Benzin göstergenizin inmesi aracınızın yol bilgisayarının ölçüm yönteminden kaynaklanıyor. Enjektörlerin açık kalma süreleri X yakıt basıncı / 100 km. hesabından, sizin bu kadar yakıt tükettiğinizi varsayıyor. Yani depodan gelen şamandıra bilgilerini direk alma yerine, tüketim miktarından "şu" miktar kadar kullandığınıza göre "bu" kadar yakıtınız kalmıştır diyor. Yani merak etmeyin benzin tüketmiyorsunuz aslında.
bu gün servise gittim onlarda aynısını söylediler ve arabanın yol bilgisayarı ön tekerleklere baglı oldugundan bilgisayar verileri sürekli degişir dediler aslında araba benzin falan tüketmiyormuş zaten aynı anda hem gaz ve benzinde calışmazmış benzin ibreside eski haline gelirmiş.bence dogru söylüyorlar ..
landirenzo gerçekten cok güzel bi kit benziydeymiş gibi araçım gidiyor herkes ses yapıyor diyor ama sadece hareketsiz halindeyken az bi ses yapıyor hareket haline gecince ve araca gaz verince ses kesiliyor bu ses aracın icinden kesinlikle duyulmuyor cok önemli bir şey degil bu kafanız karışmasın tavsiye edecegim bi kit..
quote:
Orijinalden alıntı: astra111yıl
merhaba arkadaşlar ben 4 gün önce 2010 model astraya opiste landirenzo marka lpg taktırdım ama araç gazda gitmesine ragmen benzinde tüketiyor yeni taktırgım icin olabilir mi ?
sözkonusu astra yeni kasa 1.6 motor 115 bg olanımı..saygılar..
astra sedan 115bg.yeni kasa degil.
MOTOR KODU a16xer mi..saygılar..
quote:
landirenzo gerçekten cok güzel bi kit benziydeymiş gibi araçım gidiyor herkes ses yapıyor diyor ama sadece hareketsiz halindeyken az bi ses yapıyor hareket haline gecince ve araca gaz verince ses kesiliyor bu ses aracın icinden kesinlikle duyulmuyor cok önemli bir şey degil bu kafanız karışmasın tavsiye edecegim bi kit..
ses olayı enjektörlerin montaj yeriyle alakalı.eğer montajı göğüse yakın bi yere yapılırsa içeri ses alır,ama daha önlere yapılırsa içeri giren ses minimum olur.enjektörün takılacağı yeri belirlemek de ustaların elinde değil araca göre değişen bişey.manifolda en yakın yere takılması gerekiyo.
5 ay once 2001 model peugeot 206 marka aracıma landrenzo lpg kıtı taktırdım suanda 8 bın km yol yaptım hıcbır sorunla karsılasmadım tasarruf degerleri 90 km/s hızda eskısehır-ankara ful depo lpg ıle yola cıktım ankara çıkışında 29 tl ye depomu fulledim yaptığım km 220+ bırazda depoda vardı keşke ılk aldıgımda taktırsaydım gıttı paralar:( not : tarih 20 eylul 2010 lpg yı ortalama 1.94 lıradan aldım ıyı forumlar..
merhaba arkadaşlar.benim arabamda landirenzo marka lpg var 2 ay önce taktırdım sorum şu: gaz göstergesi gaz almam için sesli ikaz verdi ötüp duruyordu ama gaz göstergesinde hep gaz lambası hemde benzin lambası yanıyordu bu gazın tamamen bittiginin anlamı mıdır ? Yoksa gazın az kaldıgının anmamı mıdır ? Neden hem gaz lambası hemde benzin lambası yanıyor ? Cevap verirseniz sevinirim
sesli uyarı veriyosa gaz bitmiştir göstergedeki tuşa basarsanız sadece benzin lambası yanar sinyal de kesilir
tamam anladım servise gittim onlarda aynısını dediler.
merhabalar
2010 opel corsa 1.2 aracıma renzo marka sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum(garanti bozulmuyor.). servisten fiyat aldım 2150 tl fiyat verdiler anahtar teslim fiyatı olarak.(Lpg yi ruhsata işletmek dahil.)
sizce bu fiyat nasıl? kaç kmde amorti eder bu fiyatı?
herkese kazasız belasız sürüşler
bana pahalı geldi.büyük ihtimalle opel kit dedikleri omegas plus'ın fiyatını vermişlerdir size ama bence biraz şişirme bi fiyat.araç 2010 model işletirken 25 lira sızdırmazlık,50 lira civarı da 1 ruhsat yaprağı değişimine verilecek,muayeneye girmesine gerek var mı tam olarak bilmiyorum bu fiyata muayene de dahil değilse ve dediğim lpg kitinden takılacaksa fiyat fazla.kitin tam modelini öğrenebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz
quote:
Orijinalden alıntı: menelus merhabalar
2010 opel corsa 1.2 aracıma renzo marka sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum(garanti bozulmuyor.). servisten fiyat aldım 2150 tl fiyat verdiler anahtar teslim fiyatı olarak.(Lpg yi ruhsata işletmek dahil.)
sizce bu fiyat nasıl? kaç kmde amorti eder bu fiyatı?
herkese kazasız belasız sürüşler
ben 1 ay önce serviste 1700tl taktırdım 250tl ruhsata işletti, toplam 1950 tl bu parayı en fazla 7-8 ayda amorti ederim.sana pahalı fiyat söylemişler.
2010 model astra'ma zenon taktırmak istiyorum serviste cok para.nereden temin edebilirim ? Tşkler
servisteki arkadaşın(opel odak) motor koduna göre özel kit geliyor fabrikadan. omegas mı diye sorduğumda bu cevabı verdi. muayene yapılıyor ruhsata işletebilmek için.
quote:
Orijinalden alıntı: night_vision
bana pahalı geldi.büyük ihtimalle opel kit dedikleri omegas plus'ın fiyatını vermişlerdir size ama bence biraz şişirme bi fiyat.araç 2010 model işletirken 25 lira sızdırmazlık,50 lira civarı da 1 ruhsat yaprağı değişimine verilecek,muayeneye girmesine gerek var mı tam olarak bilmiyorum bu fiyata muayene de dahil değilse ve dediğim lpg kitinden takılacaksa fiyat fazla.kitin tam modelini öğrenebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz
servisteki arkadaşın(opel odak) motor koduna göre özel kit geliyor fabrikadan. omegas mı diye sorduğumda bu cevabı verdi. muayene yapılıyor ruhsata işletebilmek için.
quote:
Orijinalden alıntı: menelus
quote:
Orijinalden alıntı: night_vision
işletme taş çatlasın 250 tl tutar.verdikleri fiyat dışarıya göre çok pahalı,onu da geçtim astra111 arkadaşın söylediğine göre servis standartlarının da üzerinde bu fiyat.ya sıkı bi pazarlıkla fiyatı düşürmelerini sağlayın ya da başka bi opel servisiyle görüşün derim ben
opiste taktırın.lpg bölümünde ugur bey var onunla konuşun.
quote:
opiste taktırın.lpg bölümünde ugur bey var onunla konuşun.
istanbulda oturuyorum. istanbulda onerebileceğiniz bir yer varmı?