Şimdi Ara

Laptop a Win7 kurulum problemi, Stop : 0x000000DE Blue Screen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

samsung r5522 model bilgisayarım nedendir bilinmez mavi ekran hataları verip kendi kendine kapanmaya başlamıştı, bende 2-2,5 sene geçti, bir format atayım hem vakit geçsin hem de yavaşlamıştı bi rahatlatayım dedim.

şimdi elimdeki CD ler mi bozuk yooksa bilgisayara mı birşey oldu bilmiyorum ancak bir türlü win7 kuramıyorum. dosyalar yüklendikten sonra, açılırken resimdeki hatayı verip mavi ekrana düşüyor.

var mı yol gösterebilecek biri?

not: resim yükleyemedim. gerekli alanda bilgi yok diyo. ne demek bu? :)

mavi ekrandaki hatalar:
    0x0000000A (0x195638D8, 0x00000002, 0x00000000, 0x8081C163)
    0x000000DE ( 0x00000002, 0x926BB418, 0X926AA85F, 0X9B526A00)
    0x0000001A (0x00041287, 0x000000018, 0x00000000, 0x00000000 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symrna35 -- 20 Eylül 2012; 17:18:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: symrna35

Merhaba,

samsung r5522 model bilgisayarım nedendir bilinmez mavi ekran hataları verip kendi kendine kapanmaya başlamıştı, bende 2-2,5 sene geçti, bir format atayım hem vakit geçsin hem de yavaşlamıştı bi rahatlatayım dedim.

şimdi elimdeki CD ler mi bozuk yooksa bilgisayara mı birşey oldu bilmiyorum ancak bir türlü win7 kuramıyorum. dosyalar yüklendikten sonra, açılırken resimdeki hatayı verip mavi ekrana düşüyor.

var mı yol gösterebilecek biri?

not: resim yükleyemedim. gerekli alanda bilgi yok diyo. ne demek bu? :)

mavi ekrandaki hatalar:
    0x0000000A (0x195638D8, 0x00000002, 0x00000000, 0x8081C163)
    0x000000DE ( 0x00000002, 0x926BB418, 0X926AA85F, 0X9B526A00)
    0x0000001A (0x00041287, 0x000000018, 0x00000000, 0x00000000 )

Merhaba ;

Konu başlığını Stop : 0x000000DE Blue Screen olarak değiştirin. İlk olarak sistem özelliklerini tam olarak yazın 0x000000DE hatası genellikle uyumsuz takılan aygıttan kaynaklıdır. Sonradan takmış olduğunuz aygıtları belirtin. Sistem özelliklerinizi yazarken takılı olan ram ve hızlarını detaylı bir şekilde belirtin. .

• hocam sonradan hiç birşey takmadım. yeni ben bilgisayarı internet için kullanıyorum. durduk yerde olmaya başladı desem abartmamış olrum yani...

bilgisayar Samsung R522 XS04TR
    özellikleri:
    İŞLEMCİ:Intel Core 2 Duo 800 MHz. 2.20 GHz. 2 MB Cache Bellek T6600 İşlemci
    » RAM:4 GB DDR2 800 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    » SABİT DİSK:320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    » EKRAN KARTI:ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 2303 MB Ekran Kartı

aldığım zaman vista vardı. Win 7 çıkınca o furya da ben kurmuştum. şimdi aynı cd lerle kuramıyorum. bazaen cd mi bozuk diye de şüpheleniyorum.

bu arada birden fazla yükleme denemem oldu. dün geceki yükleme denemelerimin bazılarında da bilgisayar sanki elektrik kesilmiş gibi kendini kapattı. sonra ben power tuşu ile yeniden açtım.
  • quote:

hocam sonradan hiç birşey takmadım. yeni ben bilgisayarı internet için kullanıyorum. durduk yerde olmaya başladı desem abartmamış olrum yani...

bilgisayar Samsung R522 XS04TR
    özellikleri:
    İŞLEMCİ:Intel Core 2 Duo 800 MHz. 2.20 GHz. 2 MB Cache Bellek T6600 İşlemci
    » RAM:4 GB DDR2 800 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    » SABİT DİSK:320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    » EKRAN KARTI:ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 2303 MB Ekran Kartı

aldığım zaman vista vardı. Win 7 çıkınca o furya da ben kurmuştum. şimdi aynı cd lerle kuramıyorum. bazaen cd mi bozuk diye de şüpheleniyorum.

bu arada birden fazla yükleme denemem oldu. dün geceki yükleme denemelerimin bazılarında da bilgisayar sanki elektrik kesilmiş gibi kendini kapattı. sonra ben power tuşu ile yeniden açtım.

3 tane mavi ekran hatası vermiş 0x0000001A hatası ise ram arızasından kaynaklanır. Diğer hatalar donanım uyuşmazlığından oluyor.

