Şimdi Ara

Landi Renzo lpg kiti kullananlar buraya... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
12
Favori
209.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: adndmr

ARKADAŞLAR 2010 CEVROLET CRUZE İÇİN EN UYUMLU MARKA Landi Renzo DİYE DUYDUM.MANİSADA 1400 E TAKIYORLAR,SİZİN GÖRÜŞLERİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM?

Chevrolet Cruze için bildiğim kadarı ile 109 ve 113 beygir gücünde iki motor var. Sanırım yeni araçların hepsi 113 BG. işte yeni motor denilince orada durmak gerekiyor.

Nedenine gelince 113BG olan 1.6 litrelik motor Euro5 standardında bir motor olduğu için az yakıt tüketir. Ancak değişken süpap zamanlama teknolojisi olduğu için ECU ile süpap zamanlamasının uyumlu olması gerekiyor. Uyumlu olabilmesi için de LPG ECU sunun bu değişken zamanlamalı süpap sistemini desteklemesi şart. 109 BG lik motoru olanlara LPG takılabiliyor. Ancak 113BG lik modellerde bir müddet sonra motorda vuruntu ve çalışma problemleri olduğunu duydum.

Kaynak olarakhttp://www.chevroletkulubu.org/forums.php?m=posts&p=14676 linkine bakabilirsiniz

Yazının içeriği şu şekildedir.

quote:

Değerli Yetkili Servislerimiz;

Chevrolet Cruze araçlarımıza yapılan LPG montajı ile ilgili olarak bazı konular hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Euro5 egzoz emisyon normuna sahip Cruze 1,6 motor (LXV motor kodlu) 113 BG araçlarımıza LPG dönüşümü yapılmasına kesinlikle izin verilmemektedir.

LXV tip motorlar valflerin açılma ve kapanma süreleri sürekli olarak değişen, değişken valf zamanlamasına sahip motorlardır. Bu tip motorlara yapılacak LPG montajı araçta vuruntuya sebebiyet verecek ve düzensiz yanma sonucu araçta teklemeler oluşacaktır.
    Bu tip yanma bozuklukları ciddi motor hasarlarına yol açabilecektir.
    Bu doğrultuda Cruze 113 BG'lik araçlarımıza yapılacak LPG dönüşümleri neticesinde herhangi bir motor veya elektrik tesisatı sorunu ile karşılaşılması durumunda aracın ilgili aksamı garanti kapsamında değerlendirilmeyecektir.

Bununla birlikte, Euro4 egzoz emisyon normuna sahip Cruze 1,6 motor (LXT motor kodlu) 109 BG'lik araçlarımıza LPG montajı yapılabilmektedir.

Konuyu bu şekilde bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dilerim.

Lütfen bu bilginin tüm ilgili personelinize ulaştığından emin olunuz.

Herhangi bir sorunuz olması durumunda benimle temasa geçebilirsiniz.

Saygılarımla

Umarım açıklayıcı olmuştur

• Az evvel adanadaki bayisindeydik. Bir lada niva var bizde av için kullanılıyor. ana baba günü bir sürü insan, bir şey soracaz adam bulamadık. Bastık gittik bizde. Yarın taktırsam bir sıkıntı olsa genç yaşımda kanser olurum.
  • Merhaba, herkese mutlu günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_r_a_g_o_n -- 18 Ocak 2013; 11:24:04 >
  • 40-50 gün önce seat exeo'ya Landi taktırdım. (1.6 Lt 102 Hp 8v) İzlenizmler
    1. Taktırdıkatn sonra Aydın-İzmir otobanında 130 km/saat hızla CC ile sabit giderrken, rampaya rastladım. Araba şiddetle sarsılmaya başladı, tekledi. kesildi. Biraz daha deneyince gördümki; 3500-4000 devir aralığında 3-4-5. viteslerde hep yapıyor.
    Bayii'ye gittim. Uzun deneme sürüşleri ve meşhur notebookları sayesinde (yazılım muhabbetleri) enjektörlere giden gazı azaltıp sorunu büyük ölçüde çözdüler ama tekrar uzun yolda yüksek süratle deneme şansım olmadı. Ama arada bir aynı sorunu çok hafif yapıyor. Daha önce Chevrolet Kalosumda Atiker vardı. Böyle bir şey görmedim.
    2. Yol bilgisayarı ile yakılan LPG arasında 1.1 lik katsayı farkı var. Yani yol bil. 10 Lt gösteriyorsa, aslında 11 Lt LPG yakıyor. Bunu da depoyu doldur boşalt yaparak ölçtüm
    3. LPG gösteren dıngırtı düzensiz çalışıyor. 50 Km gitmeden 3.seviyeye, 100 km gitmeden 2. seviyeye daha sonra düzensiz olarak 1 ve kırmızı olarak değişiyor.

SONUÇ: Çokmu şikayetçiyim hayır, çokmu memnunum hayır
    Eski arabadaki atiker daha sorunsuzdu.

