Şimdi Ara

LAIR : Yeni ekranlar + 3 video [13 Nisan] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
2.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla ben o vatuzların tasarımını gerçekten çok beğendim en azından sadece ejderha olmayacak oyunda
  • Bu oyun rüyama kadar girdiyse çıkınca oynamam şart demektir..
  • Ejderhalar gerçekte yaşamadılarki oyundaki ejderhalar beğenilmiyor, yani öyle düşünürseniz Doğu kültüründe Ejderha'ların kanatları yok, yaa böyle yapsalardı !? Yani şimdiye kadar gördüğümüz bütün Ejderhalar hayal gücünden ortaya çıkmıştır ve Lair'daki Ejderha'larda gerçekten harika.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hell knight

Ejderhalar gerçekte yaşamadılarki oyundaki ejderhalar beğenilmiyor, yani öyle düşünürseniz Doğu kültüründe Ejderha'ların kanatları yok, yaa böyle yapsalardı !? Yani şimdiye kadar gördüğümüz bütün Ejderhalar hayal gücünden ortaya çıkmıştır ve Lair'daki Ejderha'larda gerçekten harika.

bi FRP oynasaydın bi fantastik roman kapaklarına baksaydın KUDRET li ejderhaların neye benzediğini görürdün beğenmeyiz tabiki godzilla bunlar ejderha değil
  • evet ben demiştim, hayyatımda gördüğüm en kötü yaratık modellemeleri :P GUBİK ismide çok yakışmış : ))) onlara bende oyunda gördüğüm zaman IHI GUBİKLER dicem
    quote:

Orjinalden alıntı: BigBoSs ®

Oyun güzel gözüküyor da, 2000küsürat enemy left barı var dikkat ettiyseniz. Aman diyeyim, vallahi dellenirim işimiz gücümüz adam kesmek olacaksa.

Ayrıca bir arkadaşın da dediği gibi ejderhaları, yaratıkları neden öyle gubik modellemişler anlayamadım ben. Hele denizin üstüne uçan amipler vardı, tövbe estağfirullah...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erhan.sen

quote:

Ejderhalar gerçekte yaşamadılarki oyundaki ejderhalar beğenilmiyor, yani öyle düşünürseniz Doğu kültüründe Ejderha'ların kanatları yok, yaa böyle yapsalardı !? Yani şimdiye kadar gördüğümüz bütün Ejderhalar hayal gücünden ortaya çıkmıştır ve Lair'daki Ejderha'larda gerçekten harika.

bi FRP oynasaydın bi fantastik roman kapaklarına baksaydın KUDRET li ejderhaların neye benzediğini görürdün beğenmeyiz tabiki godzilla bunlar ejderha değil

Cevap verdiğiniz insanın kim olduğunu bilmeden bu şekilde konuşuyorsunuz yaa hiç anlamıyorum, sen nerden biliyorsun benim ejderhaları bilip bilmediğimi, ejderha diye canlı olmamıştır, neyi kudretli söylermisin? Ejderhalar üzerindeki kudret dediğin kavram SADECE doğu kültüründe var ve bende diyorumki doğu kültüründe efderha'ların kanatları bile yok, hepsi hayal gücünden ortaya çıkmıştır yani bu dinazor değil ki dinazor'lar böyle şöyle diyebilesin -ki dinazor'lar bile gerçekte yaşamış olmasına rağmen hala bir çok şekli şemali nasıl olduğu çözülemiyen dinazor'lar var, VeleciRaptor türündeki dinazor'un tüylü olduğu yeni anlaşılmış, ama bu dinazor Jurassic Park filminde tüylü değil he böyle bir şey olur söylersin ama gerçekten yaşamamış bir hayvan için nasıl bu kadar net bir şekilde bu ejderha değil diyebiliyorsun anlamış değilim örneğin bana görede en doğru ejderha ATEŞ KRALLIĞI filmindeki erkek ejderhadır yani bu şekilde bir çok şey söylenir ama ejderhalar üzerinde kesin bir doğru yoktur çünkü hiç yaşamamış canlılardır, bu yüzden biraz mantık lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 14 Nisan 2007; 17:00:14 >

• tamam güzel demişsin kardeşim de, Böyle GUBİK te olmaz ama ya ,

yani mitolojide ejderha dediğinde, serçe gibi kuşlar değil, Haşmetli , biraz korkunç (kanatlı olur kanatsız olr çok önemli değil) olur, burdaki gibi ciddi ciddi Vatoz-sülük karışımı olmaz yani... bu tarz ejderhayı ilk burda gördüm, Farklı bir yorumdur dogrudur yani bu işin dogrusu yok ama, Hiç YAKIŞMAMIŞ fikrindeym
  • Ejderha dediğin böyle olacak abicim...