Laptop garantisi bitmiştir umarım. Laptop arka kapağını açarak ram'ları çıkartıp tek tek takarak Windows'u kurmayı deneyin..

• Çözüm şudur ramleri sokuyorsunuz yer değiştirip tekrar takiyorsunuz işleme devam ediyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efendioğlum

Çözüm şudur ramleri sokuyorsunuz yer değiştirip tekrar takiyorsunuz işleme devam ediyorsunuz

Ramlardan birinin bozuk olma ihtimalide var ilk olarak tek tek denemekte fayda var. Windows kurulum'dan kaynaklanan bir sorun değildir..
  • garanti 2 ay önce falan bitti. zaten o da ayrı bir olay ya neyse. rem leri çıkarıp yüklemeye çalıştım olmadı. yer değiştirmedim ama birer birer çıkararak, yani biri arızalıysa diğerini etkilemesin diye dün gece denemiştim yine olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Boot Manager Sorunu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

Orijinalden alıntı: Efendioğlum

Çözüm şudur ramleri sokuyorsunuz yer değiştirip tekrar takiyorsunuz işleme devam ediyorsunuz

Ramlardan birinin bozuk olma ihtimalide var ilk olarak tek tek denemekte fayda var. Windows kurulum'dan kaynaklanan bir sorun değildir..

Doğru ben onu yazmayi unuttum haklısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

garanti 2 ay önce falan bitti. zaten o da ayrı bir olay ya neyse. rem leri çıkarıp yüklemeye çalıştım olmadı. yer değiştirmedim ama birer birer çıkararak, yani biri arızalıysa diğerini etkilemesin diye dün gece denemiştim yine olmadı.

İkisidemi bozuldu acaba HDD'den kaynaklı sorunda olabilir. Disk üzerinde oluşan Bad Sactor vs buna neden olabilir. Ben ramdan kaynaklı olduğu kanaatindeyim.

HDD ayarını Bios ekranından AHCI olarak ayarlayarak deneyin..
  • ram lerde arıza olsa, yükleme %3 e kadar gelebilir mi? her seferinde gelebildiğim en son nokta %3. %4 olmadan aşağıdaki gibi bir hata veriyor. sonra zaman zaman mavi ekran, zaman zaman da yeniden ben başlatmak zorunda kalıyorum...

X Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya Bozuk veya eksik olabilir. Yüklemek için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi yeniden başlatın. Hata kodu 0x80070570
  • quote:

ram lerde arıza olsa, yükleme %3 e kadar gelebilir mi? her seferinde gelebildiğim en son nokta %3. %4 olmadan aşağıdaki gibi bir hata veriyor. sonra zaman zaman mavi ekran, zaman zaman da yeniden ben başlatmak zorunda kalıyorum...

X Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya Bozuk veya eksik olabilir. Yüklemek için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi yeniden başlatın. Hata kodu 0x80070570

Sorunun kaynağı büyük ihtimalle CD değildir, fakat emin olmak istiyorsanız, USB'den kurulum yapın.
  • bu AHCI olayını da az önce ofiste bir arkadaş denedi. o da olmadı.
  • quote:

ram lerde arıza olsa, yükleme %3 e kadar gelebilir mi? her seferinde gelebildiğim en son nokta %3. %4 olmadan aşağıdaki gibi bir hata veriyor. sonra zaman zaman mavi ekran, zaman zaman da yeniden ben başlatmak zorunda kalıyorum...

Windows kurulum DVD'sin de sorun var. Başka DVD ile kurulum yapmayı deneyin.
  • quote:

quote:

Kurulum dvd si ile ne alakası var yapma dvd de bari

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

quote:

Kurulum dvd si ile ne alakası var yapma dvd de bari

BU YAZIYI GÖZÜNE Mİ SOKAYIM !!!

bu yazı dvd bozuk olduğu için değil dvd rw bozuk olduğu zaman çıkar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bileme sonuçta dosyalar okunmuyor..
  • quote:

Bileme sonuçta dosyalar okunmuyor..

ama dvw rw bozuk zaten çok zorlanıyor okumak için başka cd ile yapsa belki okur ama okumayabilirde bi ihtimal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yardım ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. sorun çözüldü. buraya da yazayım ilerde başkasının başına gelirse belki faydası olur.

sorun RAM de imiş. ben denemiştim olmamıştı. ancak bilgisayarı akşam bi arkadaşa verdim. o da ilk iş RAM ler i denemek ile başlamış. ve sonuç biri arızalı. diğer 2GB ile kurulumu yapmış. şimdilik bir sorun yok.

not: bu arada kurulumu, yine benim Win7 DVD si ile yapmış. yani DVD ve DVD RW de sorun yok diyebiliriz.

herkesin bilgisayarının sorunsuz çalışması dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symrna35 -- 21 Eylül 2012; 9:14:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.