Şimdi Ara

Laptop Adaptör ve Volt Watt Amper Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün laptop'ımın sonradan aldığım muadil adaptörünün prize takıldığı kısım patlayarak yaşamına son verdi.

Yeni bir adaptör almak istiyorum şu çok uçlu universal olanlardan. Lakin hayatım boyunca elektriği hiç anlamadım ve fizik derslerim hep kötüydü.
    İçinden çıkamadığım bir durum var yardımlarınızı esirgemezseniz sevindirirsiniz beni.

Laptop'ın orjinal şarj adaptörünün değerleri şöyle:

65 Watt
    18.5 Volt
    Sanırım amper de 3.5 oluyor burada :)

Ancak yeni almak istediğim universal ve tüm laptoplara uyumlu dedikleri adaptörün değerleri ise şu şekilde:

100 Watt
    Volt'u ayarlanabiliyor.

Şimdi benim burada nasıl bir yol izlemem gerekiyor, bu değerler ile laptop'ımı patlatır mıyım?

Kendime ve laptopıma zarar vermemek için amperi mi sabit tutmalıyım, voltu mu yoksa wattı mı?

şimdiden teşekkürler

almak istediğim ürün de bu bu arada:http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/universal-notebook-sarj-aleti-cihazi-100w-735-103560126

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 11 Şubat 2014; 15:11:07 >

• aslında cevaba gerçekten ihtiyacım var yardımcı olabilecek var mıdır?
    uzun yazdığım için mi cevap verilmiyor?
  • Bence pek güvenme bu tip şeylere. Güç elektroniği ciddi bir iştir. Cihazını riske atmaya değer mi?

Ben olsam gider orjinalini alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Bence pek güvenme bu tip şeylere. Güç elektroniği ciddi bir iştir. Cihazını riske atmaya değer mi?

dostum laptopım çok eski, artık o ve onun gibiler üretilmiyor. orjinalini eve giren hırsız çaldı. internette de bulamıyorum.
    muadilini alınca da patlıyor. yoksa tabii ki orjinalini alacağım
  • Voltaji ayni oldugu surece istersen 83651952 amperlik adaptor bile kullanabilirsin. Laptop eger maksimum 2 amper cekiyorsa, 2 amper versen de 2 amper ceker 7292957281 amper versen de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Voltajı 18,5 volta ayarlayın ve unutun, o zaten ihtiyacı olduğu kadar amper çeker.. Fazlasını çekmez, adaptörü de zorlamamış olur, iyi olur..

65 wattlık ihtiyaca 100 watt verebilen adaptör uyar.. ama 100 watta ihtiyacınız olsaydı 65 watt uymazdı mesela..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Bence pek güvenme bu tip şeylere. Güç elektroniği ciddi bir iştir. Cihazını riske atmaya değer mi?

dostum laptopım çok eski, artık o ve onun gibiler üretilmiyor. orjinalini eve giren hırsız çaldı. internette de bulamıyorum.
    muadilini alınca da patlıyor. yoksa tabii ki orjinalini alacağım

Hırsıza bak sen.

Neyse siz arkadaşların dediği gibi yapın o zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben kullanıyorum benzerinden, 19 volt sekmesine getirdim ufak bir vidayla sabitledim, yanlışlıkla değişmesin diye 1.5 yıldır sorun yok...
  • yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
    peki benim orjinali 18.5 Volt demiştim ya, bu universallerde buçuklu voltaj yok, 18 var 19 var. hangisine getirmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 11 Şubat 2014; 20:00:35 >
  • Ben de uzun zamandır MEIND marka muadil adaptör kullanıyorum, hiçbir sıkıntı yaşamadım ama kalitesiz olanlarından almayın derim. Benim laptop 19v ile çalışıyor ama ben adaptörü 18 volta ayarladım nolur nolmaz diye, baktım şarjda ve çalışmada sıkıntı yok 18v ile devam ediyorum.
  • 18 Voltta şarj etmesinde sorun olmazsa kullanın, yok şarj etmez ise 19 volta çıkarın.

Örneğin benim kullandığım laptopta, boşta orijinal adaptörü 19.5 volt veriyor, bağlayınca 19 voltta düşüyor...

MSI GE60 120 watt 19 volt orjinal adaptör, çakma olan adaptör ise 90 watt, çok yüklensem belki çöker ama zor uygulamam yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
    peki benim orjinali 18.5 Volt demiştim ya, bu universallerde buçuklu voltaj yok, 18 var 19 var. hangisine getirmeliyim?

18'de 19'da sorun olmaz..

benim Lg netbookun adaptörü 20 volt..
    ayarlı güç kaynağıyla farklı voltajlar verdim..
    0'dan başladım, 16 voltta şarj olmaya başladı, 17-18-19-20 derken 22 volta kadar problemsiz çıktım, daha yukarısını denemedim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.