Şimdi Ara

Laptop + 5.1 + Projeksiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir sorunum var, çözümde yardımcı olursanız sevinirim.
    Laptop a 5.1 (z906) i , 3lü kabloyla(yeşil pembe siyah) bağlıyorum, görüntüyü HDMI kabloyla Projeksiyon(EPSON Eb x14)a bağlıyorum, laptop dan monitör ayalarından iki monitör yapıyorum, birine laptop'ın masaüstü görüntüsünü veriyorum, öbürüne projeksiyonu veriyorum, görüntü istediğim gibi sorun yok fakat sesi 5.1 den değilde projeksiyondan alıyorum . Bir türlü sesi 5.1 den alaMAdım . Acaba nerede yanlış yapıyorum bir fikri olan varmıdır ?

• HDMI aynı anda ses ve görüntü aktarma özelliği olduğu için problemin çözümü kaynakta, yani laptop da ,yapmanız gereken tahminen HD sesi devre dışı bırak gibi bir ayardan geçiyor olması lazım.
  • şu hdmi bağlantısı yapıldığında ses kesilmesi bende de oluyordu. ama bende kaynak bilgisayar değil video oynatıcı idi.

bence hdmidan ses akışı tam bir saçmalık. zaten sesin kralını optik bağlantı ile falan alıyoruz.

ayrıca çoğu projeksiyonda hdmi bağlantı yapılınca menülerden "ses çıkışını kaynağa ver" gibi bir seçenek yok. illa projeksiyonun hoparlörü çalışacak
  • laptopdan seskarti ayarlarindan ikinci ekran icin ses kaynagi secenegi olmasi lazim baska cozumu olamaz herhalde
  • 5+1 inizi, projeksiyonunuzun ses çıkışı olan ( muhtemelen 3.5 mm lik mini jak) çıkışından çoklu çıkışla almaktan başka çareniz yok. Efektler bütün kolonları muhtemelen dolanmayacaktır, fakat en azından sesi daha anlaşılabilir almanızı sağlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frstica

Herkese selamlar ;
    Laptop a 5.1 (z906) i , 3lü kabloyla(yeşil pembe siyah) bağlıyorum, görüntüyü HDMI kabloyla Projeksiyon(EPSON Eb x14)a bağlıyorum, laptop dan monitör ayalarından iki monitör yapıyorum, birine laptop'ın masaüstü görüntüsünü veriyorum, öbürüne projeksiyonu veriyorum, görüntü istediğim gibi sorun yok fakat sesi 5.1 den değilde projeksiyondan alıyorum . Bir türlü sesi 5.1 den alaMAdım . Acaba nerede yanlış yapıyorum bir fikri olan varmıdır ?

laptoptan gelen kabloyu kırmızı-beyaz rca girişlerine bağlarsanız sesi direk olarak laptoptan alabilirsiniz,
    ayrıca Siz şuan bilgisayarınızın hangi çıkışından ses almaya çalışıyorsunuz,
    ses kartınızın modelini belirtirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım,

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

şu hdmi bağlantısı yapıldığında ses kesilmesi bende de oluyordu. ama bende kaynak bilgisayar değil video oynatıcı idi.

bence hdmidan ses akışı tam bir saçmalık. zaten sesin kralını optik bağlantı ile falan alıyoruz.

ayrıca çoğu projeksiyonda hdmi bağlantı yapılınca menülerden "ses çıkışını kaynağa ver" gibi bir seçenek yok. illa projeksiyonun hoparlörü çalışacak

Hdmi dan daha ust segmentte codeclerle ses alinabilir. truehd 7,1 vb. optikle olmaz.
    streo dinleyeceksende analogla halledersin.
    bu durumda optik cop bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 METRE ODA LED TV KAÇ İNÇ ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frstica

Herkese selamlar ;

Bence once 5.1 takma.
    laptop ~ pro baglantisi olsun.
    Ayrica ekran karti ve ses karti yazilimlarini guncellemekte gerekebilir.
    o yazilimlarla hd sesi kapat gibi bir menu olmasi lazim.
    laptopun kolonundan sesi duyuyirsan hallolmus demektir ama Sonrada cikislarin sesi kapalimi ona bir bakmalisin. onlarida ac ses denetiminden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

şu hdmi bağlantısı yapıldığında ses kesilmesi bende de oluyordu. ama bende kaynak bilgisayar değil video oynatıcı idi.

Hdmi dan daha ust segmentte codeclerle ses alinabilir. truehd 7,1 vb. optikle olmaz.
    streo dinleyeceksende analogla halledersin.
    bu durumda optik cop bence

true hd nedir kardeş:)))

bana dts yetiyor şimdilik. genelde film izliyorum zaten..1500 küsüt kbts midir nedir o kalitesi var...

bana göre de eğer apartmanda yaşıyorsak şu kullandığımız sistemlerin hepsi çöp. çünkü sesini açamıyoruz:(((

• Denetim masasına gir ordan "donanım ve ses" ordan "Ses" sekmesi altında ses "Ses aygıtlarını yönet" var ona tıklat açılan pencereden "kayıttan yürüt" sekmesi altında
    "Dijital Ses (HDMI)" yazar onu sağ tıkla "devre dışı bırak" de işlem tamam artık sesi projeksiyona göndermez pc dende istediğin yere taşıyabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.