• Lada ya geçen hafta taktırdık. otobanda birden yığıldı 70 i geçemedik. zor zekat işyerine vardık. Neyse takan olgunlar düzelttiler aracı.
  • bugün Olgun Lpg de 99model 1.8 motor golf üme Landi Renzo Omegas kiti taktırdım,şuanlık nazar değmesin gayet ii,personelin temiz işçiliği ve güler yüzü dolayısıyla burdan tşk. etmek isterim,bi nokta war agcicek arkadaşın bahsettiği sübap yağlama olayını ısrarla istedim ve sordum,onun sadece belirli araçlarda gerekli olduğunu VW de hiç ihtiyaç duyulmadığına beni ikna ettiler bende yaptırmadım,bu konu hakkında derin bilgileri olan arkadaşlar varsa yardım almak isterim tşkler
  • Aracımda Landı renzo kit takılı ancak beyin dediğimiz yuvarlak parça yerli destro diye bir marka takılmış. (Önceki sahibi tarafından) ayar ve bakım yaptırmak için landı renzo servisine mi destro servisine mi gideyim karar veremedim arkadaşlar. yardımcı olurmusunuz.
  • LPG kitiniz sıralı sistem ise, ayar işlemi elektronik kontrol ünitesi üzerinden yapılabildiği için Landi Renzo servisine gitmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_r_a_g_o_n

Merhaba, bilgi olması açısından...
    Yağlama sistemi (prins te olan), sıralı sistemlerin daha çıkmadığı yıllarda (bilen bilir) sakarya sanayide 15 tl ye takıyorlardı hemde yerli imalat ustalar düşünüp bulmuş ve imal etmişlerdi, 10 numara yağ atıyodunuz tüketimide düşürüyordu, ama ünlü markalar çıkarana kadar rağbet edilmiyordu formlarda bile bahsedilmiyordu....
    benim ustam işini bilir
    herkese mutlu günler.

Yağla sistemi kullanıyorsanız yaktığınız 10 numara yağ zamanla aracınıza zarar verir (kurum, buji yağlanması, katalitik üzerinde birikme, oksijen sensörü kanal tıkanıklığı), çevreyede zararlı. Bunun yerine kurum yapmayan castrol 2t motor yağlarını kullanmanızı tavsiye ederim.

• Sn. hotblastmain LPG kiti sıralı sistem. Bilgiler için teşekkürler.
  • Opel zafira 1,6 2006 model arabama olgun lpg ye izmirde ege bölge bayi sanırım taktırdım 5 gün kullandıktan sonra arba teklemeye başladı arabayı götürdüm bizden kaynaklı bişey yok dediler 1 ay olmuştu bakımını yaptıdığım yetkili servise götürdüm araba 10 gün kaldı çapak kaçmış olabilir diye motor kapağını falan söktüler 1000 tl yakın masraf çıkardılar arabanın motor beyni arızalanmış değişcek dediler banada başka beyin takarak olayı kanıtladılar fiyatı 1500 lira idi ee peki bu lpg takınca oldu dedim büyük olasılık ondan dediler olgun lpg ye ilettim bize yazılı belge versinler falan dediler serviste bizim böyle bir sorumluluğumuz yok veremeyiz dedi velhasıl mahkemeleşmek üzereyken olgun lpg servis deki masrafı üstlendi beyin dedim tamir ettirelim dediler tamire gitti geldi olmadı yenisini alın almadılar derken 3 hafta araba yattı çektiğim rezilliğin sitresin bini bin para nasıl oldu bilmiyorum son anda beyin düzeldi araba normale girdi başka servislerde çek ettirdim sorun yok 10 ay dır falan da kullanıyorum sorun yok gelelim olgun lpg ye dedim kardeşim bu montaş yada taktığınız lpg arızalı eğer bidaha arabada herhangi bi sorun olduğunda zorluk çıkarmadan gerekeni yapacagınıza garanti verir seniz tekrar takın dedim veremediler garantiyi bende iade ettim paramı geri aldım ordaki makina mühendisi de mahalle arkadaşım dı üstelik ana bayileri olan kayseride onlarda yardımcı olmadılar opel landrenzoya garanti veriyo diye güvendim ama garanti falan yalan belki birilerine yardımcı olur diye bu yaşadıklarımı anlattım.Biraz uzun oldu ama neyse Saygılar.

• merhaba
    2006 model suzuki grand vitara 5K aracımda landi renzo cihaz var. aracımda devir 5000 çıktığında araç benzine geçiyor ve aracı stop ettirinceye kadar lpg geçmiyor. cihaza bağlandığında basıç alçak diyor. regülötörden basıncı elle yüksettiğimizdede 1.45 üzerine çıkmıyor usta regülötör arızalı diyor. bu arada aracımda çekiş zayıf,km de 450 yakıyor.
    şimdiden tşk
  • Herkese selamlar. Arkadaslar başka bir konu başlığı olarak actım ama bu marka kit düşündüğüm için burada ya belirtmek istedim. Öncelikli olarak focus 1.6 100 bg Arac için yakıt tasarrufu nekadar olur? Birde citirtili calışma oluyor mu gercektende? Yani sürücüyü rahatsız edecek kadar bir ses oluyor mu? Ve BOYLE bir ses varsa bunu önlemenin bir yolu varmidir. Tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Herkese selamlar. Arkadaslar başka bir konu başlığı olarak actım ama bu marka kit düşündüğüm için burada ya belirtmek istedim. Öncelikli olarak focus 1.6 100 bg Arac için yakıt tasarrufu nekadar olur? Birde citirtili calışma oluyor mu gercektende? Yani sürücüyü rahatsız edecek kadar bir ses oluyor mu? Ve BOYLE bir ses varsa bunu önlemenin bir yolu varmidir. Tesekkurler

