Şimdi Ara

LANDI RENZO ÇOK FAZLA YAKIYOR (SORUNLU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1.6 110BG bir Peugeot 206 XS araca sahibim.
    Aracımın benzinde ortalama yakıt tüketimi 7.5 LT = 100 km YAni 250 lira yakıyor.
    1 ay önce Adana da ünlü bir landi renzo bayisine 1.400 liraya LPG taktırdım.
    Takılan depo 32 Litre.
    Ben bunu fulledim 50 liraya. ( İlk takıldığında deneme amaçlı 20 TL bi doldurdum test bittikten sonra fullettim 30 lira ödedim üzerine )
    Full depo şehir içi 245 KM götürdü biraz zorladım fakat herzaman değil.
    Ben bunu zorladığım için böyle oldu diyerek tekrar fullettim bu defa arabayı zorlamadım aşağı yukarı yine aynı Km gitti.
    Birde test için depoyu tamami ile boşalttım ve 10 TL Gaz aldım. 48 KM götürdü. Aşağı yukarı 208 kuruş yapıyor.
    Ayarlatmaya tekrar götürdüm, her defasında 6 7 defa 10 TL lik gaz alarak, bilgisayarda bi takım değerleri yükseltip düşürdüler ama hiçbirisinde de yakıtı düşüremediler. En fazla gördüğüm 53 KM oldu 10 TL gaza.
    1 Haftada test uğruna harcadığım 60 70 TL gaz parasıda cabası.
    Bugün son olarak yine götürdüm son testte 48 KM götürünce (tabi bu süreç boyunca arabanın beynini sıfırlıyorlar değiştiriyorlar felan ama nafile. )
    Enjektörlerin motorun üstü kalabalık olduğu ve kaputa çok yakın olduğu için yer olmadığından dolayı manifordun arkasına ve birazda aşağıya yerleştirmişler, borular uzun olduğu ve aşağıda kaldığı için motora gazı iyi pompalayamıyor, uzak ve aşağıda kalıyor dediler. Motorun üzerine yan şekilde yerleştirdiler. Yeniden beyini sıfırlayıp program attılar ve boş depoya 10 TL gaz koyduk.
    Bu defa otobana çıkmamızı söyledi test eden arkadaşlardan birisi.
    Neden otobana çıktığımıza anlam veremedim, çünkü o şehirdışı. Ayar yapmasada şehir dışı az yakacak normale göre.
    Neyse bu kadar işlemden sonra otobana çıktık 60 km de alarm öttü benzine geçti. Söndürüp tekrar çalıştırdım lpg de 4 km daha götürdü. Toplamda 64 km şehirdışı yaptık. Buda 156 kuruş yapar.
    Tamam bu defa düzeldi bak 64 km yaptı dediler bende şehir içi yine aynı olacağını söyledim. Ortalama 10 12 km düşersek 52 km şehir içi götürecek Buda 192 Kuruş yapar.

Şimdi size soruyorum bu kadar para ve emek karşılığında bu ayarlar normal mi bu kadar yakması normalmi ? (bence normal değil)

Aracımın hiçbiryerinde problem yok, çünkü lpg taktırmadan tamircime giderek; lpg taktıracağımı bu yüzden benzin filtresi pompasından bujilere vs hepsine bakmasını söyledim arızalı olanları değiştirdim ve Landi Renzo Bayiisinin yolunu tuttum.

Sizden çözüm önerileri bekliyorum teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWoi -- 1 Ekim 2009; 3:04:56 >

• Benim aracımda Landi Kit - matrix enjektör var . İzmir şehir içi 9 ila 11 lt lpg /100 km tüketimim oluyor. 11 üstü hiç görmdim, şehirlerarası 8 üzerini görmedim, 7,5 - 8 lt lpg/ 100 km tüketimim var..

sizin aracın motoruna göre kasanın hafifliğini gözönüne alırsak, benimkinden az yakması lazım , hadi benimki japon diyelim , benimkiyle aynı yakmalı , ... bu arada benim honda otomatik vites.

