Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.135
Cevap
136
Favori
1.882.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kapadokya gezisi konusunda bende ısrarlıyım.ve burada bütün organizasyonu üstlenmeye hazırım.gerçekten ciddi olarak katılmayı düşünen arkadaşlar lütfen foruma yazsın .en azından bi sayımız belli olsun
  • Bn malesef katılmam

Bnm dısımdakı arkadasların mutlaka katılmasını rıca edıyorum
  • ya arkadaşlar bnm araba(2005) bikaç gündür bazen gaza basınca devir düşüp stop ediyor tekrar çalıştırıp yüksek devirlerde gaza bastıksan sonra düzeliyor. gaza basıpta devrin düşmesi çok tuhaf
  • quote:

Orjinalden alıntı: screech_

ya arkadaşlar bnm araba(2005) bikaç gündür bazen gaza basınca devir düşüp stop ediyor tekrar çalıştırıp yüksek devirlerde gaza bastıksan sonra düzeliyor. gaza basıpta devrin düşmesi çok tuhaf

benim lag2'de de benzer durum oldu ama motor lambasi yaniyordu. Sanirim senin durum biraz daha farkli. Neyse,, servise goturdum, atesleme bobinlerinden birini degistirdiler ve duzeldi. 100 YTL bayildim. 3 yilda 1 tane. Bir arkadasta clio var 1 yil icinde 3 kez bobin degistirdi (garantiden tabii.)
  • benimkinde motor lambası yanmıo sanırım bi kaç güne kadar yanar
  • selam zf 551
    bende de 2000 laguna 1.9 dti var. bu motorda triger var vurdurma yapmak kesinlikle yanlış olur.
    bu arada benim araçta ağır bi eksoz kokusu var nedenini bulamadım bir türlü bilen yada çözüm öneren varmı? Herkese selam.
  • arkadaşım eğer klimayı actığında ada havalandırmayı açytığında geliyorsa muhtemel egsoz manifold contanda kaçak vardır.ama klima yada havalandırmaddan gelmiyorsa muhtemel arabanın altından geçen ekz borusunda kaçak vardır.ii günler.
  • işte bizim laguna
     #Lagunacılar Buraya# 100+Üye

[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erden4444 -- 19 Mart 2007; 17:02:07 >

• beyler bilmiyorum bana hak verecekmisiniz ama laguna I ede laguna II yede rüzgarlık cak yakısıyor.hatta ben ciddi bir sekilde lagunama rüzgarlık takdırmayı düsünüyorum.benim modifikasyon işleri hakkında pek bir bilgim yok, takdırsam bir zararı olurmu? aracım garanti kapsamı dısına cıkarmı? eger bir zararı yoksa en iyi nerelerde takdırabilirim bilgisi olan varmı arkadaslar??
  • arkadaşlar laguna 1 alırken nelere dikkat etmeliyim? 140 lık düşünüyorum. kronik sorunları nelerdir?
  • ya arkadaşlar bir akıll verin
    arabanın lastiklerini değiştiricem. biliyosunuz laguna II lerde 195 lastik var
    ama bana küçük gibi geliyor o ebat. ne biliyim teker boşluğu fazla kalıyor gibi. değiştirmişken 205 takıyım diyorum ne dersiniz. var mı yapan nasıl duruyor. teknik olarak bi sorun yaşarmıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BVY

arkadaşlar laguna 1 alırken nelere dikkat etmeliyim? 140 lık düşünüyorum. kronik sorunları nelerdir?

Laguna I'lerin zamanla farları kararıyor.Ne kadar laguna I gördüysem hepsinde bu durum vardı.Benim aracımda da var aynı sorun.Henüz komple far değişimi yapmadan bir çözüm bulamadım.
    Bir de motorda gergi bilyası denen bir rulman var o dağılıyor ve 4-5 yere haraket veren kayış yerinden çıkıyor.Bu ilk aldığım 1.6 Laguna I'de ve üçüncü aldığım Laguna I 2.0'da da başıma geldi.
    Bunların dışında bakımları yaptırdığın taktirde çok büyük bir sorun çıkarmıyor.
  • 2001 Renault Laguna 1.9 dTi -- renk:ıhlamur çiçeği
    Servisle kavgalıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: awallabilla

2001 Renault Laguna 1.9 dTi -- renk:ıhlamur çiçeği
    Servisle kavgalıyım

neden
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

Servisle kavgalıyım

neden

7-8 yıllık müşterisiyim hala masraf kabartmaya çalışıyor herif artık pek uğramıyorum servise..zaten 6 yaşında araç..elden çıkarmak lazım artık..
    valla ne yalan söyleyeyim peugeot 407 veya citroen C4 düşünüyorum..o zaman forum renault üyeliğim düşer demi

• quote:

Orjinalden alıntı: thorax

ya arkadaşlar bir akıll verin
    ama bana küçük gibi geliyor o ebat. ne biliyim teker boşluğu fazla kalıyor gibi. değiştirmişken 205 takıyım diyorum ne dersiniz. var mı yapan nasıl duruyor. teknik olarak bi sorun yaşarmıyım?