http://forum.donanimhaber.com/m_44620423/tm.htm
    Kayseri de iseniz, olgun lpg yi tavsiye edebilirim.
  • arkadaşlar 2004 opel vectrama en uygun olduğunu düşündüm landi renzo lpg kitini taktırmak istiyorum..sizce en uygunu landi mi? ordu ilindeyim, nerede taktırabilirim, fiyatı hakkında bilgi verirseniz sevinirim..
  • arkadaşlar landi renzo bayiine gittim fiyat sormak için. landiye 1300tl landi renzoya 1500tl dedi. aracımda bulunan eski tip lpg kitin tankının yeni olduğunu değişmek istemezsem 200tl daha indirim yapacağını söyledi. yani landi 1100 l.renzo 1300 e gelecek. sizce nasıl. renzoya artı 200tl vermeye değer mi.
  • Selamlar arkadaşlar, Landi Renzo tüp ile yapılan yolculuk ve tüketim
    Denizli-İstanbul-Denizli güzergahı
    Gidilen Mesafe: 1383 Km (100 Km'si İstanbul Şehiriçi)
    Ortalama Hız : 91 Km/Saat (Yol Bilgisayarının Yazdığı) Aslında ben 100-110km/saat ile gitmeye çalıştım ama yol bilgisayarı yavaşlamaları da hesaplıyor
    Alınan Yakıt Değeri: 324,95 TL
    Alınan Yakıt Hacmi: 145,67 Lt LPG
    Birim Maliyet: 0,235 TL / KM
    Yakılan Yakıt: 10,53 Lt / 100 KM ya da 1 Lt LPG ile 10 KM yol yapıldı.
    Yük: Boş ağırlık 1450 kg + 4 kişi+ dolu bagaj

Sitede ki diğer yorumculara bakınca benim araç çok yakıyor gibi geldi. Acaba herkes doldur-boşalt-doldur yaparakmı tüketimi hesaplıyor?
    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM, SAYGILAR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Selamlar arkadaşlar, Landi Renzo tüp ile yapılan yolculuk ve tüketim
    Denizli-İstanbul-Denizli güzergahı
    Gidilen Mesafe: 1383 Km (100 Km'si İstanbul Şehiriçi)
    Ortalama Hız : 91 Km/Saat (Yol Bilgisayarının Yazdığı) Aslında ben 100-110km/saat ile gitmeye çalıştım ama yol bilgisayarı yavaşlamaları da hesaplıyor
    Alınan Yakıt Değeri: 324,95 TL
    Alınan Yakıt Hacmi: 145,67 Lt LPG
    Birim Maliyet: 0,235 TL / KM
    Yakılan Yakıt: 10,53 Lt / 100 KM ya da 1 Lt LPG ile 10 KM yol yapıldı.
    Yük: Boş ağırlık 1450 kg + 4 kişi+ dolu bagaj

Sitede ki diğer yorumculara bakınca benim araç çok yakıyor gibi geldi. Acaba herkes doldur-boşalt-doldur yaparakmı tüketimi hesaplıyor?
    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM, SAYGILAR...

ben imzamdaki araca sahibim araçta lpg yok ama geçen hafta tatile çıktım, ful bagaj ve -15 gibi soğuklarda sürekli 100--110 ile 2200 km gittim.Bunun en az 200 km si şehir içi olmasına rağmen prtalama 6 litre yaktı yani 0,235 krş..yani seninle aynı değer ve bende lpg yok, sorun olmasın sende bence çok yakıyor

• Çok az yakmış.
    Bu aracın şehir dışı fabrika verisi nedir usta?
    Tüp takarsan 35% tasarrufla 0,153 TL/km yakar. Bana çok az geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Çok az yakmış.
    Bu aracın şehir dışı fabrika verisi nedir usta?
    Tüp takarsan 35% tasarrufla 0,153 TL/km yakar. Bana çok az geldi.

benim araç şehir içinde biraz yakıyor ama şehir dışında böyle..bilgin olsun..senin araç LPG li olduğu halde çok yakıyor, istersen bir göster aracını, ayarlarına baktır bence..o yaktığın değerin bir de benzinli olarak kullanıp bak kardeşim..eğer benzinli de de çok yakarsa LPG de sorun yok ama benzinli de şu an ki değerlere yakınsa o zaman kesirnlikle LPG de sorun var..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.