1400 tl ye anladığım kadarıyla o**unlar da BLUE sistem taktırmışsınız. Landi-Landi renzo dünya markası umarım sorunlarınız çözülür. Son kullanıcı olduğumdan tavsiye niteliğinde birşey diyemiyeceğim.
  • merhaba
    10 tl lik yakıtla şehir içinde ortalama 50 km lik yol ortalaması sınırlar içersindedir.şehir içindeki trafik yoğunluğu ve kullanım da yakıt tüketimini direk olarak etkiler.bu nedenle uzun yolda sabit bir hızda ölçüm yapıp benzinle kıyaslamak en doğru sonucu verecektir.ortalama %40 gibi bir tasarruf sağlıyor iseniz de her şey yolunda demektir.
    tabi iyi bir tasarruf için öncelikli şart aracın ateşleme sisteminin sorunsuz olmasıdır.bunu anlamanın en basit yollarından biri aracınızla düşük hızla giderken yüksek viteste kullanmaktır.eğer bu durumda motorda bir yekinme veya tekleme olursa ateşlemenizde problem var demektir.
    yapılan lpg ayarının doğruluğunu test etmenin kolay yolu ise aracı 3000 devir gibi sabit bir gazda tutup eksou koklamaktır.eğer egzosdan lpg kokusu geliyor ise ve bu çiğ yakıt kokusu benzinde iken gelmiyor ise yakıtınız fazla demektir.her ikisindede çiğ yakıt kokusunun gelmesi ateşleme veya motorla ilgili bir sorunu gösterir bu durumda da tamircinize gitmeniz gerekmektedir.şimdilik size aktarabileceklerim bundan ibaret yardımcı olabileceğim başka bir konu olursa sorularınıı beklerim.
    saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: NekrofilY

Arkadaşlar 1.6 110BG bir Peugeot 206 XS araca sahibim.
    Aracımın benzinde ortalama yakıt tüketimi 7.5 LT = 100 km YAni 250 lira yakıyor.
    Takılan depo 32 Litre.
    Ben bunu fulledim 50 liraya. ( İlk takıldığında deneme amaçlı 20 TL bi doldurdum test bittikten sonra fullettim 30 lira ödedim üzerine )
    Ben bunu zorladığım için böyle oldu diyerek tekrar fullettim bu defa arabayı zorlamadım aşağı yukarı yine aynı Km gitti.
    Birde test için depoyu tamami ile boşalttım ve 10 TL Gaz aldım. 48 KM götürdü. Aşağı yukarı 208 kuruş yapıyor.
    Ayarlatmaya tekrar götürdüm, her defasında 6 7 defa 10 TL lik gaz alarak, bilgisayarda bi takım değerleri yükseltip düşürdüler ama hiçbirisinde de yakıtı düşüremediler. En fazla gördüğüm 53 KM oldu 10 TL gaza.
    Bugün son olarak yine götürdüm son testte 48 KM götürünce (tabi bu süreç boyunca arabanın beynini sıfırlıyorlar değiştiriyorlar felan ama nafile. )
    Enjektörlerin motorun üstü kalabalık olduğu ve kaputa çok yakın olduğu için yer olmadığından dolayı manifordun arkasına ve birazda aşağıya yerleştirmişler, borular uzun olduğu ve aşağıda kaldığı için motora gazı iyi pompalayamıyor, uzak ve aşağıda kalıyor dediler. Motorun üzerine yan şekilde yerleştirdiler. Yeniden beyini sıfırlayıp program attılar ve boş depoya 10 TL gaz koyduk.
    Neden otobana çıktığımıza anlam veremedim, çünkü o şehirdışı. Ayar yapmasada şehir dışı az yakacak normale göre.
    Neyse bu kadar işlemden sonra otobana çıktık 60 km de alarm öttü benzine geçti. Söndürüp tekrar çalıştırdım lpg de 4 km daha götürdü. Toplamda 64 km şehirdışı yaptık. Buda 156 kuruş yapar.
    Tamam bu defa düzeldi bak 64 km yaptı dediler bende şehir içi yine aynı olacağını söyledim. Ortalama 10 12 km düşersek 52 km şehir içi götürecek Buda 192 Kuruş yapar.

Şimdi size soruyorum bu kadar para ve emek karşılığında bu ayarlar normal mi bu kadar yakması normalmi ? (bence normal değil)

Aracımın hiçbiryerinde problem yok, çünkü lpg taktırmadan tamircime giderek; lpg taktıracağımı bu yüzden benzin filtresi pompasından bujilere vs hepsine bakmasını söyledim arızalı olanları değiştirdim ve Landi Renzo Bayiisinin yolunu tuttum.

