Şimdi Ara

Lancer 1.6 Invite MT mi Golf 1.4 TSI mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
6.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya meteor yağmış, burayı taşlarlar diyordum da aşmış millet...

2 araç da bambaşka araçlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 26 Ağustos 2012; 13:19:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Accord ile ne alaka çözemedim durumu ?

Accord şu alaka:

Civic'te olmaması durumunda kalitesizlik göstergesi kabul edilmeyen faktörler, Accord'da olunca kalite göstergesi kabul ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Accord şu alaka:

Civic'te olmaması durumunda kalitesizlik göstergesi kabul edilmeyen faktörler, Accord'da olunca kalite göstergesi kabul ediliyor.

Ben kalite göstergesi değil demedim , sadece çok abartılıyor dedim , Motor + sanziman + tuketim + performans + yalitim + tasarim 'dan daha mı öncelikli diyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Accord şu alaka:

Ben kalite göstergesi değil demedim , sadece çok abartılıyor dedim , Motor + sanziman + tuketim + performans + yalitim + tasarim 'dan daha mı öncelikli diyorum.

Onlardan öncelikli değil de, sert platiği yumuşaktan iyi gibi göstermeye çalışanlar var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Accord şu alaka:

Onlardan öncelikli değil de, sert platiği yumuşaktan iyi gibi göstermeye çalışanlar var.

Kimmiş onu gösteren ?

He iyi bi işçilikle sert plastiğin dezavantajları %80 civarında kapatılabilir. Sert plastik kullanıyorsan işçiliği sağlam tutacaksın.

Bizim kasa civiclerde işçilik nispeten iyi ve sert plastik bölgelerinde şimdiye kadar hiçbi sıkıntı , çıkma , ya da ses duymadım. Montaj çok başarılı ama yeni civicler için aynı şeyler söz konusu değil.

Showroom da , 0 aracın altında airbag bulunan sert plastik kısmı , birleşim yerinden fırtlamıştı. Bunu 1-2 araç da daha gördüm.

• quote:

Kimmiş onu gösteren ?

Bu konuda bile var.
  • Olayı Alman arabası Japon arabası veya ön paneli ortaya koymadan; yol tutuşu ve performans açısından hangisi önde gider?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneytuces
    Olayı Alman arabası Japon arabası veya ön paneli ortaya koymadan; yol tutuşu ve performans açısından hangisi önde gider?

Lancer, yol tutuş için üretilmiş bir araba zaten. Karşısına Subaru hariç, aynı fiyat düzeyinde hangisini koyarsanız koyun, Lancer önde olacaktır.

Bu arada çok satılan araç iyidir önermesini hangi sağlıklı beyin yapar bilemiyorum. Yapan kişinin beyni sağlıklıysa, o zaman muhakkak içinde ahlaksızca bir art niyet vardır. Türkiye'de, Posta gazetesi, Radikal'den, Zaman'dan, Cumhuriyet'ten çok satar. Bu, toplumun tüketici bilinciyle ilgili bir durumdur. Linea, tüm sınıf ve fiyat düzeylerindeki tüm araçlardan daha çok satmaktadır mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 28 Ağustos 2012; 10:46:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

lancer ve golf

lancer diyen vw düşmanı ve fanatiktir. bunu söylüyorum...

+1 güzel yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

quote:

lancer ve golf

+1 güzel yorum

komiksiniz. Böyle laf atacağınıza cevaplara yorum yazsanıza. Yol tutuşa, sürüş zevkine, sağlamlığa, dayanıklılığa, ekonomikliğe daha çok önem veren birisine golf mü önerirsiniz lancer mi? Fanatik mi olduk? Konfora, sessizliğe, iç mekandaki özene önem verene golf tavsiye edince lancer düşmanı mı olduk, golf fanatiği mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uurum

quote:

quote:

lancer ve golf

+1 güzel yorum

komiksiniz. Böyle laf atacağınıza cevaplara yorum yazsanıza. Yol tutuşa, sürüş zevkine, sağlamlığa, dayanıklılığa, ekonomikliğe daha çok önem veren birisine golf mü önerirsiniz lancer mi? Fanatik mi olduk? Konfora, sessizliğe, iç mekandaki özene önem verene golf tavsiye edince lancer düşmanı mı olduk, golf fanatiği mi?

