Şimdi Ara

Laguna III 2.0dci EXECUTİVE sipariş verdim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
1
Favori
9.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Whisper911

passat cok abartılıyor . Kac kişi laguna3 oturup inceledi merak ediyorum. Laguna3 renonun yeni üretim anlayışını hayata geçiren bir araç. Kalite olarak farlı olduklarına ksinlikle inanmıyorum..

ben de bunu diyorum zaten yeni laguna Renaultun göz bebeği teknolojisinin son noktası vitrini durumunda yani o F1 yarışlarını kazanan büyük firma Renaultun en iyi arabası bu şimdi ama vwin bmwin mercedesi f sınıfı bir arabaları bile var anlatabiliyormuyum kolay kolay lagunayla başedecek araba yok bu sebeplerden anladınız mı bmw 5.20 d sahibi komşum var malzeme kalitesi lagunanın yanında solda sıfır kalıyor motorda laguna üstün daha hızlı gidiyor konforda zaten en iyisi kalite desen yine laguna güvenlik desen laguna 2. elde de üzmüyor artık eskisi gibi değil şimdi siz hangi passattan bahsediyorsunuz anlamıyorum.......binmeden sürmeden anlayamazsınız tamam mı....

• quote:

Orijinalden alıntı: anandtech

quote:

passat cok abartılıyor . Kac kişi laguna3 oturup inceledi merak ediyorum. Laguna3 renonun yeni üretim anlayışını hayata geçiren bir araç. Kalite olarak farlı olduklarına ksinlikle inanmıyorum..

ben de bunu diyorum zaten yeni laguna Renaultun göz bebeği teknolojisinin son noktası vitrini durumunda yani o F1 yarışlarını kazanan büyük firma Renaultun en iyi arabası bu şimdi ama vwin bmwin mercedesi f sınıfı bir arabaları bile var anlatabiliyormuyum kolay kolay lagunayla başedecek araba yok bu sebeplerden anladınız mı bmw 5.20 d sahibi komşum var malzeme kalitesi lagunanın yanında solda sıfır kalıyor motorda laguna üstün daha hızlı gidiyor konforda zaten en iyisi kalite desen yine laguna güvenlik desen laguna 2. elde de üzmüyor artık eskisi gibi değil şimdi siz hangi passattan bahsediyorsunuz anlamıyorum.......binmeden sürmeden anlayamazsınız tamam mı....

şimdi passatın abartıldığı konusunda hemfikiriz, 2.0 tsi 200 hp highline da passat, 1,6 102 hp trendline da passat, ayrımı iyi yapmak lazım.

ayrıca isteyen passat alır isteyen laguna isteyen başka bir x marka model... bunun kararını vermek ve eleştirmek ne bana, ne sana, nede 3. bir kişiye düşer...sadece hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullan der, geçeriz/öyle de yapmamız lazım.

ama yukarıda koyu olarak işaretlediğim yere sadece gülünür geçilir, ha bu cümlemin altında laguna kötüdür, diğer x model iyidir diye bir anlam çıkarmayın, sadece şunu unutmayın, hiçkimse/hiçbirşey alternatifsiz değildir. passat da öyledir, laguna da.

ayrıca vw konularında bizi derinden üzen fanatiklik olayının (genel olmasa bile) renault'a da sıçraması bizi daha da üzmüştür. yok passat c segmentiymiş, laguna e segmenti..yok passat b segmenti, laguna f segmenti töbe töbe

• anandtech

Ben lagunaya biniyorum, sizin gibi tapmıyorum.O mübarek komşunuza selam söyleyin. zahmet olmazsa sorun bakayım Laguna 5.20d den daha iyiyse neden satıp laguna almıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 29 Mart 2010; 12:46:02 >
  • Laguna'da teknoloji olarak ne üstünlük var donanımsal bazda ve üretim aşamasında kullanılan?

Bir kere Renault'nun müşteri kitlesi bir BMW ile aynı olmadığı için eş kalitede araç üretmesinin de marjinal bir faydası yok. Vel Satis örneğinde bunu yaşadık, görüntüsünü bir kenara bırakırsanız kalite anlamında hiç bir eksiği olmayan bir otomobildi ama talep görmedi. Kısacası Renault istese çok daha kaliteli otomobiller üretebilir ama satacak müşteri kitlesine sahip değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio
    Laguna'da teknoloji olarak ne üstünlük var donanımsal bazda ve üretim aşamasında kullanılan?

Bir kere Renault'nun müşteri kitlesi bir BMW ile aynı olmadığı için eş kalitede araç üretmesinin de marjinal bir faydası yok. Vel Satis örneğinde bunu yaşadık, görüntüsünü bir kenara bırakırsanız kalite anlamında hiç bir eksiği olmayan bir otomobildi ama talep görmedi. Kısacası Renault istese çok daha kaliteli otomobiller üretebilir ama satacak müşteri kitlesine sahip değil.

Evet katiliyorum. Olay bu. Herkes yerini bilsin.bu saatten sonra ne reno ne hyunda bir mb bir bmw olamaz
  • Burda Laguna düşmanlığı var anlaşılan konuyu uzatmak istemiyorum Lagunaya ne kadar çamur atsanız da bilen biliyor size Lagunayı anlatmak boşuna siz gidin vw'den kazık yiyin ne diyeyim yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

quote:

Laguna'da teknoloji olarak ne üstünlük var donanımsal bazda ve üretim aşamasında kullanılan?

Evet katiliyorum. Olay bu. Herkes yerini bilsin.bu saatten sonra ne reno ne hyunda bir mb bir bmw olamaz

olur ama mb-bmw nasıl 2 günde bu hale gelmemişse onlarda 2 günde gelemez, uzun süreli stratejik pazarlama ve üretim süreçlerinin sonucunda olur, ama önemli olan olması veya olmaması değil, hangi durumda daha fazla kar elde edeceği yani mb ile aynı ayarda olmayı isteyip isteyemeyeceğidir. sonuçta mb-bmw gibi markaların hitap ettiği pasta belli, bu pastaya girip bir pay almak mı daha akıllıca yoksa renault, hyundai, vw gibi markaların hitap ettiği pastadan pay almak mı? firmalar da kendini bu duruma göre konumlandırıyor zaten. argesini-malzeme kalitesini yüksek tutup, daha düşük müşteri sayısının olduğu ama daha yüksek marjinal karların elde edildiği bir pazara veya arge yatırımlarının daha az, malzeme-işçilik kalitelerinin daha düşük olduğu ama müşteri sayısının yüksek-marjinal karın daha düşük olduğu pazara göz dikiyor. yani herşey matematik denklemleri ve bilimsel tahminler sonucunda ortaya çıkıyor..lagunayı c serisi ile aynı kalitede yapsam c serisi ile aynı paraya satailirmiyim? sonuç evet ise yapılır, hayır ise aynı şekilde devam

ki mb nin bile c180 k hamlesi ile daha orta gelirli müşteri kitlesini hedef almaya başladığını, premium segmentindeki müşteri sayısı yetersiz kalıyor olarak yorumlarsak, ranault, hyundai gibi markaların premium markalarla aynı yerde konumlandırılmayı ve orta gelir seviyesindeki müşteri kitlesinden(yekün teşkil eden) uzaklaşmayı ne kadar istediği tartışılır.

quote:

Burda Laguna düşmanlığı var anlaşılan konuyu uzatmak istemiyorum Lagunaya ne kadar çamur atsanız da bilen biliyor size Lagunayı anlatmak boşuna siz gidin vw'den kazık yiyin ne diyeyim yani

burada da laguna fanatikliği var, ayrıca kazık yiyenden sana ne? adam öyle mutluysa sana ne zararı var?..bin işte f segmenti lagunana paşa paşa

• Passat fanatikliği varmış...

Mantıklı ve gerçekleri yansıtan açıklamalar yapın o zaman, Laguna'yı övüyorsunuz ama elle tutulan hiç bir şey sunduğunuz yok. Laguna E segmentiymiş, Passat C segmentiymiş bunlar talihsiz açıklamalar, Laguna'yı savunmak bu cümlelerle olmaz... Forumda efsane olacak açıklamalar yapıyorsunuz.

Teknoloji diyorsunuz soruyorum Laguna'nın D segmenti modellerinden ayrılacak hangi teknolojik üstünlükleri var?

Burada benim konu sahibi arkadaşımıza en ufak bir eleştirim yok, 68.000 TL'ye uzun vade kullanım için en üst donanım Laguna 2.0 dizel almak mantıklı bu kadar basit. Kaldı ki herkes kendi kazandığı parayı istediği gibi değerlendirir.

Fakat savunurken öyle açıklamalar yapıyorsunuz ki doğruluk payı varsa da kaybolup gidiyor. Fiyatları bir kenara bırakarak Passat mı? Laguna mı? sorusunun cevabı Laguna olursa burada bir terslik vardır (Eğer kişisel zevk ve tercihlere göre konuşmuyorsak). Peki Laguna kötü bir araç mı? Hayır, asla değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: screech_

o dediğin passatların hemen hepsi 1.4T comfort modelleri onuda sırf motoru için alıyorlar vergisi falan ucuz diye. şimdi sen passat1.4T comfortla laguna 2.0dci executive yide karşılaştırırsın kaç kişi 104bin liralık highline almış.

laguna'nın full'ünü satamamışlar onu da rekor inidirimle sana satmışlar demiyeyim dedim ama
  • quote:

quote:

F1 yarışlarında birinci olması neyi ifade ediyor?
    BMW'de eskiden F1 yarışlarına katılırdı ama hiç başarı gösteremezdi zaten sonra çıktı bu yarışlardan...
    Dünya'nın en zorlu rallilerinden Dakar rallisinde bu sene VW ilk 3'ü kapmıştı bu çok iyi olmasını mı gösteriyor?
    Ayrıca biraz fazla uçmuşsun neredeyse Mercedes S Class ile Laguna'yı bir tutacaksın
    Fluence'lerin dizel fiyatlarına, Jetta'nın dizel fiyatlarına bak bakalım?
    Fluence 1.6 Expression paketi ile Passat 1.6 Trendline neredeyse aynı fiyat(Passat daha dolu bir araç ve Fluence'den bir üst segmentte)
    Burada kazık kime belli oluyor mu acaba?

Alacak arkadaşa hayırlı olsun normal fiyatını hak etmiyor ama indirimli fiyatı ile Passat 1.4 TSI Highline DSG'den daha ucuza gelmiş
    Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanemre58 -- 29 Mart 2010; 15:44:35 >

• @aslanemre58

Jetta'nın en alt paketinde ESP olduğuna emin misiniz?

Primeline'da da, Exclusive'de de yok. Sadece en üst paket olan Comfortline'da var.
  • Neden bana yüklenip duruyorsunuz benimle aynı tıpatıp aynı şeyleri düşünenler de var bence siz biraz daha farklı düşünmeye çalışın buyrun bunlar benimle aynı görüşteki arkadaşların mesajları sanki ben farklı birşey söylüyorum siz bize gülüyorsunuz ama biz de sanki az kişiyiz böyle düşünen bütün alttaki arkadaşları tebrik ediyorum böyle bir ortamda konuşabildikleri için :

quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

quote:

Orijinalden alıntı: MedyaGaranti

quote:

passat 80 bin ediyorsa laguna da 90 bin etmesi lazım zira laguna her yönden daha üstün bir araçtır bakmayın siz tutmadığına Tutulsa fiyatı ne olur siz dşünün D segmentinin en iddalı en güzel araçlarından birisidir laguna konfor ,kalite ,sağlamlık,prestij anlamına gelir.bu donanıma sahip bu fiyta başka bir araç var mı söyleyin bakalım renault renaultmuş adam bir kangoya reno 9 a binmiş lagunaya laf ediyor.
    Elinize vijdanınıza koyun önyargılarınızdan sıyrılın ve dürüstçe yazın bakalım 2004 model ful bir laguna 2.0 privillage ye binin bir de 2010 model passat ,octavia vs diğer araçlara binin hangisinde bu güven var hangisinde bu performans var hangisinde bu görüş açısı ve kalite hissi var ? servis kayıtlarına şikayet var a bakın hangisi hakkında şikayetler ayyuka çıkmış almış başını gitmiş.

EDİT:aracınız hayırlı olsun gerçekten çok hesaplı ve ucuz almışsınız kazasız belasız sürüşler dilerim

ne içtiysen bize de lütfen

laguna ve passat

her iki modelin tabi donanım paketleri var ama genel bakarsak

Laguna daha kaliteli
    Laguna daha sağlam
    Laguna daha konforlu
    Lagunanın sürüş dinamikleri ve zevki daha fazla passatın içine gömülüyor insan Lagunada öyle değil görüş açısı kesinlikle daha iyi passattan ve passatla dönerken açık denizde gemiyle dönüyormuş hissi veriyor laguna öyle değil
    Laguna daha ucuz
    Laguna parça ve bakım maaliyetleri daha ucuz
    Genel olarak laguna daha agresif bir d sınıfı passat biraz hantal gibi...
    Passat ve benzeri bisürü araç varken laguna liftback kasasıyla daha güzel bence

quote:

zengin donanım-fiyat oranı açısından, 2.0 dizel motor açısından, iç işçilik ve malzeme kalitesi açısından, ferahlık, konfor, yol tutuş açısından passat lagunanın yanına bile yaklaşamaz. geriye ne kaldı? ha passat ta 7 ileri DSG şanzıman var doğru. ama onun için de passat alıpta kendimi kazıklatmam...

quote:

Bunlar benim deneyimlerim ve düşüncelerim beğenmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız ben de sizin yazdıklarınıza saygısıslık yaparım yoksa.Söylediğim şeyler öyle ucube şeyler değil ki
    tabi sizin gibiler yüzünden bu şahin doğanlar başımıza bela oldu şimdide vw ler fahiş fiyatlara satılıyor yine sizin gibiler yüzünden bomboş polo bile 45 milyar

quote:

Bakın ben yukardaki cümlemde sadece donanımdanmı bahsediyorum. almışsınız ağzınıza bi donanım lafını geveleyip durmuşsunuz diğer değindiğim üstün yanlarını sizde kabul etmişsinizki hiç lafını bile etmemişsiniz. ek olarak şunuda söyleyeyim passatın garantisi 2 sene lagunanınki 3+3 sene. vw passatına güvense oda 3+3 verse ya. bide şikayet sitelerine bakın lagunamı daha çok arıza çıkarıyor passat mı. bnm aldığım lagunayla aynı özelliklere sahip passat 2.0 tdi 140hp Highline versiyonudur. dikkatinizi çekerim 10hp daha az yani lagunanın yanında at arabası. Fiyatını görebildinizmi passatçı arkadaşlar 99.300TL. Ha bide 170 hp lik olanı var buda lagunayla kafa kafaya gelir performansta, onun fiyatına bi bakınız passatçı kardeşlerim görebildinizmi 103.900TL. ben lagunayı 68.000 e almışım 99binler 103binler niree 68bin niree. haa unutun o aldığım indirimi hangi bayiye gitsem o arabayı bana en kötü ihtimalle 80bine verirlerdi. 80bin niree 99binler 103binler nireee. Laguna dururken passata bi ton fark verecek kadar enayi değilim. parasını yolda bulan gitsin passatcık ını alsın güle güle de kullansın hayrını görsün...

• kesinlikle bunu defalarca yazdım yine de tekrarlıyorum passat yoldaki herhangi bir araçtan birisi ama laguna özel bir kişiliği olan elit bir rönesans tasarımı taş gibi sağlam ve sorunsuz bir araç
    ne derseniz deyin daha sağlam ve daha konforlu bakmayın yurt içi piyasaya laguna avrupada çok sevilen ve belli bir kariyeri olan bir araç ama passat desen bir avrupalıya inanınn ki yarısı bilmez anlamaz...
  • quote:

@aslanemre58

Jetta'nın en alt paketinde ESP olduğuna emin misiniz?

Primeline'da da, Exclusive'de de yok. Sadece en üst paket olan Comfortline'da var.

Araçlar karıştı yöneticim Passat Trendline ile karıştırdım üstteki mesajda düzelttim
    Passat 1.6 Trendline 42000 TL
    Laguna 1.6 Expression 49000 TL(bu araçta ESP opsiyonel)
    Varın gerisini siz düşünün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanemre58 -- 29 Mart 2010; 16:05:13 >
  • quote:

kesinlikle bunu defalarca yazdım yine de tekrarlıyorum passat yoldaki herhangi bir araçtan birisi ama laguna özel bir kişiliği olan elit bir rönesans tasarımı taş gibi sağlam ve sorunsuz bir araç
    ne derseniz deyin daha sağlam ve daha konforlu bakmayın yurt içi piyasaya laguna avrupada çok sevilen ve belli bir kariyeri olan bir araç ama passat desen bir avrupalıya inanınn ki yarısı bilmez anlamaz...

laguna amerika'da avrupa'da kaç tane satmış ki sen bunları anlatıyorsun ?

avrupalı'da Allah akıl vermiş gidip o sınıfta bmw, mercedes, passat, audi tercih ediyor laguna tercih ederdi öyle olsa ama değil

devam et yazmaya

• quote:

Neden bana yüklenip duruyorsunuz benimle aynı tıpatıp aynı şeyleri düşünenler de var bence siz biraz daha farklı düşünmeye çalışın buyrun bunlar benimle aynı görüşteki arkadaşların mesajları sanki ben farklı birşey söylüyorum siz bize gülüyorsunuz ama biz de sanki az kişiyiz böyle düşünen bütün alttaki arkadaşları tebrik ediyorum böyle bir ortamda konuşabildikleri için :

senin gibi düşünen 2 kişi daha var ve bence ip'leriniz tutabilir sevgili yöneticim bir el atarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: over and under

quote:

