Şimdi Ara

Lacie - 500GB USB Harici Harddisk 165 YTL!!! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
1
Favori
44.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ayın 14 'ünde sipariş vermiştim
    Lacie - 500GB USB Harici Harddisk Design by F.A Porsche
    sipariş numaram 3861002 GRİ rengini istediğimi belirtmiştim...
    ürün stoklarınızda varolduğunu söylemiştiniz ancak hala kargoya verilmedi nezaman gönderirsiniz acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 17 Kasım 2007; 3:27:05 >
  • @CoMiSeR
    bilgilendirme için çok çok tşkler hocam
  • Benimde siyah Lacie 500 GB diskim (465GB) bugün geldi. Beklediğim gibi Seagate ve 8MB önbelleğe sahip.
    Ben halimden memnunum.

EVEREST ile Gördüğüm Özellikler (bundan sonraki tüm siyah Lacie'lerden aynı herhalde)
    Sürücü Tanımı ST350083 0AS USB Device
    Üretici Seagate
    Sabit Disk Adı Barracuda 7200.10 500830
    Fiziksel Boyut 3.5"
    Biçimlendirilmiş Kapasite 500 GB
    Diskler 3
    Kayıt Yüzeyi 6
    Fiziksel Boyutlar 146.99 x 101.6 x 26.1 mm
    Ağırlık(En Fazla) 720 g
    Ortalama Dönme Gecikmesi 4.16 ms
    Dönme Hızı 7200 RPM
    Arabirim SATA-II
    Arabellekten bilgisayara veri hızı 300 MB/s
    Arabellek Büyüklüğü 8 MB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 17 Kasım 2007; 17:14:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

Orjinalden alıntı: emy62

Ayrıca SEAGATE 8mb belleklşi hdd ler NCQ destekli;
     Lacie - 500GB USB Harici Harddisk 165 YTL!!!

bilmeden biliyormuş gibi konuşmasanız keşke,
    öncelikli olarak hdtune usb den o dediğiniz özellikleri görmüyor o yüzden tick yerine içini boldurmuşlar,
    internal olarak takılı bir hdd seçerseniz, aktif seçeneklerin tick, bulunmayan özelliklerin ise boş bırakıldığını gibi,
    bakınız aşağıdaki elinizdeki samsung un 400gb lık modelinin internal hdtune önizlemesi:

Lacie - 500GB USB Harici Harddisk 165 YTL!!!

lütfen bir konu hakkında kesin bilgi sahibi değilseniz, diğerlerini yanlış yönlendirmeyin,

daha önce de çokca dedim eğer usb den kullanılacaksa 16 veya 8mb cache fark etmez,
    internal takacaklar için 16 cache li samsung biraz daha iyi ama öyle açık ara bir fark yok
    daha fazla detay isteyenler tomshardware e girip baksınlar, 2disk arasındaki performans farkı çok değil

bilgilendirmen için teşekkür ederim

bu arada seagateler gerçekten NCQ destekli;
    http://shop.data.com.tr/produce_detail.asp?pid=37781
    http://bilgisayardukkani.com/urun_detay.asp?pid=11076
    http://64.233.183.104/search?q=cache:n7kBsZrdJNUJ:www.hepsibilgisayar.com/500-seagate-7200-ncq-sata2-8mb-st3500830as-p-8677.html+st3500830as+ncq&hl=tr&ct=clnk&cd=4&gl=tr
    http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=849&IID=90315

yeterli olmuştur kanımca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emy62 -- 17 Kasım 2007; 19:12:35 >

• yaw arkadaşlar ayın 14ünde sipariş verdim hala kargoya verilmemiş ürün,
    Haydar bey stoklarında olduğunu söylemişti,,,

Sizin lacielar kaç gün de geldi elinize?
  • quote:

Orjinalden alıntı: caver
    yaw arkadaşlar ayın 14ünde sipariş verdim hala kargoya verilmemiş ürün,

Ben 15'inde sipariş verdim ve 16'sında kargoya verildi, bugün elime ulaştı.

Ancak "sipariş takibi" sayfasında hala "Tedarik Aşamasında" yazıyor.

Estore müşteri hizmetlerini arayıp sordunuz mu dün, siparişim ne durumda diye ?
    Ben arayıp doğrudan Haydar Bey ile konuştum ve 1 dakika içinde herşeyi öğrenip, olayı sonuçlandırdım.
    Burada harcadığınız vakte yazık vallahi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 17 Kasım 2007; 19:56:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Ben arayıp doğrudan Haydar Bey ile konuştum ve 1 dakika içinde herşeyi öğrenip, olayı sonuçlandırdım.

Abem, yaww
    ne bilek neyse pazartesiye kaldı bizim iş iyimi_?

