Şimdi Ara

Laptop Adaptörü Şarjlı Süpürgeyi Çalıştırırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Size bir sorum olacak..
    2 senedir rowenta 18 volt airforce şarjlı süpürge kullanıyorum.Artık pillerin(nic-d) değişim zamanı geldi.Servis bunun için çok para istiyor.Acaba aşağıya linkini verdiğim ultrafire li-on pillerden 5 adet alıp puntolatsam ve süpürgeye taksam süpürgeyi sorunsuz çalıştırır mı?
    http://devonboard.com/ultrafire-18650-battery

Yada pilleri hepten iptal edip aşağıya linkini yapıştırdığım laptop adaptörü veya onun altındaki adaptör bu süpürgeyi çalıştırır mı?
    http://www.n11.com/casper-8050dc-19v-474a-90w-5525-notebook-adaptor-P46939819

http://www.bestteknikservis.com/Adaptorler/diger-adaptorler/18-volt-ac-dc-adapter/pioneer-s065bp1800350-switching-adapter.htm

Sizin aklınızda bu süpürgeyi çalıştıracak uygun fiyatlı bir adaptör varsa önerilerinizi bekliyorum..
    @celebic@candogan62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynetworking -- 7 Mayıs 2015; 14:11:35 >

• Burada süpürgenin kaç amper çektiği önemli.

Pilleri kulanacaksan ve makine 3000mAH çekiyorsa piller 1 saat bile gitmez, eğer adaptörü kullanacaksan adaptörün verdiği akım makinenin çektiği akımdan az biraz çok olması gerekir.

Pillerin uzun gitmesini istiyorsan da pilleri paralel bağlaman gerekir, bu da pillerin makinenin pil yuvasına sığmamasına yol açabilir.
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    süpürgenin içinde 15 x 1,2v = 18v 2500mah gücünde nic-d piller var...ilk mesajda linkini verdiğim ultrafire 3,7v 3000mah li-on pillerden 5 adet alıp bunları grup yapsam toplam güç 18,5v 3000mah oluyor. teoride olur gibi ama süpürgenin adaptörü bu pilleri sarj edermi bunda kuşkuluyum.

Diğer secenek pilleri iptal edip ilk mesajda linkini verdiğim 19V 4.74amper (90W) Notebook Adaptörü alıp süpürgeye bağlamak.Acaba bu tip bir notebook adaptörü süpürgeyi calıştırırmı?
  • İki şekilde de olur ama li-ion piller her cihazla şarj edilmezler yani her pil türünün kendine özel şarj aleti vardır.

Doğaldır ki karar vermek size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 7 Mayıs 2015; 22:26:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

İki şekilde de olur ama li-ion piller her cihazla şarj edilmezler yani her pil türünün kendine özel şarj aleti vardır.

Doğaldır ki karar vermek size kalmış.

arkadaşa katılıyorum , Li-İon bataryalar özel şarj aletleri vardır ,yanlış şarjda yangın tehlikesi oluşabilir. Notebook adaptörü ile şarj edemezsiniz nedeni , notebook bataryalarının içinde özel şarj devresi ,akım kesici devre mevcuttur .
    fakat notebook adaptörünü doğrudan +- kutuplara bağlayarak süpürgeyi kullanabilirsiniz .
  • bende pilleri tamamen iptal edip süpürgeyi bir notebook adaptörüyle kullanmaya karar verdim.
    Yanlız adaptörü kaç volt almalıyım aklım karıştı çünkü süpürgenin orjinal şarj adaptötünün üzerinde 29 volt yazarken süpürgenin etiketinde batteries:18volt yazıyor.
    şimdi ben bu süpürge için kaç volt gücünde notebook adaptörü almalıyım?
    şarj aleti ile etiketin fotolarını ekliyorum:
     Laptop Adaptörü Şarjlı Süpürgeyi Çalıştırırmı? Laptop Adaptörü Şarjlı Süpürgeyi Çalıştırırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynetworking -- 8 Mayıs 2015; 19:41:25 >

• 29 volt şarj aleti voltajı , 19 volt batarya voltajı .
    Bataryayı söktükten sonra notebook adaptörü buraya doğru bir şekilde bağlarsanız problemsiz çalışır .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    tamam hocam tesekkürler.Son olarak notebook adaptörünü 18 ~ 20 volt arasında bir değerde almayı düşünüyorum.Sizce uygunmudur..
  • 18-20V arasında bir adaptör olur, 1-2V'tan bir şey olmaz. Sonuçta siz direk süpürgenin motoruna enerji vereceğiniz için 1-2V önemli değildir.

Pilleri söküp yerine adaptörün uçlarını bağlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 8 Mayıs 2015; 21:13:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skynetworking

tamam hocam tesekkürler.Son olarak notebook adaptörünü 18 ~ 20 volt arasında bir değerde almayı düşünüyorum.Sizce uygunmudur..

Problem olmaz .
    Kolay gelsin .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.