Ejderhaların Kralı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 14 Nisan 2007; 17:09:43 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Erhan.sen

quote:

Cevap verdiğiniz insanın kim olduğunu bilmeden bu şekilde konuşuyorsunuz yaa hiç anlamıyorum, sen nerden biliyorsun benim ejderhaları bilip bilmediğimi, ejderha diye canlı olmamıştır, neyi kudretli söylermisin? Ejderhalar üzerindeki kudret dediğin kavram SADECE doğu kültüründe var ve bende diyorumki doğu kültüründe efderha'ların kanatları bile yok, hepsi hayal gücünden ortaya çıkmıştır yani bu dinazor değil ki dinazor'lar böyle şöyle diyebilesin -ki dinazor'lar bile gerçekte yaşamış olmasına rağmen hala bir çok şekli şemali nasıl olduğu çözülemiyen dinazor'lar var, VeleciRaptor türündeki dinazor'un tüylü olduğu yeni anlaşılmış, ama bu dinazor Jurassic Park filminde tüylü değil he böyle bir şey olur söylersin ama gerçekten yaşamamış bir hayvan için nasıl bu kadar net bir şekilde bu ejderha değil diyebiliyorsun anlamış değilim örneğin bana görede en doğru ejderha ATEŞ KRALLIĞI filmindeki erkek ejderhadır yani bu şekilde bir çok şey söylenir ama ejderhalar üzerinde kesin bir doğru yoktur çünkü hiç yaşamamış canlılardır, bu yüzden biraz mantık lütfen...

Tabiki herkesin hayalindeki ejderha farklı olabilir ama ben doğu kültüründeki ejderhalardan bahsetmiyorum FRP deki ejderhalardan bahsediyorum ki o ejderhaların; insanların hayaline getiremeyeceği büyüklükte güçlü büyüler yapabilmesi ve HP(hit point-can puanı) 700 küsürlerde dolaşıyor geniş bi alana yayılan fear aurası vardır ki korkmayan çok az insan-elf-cüce vardır, kudretleri burdan geliyor. Diyeceksiniz ki bu FRP değil ama benim hayalimdeki ejderha bu ben beğenmedim bunu dile getirdim siz beğenmişsinizdir ne ala. Ama şunu da belirteyim burdaki ejderhalar doğu kültüründeki ejderhalardan çok FRP deki ejderhalara benziyorlar o yüzden beğenmediğimi anlatıyorum. Sizin ejderhalar hakkındaki bilginiz doğu kültüründeki ejderhalara dayandığını düşünmekteyim çünkü FRPdeki ejderhaları bilseydiniz kudretli yaratıklar olduğu konusunda aynı kanıya varırdık.

• Hakkaten bu ejderhalarda da hiç kudret yok yav.. Yani önüme dikilseler 'çekil lan dombili' derim.. o derece kudretsizler Töbestafurrullah yav bırakın şu muhabbeti yav
  • Her iki kültürde de ejderhalar hakkında fazlası ile bilgim var ve benim demek istediğimde bu ejderhaların bilindik fantastik edebiyatta geçen ejderhalara oldukça fazla benziyor olmaları yani batı kültürüne, ben yamuk yumuk bir şey göremiyorum he ejderhalar dışındaki yaratıklar evet biraz garip ama ejderhalar konusunda kesinlikle bir farklılık yok, heybetini her şekilde belli ediyor, ama tabi herkesin zevki beğenisi bir olmaz onada saygım var.

