Merhaba arkadaşlar, Acer marka laptop kullanıyorum, bugün internette gezerken aniden kapandı, ardından açmaya çalışırken tekrar kapandı. Sonra gelen siyah ekrandan güvenli modda başlatı seçtim. tam açılıyordu ki aniden tekrar kapandı. şimdi kapanma sorunu kalktı fakat artık windowsu başlatmıyor. güvenlimod falan hiç biri olmuyo, tam windows logosu geçtikten sonra bir mavi ekran ve yazılar geliyo fakat 1 saniye durmadan bilgisayar yeniden başlıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
geçmiş olsun arkadaşım, açılışta f8 sürekli bas orada yanlış hatırlamıyorsam sistem hatasının ekranda kalamsıyla ilgili bir seçenek olacaktı onu devre dışı bırak. eğer kurtarma cd si varsa onunla açmayı deneyebilirsin. işletim sisteminiz nedir?
Windows XP kullanıyorum
xp cd si varsa eğer cd ile bilgisayarı başlatın kurtarma ekranına kadar gelin. oraya chdsk yazarsanız düzelme ihtimnali var
sadece bunu yazmam yeterli mi? bir de komut satırın da \ işaretini nasıl yapabilirim çıkartamadım bir türlü
eğer chkdsk yazdığında diski taramaya gerek yok ama siz yinede taramak istiyorsanız chkdsk \p gibi birşey yazar böyle yapabilirsiniz \ işaretinide alt gr+*(sıfırın yanındaki tuş) ile çıkarırsınız
hocam çok sağol chkdsk dedim bakalım şimdi %40 oldu inşallah sorun çözülür
EKLEME : Konuyu açmıştım cvp yazana kadar cevaplar gelmiş.chkdsk yapsın işe yaramazsa benim posttan devam ederiz.
Pc açılırken aralıklar ile F5 ve F8 tuşlarına basın.Karşınıza çıkan seçeneklerden sistemhatasında yeniden başlatmayı devre dışı bırak seçeneği ile pcyi açın. Oradaki dosya ismi ve hata kodunu söyleyin bize bakalım. Bunun yanında işletim sistemi tam model yazarsanız iyi olur.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
eğer mavi ekran hatası yazılımsal ise çözülmesi gerek ama donanımsal ise çözülmeyebilir. Tahminim laptop olduğu için yazılımsaldır sonucu buraya yazarsan sevinirim.
chkdsk found one or more errors on the volume. 53873944 kilobyted total disk space 13465092 kilobytes are available
4096 bytes in each allocation unit 13468486 total allocation units on disk 3366273 allocation units available on total C:\>/ diyor ne yapmam lazım
momomo, arkadaşım öncelikle geçmişler olsun. Şimdi bilgisayarınızı f8 tuşuyla Güvenlik Mod'ta açmayı deneyin eğer açılırsa sisteminizi onarın. Eğer açılmıyorsa sisteminiz çökmüştür Birde bazı arkadaşlar chdisk ile diski taramalarını söylemişler sistem çökmüşse bu yöntem 2 kuruşa yaramaz bu yöntem çökmeye yakın işletim sistemleri için geçerlidir.
exit yazıp normal başlatın
sonuç?
seyido süpersin hocam, sorunum çözüldü, Allah razı olsun.
rica ederim arkadaşım. Allah senden de razı olsun
@kasap1988 2 kuruşa yaramaz demişsin konunun başlığında güvenli modda da mavi ekran alıyorum demişti arkadaş. demek işe yarıyormuş. İyi akşamlar.
şimdi de kendiliğinden kapanıyor ne yapacağım
kendiliğinden kapanma sorunu fazla ısınmadan dolayı olabilir. Öneri getireceğim ama dikkatli yapman gerek. Dışına su geçirmeyen bir torba vb. nin içine buz koy makinanın altına yerleştir çalıştır kapanmaması gerek
Hocam en son bi restart yaptım sistem hatasında yeniden başlat seçeneğini kaldırarak başlattım, sorun çözğldü gibi valla tekrar sağol çok iyi oldu sorunum çözüldü
rica ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme