Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (1344. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.135
Cevap
136
Favori
1.882.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13421343134413451346
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tddemir

Arkadaşlar hepinize selamlar. Benim 2002 model bir laguna 2.0 rxt var. Yaklaşık 3 aydır bir arıza var ve 4 ustaya gösterdim fakat hiçbiri çözemedi. Soru araç giderken hız ve devir göstergesi aniden inip kalkıyor. Yalnız sürekli olmuyor. Bazı zamanlarda daha sık oluyor bazen az oluyor. Ustalar buji değiştirdi sigorta panosunu temizledilerbaşka bişeyler daha yaptılar olmadı. Sabah yeni bir ustaya verdim az önce geri aldım durum yine aynı. Sabah geri bırakacağım ama umudum yok açıkçası. Bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. Bu sırada ben Aksaray ilindeyim.

15 günlük 98 model laguna 1 sahibiyim geçen yolda giderken iki defa aynı şeyi bende de yaptı bir anlam veremedim tekrarlarsa ustaya göstereyim demiştim bilen varsa bende mutlu olurum uşakta iyi usta bulmak çok zor

• Arkadaşlar executive donanım sanırım en dolusu. bulduğum araçlar genelde 130 bin civarı. sıkıntı olur mu bu kadar km. birde bazı araçların jantları ince çok kollu bazıları çift 5 kollu. neye göre böyle olmuş ?

son olarak 45000 liraya değer mi ?

saygılar
  • sek_o kullanıcısına yanıt
    Aracı götürdüğüm dördüncü usta sorunu çözdü. Sorun olarak ta aracın elektronik parçalarının birleştiği üzerinde lehimler olan bir parça varmış ve bu lehimler çatlamış. Bunları düzelttiğini söyledi ve yaklaşık 15 gündür herhangi bir problem yok. Ücret olarak ta 110 tl. ödeme yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tddemir

Aracı götürdüğüm dördüncü usta sorunu çözdü. Sorun olarak ta aracın elektronik parçalarının birleştiği üzerinde lehimler olan bir parça varmış ve bu lehimler çatlamış. Bunları düzelttiğini söyledi ve yaklaşık 15 gündür herhangi bir problem yok. Ücret olarak ta 110 tl. ödeme yaptım.

geçmiş olsun hocam çözdüğünüze sevindim, bende bir daha yapmadı aynı şeyi yaparsa sağlam bir usta bulup ilk dediğiniz yere baktırayım bende. Teşekkürler

• RENAULT ALMAYIN

• Otomatik kullanan var mı ? Anladığım kadarıyla 2.0 aşağısı otomatik yok. Laguna 1 düşünüyoruz. Ancak 2.0 otomatik olması yakıt konusunda düşündürüyor bizi. Özellikle kullananlar yakıt konusunda açıklama yaparsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrix506

RENAULT ALMAYIN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba bende 2004 model laguna2 varda bunda havayastığı ışığı sürekli yanıyor ve sürücü emniyet kenerini taktığım halde araç dönüşlerde veya tümsekte falan sarsıldığı zaman emniyet kemer ikaz ışığı ötmeye başlıyor, bi süre sonra tekrar susuyor. Nedendir acaba?

• Slm gercekten guzel bir paylasim yeri 2004 laguna 1.6 sorularim var degerli abilere kardeslerime: 1- ekzoz emisyon sorun var diyor 2-arada bir ekjeksiyon ve esp de sorun var diyor 3- bazen ilk calismada araba kendi kendine devir yukseltip araba hizlaniyor ne yapmaliyim tecrubeli arkadaslardan cvp bekliyorum lutfen yardimci olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: comu2112

Slm gercekten guzel bir paylasim yeri 2004 laguna 1.6 sorularim var degerli abilere kardeslerime: 1- ekzoz emisyon sorun var diyor 2-arada bir ekjeksiyon ve esp de sorun var diyor 3- bazen ilk calismada araba kendi kendine devir yukseltip araba hizlaniyor ne yapmaliyim tecrubeli arkadaslardan cvp bekliyorum lutfen yardimci olun.

rolanti sorununuz var ayrıca boğaz kelebeği temizlik zamani gelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirekin33

Arkadaşlar merhaba bende 2004 model laguna2 varda bunda havayastığı ışığı sürekli yanıyor ve sürücü emniyet kenerini taktığım halde araç dönüşlerde veya tümsekte falan sarsıldığı zaman emniyet kemer ikaz ışığı ötmeye başlıyor, bi süre sonra tekrar susuyor. Nedendir acaba?