• Landrenzro taktıralı 3 hafta oldu

2004 Bora 1.6 Comfortline Aut. (64000 KM)

İlk depo (40Lt Tank) 51Tl ye doldu : 280KM götürdü.

2. Depo : 31Lt aldı 200KM Götürdü (48 TL ye doldu) (Lt olarak çok emin değilim)

3.Depo : 30Lt Aldı 200KM Götürdü (39TL ye doldu) (Lt olarak çok emin değilim)

Bugün 4. depoyu fullettim 39TL tuttu.

Sanırım benım depo az yakıt alıyor.

Ortalamaya vuralım :202Kr yakıyor

Ancak 3. depodan sonra ayara gelin dediler.

Ayardan sonraki tüketimi yazarım.

saygılar
  • quote:

Arkadaşlar 1.6 110BG bir Peugeot 206 XS araca sahibim.
    Takılan depo 32 Litre.

Oncelikle hayirli olsun. Bence sanki biraz aceleci davraniyorsunuz. Belli bir km. yapip, ustalarin tabiriyle "enjektorlerin ve sistemin/motorun alismasini" beklemek gerekir diye dusunuyorum. Yakit tuketimi hesabinin ise tankin en az bes sefer full tuketilip doldurulup km. ler kaydedilerek ve sonunda da ortalama alinarak yapilmasi lazim gelir, en saglikli yol budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cancin965

Benim aracımda Landi Kit - matrix enjektör var . İzmir şehir içi 9 ila 11 lt lpg /100 km tüketimim oluyor. 11 üstü hiç görmdim, şehirlerarası 8 üzerini görmedim, 7,5 - 8 lt lpg/ 100 km tüketimim var..

sizin aracın motoruna göre kasanın hafifliğini gözönüne alırsak, benimkinden az yakması lazım , hadi benimki japon diyelim , benimkiyle aynı yakmalı , ... bu arada benim honda otomatik vites.

1400 tl ye anladığım kadarıyla o**unlar da BLUE sistem taktırmışsınız. Landi-Landi renzo dünya markası umarım sorunlarınız çözülür. Son kullanıcı olduğumdan tavsiye niteliğinde birşey diyemiyeceğim.

Sayın cancin, evet bahsettiğiniz firmada yaptırdım ve Blue sistem takıldı. Umarım problemim çözülür. Desteğiniz için teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: ac öncel

merhaba
    10 tl lik yakıtla şehir içinde ortalama 50 km lik yol ortalaması sınırlar içersindedir.şehir içindeki trafik yoğunluğu ve kullanım da yakıt tüketimini direk olarak etkiler.bu nedenle uzun yolda sabit bir hızda ölçüm yapıp benzinle kıyaslamak en doğru sonucu verecektir.ortalama %40 gibi bir tasarruf sağlıyor iseniz de her şey yolunda demektir.
    tabi iyi bir tasarruf için öncelikli şart aracın ateşleme sisteminin sorunsuz olmasıdır.bunu anlamanın en basit yollarından biri aracınızla düşük hızla giderken yüksek viteste kullanmaktır.eğer bu durumda motorda bir yekinme veya tekleme olursa ateşlemenizde problem var demektir.
    yapılan lpg ayarının doğruluğunu test etmenin kolay yolu ise aracı 3000 devir gibi sabit bir gazda tutup eksou koklamaktır.eğer egzosdan lpg kokusu geliyor ise ve bu çiğ yakıt kokusu benzinde iken gelmiyor ise yakıtınız fazla demektir.her ikisindede çiğ yakıt kokusunun gelmesi ateşleme veya motorla ilgili bir sorunu gösterir bu durumda da tamircinize gitmeniz gerekmektedir.şimdilik size aktarabileceklerim bundan ibaret yardımcı olabileceğim başka bir konu olursa sorularınıı beklerim.
    saygılarımla

Sayın ac önel,
    Bahsettiğiniz testi dün yaptım aslında, yani sabit bir hızda (110 km) adana mersin otobanında gidip geldim. 57. km de yeter firmaya dönelim dedi firma çalışanı ve otobandan şehir içine girdik yaklaşık 3 km şehir içerisinde kullandım ışıklar dur kalk vs. daha sonra eve dönerken tam 60. km de uyarı sesi geldi LPG bitti diye. Bende sağ tarafa çekip arabanın kontağını kapatıp tekrar çalıştırdım 4 km daha şehir içi gittim. Yani 64 üncü km ye kadar. Daha sonra lpg bitti benzinde devam ettim.
    Sizce bu normal mi ? Bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın sitem olarak değil.

