarım bir aksilik yoktur.. Teşekkkürler....
  • Ben başka bir konuya da değinmek istiyorum.

estore.com.tr isimli kullanıcının yani Haydar Dinç Bey'in görevini, forumda bulunmasının kendi kararı mı yoksa çalıştığı firmanın talimatı mı olduğunu bilen var mı ? Şu anda firmasına karşı suç bile işliyor olabilir.

Genelde çalışanlar kendi kararları ile faydalı olmak için forumlara geliyorlar, sonra işleri ellerine yüzlerine bulaştırıp forumdan uzaklaşıyorlar.

Her zaman söylediğim gibi ben firmaların forumlarda kullanıcılar ile temsil edilmesine veya firma çalışanlarının (genelde görevleri asla bilinmez !) forumlarda boy göstermelerine karşıyım.

Bunun en temel sebebi, forum üyeliklerinin firma itibarına ve profesyonelliğine zarar verdiğini düşünmem.
    Şöyle bir düşünelin... Estore.com.tr'nin kendi müşteri hizmetleri var. Neden bir daha foruma gelip cevap verme ihtiyacı hissetsin.
    Pazarlama yapıyor ise de bunun yolu saygınlığını koruyabilmek için ilan vermektir.

DH gibi forumların SICAK FIRSATLAR bölümü bence kullanıcıların vereceği haberlerden ve küçük firmaların kendi ilanlarından oluşmalı. En azından Türkiye çapında bilinen bir alışveriş sitesinin bu şekilde "gayet ciddiyetsiz" bir üyelik açarak temsil edilmeye çalışılmasını yadırgıyorum.

İşletmeciler iyi bilirler ki firmaların "tekil kişiler ile temsil edilmesi ve anılması" hiç istenen bir durum değildir. Ön planda olan kişiler değil firmanın kendisi olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 16 Kasım 2007; 11:15:00 >

• Arkadaslar bende gri renkli olanını istemiştim ve siyah gelmişti elime bugünde ürünü geri yolladım değişmesi için. Yanlışlıklar heryerde olabiliyor önemli olan yanlışlık olduktan sonraki davranış bence, ben burda Haydar Beyin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. umarım bundan sonra bir aksilik çıkmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Ben başka bir konuya da değinmek istiyorum.

estore.com.tr isimli kullanıcının yani Haydar Dinç Bey'in görevini, forumda bulunmasının kendi kararı mı yoksa çalıştığı firmanın talimatı mı olduğunu bilen var mı ? Şu anda firmasına karşı suç bile işliyor olabilir.

Genelde çalışanlar kendi kararları ile faydalı olmak için forumlara geliyorlar, sonra işleri ellerine yüzlerine bulaştırıp forumdan uzaklaşıyorlar.

Her zaman söylediğim gibi ben firmaların forumlarda kullanıcılar ile temsil edilmesine veya firma çalışanlarının (genelde görevleri asla bilinmez !) forumlarda boy göstermelerine karşıyım.

Bunun en temel sebebi, forum üyeliklerinin firma itibarına ve profesyonelliğine zarar verdiğini düşünmem.
    Şöyle bir düşünelin... Estore.com.tr'nin kendi müşteri hizmetleri var. Neden bir daha foruma gelip cevap verme ihtiyacı hissetsin.
    Pazarlama yapıyor ise de bunun yolu saygınlığını koruyabilmek için ilan vermektir.

DH gibi forumların SICAK FIRSATLAR bölümü bence kullanıcıların vereceği haberlerden ve küçük firmaların kendi ilanlarından oluşmalı. En azından Türkiye çapında bilinen bir alışveriş sitesinin bu şekilde "gayet ciddiyetsiz" bir üyelik açarak temsil edilmeye çalışılmasını yadırgıyorum.

İşletmeciler iyi bilirler ki firmaların "tekil kişiler ile temsil edilmesi ve anılması" hiç istenen bir durum değildir. Ön planda olan kişiler değil firmanın kendisi olmalıdır.