LAIR : Yeni ekranlar + 3 video [13 Nisan]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 14 Nisan 2007; 18:05:50 >

• ama "gıdı"sı var
  • Peki o resimdeki ejderha tamam da, yanda uçan kancalı ''şey'' nedir öyle? Amip mi, mikrop mu terliksi hayvan mı? Yani özellikle iğrenç tasarlamaya çalışsalar bu kadar başarılı olamazlardı tahminimce.
  • Sizlere yazı çevirmek, benim İngilizce' mi de oldukça geliştiriyor , bu durumda herkes mutlu ) Hadi bakalım umarım beğenerek okursunuz.
    Bu arada Arkadaşlar, IGN' de Lair' ın çıkış tarihi 24 Temmuz 2007 olarak gösteriliyor

Lair' i daha önceden birkaç gördüğümüz ve yayınlanmış oldukça iyi görüntü ve video olmasına rağmen, oyun hakkındaki detaylar sır gibi saklanıyordu. Tabi oyunun mekaniği hakkında birşeyler biliyorduk -- diğer ejderlere fiziksel saldırlar yapabilme, yere inip savaşa girebilme ve dahası -- ama bu unsurları az miktarda gördük. Yine de geçtiğimiz hafta, Sony ve Factor 5, Lair' da "ateşli" lezzetli olan, oyunun bazı açılış bölümlerini oynayarak topuklarımızı kazımak için (ehuehu) bir kaç saat verdi.

Şu anda Lair hakkında akılda takılan sorulardan biri oyunun şu anki durumu ve oyunun umulan çıkış tarihi, ve bizde bu durumu ortadan kaldıracağız. Oyunun bizim gördüğümüz versiyonu bir "Alpha" versiyondu, ama "Beta" sının yapımına oldukça yakın gibi geliyordu. Factor 5, yapım sürecinin "İlk Alpha" dan son versiyonuna kadar hızlı ilerleme yapacağını söylüyor, ve bizde Lair' ı Temmuz ayında dükkanların raflarında görmeyi umuyoruz. Gerçekten. PlayStation 3' lerimizdeki Ejderha savaşları sadece 3 ay uzakta

Oyunu sadece Temmuz' da satın alıp oynamayacaksınız, ki Factor 5, PSN' den indirilebilir bir demo olacağını belirtti. Şu an demonun ne zaman gelip gelmeyeceği belli değil. Belki son versiyon piyasaya çıkmadan önce belki de sonra, ama demonun çok uzakta olmayacağını da umuyoruz yani yakında PSN' de görebiliriz :)

Lair' ın hikayesi yapımın son derece üst seviyesinde tutuluyor, hikaye çok çizgisel bir tarzda anlatıldı (IGN' den bile saklıyor bu Sony :) Yine de, özel görevler, gruplanmış sonuçlara ulaşma imkanı sağlayacak, oyunculara onları en uyu şekilde gördükleri şekilde oynama özelliğini verecek. Eğer yerdeki askerler hakkında bir endişeniz yoksa gökyüzünde tek bir şekilde odaklanıp gezebilirsiniz, durmayın ve yapın (sanki oyun çıktı da adam bunu söylüyor )

Yerlerden söz etmişken, bazı arkadaşlar oyunda, ejderha' mızdan inip yumruk-yumruğa savaşacağımızı da varsayıyordu. Bu doğru değil. Bu bir değişiklik olsun diye yapılabilirdi, Factor 5, karakterin perspektif' indeki mantıkla uyuşmadığını söyledi (bir ejder binici/savaşçısı' sınız, asker değilsiniz), ama stüdyo, yapımın diğer bölgelerdeki değişik oynanabilirliği için emek sarfediyor. Kendinizi yerde dolaşma fırsatını (yani yerde iken, ejderha üstünde değil) bulduğunuzda (oyunun başındaki gibi) bu kısımlar basit bir şekilde, Experience' inizi (Türkçe de : Deneyim, tecrübe :) arttırıp, amacınız olan ejderhanızı alıp gökyüzüne yükselmek gibi şeyler oluyor.

Aslında yine de topuzunuzu (mace) çıkartıp, korunmasız savaşlara dalamayacaksınız, ejderhanızı yere indirip , ejderhanız yerdeyken, ejderhanızla hasar verebileceksiniz. Yere indiğinizde, diğer yaratık ve askerlere bodoslama dalabileceksiniz onlara ateş (ejderhamız sayesinde :)açabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Ejderhanızının canını biraz arttırmak için yapmanız gereken ; ejderhanıza kara bahtlı olan askeri yeme emrini vermek için Üçgen tuşuna basmak. (nihaha) Büyük dizayn unsurlarından biri de, stüdyo' nun, ejderhaların basit uçaklar değil, fiziksel savaşlarla mücadele eden ileri yaratıklar olmasını istemesi, ve sonunda stüdyo bunu başarıyla sonuçlandırmış gibi görünüyor :)

