Şimdi Ara

Lanet olası vizeler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaşım 17 bütün sene almanya hayalleri kurdum gidecegim gidecegim felan. Yılbaşında yapıcaktık işlemleri pasaport vize davetiye felan babam beyin kanaması geçirdi bu baya süreyi uzattı. En son mayıs ayında pasaport aldık. Sonra akrabam davetiye attı geldi. Dün ise idata şubesine gidip vize alacakken bizden bir sürü kagıt belge istediler herşey iyi hoş yanlız.

Babamın
    Sgk hizmet dökümü
    Sgk işe giriş bildirgesi
    Son maaş bardrosu
    Çalışma belgesi
    diger sabit gelir evrakları
    son 3 aylık hesap dökümleri

İstediler bizim kendi fabrikamız var fakat 2 ortagız babamda herşeyi ortagın ogluna yaptırmıştı yani babamın şu yazdıgım belgelerden hiç biri yok. Sgk günü bitmiş. Emeklisini bekliyor 1 senesi kaldı. Hadi hesap açalım diyoruz 3 ay beklememiz gerekiy bkz: son 3 aylık hesap dökümü istiyorlar.

Yani işim yatmış oldu tabi bir alternatif önerisi olan biri yoksa ben birde şansımı burda denemek istedim çok istiyordum gitmek görmek oraları felan dün benim moralim bozulunca babamda üzüldü azıcık bi kötü oldum.

Bu arada vize işlemlerini bu kadar zor yapanlarında bu avrupanında herkesi saygıyla anıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Natural Disaster -- 24 Haziran 2014; 21:05:47 >

• baban neden herseyını ortagının oglunun üzerine yapar ?

Almanya bu konuda en lanet ülkelerden biridir.

Eger babanın firmada ortaklıgı resmi degilse o firmayla atıyorum satış yada danısman olarak sözleşme hazırlattır. X kisi firmamızda şu sözlesme karsılıgında su kadar ucret almaktadır vs vs. Sonra babanın hesap dokumlerını cıkart son 3 aylık sonucta sponsor olarak babanı göstereceksin. 17 yaşında oldugun için okuduğuna dair belgeleri hazırla ve bu şekilde başvur ama en mantıklısı almanya degılde ben gibi italya üzerinden başvuru yapman.
  • interrail ile gitmeyi dene, yeşil pasaportun varsa vize falan da gerekmiyor. yeşil pasaportun yoksa shengen vizesi çıkartarak ingiltere, irlanda vs.. hariç diğer tüm avrupa ülkelerini trenle dolaşabilirsin.
  • almanya sıkıntılı biraz o tür vizede turistik vizeyi kolayca almıstım gecen sene
  • ozgurz0 kullanıcısına yanıt
    Malesef yeşil pasaportum yok. İnterrail tam olarak nasıl oluyor azıcık acarmısınız ?
  • Konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama halledemiyseniz ve 90 günün altında turistik amaçlı vize alıcaksanız babanızın banka hesabındaki parayı göstermeniz yeterli ya da belli bi miktar parayı kendi hesabınıza yatırıp onuda göstermeniz yeterli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AxiZebaniA kullanıcısına yanıt
    Ya allah sizden razı olsun aynı şeyi babamda söyledi sanırsa öyle bişey varmışta o nasıl olacak hani biz idata başvurdugumuzda bizden dedigim belgeleri istiyorlar ne diye alacagız vizeyi çünkü ben 17 yaşındayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Natural Disaster -- 30 Haziran 2014; 20:46:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lanet olsun böyle işe
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle şunu öğrenmem lazım siz tek mi gideceksiniz ailenizle mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AxiZebaniA kullanıcısına yanıt
    Tek gidecegim. Biz bugün alman konsolosluguna gittik. Bize reşit olmadıgımdan dolayı mutlaka babamın gelirini görmeleri şart oldugunu söylediler. Eee babamında sgk günü bitmiş emeklisini bekliyor kendi iş yerimizdende elden para aldıgı için bize şunu dediler:

Sgk'dan şu tarihren şu tarihe günü bitmiştir vb. Birde şu tarihten şu tarihe de emekli maaşını almaya başlayacagına dair bir belge alın dedi.

Bide dükkanınıza artık bir muhasebeciylemi noterlemi bilemiyorum orayı elden ne kadar maaş aldıgına dair bir belge istediler bu şekilde başvurun dediler fakat red alırım bu sefer seneyede gidememe korkusu başladı. Ne yapsam bilemedim geçte kaldım azıcık çok karışık olay off :D
  • Belki faydası dokunur diye yazıyorum:

Ben de vizeye başvuralı 10-15 gün oldu 5 gün sonra verdiler. Benim de babamın küçük bir şirketi var, bizden Vergi levhası, sicil gazetesi, oda sicil kaydı(faaliyet belgesi) bir de hesap özeti istediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: climacoll7

Tek gidecegim. Biz bugün alman konsolosluguna gittik. Bize reşit olmadıgımdan dolayı mutlaka babamın gelirini görmeleri şart oldugunu söylediler. Eee babamında sgk günü bitmiş emeklisini bekliyor kendi iş yerimizdende elden para aldıgı için bize şunu dediler:

Sgk'dan şu tarihren şu tarihe günü bitmiştir vb. Birde şu tarihten şu tarihe de emekli maaşını almaya başlayacagına dair bir belge alın dedi.

Bide dükkanınıza artık bir muhasebeciylemi noterlemi bilemiyorum orayı elden ne kadar maaş aldıgına dair bir belge istediler bu şekilde başvurun dediler fakat red alırım bu sefer seneyede gidememe korkusu başladı. Ne yapsam bilemedim geçte kaldım azıcık çok karışık olay off :D

Bu belgeleri benden de istediler fakat ben sadece ablamın hesabındaki parayı gösterttim sgkymış oymuş buymuş uğraşmadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.