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

gerek varmı haydar beyi ya da müşteri hizmetlerini aramaya, istanbul dışı telefon parası vs ödemeye,
    12 kasımda stokta diye 10 gün önceden parasını alcaksınız, 19 kasıma kadar ürünü yollamayacaksınız,

bir diğer topic de hepsiburadayı yerden yere vurmayı biliyor bazı arkadaşlar, sizin için demiyorum,
    ama burada yapılanın da pek bir farkı yok, 12 kasımda gelen ürün 13 kasımda son kullanıcının eline geçmeli
    19 kasımdan sonrasına kalıyorsa, alıcılar telefon etmek vs ekstra çaba sarfetmek zorunda kalıyorlarsa,
    bunda mağazanın ayıbı vardır pek tabii

• Şu ana kadar yazılanları okuduktan sonra estore bende hiç mi hiç güzel bir intiba uyandırmadı, ayrıca bu lacie firması ismi itibariyle sanki bana bir fransız firması gibi geliyor.
  • e-store'un onlarca müşteri hizmeti yetkilisi yok. Ama telefon ile çoğu sorun çözülür diye düşünenlerdenim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR
    gerek varmı haydar beyi ya da müşteri hizmetlerini aramaya, istanbul dışı telefon parası vs ödemeye,
    12 kasımda stokta diye 10 gün önceden parasını alcaksınız, 19 kasıma kadar ürünü yollamayacaksınız,

bir diğer topic de hepsiburadayı yerden yere vurmayı biliyor bazı arkadaşlar, sizin için demiyorum,
    ama burada yapılanın da pek bir farkı yok, 12 kasımda gelen ürün 13 kasımda son kullanıcının eline geçmeli
    19 kasımdan sonrasına kalıyorsa, alıcılar telefon etmek vs ekstra çaba sarfetmek zorunda kalıyorlarsa,
    bunda mağazanın ayıbı vardır pek tabii

Tabi ki en ideali ilave çabaya girmeden, söz verilen tarihte ürünün müşteriye ulaşması.

Bununla beraber, bazı arkadaşlar çaresizlik içinde forumdan bilgi edinmeye çalışırken
    satıcı firmanın telefonla destek hattı olduğunu tamamen unutuyorlar. Ben böyle bir seçeneğin olduğunu,
    anında kesin bilgi edinilebileceğini vurgulamak için telefon edilebilir dedim.

• estore bence sınıfta kaldı.

1. söz verdigi günde kargolamamış.başka bir firmayı mazeret olarak göstermiştir.
    2. sitesinde beyaz göstermesine ragmen bazılarına siyah bazılarına beyaz gelmiştir.
    3. hatta farklı harddiskler göndermiştir.
    4. sitesinde ürün hakkında yeteri kadar bilgi vermemiştir.
  • 1. Ürün Distribütörü firmanın hatasından kaynaklanan bir sorundur.
    2. Bi kısmına siyah gitmiştir dogru ben bunu belirttim daha onceki partide giden rünler için daha sonra bu partidekiler içinse bana mail atınız dedim değişiklik için. ( bir iki kişininkinin değişiminde sorun çıktı ). Gri isteyenlerede göndermelerini yenisi ile degişileceini belirttim.
    3. Farklı harddiskler değil lacie marka harddisktir. Farklı değildir. İçerisindeki harddisk değişektedir herzaman.
    4. sitedeki bilgi kendi sitesinde yer alan bilgidir ve kendi sitesinde 8MB cache bellek denmektedir. ( Ben 16 dedim evet fakat griler 16 gelmiş bende sasırdım yalana ne gerek. Garip. )
    ek olarak 5. madde ise
    5.Ben bu üründen kar marjı gözetmeksizin, sadece büyük bir kampanya olsun diye yaptım ve bayi olrak almakisteseniz bile bu fiyata bulamazsanız. Ben burda ucuz fiyatı bulun ve memnun olun diye elimden geleni yaptım. Sadece siz memnun olun diye iade prosedurlerinden bahsetmedim. Üzerine not olarak Hadar Beyin bilgisinde demeniz yeterli olacak diye bir ibare kullandım.

Keske benimde tek ürünüm olsa sadece lacie satsam ama bi çok ürünüm var hepsi ile ilgilenmem gerekiyor bu sebepten burayla bazen ilgilenemediğimi belirtmiştim. Ama her zaman siz değerlisiniz. Bu değeri hissettirmeye çalıştım bunca uğraşımla, yoksa musteri hizmetlerine bırak çözüm üretsinler. Ben kampanyamı yaparım çekilirim gözüyle bakmadım, bakmamda.