laf atmadım daha önce yazılan bir mesaja destek verdim onu bir düzeltelim..

sonrasında gelelim konuya..

dediklerinizden şu çıkıyor..

golf yol tutuşta,sürüş zevkinde,dayanıklılıkta,ekonomiklikte ve sağlamlıkta kötü ve
    lancer da konfor ,iç mekan ,sessizlikte kötü demek ki..

1.golfe sağlam ,dayanıklı değil demek biraz yanlış gibi..
    2-golf te yol tutuşta kötü demek görmemezlikten geliyorum
    3-sürüş zevki?kişiden kişiye değişir..ben golften zevk alırım sen lancerdan ..bu kriter olamaz..birisi atmosferik diğeri turbo motor..bunlar bile sürüş karaterini değiştirebilen şeyler..

ne kaldı geriye..

golf lancerdan üstün bir araçtır..fakat lancer kötü bir araç değildir kesinlikle..hatta asx ile beraber benim favori ön dizayn tasarımlarına sahip araçlarımdır..fakat şimdi olaya mitsubishi mi vw mi diye de bakacak olursak fanatik olmayanları göz önüne alarak burada vw in daha ağır bastıgını sanırım herkes kabul eder..ince bir konu cok da ne uzatmak isterim ne de kimsenin kafasını yormak..

kısaca şöyle diyebiliriz..iki araçta çok iyi araçlardandır golfte bariz bir üstünlük sağlayamaz bana göre lancer da..fakat golf her konuda ,(şahsi fikrim) lancer dan 1 adım öndedir..dolayısı ile bu noktada aracı alacak kişinin sempatisi zevki giriyor devreye..bize de başka birşey söylemek düşmüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 28 Ağustos 2012; 12:22:44 >

• "Şahsi fikrim VW her zaman 1 adım öndedir" diyorsunuz sonra da Golf yerine Lancer diyen fanatiktir diyen mesajın altına +1 koyuyorsunuz.

Şimdi sizin düşüncenizle, Lancer daha iyi diye bir kişinin ne farkı kaldı? O da kişisel düşünce sizinki de. O fanatikse (size göre) siz daha da fanatik olmuş oluyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 28 Ağustos 2012; 12:27:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Şahsi fikrim "VW her zaman 1 adım öndedir" diyorsunuz sonra da Golf yerine Lancer diyen fanatiktir diyen mesajın altına +1 koyuyorsunuz.

Şimdi sizin düşüncenizle, Lancer daha iyi diye bir kişinin ne farkı kaldı? O da kişisel düşünce sizinki de. O fanatikse (size göre) siz daha da fanatik olmuş oluyorsunuz

şimdi şöyle kişiye göre değişen kriterler vardır bir de genelin kabul ettiği ,kabul edilmiş bazı kriterleri vardır..golf bu açıdan yıllardır artık oturmuş belli kriterleri herkese kabul ettirmiş bir araba..ama lancer için bunu söyleyemeyiz..dolayısı ile 2 aracı ele alırsak çoğu kişi golf diyecektir..golf demeyenlerin bir kısmı gerçekten lancerı her konuda daha iyi gördükleri için lancer diyeceklerdir..fakat bu golfün var olan duruşunu değiştirmez..yani sen istediğin kadar lancerı öv ,beğen ,otur konuş golf ten üstün yapamazsın..golfü de istediğin kadar öv bir audi mercedes ,bmw yapamazsın..dolayısı ile konu açıldıgında cevap belli aslında..ama arkadas öyle birşey demiş ki aslında bu kadar uzun uzadıya yaptıgım acıklamaların özeti gibi..anlamış kesin golfe sövmeye gelenler olacak kesin golfe sataşma olacak ,lancer göklere çıkartılacak vs (tabi öyle olmamıs sanırım ..bu mesajın etkisi olabilir) dolayısı ile öyle bir mesaj yazmıs..benim de hoşuma gitti destek verdim..

