Şimdi Ara

Laplace ve Fourier Transform’un farkı ne

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet sağlam ee’ci veya ceng’çi arkadaşlardan bu sorunun cevabını bekliyorum. Nedir bu ikisinin farkı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İede de aldık kardeşş diffte, ie cilere sormadığın için cevaplamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nphexy -- 22 Ağustos 2023; 19:10:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

Makineci olarak ben de konu sahibini kınıyorum ve susma hakkımı kullanıyorum.

• İnşaatçılar ne zaman gelir

• Laplace ünlü bir bilim adamı. Fourier Transform ise Sinyal İşleme gibi alanlarda kullanılan bir matematiksel dönüşüm yöntemidir. Görüldüğü üzere birisi bir insan diğeri ise bir metottur. Yani oldukça farklılar.

• hvl00 kullanıcısına yanıt

• İşin şakası Laplace Dönüşümü diferansiyel denklemlerin çözümünde ve kontrol teorisi problemleri gibi şeylerde genellikle kullanılır. Değişkeni kompleks oluyor bunun. Fourier Dönüşümü ise sinyallerin analizi için kullanılıyor. Mesela frekans belirleme gibi. Farklı kullanım alanları var. Ama bir çok alanda da kesişiyorlar. Bir EEci için çok önemliler. İyi öğrenilmeli. Devamlı karşına çıkar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fourier transform works only with real numbers while laplace transform use pure imaginary

• Fourier Laplace'ın özelleşmiş hali, s plane e çevirirken real partı 0 olursa fourier transformu olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.