• quote:

Orjinalden alıntı: www.estore.com.tr

1. Ürün Distribütörü firmanın hatasından kaynaklanan bir sorundur.
    2. Bi kısmına siyah gitmiştir dogru ben bunu belirttim daha onceki partide giden rünler için daha sonra bu partidekiler içinse bana mail atınız dedim değişiklik için. ( bir iki kişininkinin değişiminde sorun çıktı ). Gri isteyenlerede göndermelerini yenisi ile degişileceini belirttim.
    3. Farklı harddiskler değil lacie marka harddisktir. Farklı değildir. İçerisindeki harddisk değişektedir herzaman.
    4. sitedeki bilgi kendi sitesinde yer alan bilgidir ve kendi sitesinde 8MB cache bellek denmektedir. ( Ben 16 dedim evet fakat griler 16 gelmiş bende sasırdım yalana ne gerek. Garip. )
    ek olarak 5. madde ise
    5.Ben bu üründen kar marjı gözetmeksizin, sadece büyük bir kampanya olsun diye yaptım ve bayi olrak almakisteseniz bile bu fiyata bulamazsanız. Ben burda ucuz fiyatı bulun ve memnun olun diye elimden geleni yaptım. Sadece siz memnun olun diye iade prosedurlerinden bahsetmedim. Üzerine not olarak Hadar Beyin bilgisinde demeniz yeterli olacak diye bir ibare kullandım.

Keske benimde tek ürünüm olsa sadece lacie satsam ama bi çok ürünüm var hepsi ile ilgilenmem gerekiyor bu sebepten burayla bazen ilgilenemediğimi belirtmiştim. Ama her zaman siz değerlisiniz. Bu değeri hissettirmeye çalıştım bunca uğraşımla, yoksa musteri hizmetlerine bırak çözüm üretsinler. Ben kampanyamı yaparım çekilirim gözüyle bakmadım, bakmamda.

1. gecikmeden disbritör sorumlu demek size yakışmamış, buradan üyelerimiz kesin olarak 12 kasımda gelecek mi diye sorduğunda, evet gelecek diyen sizdiniz...

2. gümüş rengi kasayı koyup siyak kasa yollamanız hoş değil, zira öyle veya böyle gümüş kasa "porsche design" olarak geçerken siyahı daha ucuz bir kasa, en azından siyah kasanın da fotosunu koyup bu kandırmacayı önleyebilirdiniz değil mi?

3. lacie diye bir hdd markası yoktur, zaten daha önce 8mb ile 16mb cache in usb kullanımında fark yaratmayacağını söylemiştik, üyelermizin derdi hdd cache inden ziyade ürünlerini zamanında alamamaları, farklı kasa gelmesi vs vs gibi sıkıntılar

4. evet siz kesin olarak 16mb cache gelecek diyerek buradkai bir çok kişiyi yanlış yönlendirdiniz, kibarca "kandırdınız", bu da yeterince büyük bir ayıptır,

5. siz bu üründen kar marjı gözetmemiş olabilirsiniz ama bayii bile bu fiyattan alamaz lafı fazla iddialı olmş hele hele mediamarkt ve bir diğer online satış firması çok yakın fiyata satarken,

bizce önemli olan buraya yazıyorsanız, buradan bişeyler dile getiriyorsanız takipçi olmanızdıri

şahsen kendim size defalarca pm atmama rağmen sanırım 1 kez cevap alabildim, pm olmaz mail atın dediniz, o da yapıldı ama yine sonuç alınamadıi
    tek bir cevap dahi vermediniz ki şu ana kadar olumsuz bir şey söylemedim (hatta 8mb vs. 16mb olayında tarafınız gibi bile görünmüş olabilirim) ama dayanamadım vfe
    kendi kendime iyi ki bu ürünü almamışım diyorum, neden mi?

bir kere siyah mı gümüş mü gelecek belli değil?
    8mb mı 16mb belli değil?
    hatta 12 kasımda gelecek mi gelmecek mi belli değil?
    hala gelmeyen üyelermiz olduğuna göre sanırım ben haklı oluyorum,

sevgili haydar bey yaklaşık 20 gün önce bu kampanyanız avantajlı idi ama sanırım bunca gecikme ve sıkıntı sayesinde bu avantaj kabusa dönüştü
    tıpkı senheeiser kulaklık hadisesinde yaptığınız gibi üyelerimzi üzdünüz ve hala nimetten bir şeyler yapmış gibi tavılar takınmanız kara-mizah gibi olmş,

ama siz hiç istifinizi bozmayın ve devam edin bizim millet sever sizin gibileri,
    yine sizden alırlar, ama şu da bir gerçek ki ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz...