Oynanış çeşitliliğinin diğer ögeleri ile ilgili olarak, Factor 5, Lair' ın oyunculara, başından sonuna kadar bütün macera boyunca için yeni sistemler geliştirip bizlerle tanıştıracağına söz verdi. Yine de beklediğiniz gibi ilk olarak etrafta uçup ejderha ve askerleri öldürerek başlayacaksınız, sonunda (yani tam olarak sonunda değil oyunun başının sonunda :) canlıları (atlar gibi) nasıl tutup atacağınızı öğreneceksiniz (ehe) , onları bir cismin üzerine koyup onları sallayıp, bu sayede çevreye yapısal hasarlar verebileceksiniz, gelişmiş fiziksel saldırıları ve daha fazlasını da öğreneceksiniz. Stüdyo göreceğimiz diğer şeyleri bir anne gibi saklıyor, ama stüdyo bize en azında deneyimlerinizi hedefleyerek "büyük" değişiklikler olacağına dair söz verdi.

Bu diğer mekanikler Lair' ı sadece yeni hissettirmeye yardım etmeyecek, düşman ejderhalar ve diğer çeşitli yaratıklarla olan savaşlarımızı kazanmamız için önemli yollar sağlayacak. Ejderhanızın alev saldırısı zayıf yaratıklara karşı çalışacak, başlangıçtaki düşük seviyedeki ejderhalar da dahil, ama daha büyük ejderhaların ise sık sık göreceğiniz gibi alevlere karşı bağışıklıkları olacak ve sizde onları ortadan kaldırmak için fiziksel saldırılara başvurma ihtiyacı duyacaksınız.

Bu birkaç taktik hakkında kuşkunuz olmasın :), başka bir ejderha'ya zıplayıp (havadayken, of be ) ejderhanın üzerindeki kullanıcıyı tahtından edebilirsiniz (ehe yani aşağı atıp ) veya yaratıkları yerin dibine sokmak için hızla çarpabilirsiniz (SLAM). Başka bir ejderhayı hedefleyip sonra hızla çarpmak istediğinizde, bu hareketleri sergileyebileceğiniz birazcık 1-e-1 savaş moduna gireceksiniz, bu sırada Gamepad' i (SixaxiS marifeti) sarsınca, ejderhanızın diğer ejderhaya hızla çarpmasına veya havada işini bitirmesine neden olacaksınız, yine de hızınızı (bu sırada hızınız üzerinde tam bir kontrole sahipsiniz) kontrol ederek daha gelişmiş teknikler kullanabilirsiniz, hızlı giderken aniden durunca, arkadaki yaratığa bir "TOSS" yapabilmek gibi :)

Savaşlar oldukça makul gözüküyor, ama oyun çıkmadan önce SixaxiS kontrol tanımı üzerinde hala biraz çalışılması lazım. Eğer başka bir ejderhaya hızlı çarpmaya çalışırken SixaxiS' i yukarı doğru çevirirseniz, bu sık sık doğallıkla havada 180 derecelik bir dönüş yapmanıza neden oluyor :) (bunlar düzeltilir, alpha seviyesindeyiz şuan ) . Havadaki savaşlarda kullanışlı, ama başka bir yaratığa saldırmaya çalışırken bunu demeyeceksiniz. Ne yazıkki, bu bize bir kaç seferden daha fazla oldu, yine de oyunun çıkışına az kala bu kontrolleri düzelteceklerini umuyoruz.

Fiziksel saldırılar sadece ejderhaları ortadan kaldırmanıza ve başka bir sürü şey için bir önem teşkil etmiyor ve sizin "Carnage" barınızı da yükseltiyor. Tonlarca hasarın içinde ölçülenmiş Carnage barınız, her bölümün sonunda aldığınız madalyalara göre çalışacak, ki bu Factor 5' in önceki Star Wars oyunlarında madalyalarla yaptığı şeye çok benziyor. Bu madalyalarla yeni hareketler öğrenip, başka ödüller kazanacaksınız, ve bunlar direkt olarak sizin "online leaderboard" derecelerinize geçecek. Yine de başka bir tür multiplayer olmayacak ( bu beni cidden çok üzdü :( ), oyunun "online leaderboard" u sayesinde ne kadar iyi olduğunuzu izleyebileceksiniz. Ve şimdi de ödüllerden konuşalım ; Lair, PlayStation Home üzerinden resmi olarak ödül veren ilk oyunlardan biri olacak. Detaylar seyrek şekilde alacağınız ödüllerin arkasından gelecek :P Home, Lair çıkana kadar yayına girmese bile bu olayı yapılacak.