Yukarıda yazmış olduğunuz düşük hızda yüksek vites testini 5 dk önce yaptım çarşıya giderken, 5. viteste 30 km ile gidiyordum, arabada en ufak bir tekleme sarsılma vs gibi problem olmadı ama 3000 devirde egzoz koklama olayını yapamadım tek başıma olduğum için. Ama iki üç defa burnuma lpg kokusu geldiğini hatırlıyorum bu bir ay boyunca...

Arabamın şehir içi ne kadar yaktığını bilmediğim için Adana Dörtler Peugeot Servisine gittim. Şehir içi şehir dışı ortalama yakıt miktarını sordum. Orada servisteki görevliler bilmiyoruz bilgisayara bağlayalım kontrol edelim felan dediler, yani para koparmaya çalıştılar.
    Bende, farzedelim ben sıfır bi peugeot 308 alacam ve ne kadar yaktığını soruyorum, bana tutup diyorsunuz şehir içi şehir dışı şu kadar yakıyor efendim felan diye, arabayı satabilmek için dedim.
    Onlarda bu cümlemin üzerine satışı aradılar peugeot 206 1.6 ne kadar ortalama yakıtı diye sordular, satıştan görevli biriside 7.5 litre demiş 100 km ye.
    Ben bu adamın söylediği benzin tüketimine göre lpg yi hesaplıyorum. Gerçekten bu kadar mı yakıyor benzinde bilmiyorum. Test etmek için depoyu da fullleyemiyorum benzinin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWoi -- 1 Ekim 2009; 16:00:05 >

• kardeş arabanın benzinde ortalama kaç lt yaktığını bilmeden bir kıyaslama yapamazsın öncelikle aracın benzinde kmde kaç lira yaktığını yada 100 kmde kaç litre benzin yaktığını bulman daha sonra o değer 1.2 ile çaprman böylelikle lpgde yakacağın miktarı bulman lazım
  • Ben, Dörtler servisinin söylediği litre hesabından lpg yi hesaplıyorum. Yani 7.5 litre bu da ortalama 250 kuruş yapar. Ben 250 kuruş üzerinden hesap yapıyorum.
    Demek istediğim özellikle ben benzin testi yapmadım ama peugeot un sölediği litre km hesabından LPG yi değerlendiriyorum.
    Bunlara gerek yok üstte arkadaşımız yazmış zaten 1.6 arabası var aynı motor gücünde, yaptığı yolda belli litre de belli. Birebir tutmasada üç aşağı beş yukarı olamsı lazım.

ÜStelik benim arabam diğerlerine göre hafif ve motoru yüksek. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

+

Başka bir siteye de aynı konuyu açtım, oradan birisi 7.5 litre olmadığını, şehir içi 9 10 litre yaktığını söylüyor, bu da 0.33 kuruş yakarmış benzinde.
    Lpg nin de 0.19 0.22 yakması normalmiş şehir içi.

Böyle yazmış, ama internet sitelerinden veya çevremizden takip ediyoruz. Ben şehir içi 150 160 170 kuruş yakıyorum diyenler oluyor. Buna anlam verebilmiş değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWoi -- 1 Ekim 2009; 16:37:49 >

• kmde 250krş yakıyorsan benzin ile lpg ile 170 bin yakman lazım benim aracım avensis 1.6 benzinle 8 litre lpg ile 9.7 litre tüketimi var ş.içinde(klimasız) başka sitede 330krş yakar diyen adam saçmalamış 206 küçük araba seninki avensisten bile az yakması lazım yani kanımca

sana sorum 20 liralık lpg ile ş.içinde klimasız kaç km gidiyorsun?
  • tekrar merhaba.
    en iyisi tüm bu tartışmaları bir kenara bırakarak aracınızın benzinde gerek tüketim miktarını bulun.benzin deponuzu fulleyip normal güzergahınızda 100 km kullanıp km de ne kadar benzin tükettiğinizi bulun.eğer lpg tüketiminiz %40 tasarruf sağlamıyor ise montajcı firmanızla görüşün.yaşayacağını herhangi bir sorunda bilgilendirmeniz durumunda gerekli yardım ve desteği sağlamaya çalışırım.
    saygılarımla.
    quote:

