Şimdi Ara

Laptobumun ekranı kararıyor ve bozuk bir ekran geliyor (Yaklaşık her 30dk'da bir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sefer çok ayrıntılı anlatacağım. Günlerdir cevap alamıyorum. Benim laptobumun markası sony vaio. 2.00 GHz işlemci 4gb ram 512 mb ekran kartı var ATI Catalyst Mobility Radeon HD 4650. Ekran kartımın driverını dün çıkmış olan 10.7 sürümüne güncelledim. Ancak sorunum devam ediyor. Herhangi bir oyuna girdikten yarım saat sonra ekran kararıyor, o anki ses takılıyor (o an ''adam'' diyorsa ad ad ad) ve ekranda yeşil beyaz inceli kalınlı yatay çizgiler oluşuyor. Normalde bir kere basmakla aniden kapanmayan laptobumun power düğmesi o anda bir kere basmakla aniden kapanıyor. Hiç bir tuş işe yaramıyor. Wireless ışığı sönüyor. Sanki bütün işlemler durdurulmuş gibi... Everest programı ile sıcaklık değerlerini ölçtüm. Ekran kartı ve işlemci ortalama 75 derece oluyor oyundayken. Normal bir sıcaklık. Laptobumu 1 yıldır kullanıyorum ama bu sorun 4 gün önce başladıBundan önceki laptobum da vaio idi. Aynı sorun onda da olmuştu. Servise gitti zart zrt derken 1 ay geçmişti. Benim 1 ayım yok. Bu sorunu YAZILIMSAL olarak çözmenin bir yolu yok mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicem12 -- 27 Temmuz 2010; 19:25:20 >

• Sizinki yazilimsal degil ki.
    4650 ekran kartiniz asiri isiniyor ve bu isi nedenli makineniz kilitleniyor. ariza vermesinin nedeni bu. servise gitmesi bence gerekli ama gondermek istemiyorsaniz buda sizin bileceginiz sey. laptopun altindaki hava kanallarini acik tutun. sicaklik bir nebzede olsun dusecektir.
  • Sebebi Exeter 'in dedigi gibide Olabilir bide bunu dene derim Leptopun ekranını en sonuna kadar aç En sonuna kadar açtıgında kablolar düzlenicektir belki Çağre olabilir benim eski cihazımdaki giden ekrana öyle yapıyorum düzelir
  • Su an Vista yüklü format atıp win7 kursam sorun düzelmez mi yazilimsal olarak?
  • Garantisi varsa sen bizi dinle gönder,bugün olmazsa sonra arıza verir. Kasa içi toz tutmuşsa bile kasayı açamayacağın için birşey yapamazsın.
    Belki harici soğutucular bir süre idare edebilir.
  • Laptobu tencerenin üstüne koydum, klimayı da tencerenin üstüne verdim baya iyi soğutuyor şimdilik Bugün soğutucu alacağım
  • aynı sorun bende olmuştu ama masaüstünde

sistemimde Q6600 / P35-DS3 anakart / ve 8800 GT vardı hiç bi sorun yoktu
    sonra bi 5850 aldım oyunlarda falan pat diye aynen dediğin durum oluyodu sonra bide 5850 yi iade edip 5870 aldım durum aynı
    helede oc yaparsam çok sık oluyodu
    çözemedim bi türlü ve bende sistemi imzamdaki gibi güncelledim şimdi hiç bi sorun yok tabi senin öyle bi durumun olmayacağı için servis diyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.