Emniyet tokası değişecek dikkatli olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

Otomatik kullanan var mı ? Anladığım kadarıyla 2.0 aşağısı otomatik yok. Laguna 1 düşünüyoruz. Ancak 2.0 otomatik olması yakıt konusunda düşündürüyor bizi. Özellikle kullananlar yakıt konusunda açıklama yaparsa sevinirim.

ortalama benzinde 10 litre yakıyor bizimkisi lpg yok.
    ayrıca otomatik lagunaların kasayı zor kaldırdıgı biliniyor.

• Otomatik Laguna 1 lerde pek verimli olmadı. yakıt olarak zaten otomatikler her zaman manuele göre 1 tık daha fazla yakar. otomatik kullanmıştım zamanında 2 defa yolda bırakmıştı beni. şimdi manueli var rahatım.
  • Arkadaşlar kışa doğru 99 model laguna düşünüyoruz çoğunlukla şehir içi kullanılıcak yılda 5 bin km anca yapıyoruz belki de yapmıyoruzdur onun için 2.0 bakıyoruz şehir içi yakıtı kaç litre civarlarında geziyor.Tekirdağ'da oturuyoruz sıkışık trafiğe nadir olarak yakalanıyoruz.Bakımı zor mudur?Yedek parçaları pahalı mı?Lagunayı önerir misiniz?Şuan ki aracımız clio symbol gayet memnunuz sadece sınıf yükseltmek istiyoruz.
  • 1996 2.0 mt 170.000de 12.500 lira edermi? Alinabilirmi arac?

• Arkadaşlar merhaba,

97 RXE lagunamda rolanti dalgalanması ve stop etme, marş almama gibi sorunlar başladı. Forumlarda volant sensörü temizliğini okudum ama sensörün yerini arıyorum hala. Araştırırken lagunanın servis manuelini buldum nette. Sizin de işinize yarayabilir diye paylaşıyorum:

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye

http://goo.gl/olsrQ1

Ayrıca şu rus forumunda manueller var. Örneğin Laguna II için servis manuelinin bir bölümü:

http://goo.gl/BW22P8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergin45 -- 28 Temmuz 2015; 9:51:38 >

• Aracım bu sıralar ilk marşta çalışmıyor ikincide çok rahat çalışıyor sürekli gittiğim servise sorduğumda araç sürekli lpg de kullanıldığından dolayı aracın kendi beyninin benzin haritasını güncellediğini yani benzin yakmaya yakmaya benzini kıstığını, çalıştırırken örneğin 5 gr benzin vermesi gerekirken 2 gr verdiğini, ilk çalıştırmada bu yüzden hemen çalışmadığını, çözüm olarak aracın kendini kalibre edebilmesi için en az 500 km benzinle kullanılması gerektiğini söyledi ben akü kutup başlarını çıkarmayı düşünüyorum ama daha önceden bu tarz problem başına gelmiş olan var mı ?
  • izmirde lagunadan anlayan iyi bir usta varmı kazıkçı olmayan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiMicrop

Aracım bu sıralar ilk marşta çalışmıyor ikincide çok rahat çalışıyor sürekli gittiğim servise sorduğumda araç sürekli lpg de kullanıldığından dolayı aracın kendi beyninin benzin haritasını güncellediğini yani benzin yakmaya yakmaya benzini kıstığını, çalıştırırken örneğin 5 gr benzin vermesi gerekirken 2 gr verdiğini, ilk çalıştırmada bu yüzden hemen çalışmadığını, çözüm olarak aracın kendini kalibre edebilmesi için en az 500 km benzinle kullanılması gerektiğini söyledi ben akü kutup başlarını çıkarmayı düşünüyorum ama daha önceden bu tarz problem başına gelmiş olan var mı ?

ilk marşta hiç mi çalışmıyor? yoksa 8-10 saniye verince çalışıyor mu? kısa bir marş verip kontağı kapatıp sonra hemen ikinci marşa basınca hemen çalışıyor değil mi?

kanister bilmem ne sensörü 3-5 şey vardı ama hiç biri ustaların aklına gelmemişti. benzin hortumu eskidiği için basınç bir şekilde düşük herhalde ondan kaynaklanıyor.(benzin pompası bile değişmiştik) bir gün hortum çatlayınca benzin kaçırınca hortumu değiştirince fark ettim ki geç çalışma sorunu geçmiş. önceki yazılarda da olması lazım başkasına lazım olur diye yazmıştım.

• murtaza M kullanıcısına yanıt
    En başta 4-5 saniye basınca çalışmayınca kapatıp tekrar çalıştırmaya çalıştığımda anında çalışıyordu. İki gündür marşa uzun basıyorum o zaman çalışıyor ama dediğiniz gibi 8-10 sn basılı tutuyorum. Benzin hortumum eskidiğinden hafif benzin kaçırıyordu geçen sene onu değiştirdim. Çok ilginçtir ikinci marşta anında çalışıyor ilk marş çok uzun sürüyor :(
  • 
Sayfa: önceki 13421343134413451346
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.