Şimdi Ara

Laptop açılmıyor, hiç bir şekilde tepki vermiyor. Bir bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle. Olayı anlatayım. Asus N550jk-cn167d model laptopumda ekran bir süredir sadece yatay konumda görüntü veriyordu yani dik ve dar açılarda görüntü alamıyordum. Sanırım temazsızlık gibi bir sorun vardı. Ben de laptopu kapatıp içini açtım ve ekran kablosunu laptop kapalıyken çıkarıp geri taktım. Yalnız takarken giriş soketinden küçük bi kıvılcım çıktı ve sonra hiç bir şekilde laptop çalışmadı. Pil gömülü olduğu için bu işlemleri yapmadan önce pili çıkarmak aklıma gelmemişti.
    Power tuşuna basınca laptop hiç bir şekilde tepki vermiyor. (Bildirim ışıkları yanmıyor, fan çalışmıyor vs.)
    Bulunduğum bölgedeki bilgisayarcılar sanırım bu konuda pek bilgili değiller. Ben de servise göndermeyi düşünüyorum.
    Sizce anakart yanmış mıdır? Tahmini maliyeti nedir?
    Bir de laptopta ssd ve hdd var. Dvd writeri sökmüştüm. Servise ne şekilde göndermemi tavsiye edersiniz ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shakumakavelli -- 11 Ağustos 2016; 19:02:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• servise gönderecekseniz dvd rw yi tekrar takarak gönderin derim ne olur ne olmaz.
  • Whisper81 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir sorun var hocam. Laptopun kendi dwd rw'i başka bir şehirde. Abimin Asus marka başka bir model laptopunun dwd rw'ını takmayı düşünüyorum. Dış kapağı orjinalini takacağım. Dikkat ederler mi ona acaba?

• cd yuvasında hardisk ile gonderme ne olur ne olmaz, ama sistemini çift harddisk takılı iken kurdunuz değil mi? işletim sistemi boot kısmını dvd yuvasındaki harddiske oluşturmuş olabilir, açılırken windows bi sorunla karşılaştı, yada boot failure , boot mgr eksik gibi hatalar verir pc yi açılabilir duruma getirdiklerinde, o nuda bir işletim sistemi cd si takarak düzeltirlermi yoksa yeni sistem kurarak düzeltirler mi yoksa öyle mi gönderirler bilemem.
    garantili sanırım, dvd nin farklı olduğunu farkedeceklerini sanmam ama içinde harddisk olursa onu hemen anlarlar, ondan çıkarın diyorum, garanti konusunda sorun çıkarabilirler onu görürlerse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 11 Ağustos 2016; 19:44:10 >
  • Whisper81 kullanıcısına yanıt
    Laptop bozulmadan önce hdd'ye windows kurmuştum. Dediğiniz olay bende şu şekilde oluyor; laptopu hdddeki windowstan başlatırken hata veriyor ama ilginç bir şekilde formatı attığım usb bellek takılıyken hatasız açılıyor. Sanırım boot dosyalarını usbye atmış. Bunu nasıl engelleyebilirim peki tekrar windows kurarken?

• ürün garantili ise neden sen müdahele ettin?
    teknik bilgisi olan birisi bu gibi müdahelelerde elektrik bağlantısının çekilmesi gerektiğini bilir.
    ürünü servise yollasan bile yetkisiz müdahele diyerek garantisini bitirirler senden ücret isterler.

anakart yandı ise tamir ettirmene gerek yok yeni bilgisayar al daha iyi
    servise yollarken orjinal donanımı ile yollaman daha yararlı olur.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Daha önce laptopa ssd takmak için müdahalede bulunmuştum. Garantisinin bitimine 2-3 ay kaldı. Aslında ekran bozukken direk servise gönderecektim ama dvd rwr'ı yanımda getirmeyi unuttum. Ben de o kızgınlıkla müdahele ettim. Yalnız servise göndersem bile yapacaklarını hiç zannetmiyordum. Şimdi neden gönderiyorsunuz diye sorarsanız, laptopta ne sorun olduğu belli değil. Anakart gitmiş olabilir, ekran çipi yanmış olabilir vs. Bulunduğum ilçedeki bilgisayarcılar merkeze yönlendiriyorlar. Hem sorunun netleşmesi adına hem de şansımı denemek için servise göndereyim dedim. Dediğiniz gibi anakart gitmesi durumu dışında 500-600 gibi bir rakam çıkarsa serviste ödeyip yaptıracağız artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.