Şimdi Ara

~LAMBALI AMFİLER~

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurtdışı sitelere baktım da lambalı amfiler bayağı pahalı. Elimde mevcut triyod,pentod lambalar var. Ancak Yüksek gerilimi nasıl sağlarım Ma'ini falan nasıl ayarlarım bilmiyorum. Bunları sardıracağım yerler de var ama semeriyle seksene malolmasın? Mosfetlerle de giriş empedansı yüksek amfileryapabilirim, ancak lambanın tadı başka oluyor.(arkadaşta lambalı amfi vardı gitar amfisi; gözü gibi bakıyo) Diğer konularda sıkıntım yok devre şemalarını falan buldum. Tek sıkıntım bunlara uygulayacağım voltajları ayarlamak. Eski lambalı radyolardan bulacağım trafolar işimi görür mü bilmem. Yardımcı olacak arkadaşlara tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rompun -- 11 Haziran 2005, 21:33:53 >

• Cami amfileri hala lambalı yanılmıyorsam Radyopanç hala lambalı amfi yapıyor İstanbuldaysan Karaköye bakabilirsin.....

Bakamazsan bana haber ver ben gittiğimde senin için araştırırım...
  • Lambalı amfiler daha mı iyi kalitede ses veriyor. Biraz bilgi verebilirmisiniz.
  • Evet Lambalı amfiler çok daha berrak ses veriri Hi-end ( yüksek teknolojili cihaz ) kullanıcılarının hepsi Lambalı amfi kullanır
  • Benim bildğim kadarı ile ambalı transistörler dehşetengiz voltajlarla çalışıyorlar.. faturaya dikkat
  • bende gördüğüm kadarıyla ufak bir devreyi lambanın içine yerleştiriyorlar yani sadece transistor falan değildi benim gördüğüm teknolojik lamba
  • Lambali amfilerin cok iyi ses verdigi tartisilir. Ancak ozellikle gitar uygulamalarinda lambali amfinin dogasindan gelen distorsiyonun gitar sesine renk verdigi soyleniyor. Bu nedenle gitarcilar bu amfileri seviyor diye biliyorum.

Pahali oluslarina gelince, artik lambalara eskisi gibi ragbet olmadigi icin az satiliyor ve fiyatlari o yuzden pahali.

Eskiden kimse yuzune bakmazdi.
  • Yuksek voltaj neden sikinti olsun?

Kac volta ihtiyacin varsa ona gore gidip trafo sardiracaksin.

Sen asil empedans uyumunu saglayan trafolari edinmeye bak. 20..20Khz araliginda calisacak sac nuveli trafoyu her yerde bulamazsin. Trafocuya da elindeki sacla bana bir trafo sar diyemezsin.
  • Ne kadar volta ihtiyacın varsa ona göre trafo bulursun. Bence oradaki maksat faturaya fazla yansıması.
  • Sağolun arkadaşlar. Ulus'ta sardırdım, bakalım nolacak bende bilmiyom. Sesim soluğum çıkmazsa HV ile çarpılmışımdır.
  • Doğrusu lambalı amplilerin tok, derin sesi bana da çok güzel geliyor. Bir-iki devre bulmuştum ama, uğraşacak zaman olmadı. Başarılı olursa ben de yapabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.