Şimdi Ara

Laptobum sürekli kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır ayni sorundan muzdaribim laptobumu aciyorum yaklaşık 2-3 saat kullanıyorum sonra kendi kendine tak diye kapanıyor. Tekrar aciyorum. Bu sefer masaustu gelir gelmez kapanıyor. Biraz soğumasını beklemek zorundayim .
    Sistem:
    4 GB RAM
    Atı radeon 6610m ekran kartı (ne yaptiysam güncel sürümünü bulamadım)
    Win 7 32 bit
    İşlemci hiz:2.40
    2011 üretimi
    Termal macunu degistirdim ,format attirdim,fan tertemiz yapıldı ama bi turlu duzelmedi ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Laptop hp mi???
  • wistapc W kullanıcısına yanıt
    Vestel onyx

• Termal macunu degistirdim ,format attirdim,fan tertemiz yapıldı ama bi turlu duzelmedi ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.

Yapılabilecek pek çok şeyi zaten yapmışşın ancak burada akla gelen diğer bir ihtimal cihaz düzenli aralıklar ile temizlenmediyse ve aşırı ısıya maruz kaldıysa çip zarar görmüş olabilir. eşinin ehli profesyonel bir servise müracat etmen yerinde olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wistapc

Termal macunu degistirdim ,format attirdim,fan tertemiz yapıldı ama bi turlu duzelmedi ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.

Yapılabilecek pek çok şeyi zaten yapmışşın ancak burada akla gelen diğer bir ihtimal cihaz düzenli aralıklar ile temizlenmediyse ve aşırı ısıya maruz kaldıysa çip zarar görmüş olabilir. eşinin ehli profesyonel bir servise müracat etmen yerinde olacaktır.

Cip arızası varsa ortalama ne kadar masraf çıkar bilginiz varmı acaba

• Laptobun üstündeki çipin modeline göre değişir bu ortalama 100 TL montaj + Çipin Bedeli olarak düşün
  • quote:

Laptobun üstündeki çipin modeline göre değişir bu ortalama 100 TL montaj + Çipin Bedeli olarak düşün

Cip modelini nasıl ogrenebilirim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer cihazın altında soğutucu kısmında kapak var ise kapağı ve soğutucuyu söküp çipin üstünü temizleyip okuyabilirsin kapak yok ise Laptop komple sökülmeli ( bu aşamada çok hakim olduğun bir konu değilse tavsiye etmem söküp toplayamayanları hatta toplarken daha çok bozanları gördüm )
  • quote:

Eğer cihazın altında soğutucu kısmında kapak var ise kapağı ve soğutucuyu söküp çipin üstünü temizleyip okuyabilirsin kapak yok ise Laptop komple sökülmeli ( bu aşamada çok hakim olduğun bir konu değilse tavsiye etmem söküp toplayamayanları hatta toplarken daha çok bozanları gördüm )

Termal macun değiştirirken gördüm ati yada AMD yazıyordu tam hatırlayamadım ama a harfiyle başladığına eminim

• muhtemelen amd dir ancak tam olarak çipin numarasıı gerekli mesela 216-0707005 gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.