Oyundaki bazı çevreler gerçekten yok edilebilir, yine de bunlar bölüm-bölüm ve durum-durum temelinde ilerliyor. Görevlerde, amaçlarınızdan birinin tamamiyle saldırı ve şehiri yok etmeye kalkışmanın olduğu yerde, bol miktarda birbirinden ayrı, kırılabilir cisimler bulacaksınız. Biz variller, kutular ve dağıtılmış cisimler dışında pek göze çarpan bir özelliğini çok görmedik, o zaman bunun oyunun diğer bölümlerine göre ne kadar doğru olduğunu bekleyip görmeliyiz.

Diğer gelişmiş teknolojinin iyiliği ise ; Factor 5 hem 720p hem de 1080p' de oyunun stabil olarak 30fps olacağını belirtti. Oyun biz oynadığımızda hakikaten oldukça iyi gözüküyordu, framerate' te 1 2 çekme bulduk o kadar. Bölümlerin 32x32 Kilometre boyunda olması (ve frame rate stabil olarak 30FPS ve buna yüzlerde askeri de ekleyin) Bu Factor 5' in kullandığı bir optimize teknolojisi sayesinde yapılıyor. (Factor 5' i buradan kutlamak istiyorum )

Ayrıca Lair, yakından bakıldığında bile muhteşem gözüken ilginç su teknolojisi için bir akışkan-sıvı dinamikleri sistemi kullanıyor. Bunun anlamı suyun üzerindeki gemiler ve cisimler doğal hayattaki gibi suyun üzerinde yüzüyorlar. Patlamalar, suda dalgalar yaratılmasına sebep oluyor,ve büyük dalgalar da önüne geçen her şeyi paramparça ediyor. Sıvı dinamikleri suyun görünen yüzeyi üzerine kurulmuş gözüküyor, bunun anlamı su, gemilerin yan taraflarının üzerine dökülüp batmalarına sebep olmuyor, ama yine de çok etkileyici.

Su teknolojisi, oyunun ilk bölümü olan "Day of Terror" da ortaya çıkıyor. Düşman gemileri, sizin kıyılarınıza demir atıyorlar, ve sizde Ejderhanızı alıp onları ortadan kaldırmaya gidiyorsunuz. İyi bir düzine gemiyi yok ettikten sonra, bir ejderha filosu peşinizden gelmeye başlıyor. İşte burası oyunda gökyüzü savaşlarından alacağınız ilk tat ve bu, açıkça, oyunun ekmeği ve tereyağı.

Birde birşey belirledik, oyunda ejderhaları uzak mesafeden ayırt etmek zor, sizlerin ejderhaları hafiften kırmızı iken (bize yardımcı olan ejderhalar da var) düşmanlarınızınki hafif bir şekilde mavi. Bu onların bir bölümü anlatmayı kolaylaştırıyor. Yine de zamandan zamana hep bunu düşünerek oynuyorsunuz (bunun neresi eksi abi :) Uçuş kontrolleri oldukça kolay, yine de SixaxiS' in hareket sensör' ü tam olarak kusursuz değil, bu özellik üzerinde hala çalışılıyor, ama yine de ejderhalar mekanik uçaklar değiller ve onlarında kendi yapacakları var, böyle kontroller olması bunu biraz daha gerçekçi hissetiriyor (herif eksiden artı çıkarttı)

Hangi kişiyi ortadan kaldırmak istediğinizi bildiğinizde, Görüş açınızda bir killtlenme "lock-on" mekanizması devreye girecek. Alev nefesi (üflemek diyelim ) veya büyük alev topu gibi saldırılar yaparken, hızlı ve başarılı saldırılar, gücünüzü şarj edene kadar, küçük ve dayanıksız olacaklardır. Tüm bunlar teorik olarak iyi gözüküyor, yine de hâlâ üzerinde çalışılması gerekilen bir kaç tane tuhaflık var, yani gerçek şu, üzerine kilitlendiğiniz ("lock-on" mekanizması sayesinde) bir ejderha ne zaman sizi geçtiğinde, kamera onu beceriksizce bir biçimde takip ediyor ve sizin kendi ejderhanızın nerede olduğu, nereye gittiği hakkında hiçbir fikriniz olmuyor. Geri döndüğünüzde, bir dağın yan tarafıyla yüz-yüze kalabiliyorsunuz :) (FACTOR 5' in bu bugları düzeltmesi umuduyla :)