• Gecikmeler gidireldigini zannediyordum. Herkesin ürünü düzgün şekilde gidiyor.
  • haydar bey teşekkürler
  • Bu arada bukadar olumsuz seyler söylemişsiniz. Ne yapmamız gerektigini söyleyin sizlerdende fikir alalım. Sonucta siz müşterisiniz ne yapmamız gerektigini en iyi siz bilirsiniz isteginiz nedir bizden.
  • ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz...

forum yöneticisi son sözü söylemiştir.
  • Forum yöneticisi arkadaşımın söylediklerine tamamen katılıyorum. Sizin bazı söylemleriniz bu kampanyanın başlangıcı ve devamı sırasında çok iddialıydı. Örneğin; "bu fiyatı başka yerde bulamazsınız", "bayiler bile bu fiyata bulamaz", "şu firmada sadece şu kadar kaldı", "müjdesini vereyim, evet kesin 16mb cacheli olacak" ve daha aklıma gelmeyen bir türlü iddia.

Ancak listelenen ürün yerine farklı bir ürün göndermeniz, ürünü zamanında göndermemeniz, kullanıcıları yanıltıcı bilgi vermeniz, stokta olmayan bir ürünü varmış gibi gösterip sipariş almanız, zaten online alışverişe temkinli yaklaşan biz kullanıcıları soğutmaya yetmiştir.

Ürünü sipariş ettikten sonra, telefonla arayıp durumunu soracaksak ne anlamı kaldı, kampanyalı ürün almanın, ödediğimiz telefon faturası, ekstra vakit kaybı ve buradaki sayfalarca tartışma ürünün maliyetini belki de daha pahalı yapıyor bizler için.

Ne yapmamız gerekir demişsiniz.

Benim önerim;

1) Sitenizde stokta olmayan bir ürünü varmış gibi göstermeyin.
    2) Listelediğiniz ürünler için stok sayacı ekleyin.
    3) Listelediğiniz ürün neyse onu gönderin. Gri kasa listeleyip, siyah kasa göndermek ya da tam tersini yapmak ticaret ahlakına uymuyor.
    4) Eğer bir ürüne aynı gün kargo etiketi koyduysanız, siparişin verildiği andan itibaren en geç sonraki iş günü kargoya verin.
    5) Kargo takibi sayfanızı gözden geçirin. Çünkü bazı arkadaşların söylediğine göre "Tedarik Aşamasında" yazan ürünü kargoya teslim etmişsiniz, ya da tam tersi durumlar söz konusu olmuş.
    6) Bir kampanya yapmadan önce ürün dağıtımcısı ile detayları tam olarak konuşun. Örneğin; Elinizde kaç adet siyah kasa var? Kaç adet gri kasa var? Gibi soruları sorun. Ve Bu ürünleri ayrı olarak listeleyin. Eminim bir çok kullanıcı ne almak istiyorsa onu sipariş veriyordur. Ama gelen ürün farklılık gösterdiğinde bu kabul edilebilir olmayabilir.
    7) Müşteri Hizmetleri telefon sisteminizi gözden geçirin, destek personelinizi bilgilendirin. Çünkü bazı durumlarda çağrılarımızda geri dönüş yapılmıyor. Bu hiç de etik bir durum değil. Ayrıca müşteri temsilcileriniz meşgul olduğunda sistem tekrar sanki yeni arama yapmışız gibi en başa yönlendiriyor. Bunu da araştırmanızı ve daha stabil bir sistem kurmanızı öneririm.

8) Değişimlerle ilgili prosedürler: Sizin hatanızdan kaynaklanan bir durum söz konusuydu. Ancak buradaki bazı kullanıcılar (en azından ben) ihtiyacım olduğu için ürünü 28 Ekim'de sipariş ettim. Daha sonra siyah kasa geldiğinde geri gönderin değiştiririz dediniz. İyi niyetiniz güzel, ancak o ürünü çoktan kullanmaya başlamıştım. Yani burada ürünü almam, geri göndermem sizin değişim yapıp yeni ürün yollamanız her iki taraf için ekstra zaman & para kaybından başka birşey olmayacaktır.

9) Son olarak ne kadar iyi niyetli olursanız olun, PROFESYONEL olmanızı öneririm.

Not: Geçtiğimiz hafta yaşadığım sorunu gidermek için beni aramıştınız ve bir yanlış anlaşılma olduğunu belirtmiştiniz. Bu davranışınız ve iyi niyetiniz için teşekkürler.

Bu arada ürünü alan tüm arkadaşlara hayırlı olsun. Yönetici arkadaşın da söylediği gibi eğer ürünü çıkarıp kasa içine monte etmeyecekseniz, sizin için 8mb ya da 16mb ön belleğin çok fazla bir performans farkı olmayacaktır.

• kocaman laptop gibi şey ya nası alıyorsunuz bunu

2.5 luklardan niye düşünmüyorsunuz ?

200gb 2.5 luk alırım . Bir de 500gb internal tamam....

Bu kadar kalın Laptop yok piyasada
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.