Ben, Dörtler servisinin söylediği litre hesabından lpg yi hesaplıyorum. Yani 7.5 litre bu da ortalama 250 kuruş yapar. Ben 250 kuruş üzerinden hesap yapıyorum.
    Demek istediğim özellikle ben benzin testi yapmadım ama peugeot un sölediği litre km hesabından LPG yi değerlendiriyorum.
    Bunlara gerek yok üstte arkadaşımız yazmış zaten 1.6 arabası var aynı motor gücünde, yaptığı yolda belli litre de belli. Birebir tutmasada üç aşağı beş yukarı olamsı lazım.

ÜStelik benim arabam diğerlerine göre hafif ve motoru yüksek. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

+

Başka bir siteye de aynı konuyu açtım, oradan birisi 7.5 litre olmadığını, şehir içi 9 10 litre yaktığını söylüyor, bu da 0.33 kuruş yakarmış benzinde.
    Lpg nin de 0.19 0.22 yakması normalmiş şehir içi.

Böyle yazmış, ama internet sitelerinden veya çevremizden takip ediyoruz. Ben şehir içi 150 160 170 kuruş yakıyorum diyenler oluyor. Buna anlam verebilmiş değilim.

• quote:

tekrar merhaba.
    en iyisi tüm bu tartışmaları bir kenara bırakarak aracınızın benzinde gerek tüketim miktarını bulun.benzin deponuzu fulleyip normal güzergahınızda 100 km kullanıp km de ne kadar benzin tükettiğinizi bulun.eğer lpg tüketiminiz %40 tasarruf sağlamıyor ise montajcı firmanızla görüşün.yaşayacağını herhangi bir sorunda bilgilendirmeniz durumunda gerekli yardım ve desteği sağlamaya çalışırım.
    saygılarımla.

Sayın ac öncel
    Peki depo fullendikten sonra 100 km gidip nasıl ölcüm yapılıyor. Yani depo full iken 100 km gittikten sonra benzin ibresi nereye gelmiş ona mı bakacam ?
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWoi -- 1 Ekim 2009; 18:24:21 >
  • quote:

quote:

tekrar merhaba.
    saygılarımla.

Sayın ac öncel
    Peki depo fullendikten sonra 100 km gidip nasıl ölcüm yapılıyor. Yani depo full iken 100 km gittikten sonra benzin ibresi nereye gelmiş ona mı bakacam ?
    Teşekkürler...

tekrar gidip depoyu fulleteceksiniz bu sekilde kaç litre benzin alırsa 100 km ye o kadar benzin yaktığnıı tespit edeceksiniz.

• kimse benzin paran varmı diye sormuyor adama yahu insan bi sorar yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

kimse benzin paran varmı diye sormuyor adama yahu insan bi sorar yani

doğru tespit teşekkürler :D
    Evet bir öğrenci olarak bütün paramı test için gaza verdim. 5 kuruş yok, depoyu nasıl fulletecez acaba :)
  • quote:

quote:

Evet bir öğrenci olarak bütün paramı test için gaza verdim. 5 kuruş yok, depoyu nasıl fulletecez acaba :)

kardeş bende adanadayım sana yarım edeyim ben
  • quote:

quote:

quote:

kardeş bende adanadayım sana yarım edeyim ben

Çok teşekkür ederim hocam. Gerçekten çok mutlu oldum. Ben hallederim aileden alırım düşünmen bile yeter. Tekrar teşekkür ederim.

• 2009 da bu yana neler değişti merak ediyorum ama bendede aynı sorun var gibi bende bir soru sormak istiyorum:

arkadaşlar merhaba bende bu tüpten kullanıyorum aracım clio 3 1.6 110 beygir otomatik 2011 model benim tüp küçüklerden 32 litrelik ama toplasanız 26 lt filan alıyor ve hesapladığımda aracım tam dolu tüple ancak şehir içi 195 km gidiyor sizce çok yakmıyormu ? Yoksa sizde klasik cevabımı vereceksiniz çok yakmasının sebebi otomatik olmasımı diyeceksiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.