Sonraki "Blood River" isimli bölümde, "Blood River," düşman orduları ve mancınıkları, sizin şehrinize materyaller getiren bir kargo teknesini yok etmeye kalkışıyorlar. Mancınıkları yok etmek kolay iş, ama bir ejderha filosu hemen arkalarında. Ek olarak büyük mantalar binlerce asker taşıyorlar (Manta : 70 cm'den biraz buyuk ornekleri vardir, kaydedilen en buyuk mantanin acikligi 9 metredir. ortalama bir giant manta kanat acikligi ise 6.7 metre olarak belirtilmistir. yine yakalanmis ve agirligi olculmus en agir manta 1350 kg agirliginda idi. Ayrıca çok kanlı ve çok dayanıklıdırlar) Bu askerlerde karaya vurup, savaşa katılınca, Savaş daha hareketli oluyor ve sizinde saldırılarınızı iyi bir şekilde düzenlemeniz gerekiyor. Bu bölümdeki amaçlarınızdan biri, şehriniz yok edilmeden önce 2000 askeri ortadan kaldırmak (), Bu biraz yavaşça ilerleye bir görev. Yere inip, askerlerin üzerlerine bodoslama dalmak (ilk önce bunu yapmak istiyorum ) havada yaptığınız saldırlardan daha yararlı oluyor, ama 2000 adam o kadar hızlı bir şekilde ortadan kalkmıyor.

Oyunda, yer üstündeki ordular hakkındaki güzel şeylerden biride, oyunda savaşlar bütünleşik bir RTS motoruyla oynanıyor. 2 ordu da sizin kontrollerinizden bağımsız bir şekilde savaşıyorlar, bazen hiç tasarlanmamış şeyler ortaya çıkıyor. Bunun anlamı, herzaman ordunuzun düşmanı uzun zaman tutup tutamayacağını bilmiyorsunuz ve kendi iyiliğiniz için orduların üstüne çullanıp birkaçtane kendi askerinizi ortadan kaldırmanız gerekiyor :(

Lair' i görme şansımız oldu :) hâlâ oyun hakkında bilmediğimiz oldukça çok şey var. Bahsettiğimiz gibi oyun şuan Temmuz ayında piyasaya çıkacak, ve o zamanlarda da veya daha önce PSN' e de bir demosu gelecek.

1. Sayfa ;

http://ps3.ign.com/articles/780/780120p1.html

2. Sayfa ;

http://ps3.ign.com/articles/780/780120p2.html

3. Sayfa ;

http://ps3.ign.com/articles/780/780120p3.html

Hatalarım varsa belirtirseniz sevinirim :)

Not : IGN isimli açtığım konudan Copy Paste yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTACON -- 14 Nisan 2007; 18:40:10 >

• O vatoz balina karışımı hayvanın bir esprisi olduğunu düşünüyodumki anladığım kadarıyla da öyle oldu.. Factor 5 Star wars oyunları yapn bi firma. Burdaki ejderhaları SW'daki Xwing'lere benzetmişler mantık olarak, kendileri söylüyo. YAni genel olarak bir uzay gemisi- yaratık benzetmesi var. Uzay gemisi yerine yaratık kullanmışlarki bu çok akıllıca. O vatoz olan elemanlar da ana gemiler olarak görülebilir (mothership). Çok mantıklı...
  • otacon yuh diyorum sana hepsini çevirdiysen
  • Uzaylı dediğimizde aklımıza ilk gelen şey iri karanlık gözler, ters yumurta şeklinde bir baş, küçük ağız ve küçük bir burun geliyor..

Ejderha denildiğinde ise uçabilen, yırtıcı, hafif dinazoru anımsatan, alev püskürten, pençleri olan, iri yapılı bir hayvan aklımıza geliyor..