Tavsiye etmem Thorax,zaten kısıtlı performansın ve çokta hafif olmayan direksiyonun daha kötü olur.Yol sesin ve titreşimlerin artar,yakıt tüketimin artar,son hızın düşer.Buna karşılık daha iyi yol tutarsın ve fren kaliten artar.Ben gerek görmedim,bana göre görsel ve teknik anlamda gerekli olan tek şey bu araçlara uygun bir hafif alaşım jant.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 20 Mart 2007; 18:13:19 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

Servisle kavgalıyım

neden

7-8 yıllık müşterisiyim hala masraf kabartmaya çalışıyor herif artık pek uğramıyorum servise..zaten 6 yaşında araç..elden çıkarmak lazım artık..
    valla ne yalan söyleyeyim peugeot 407 veya citroen C4 düşünüyorum..o zaman forum renault üyeliğim düşer demi

Ikısınıde tavsıye etmem kesınlıkle...

407 fıyatını hak etmeyen bır arac.C4 ıse malum ortada dusuk sınıf en basta..

Alacaksan Honda Accord-Alfa 159(kı bnce pahalı ama super alet)I

• Bahsettiğim koku hareket halinde iken araç içine gelen bir koku değil,kapılar açıldığı zaman alınabilen yanmış yağ kokusuna benzeyen çok keskin bir koku ,eksozdan geliyor,aracın herhangi bir yerinde kaçak veya benzeri bir arıza yok.Bir kaç ustaya sordum turbo-yakıt pompası-enjektör memeleri-katalitik konvektör gibi parçalarda arıza olabileceğini söylediler.Hepsini de kontrol ettirdim,enjektör memelerini değiştirdim ama sorun çözülmedi. Hatta carbon klean bile yapıldı.Hiçbiri çözüm olmadı. Önerilerinizi bekliyorum. Herkese Selam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

quote:

Orjinalden alıntı: thorax

ya arkadaşlar bir akıll verin

Tavsiye etmem Thorax,zaten kısıtlı performansın ve çokta hafif olmayan direksiyonun daha kötü olur.Yol sesin ve titreşimlerin artar,yakıt tüketimin artar,son hızın düşer.Buna karşılık daha iyi yol tutarsın ve fren kaliten artar.Ben gerek görmedim,bana göre görsel ve teknik anlamda gerekli olan tek şey bu araçlara uygun bir hafif alaşım jant.

Zaten yenı makyajlılarda ve 2.0 motorlarda 205 55 16 kullanılıyor.

Yanı arkadas 205 55 16lık jant ve lastık sorunsuzca takabılır ama:

yenı makyajlı versıyon ıle sızdekı modelın fabrıka verılerıne bakın.Motor vs aynı ama jant buyudugu ıcın vıtes oranları farklı oluyor genelde ozellıkle son vıteste

Bnde 2000 model LagI 2.0 140(makyajlı) 195 65 15

01 ve 02 ler 205 55 16 kullanıyor.

Ikı aracında kıtapcıgına baktıgımda 205 lı modelın son dıslısının oranlarının farklı oldugunu ve maksımum hızının 210km den 207 ye dustugunu gordum.O yuzden sızde bakın eger oranlar farklı ıse takmayın aynı ıse rahatlıkla takabılırsınıZ

• quote:

Orjinalden alıntı: yusuf613

Bahsettiğim koku hareket halinde iken araç içine gelen bir koku değil,kapılar açıldığı zaman alınabilen yanmış yağ kokusuna benzeyen çok keskin bir koku ,eksozdan geliyor,aracın herhangi bir yerinde kaçak veya benzeri bir arıza yok.Bir kaç ustaya sordum turbo-yakıt pompası-enjektör memeleri-katalitik konvektör gibi parçalarda arıza olabileceğini söylediler.Hepsini de kontrol ettirdim,enjektör memelerini değiştirdim ama sorun çözülmedi. Hatta carbon klean bile yapıldı.Hiçbiri çözüm olmadı. Önerilerinizi bekliyorum. Herkese Selam.

cok ılgınc bır sorun yetkılıo servıstede cozum bulunamadımı acaba

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.