Şimdi Ara

Lambalı amfi problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Solid state amfi'den Niva NC-450 lambalı'ya geçiş yaptım.Cihazın lambaları çok kısa bir süre önce Electroharmonix 12au7 ve Svetlana 6550C ile değiştirilip,bias ayarı yapılmış.Amfi'yi elektriğe bağladığımdan beri gövdesinden buzz şeklinde tarif edebileceğim bir ses geliyor,hoparlörden gelen dip ses olarak tarif edebileceğim ses ise çok daha az.Yaptığım ufak araştırmalarla interconnectleri,trafoya değme ihtimali olan kabloları,aynı prize takılı olan diğer cihazları kontrol ettim,ancak problem çözülmedi.Pazar günü elektrikçiye polarizasyon işini yaptırtmayı düşünüyorum.Ama lambalarda dikkatimi çeken bir durum var,biri diğerlerine göre daha farklı yanıyor ve alttaki metal kısmı daha büyük gibi.
    Fotoğrafları aşağıda ekliyorum.
    Değerli yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.

Lambalı amfi problem
     Lambalı amfi problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 14 Kasım 2015; 10:23:35 >

• cuneyt1977 C kullanıcısına yanıt
    Cihazı direk duvardaki Elektirik prize mi yoksa

Herhangi bir 3 lu 5 li prize mi takıyorsunuz

Birde power kablonuz ney

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Sistemin olduğu duvarda priz olmadığından dolayı standart bir 3'lü prizle kullanıyorum.Power kablosu BlackNoise.
  • Direk duvara takın bakalım

3 lu prizde anahtar varsa o da yapar

• Uzatmada anahtar var,akşama deneyip yazacağım Eray bey.
    Soldaki lambanın bu şekilde yanması sizce normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 14 Kasım 2015; 15:52:23 >
    Pre lambalar da flasing denilen olay bu da bu normal pre lerde power larda normal mı bilmem

Dip sese gelince o prizler de hep olan bir olay o

• Duvarda denedim,nispeten azalsa da yine devam ediyor.trafo gurultusune benzer bir ses...
    Yarin polarizasyon ayarlamaya calisacagiz.
    Bu cihazlara topraklama gerekiyor mu acaba ve nasil yapilabilir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pikap pre amfi önerisi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Amplinizin gövdesinden gelen "buzz" şeklinde tarif ettiğiniz gürültü, zırıltı sanıyorum power trafosunun laminasyonlarının titreşmesinden kaynaklanıyor.

Bir zamanlar bir Fransız firmasının (YBA - Yves-Bernard André) ürettiği amplifikatör trafolarının sarımı tamamlandığında bu trafoları bir kaç gün shellac içine daldırdığını okumuştum. Bu şekilde shellac trafo laminasyonlarının arasına giriyor ve kuruduğunda laminasyonların titreşip zırıltı yapmasına önlem alıyormuş. Tabi bu yöntem çok da az bilinen bir yöntem değil. Bu uygulamayı yapan başka firmalar da vardır.
  • Tube lerin filaman voltajlarını ölçmeniz gerekiyor , 6,3v olması gerekir . dengesizlik var .

Amplifikatör tümden gözden geçmeli .
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Çıkış tüplerinden birinin farklı yanması gözardı edilmemesi gereken bir durum.

Benim tahminim çıkış tüpleri eşlenerek seçilmemiş. Birinden daha fazla akım geçiyor.
    Yapıldığı belirtilen bias ayarı ise iki lamba arasındaki farklılığı gidermek için çözüm değil.

Bu şekilde kullanılmaya devam edildiği takdirde o tüp muhtemelen bir süre sonra arızalanacaktır.
    Bu lamba üzerindeki fazla akım (flamandan bahsetmiyorum) trafonun çıkardığı mekanik ses miktarını da etkiliyor olabilir.
  • Arkadaslar ilginize ve yorumlariniza cok tesekkur ediyorum.Amfiyi dünden beri hic kullanmiyorum,bakimdan gecirip o sekilde kullanmaya devam edecegim.Sonucu buradan yine sizlerle paylasacagim.
    Saygilarimla.

• kardeş,
    eğer sesin gövdeden geldiğine eminsen titreşim (dokunarak), bzzz, rrrr bir ses ise trafo nüvesi yapar.
    bias işlemleri için işinin ehli bir yerse varsa filaman dirençlerini kontrol ettir. çıkış güç lambaları
    eşlenik olmasa bile filaman parlakları 3 aşağı 5 yukarı birbirlerine yakındır. ciddi bir sorun teşkil eder mi değil. diğer yandan amplide ya kısa devreye yakın bir şey var ya da bir problem olabilir. incelettir ki şu an ki durumda trafo zorlanıyordur belkide güç trafosu haşat olmasın. elimde bu şekilde iki elektron lambalı amplinin güç trafosunun yandı. trafoyu yaptırdım. neyse resimlerde gördüğüm anod da bir kızarlık yok. en azından bias voltajı normal sınırlarında.
  • Arkadaslar degerli yorumlariniz ve yardimlariniz icin cok tesekkurler.Soruna bir cozum bulamadigim icin cihazi Tayf Audio Aydin bey'e gonderdim.Gelismeleri paylasacagim.
    Saygilarimla...

Aynı amfiden daha önce kullanmıştım. Hatta bir arkadaşım halen kullanıyor. Bu amfide belirttiğiniz sesleri hiç duymadım. Oldukça güzel bir amfi. Hayırlı olsun.
    Size tavsiyem 12AU7 ve 12AX7 lambaları kaliteli lambalarla değiştirmeniz. Çok fark ediyor.
    Bunun haricinde 6550 yerine KT120 ile de amfi çalışabiliyor. Bunları da deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.