Neden bana yüklenip duruyorsunuz benimle aynı tıpatıp aynı şeyleri düşünenler de var bence siz biraz daha farklı düşünmeye çalışın buyrun bunlar benimle aynı görüşteki arkadaşların mesajları sanki ben farklı birşey söylüyorum siz bize gülüyorsunuz ama biz de sanki az kişiyiz böyle düşünen bütün alttaki arkadaşları tebrik ediyorum böyle bir ortamda konuşabildikleri için :

senin gibi düşünen 2 kişi daha var ve bence ip'leriniz tutabilir sevgili yöneticim bir el atarsa sevinirim

samçmalama ne düşünüyormuşum ben buyrun isteyen istediğini incelesin Allahım ya..Aracı alan arkadaşın moralini bozmaya yönelik şeyler yazılmış ben de bunun bir hata olduğunu aslında lagunanın o fiyatı eden bir araç olduğunu yazdım asıl sen ve senin gibilerin işine gelmiyor.birak 2010 lagunayı 2003-08 bir lagunaya bin tavsiye ederim.

her şey donanım değil donanım değil deyip duryorsunuz ne o zaman her şey yol tutuş mu? Buyrun
    Güvenlik mi buyrun ,konfor mu buyrun,sağlamlık mı buyrun (kesinlikle laguna daha sorunsuzdur)yani ne kalıyor geriye merak ediyorum lagunada renault renaulttur dedirten nedir sizi araç çok sessiz seri ve atak bir araç
    güvenlikte ilk 5 yıldız alan araç daha bu nedir işte alın somut veri sorun çıkarmayan sapasağlam her tarafı elektronik türkçe konuşan bir araç işte kokpit tasarımı bence çok güzel ne yani asıl ben anlamıyorum sizleri körü körüne karalayan veya öven sizlersiniz ben değil...!
    1996 model bir lagunanın teknolojik donanımlarını incelemenizi öneriyorum.

• quote:

sana yüklenmemizin sebebi lagunanın kötü bir araç olduğu değil, boşuna açıklama yapmaya, kendini haklı çıkarmaya çalışma. lagunanı aldığın parayı sen kazandın, arabayı sen sevdin, alan sensin, binen sensin. burada bize hiçbirşey demek düşmez, kimsenin haddine değil "neden laguna aldın, şunu alsaydın bunu alsaydın" demek, hele hele sizinde sahip olduğunuz, "en iyisi bu alayına 5 çeker" tarzıyla hiç değil.

ama kendi aracını övmek için tutupta d segmentinin başarılı bir temsilcisi olan passat gibi bir arabayı c segmenti yapmaya kalkarsanız orada adama dur derler..o kadar uzun boylu değil. seversin sevmezsin alırsın almazsın kimseyi ilgilendirmez ama passatı c sınıfı yapmak, lagunayı sanayiye düşmeyecek ilahi bir araç yapmak, alternatifi olmayan bir km taşı olarak görmek, kusura bakmayın ama sizin haddinize değil, hatta bu forumdaki kimsenin haddine değil.

ha şahşi görüşümü soruyorsan bende passat gibi bir arabaya 100 küsür bin tl vermeyi akıllıca bulmuyorum, ama veren adama bunu sizin tarzınızla söylemeyede hakkım yok. adam çıksa "sana ne kardeşim benim param" dese ne diyeceksin? arabaya saydığı para onun, zevk onun, tarz onun, araba onun.

tamam anladık lagunan var, seviyorsun aracını, tabiki sev, bende aracımı seviyorum. ama çıkıpta kendi aracını öveceksin diye başkalarının aracına laf etme. ediyorsan bile subjectif konularda değil objectif konularda et, performans gibi, f/p gib..vs

ha bu saydıklarımı vw fanatikleri yapınca da aynı tarzda cevap alıyorlar, senin gibi laguna fanatikleri yapınca da, yani şahsi birşey olarak algılama, genel tarzımız bu. inanmıyorsan arama motorunu kullan, jettayı ilahlaştıranlara verilen cevapları oku.

foruma kötü bir başlangıç yaptın, bari bu saatten sonra tarzını düzelt de gerisi güzel gelsin.

konuyu açan arkadaşa: tipini çok tutmasam bile f/p olarak göz dolduran bir araç, güle güle, iyi günlerde kazasız belasız kullanmak nasib olur inşallah.

• Bakın ben 6 ay ingilterede kaldım. kaldığım süre boyunca bi kaç tane passat gördüm. bunun yanında yüzlerce laguna gördüm. kaldığım evin sahibinde bile laguna vardı ki adam ingiltere gibi bir yerde 2 katlı villada oturuyordu yani daha iyi pahalı arabalara binebilir. ama lagunadan çok memnunum değiştirmek istemiyorum diyordu. buna ne diyeceksiniz...
  • şu süpersonik aracın resimlerini ne zaman koyarsınız buraya.Bizde görelim passat sahipleri nasıl kazıklanıyormuş
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.