lancer daha iyi diyen biri var olan kriterleri kabul etmiyor demektir ve bu fanatikliğe girer bir yerde..yani tüm dünya golf daha iyi derken sen kalkıp hayır lancer daha iyi diyorsan bu kişisel zevk değil fanatikliktir..ha begenirsin sana daha sıcak gelir içi ,dışı seni daha çok çeker,motorunu bayisini,yetkili servisini daha çok seversin ,daha memnun kalırsın o ayrı..bu kişisel tercihtir zevktir renktir kimse birşey diyemez..ama yine dediğim gibi bu golfün bulunduğu yeri değiştirmez..

• O zaman olaya şöyle bakalım tüm dünya yıllardır Golf'ten de iyi bir araba var diyor: Corolla. Tek başına kaç senedir 1 milyonun üzerinde satıyor. Corolla da Golf'ten kat be kat iyi bir araba o zaman. O da kaç kuşaktır tecrübenin eseri. Kabul ediyor musunuz? Corolla Golf'ten iyi araba mı?
  • quote:

O zaman olaya şöyle bakalım tüm dünya yıllardır Golf'ten de iyi bir araba var diyor: Corolla. Tek başına kaç senedir 1 milyonun üzerinde satıyor. Corolla da Golf'ten kat be kat iyi bir araba o zaman. O da kaç kuşaktır tecrübenin eseri. Kabul ediyor musunuz? Corolla Golf'ten iyi araba mı?

tüm dünya corolla golften daha iyi mi diyor?

burada seni satış rakamları mı şaşırtıyor acaba?

neyse dediğine göre cevap verecek olursak şöyle diyeyim..

tüm dünya corolla golften daha üstün bir araçtır diyorsa evet corolla golften daha iyidir(kat be kat değil)

ha bu durumda corolla mı golf mü diye bana sorsan golf derim..çünkü benim kişisel tercihim golften yana..

• Valla Golf'ü savunacağım aklımın ucundan dahi geçmezdi ama maalesef söz konusu lancer ise golf gömlek gardrobu dizer araya...
  • quote:

quote:

O zaman olaya şöyle bakalım tüm dünya yıllardır Golf'ten de iyi bir araba var diyor: Corolla. Tek başına kaç senedir 1 milyonun üzerinde satıyor. Corolla da Golf'ten kat be kat iyi bir araba o zaman. O da kaç kuşaktır tecrübenin eseri. Kabul ediyor musunuz? Corolla Golf'ten iyi araba mı?

tüm dünya corolla golften daha üstün bir araçtır diyorsa evet corolla golften daha iyidir(kat be kat değil)

ha bu durumda corolla mı golf mü diye bana sorsan golf derim..çünkü benim kişisel tercihim golften yana..

Dünyada bu kadar çok sattıysa herkesin vardır bir bildiği ve Golf iyidir diyorsan ben de aynı mantıkla Corolla en iyisidir ve dünya da en iyisi Corolla diye söylüyor diyorum. Yaptığım tek şey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 28 Ağustos 2012; 13:04:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uurum

quote:

quote:

lancer ve golf

+1 güzel yorum

laf atmadım daha önce yazılan bir mesaja destek verdim onu bir düzeltelim..

sonrasında gelelim konuya..

dediklerinizden şu çıkıyor..

golf yol tutuşta,sürüş zevkinde,dayanıklılıkta,ekonomiklikte ve sağlamlıkta kötü ve
    lancer da konfor ,iç mekan ,sessizlikte kötü demek ki..