Haklısın belki ama burada sorunları olan insanların karşılarında en azından biri var ve az yada çok yardım ediyor bence bu kadar acımasız olmamak lazım... Kimse olmasaydı ve sorunları olan insanların yada bu forumu okuyarak birçok şey farkeden insanlar bunları nasıl anlayacaklardı ve ya çözüm arayacaklardı....

Forumdaki kullanıcılar "böyle yap istersen der ,ama oranın yetkilisi "şu yada bu şekilde yap der "..

Bence tüm olumsuzluklara rağmen iyi niyetiyle yardımcı olmaya çalışıyor...

• Arkadaşkar siyah olanda çalışma esnasında tıkırtı(bir yere sürtüyor gibi) sesleri gelmeye başladı. Sizde durum ne? Bu normal bir durum mu?

Ayrıca HHD yi Fat 32 den NFTS ye dönüştüren arkadaşlar bunu nasıl yaptığını anlatırsa sevinirim? (farklı farklı anlatanlar var)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ralphboy
    Haklısın belki ama burada sorunları olan insanların karşılarında en azından biri var ve az yada çok yardım ediyor bence bu kadar acımasız olmamak lazım... Kimse olmasaydı ve sorunları olan insanların yada bu forumu okuyarak birçok şey farkeden insanlar bunları nasıl anlayacaklardı ve ya çözüm arayacaklardı....

Forumdaki kullanıcılar "böyle yap istersen der ,ama oranın yetkilisi "şu yada bu şekilde yap der "..

Bence tüm olumsuzluklara rağmen iyi niyetiyle yardımcı olmaya çalışıyor...

Ben yukarıda söylediklerimi "satıcı firma" açısından söyledim.
    Çünkü çalışanlar kaş yapayım derken göz çıkarıyor (forumda bunun çok örneği yaşandı).

Estore.com.tr'nin kendi müşteri hizmetleri var.
    Anasayfalarında dikkat çekici olarak belirtilmiş : 0 212 385 05 00

Forumdaki kullanıcılar tabi ki kendi aralarında konuşup bilgi alışverişi yapacaklar.
    Ancak firma çalışanının gelip forumlarda cevap yazması doğru değil bence, profesyonelliği öldürüyorlar.
    Zaten gördüğünüz gibi yeteri kadar ortalığı karıştırıp tepki çekti şimdiden.

Haydar Bey'e telefonla ulaşabilirsiniz :
    Estore'un yukarıdaki telefonunu arayıp Haydar Bey ile görüşülebilir (miş). Kendisi bu ürünün sorumlusu (imiş).

quote:

Orjinalden alıntı: beto
    Arkadaşkar siyah olanda çalışma esnasında tıkırtı(bir yere sürtüyor gibi) sesleri gelmeye başladı. Sizde durum ne? Bu normal bir durum mu?

Ayrıca HHD yi Fat 32 den NFTS ye dönüştüren arkadaşlar bunu nasıl yaptığını anlatırsa sevinirim? (farklı farklı anlatanlar var)

Bu tüm harddisklerde vardır. Kiminde az vardır kiminde çok vardır.
    Forumun donanım bölümünü gezerseniz, aynı hdd'yi bile kiminin çok sesli bulduğunu kiminin çok sessiz bulduğunu, sevkiyat esnasında bile ses miktarını etkileyen fiziksel etkiler olabileceğini görürsünüz.

En kolay yolu, Bilgisayarım penceresinde hdd üzerinde sağ tıklayıp "Biçimlendirme"yi seçin. Dosya sistemini NTFS olarak seçip hızlı biçimlendirme yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 16 Kasım 2007; 12:56:09 >

• aradaki performans farkını olup olmadığını anlamak istiyorsanız size öneri aşağıdaki resimdeki programı indirin test edip resimlerini gönderin böylece arada bi fark olup olmadığını görülsün.

http://www.hdtune.com/hdtune_254.exe

aşağıdaki resim ilk parti olan 16mb cache olan samsung hdd ye aittir. dosya sistemi ntfs dir. lütfen programı standart ayarlarla çalıştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueray1080p -- 16 Kasım 2007; 13:01:06 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.