Yani üstteki dediklerimin hepsi hayal ürünleridir. Fakat genel olarak bu oyundaki ejderha tiplemesi yukarıdaki yazdıklarım ile uyuşuyor. O yüzden "ejderha büyü yapar, çok büyüktür, kudretlidir" gibi yorumlar çok alakasız oluyor.

Ayrıca ejderhanın boynundaki sarkıklığa takmışsınız ama doğal hayatta bu şekilde başı önde olan iri yapılı hayvanlarda gerdan sarkması mevcuttur ve doğaldır.. Yani "ilk ejderhayı tasarlayanın yaptığı doğrudur" cümlesine yakın yorumlar etmeyin bence.. Gidin hayvanlar alemine bakın.. Mesela dana, kaplan, aslan, bizon, gergedan,.,. Bence factor five ın yarattığı ejderha mantığa en yakın olanıdır

• ama ejderhalar cidden güzel bir şekilde modellenmiş lair da bence asil gözüküyorlar bakınca
  • Bende merakla ve sabırsızlıkla bekleyenlerdenim, yalnız birşey çok canımı sıktı. Okyanus grafiği süper görünüyor, ta ki attığınız alev toplarından biri veya başka büyük bir cisim suya düşene kadar. O ne kardeşim öyle? Sanki leğende ki suya misket atıyorsunuz. Denize düşen bir parça o şekilde mi dalga oluşturur? Parçanın düştüğü yerden çevresine bol miktarda su sıçratması gerekirken, oluşan dalgaya bak!
    Hiç yapmasalarmış onu daha iyi olurmuş. Gerçekçiliği sıfıra indiriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

Gamespot oyunun 720p'lik versiyonunu incelemiş ve çok beğenmiş. 2 sayfalık incelemeyi ve süpe detayları aşağdaki linkte bulabilirsiniz.

Kısaca bazı noktalarına değinmek gerekirse:

- Oyun 720p ve 1080p olacak ve her ikisinde de 30fps'da çalışacak.
    - Oyunda ****ri havadayken sixaxis özelliği ile yerdeki mücadelelerde ise stickler aracılığıyla kontrol edicez.
    - Dalga ve deniz efektleri çok başarılı, öyle ki bir gemiyi batırdığımızda patlayıp batan geminin oluşturduğu dalgalardan diğer gemiler de etkilenecek.. Yani yaşayan bir okyanus söz konusu.
    - Oyunun konusu kabaca verimsiz topraklarda yaşayan alt sınıf insanlar ile verimli topraklarda yaşayan üst sınıf insanların arasındaki mücadeleyi kapsayacak. Biz üst sınıfı temsil eden karakteri yönetiyoruz.
    - Oyunda çok sayda yaratık ve düşman var. Örneğin denizin içinden çıkan yılan gibi yaratığın boyu 1 milin üstünde! (Bölelikle nötralin sorusunu da cevaplamış olduk)
    - Oyun 32x32km'lik deasa bir alana yayılmış durumda. Ve 'dynamic level-of-detail system / progressive mesh' diye adlandırılan teknoloji sayesinde ne kadar yükseğe çıkarsanız çıkın yada alçağa inerseiz inin grafiklerin kalitesi üst seviyede olacak şekilde ayarlanmış. Yani göreceğiniz detay hemen hemen hep aynı seviyede olacakmış. Ki bunu da gamespot tecrübe ettiği bu lair örneğinde görmüş ve çok başarılı bulmuş.
    - Oyunun müziklerini Sin City ve İsa'nın Çilesi filmlerinden tanıdığımız ve oyun dünyasına yeni geçiş yapan John Debney üstlenmiş. Debney, hollywood tarzı bir fantastik film müziği yapıyormuş.
    - Ps3'ün 7.1 ses özelliği sayesinde 'full uncompressed' sesleri ve müzikleri hdmi aracılığı ve uygun ses sistemi ile de keyifle dinleyebileceğiz.

Gözüme takılan önemli noktaları kısaca aktardım. Ekleme yapmak isteyen, ingilizcesi olmayan ve yeterli olmayan arkadaşlarımız için eklerse güzel olur.

Okuyun keyiflenin.

GAMESPOT - LAIR incelemesi

ney 1mil mi?! Nasıl ölüyormuş peki bu meret?

teşşekürler advenim bilgiler için.. Otacon çağrıya teşşekürlerimizi kendi konusu altında ayrıca iletcem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neutral -- 14 Nisan 2007; 23:06:13 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.