1.golfe sağlam ,dayanıklı değil demek biraz yanlış gibi..
    2-golf te yol tutuşta kötü demek görmemezlikten geliyorum
    3-sürüş zevki?kişiden kişiye değişir..ben golften zevk alırım sen lancerdan ..bu kriter olamaz..birisi atmosferik diğeri turbo motor..bunlar bile sürüş karaterini değiştirebilen şeyler..

ne kaldı geriye..

golf lancerdan üstün bir araçtır..fakat lancer kötü bir araç değildir kesinlikle..hatta asx ile beraber benim favori ön dizayn tasarımlarına sahip araçlarımdır..fakat şimdi olaya mitsubishi mi vw mi diye de bakacak olursak fanatik olmayanları göz önüne alarak burada vw in daha ağır bastıgını sanırım herkes kabul eder..ince bir konu cok da ne uzatmak isterim ne de kimsenin kafasını yormak..

kısaca şöyle diyebiliriz..iki araçta çok iyi araçlardandır golfte bariz bir üstünlük sağlayamaz bana göre lancer da..fakat golf her konuda ,(şahsi fikrim) lancer dan 1 adım öndedir..dolayısı ile bu noktada aracı alacak kişinin sempatisi zevki giriyor devreye..bize de başka birşey söylemek düşmüyor..

1- golf sağlam değildir demedim. Golf sınıfında referans gösterilen, geçmişi olan bir model. Elbette sağlam olacak, dayanıklı olacak. Ama bu konuda lancer daha önde. Kimse tsi motor mitsubishinin motorundan uzun ömürlüdür, sağlamdır demez. Mitsubishi sağlamlığıyla ün yapmış bir marka zaten. Golf ne kadar iyi olsa da bu konuda lancer daha iyi.
    2- golfün yol tutuşu kötü değil ama lancerdan iyi hiç değil. Aksini kimsenin söyleyeceğini düşünmüyorum.
    3- Sürüş zevki konusunda dediğine katılıyorum kişiden kişiye göre değişir fakat golfün sürüş keyfini lancer'a tercih edecek fazla kişi yoktur.

Şimdi her adımda üstün olan golf bu kadar konuda geride kaldı. Konfor, sessizlik, iç mekan, performans dışında hangi konuda üstün de her konuda bir adım üstündür diyebiliyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

Dünyada bu kadar çok sattıysa herkesin vardır bir bildiği ve Golf iyidir diyorsan ben de aynı mantıkla Corolla en iyisidir diyorum. Yaptığım tek şey bu.

tamam işte aynı şeyi diyoruz..problem yok..

golf mü lancer mı?

ben diyorum golf sen diyorsun lancer..genel kanı golf daha iyi..

genel kanının golf daha iyi demesi senin arabayla ilgili görüşlerini değiştirmez çünkü sen sevmişsin bir kere..ama senin sevmen de genel kanıyı değiştirmez..dediğim gibi bazı kriterler geneldir bazı kriterler kişisel..

neyse bir asx im olsun isterdim bu arada..özellikle ön tasarımına hasta olduğum bir araba..

şimdi de başlarmısız asx mi tiguan mı diye:)awww

• quote:

Kişisel tercihim golf'ten yana diyerek işin içinden sıyrılmak pek açıklayıcı durmuyor bana göre. Kişisel tercihleri kriterler belirler; kimi aracın mühendisliğini inceler, kimi görüntüsüne tav olur, kimi marka algısına yönelir, kimi ikinci el değerini birinci sıraya koyar, kimi ön konsol plastiğinin yumuşaklığına dayanamaz falan...

Forumun beklentisi; kişisel tercihlerle birlikte bu kişisel tercihlerinizin neden böyle şekillendiğini de anlatmanızdır. Konuya cevap yazanların pek çoğu şu sebeplerle lancer iyidir ya da Golf iyidir demişler.

Peki sizce niçin Lancer bir Golf etmemekte, onu çok merak ediyorum?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.